יחסים בין-אישיים עם אבא

ס פ ו ר ט

New member
יחסים בין-אישיים עם אבא

01 "חתיכת חרא! אתה לא יכול לעשות מה שאומרים לך?! 02 "הכל נופל לך מהידיים!" 03 "תלך כבררררררררררררררררררררררררררר!!!!!" 04 "תס'תלק לי מהעיניים!" 05 "אתה יודע שאני אוהב אותך!.." 06 "למי אכפת ממך יותר ממני ומאמא?. לאף אחד לא אכפת ממך יותר מאמא וממני" 07 "תסתלק מכאן ואל תחזור" 08 "יש לך עד יום ראשון לאסוף את הדברים שלך ולצאת! ואחרי אני לא רוצה לראות את הפרצוף שלך יותר,- לא מעניין אותי אם תסתבך וגם אם תגיע לכלא, -שמשטרה תאסוף אותך, תשב במעצר לא מעניין אותי,, – - - אל תתקשר, אל תקרא לי, כי אני לא אבוא!"- 09 "ס'תלק לי מהעיניים, אפס! לא רוצה לראות אותך יותר, לך מכאן, לא אכפת לי" 10 "רק תראה את הפרצוף שלך, כבר כולם יגעלו ממך" 11"אתה אוהב להראות כמו מחבל?" 11 "פאת'ח שלי" 13 "נמאס לי ממך כמו צנון" 14 "ביום שאני אמות, אתה..., תמות דקה אחרי" 15"בוא תשמע קצת חדשות אולי תדע משהו!" 16 "שאלוהים יעזור לך" "שאלוהים יעזור לך" "שאלוהים יעזור לך" 17"שאלוהים יעזור לך" "שאלוהים יעזור לך" "שאלוהים יעזור לך" 18 "שאלוהים יעזור לך" 19 "עזוב!, אתה לא מבין כלום... כל הנסיונות שלנו לעזור לך עולים בתוהו, אתה חסר יכולת, - מינימלית!, אי אפשר לעזור לך, אתה לא נותן שיעזרו לך (איך אתה רוצה לעזור לי? אבא? להמשיך לקלל אותי?) אתה רק דורש ודורש. אתה תקוע לי כמו עצם בגרון, נמאס לי ממך. 20 "אני רוצה שתעלם לי מהחיים." (סדר לי את האופנוע לפני כמה ימים, אפילו קנה לי את האופנוע עצמו) 21 "כל הילדים עושים את ההורים שלהם מאושרים ורק איתך יש לנו חרא, כל הזמן אתה רק נותן לנו חרא. לא רואים ממך כלום!" 22 "תפסיק לדבר שטויות- אתה בכלל לא קשור לעולם הזה. אני לא יודע לאיזה עולם אתה שייך" 23 "אתה לא בסדר היום...- לקחת את התרופות שלך היום" 24 "כל מה שאני אומר לך.... זה מתוך אהבה גדולה..יכול להיות שאני כועס לפעמים ואני אומר דברים קשים. אבל אני לא מתכוון לזה" 25 "זוז לי מהעיניים חתיכת נבלה!! פשוט תעלם לי מהזווית."\תלך מכאן 26 "אני לא סובל אותך שאתה כזה. מתיי תשתנה כבר?!!!" 27 "היית רוצה שאני אקח אותך לראות את כל הנרקומנים והפושעים בבתי הסוהר? כל אלו שלא למדו?, בוא תראה איך אתה תראה אם לא תלמד! ((לשם תגיע...בטוח!))" 28 "נמאס לי מכל הצרות שאתה מביא הביתה, בלימודים לא רואים ממך שום נחת, בבית אתה כמו זומבי. אוכל ישן ומחרבן, ממש כמו בהמה, למעשה אתה לא שונה מבהמה. - מה נעשה איתך!?- מה אפשר לעשות אני כבר לא יודע! אתה יודע לייצר רק צרות. מליוני שקלים כבר השקענו בך, ומה יצא? כלום!! הכל ירד לטמיון!. אתה יודע מה עופר? פשוט נמאס לי ממך! נמאס לי ! אתה קובר אותנו, את כל ממוננו אנחנו משקיעים בך........." 29 "החברים שלך יורקים עליך, - אתה לא יודע כמה שהם צוחקים עליך שאתה מדבר ככה על ההורים שלך" 30 "אם תספר רק יצחקו עלייך עוד יותר. עדיף שתשתוק." 31 "כשאתה פותח את הפה מבינים שאתה לא בר שכל רב, אז אני מציע לך שתשתוק." 32 "אני לא רוצה לקרוא לך בשמות...." 33 "למזלך יש מי שדואג לך.... בלעדינו... היית כבר נמצא זרוק מת באיזו סמטה" 34 "עקּום נפש שכמוך" 35 "אי אפשר לצפות ממך לכלום" 36 "למה אתה מתנהג כך? אתה מוכן\יכול להסביר לי?" 37 "אי אפשר לסמוך עליך בשום דבר.\?" 38 "ידיים שמליות שכמוך" 39 "רק אכזבה יש ממך" 40 "אוףףףףףףףףףףףףףףף............................................................." 41 "חסר אחריות מינימלית" 42"מה אנ¬¬¬¬י אגיד לך............ -שאלוהים ירחם עליך." 43 "מה אני אגיד לך............ -שאלוהים יעזור לך." 44 "מה אני אגיד לך............ -אני מרחם עליך." 45 "אתה כנראה קצת דפוק" 46 "איך יכול להיות שכל דבר שאתה נוגע בו מתקלקל\נהרס?" 47 "משענת קנה רצוץ" 48 "חמור-גרם" 49 "טיפש!" 50 "מטומטם!" 51 "אידיוט" 52 "הדיוט" 53 "טמבל" 54 "חסר-תקנה" 55 "חסר-אישיות" 56 "חסר-יכולת" 57 "סמרטוט" 58 "אהבל" 59 "מה אני אגיד לך.......פפפפפפפפפפפפפפפפפפפפ" 60 "לא יודע לקבל מרות" 61 "אף אחד לא סובל אותך" 62 "נמאס לנו ממך!" 63 "אתה יודע, - פשוט נשבר לי ממך" 64 "דיביל" 65 "חסר אחריות שכמוך" 66 "אין מה לעשות איתך, אתה כנראה מקרה אבוד" 67 "אתה מסוגל לחשוב? נראה שאתה בכלל לא מפעיל את הראש שלך" 68 "בהמה" 69 "לא-יוצלח" 70 "הכל נופל לך מהידיים" 71 "רק תהייה בסדר, אני אעשה ממך מלך" 72 "חדל אישים" 73 "כפוי טובה" 74 "חסר מוח" 75 "טינופת!" 76 "פרא-אדם" 77 "פרא למוד מדבר" 78 "עלוב נפש" 79 " הרי שנים אתה אומר שאני לא בסדר...." (אבא > אלי) אחחח, אין מה לעשות..... אתה כנראה לא תבין לעולם. 80 "אתך צריך רק יד קשה!!, רק את זה אתה מבין- בנימה רגועה אתה לא מבין... חוזרים על זה פעם אחרי פעם ובסוף מתעצבנים וקוראים לך בשמות. 81 "אתה הורס לי את הבריאות, אתה רוצה שאני אחטוף התקף לב? – תגיד מה תעשה אם אני אעלם? נניח שאני ואמא נטוס לחו"ל ונשאיר אותך כאן?תשמע, נמאס לנו עופר, פשוט נמאס........................................................................................ . 82 "אתה אף פעם לא מחייך, כולך נראה כמו גוייה, מת מהלך, אוכל ישן ומחרבן 83 "אתה ביזיון.." 84 "בושה וכלימה" 85 "לדיראון עולם" 86 "בושת פנים" 87 "לקלון" 88 "נתעב" 89 "נבלה"

ס פ ו ר ט

New member
צהריים טובים עפרה

בינתיים, אני בן 36, אבל זה צפוי להשתנות חח :) תודה על התגובה עפרה

גרא.

New member
ס פ ו ר ט ,למעט גילך,חסר עוד מידע בכדי להבין

את התמונה,אפשר להניח שאתה גר בבית הוריך,עובד אולי חלקית,או כלל לא.עדיין רווק ,ספורטיבי בעל אופנוע, המונולוגים הכרוכים רובם ככולם ביחס אביך אליך,משקפים חוס שביעות כללית ממך,חוסר הערכה,חוסר כבוד, אכזבה ותסכול רבים.אפשר אולי לנחש,אבל לא לדעת באמת.מכל זה,חשוב להבין,בהנחה שאתה עדיין גר בבית הוריך,מצה אתה עוד עושה שם בגיל 36? הטענה הנצחית של צעירים המתגוררים בבית הוריהם,היא מצב כלכלי שלא מאפשר לכאורה לשכור שלא לדבר לרכוש דירה.אבל חדר בדירה עם שותפים,וודאי לבד,לא אמור להיות מעמסה כלכלית שאי אפשר להתגבר עליה.מדוע אתה ממשיך להתגורר בבית הוריך ולספוג את כל ההשפלות האלה? יש סבה? אנא פרט יותר.

ס פ ו ר ט

New member
שלום גרא.

- אינני מעוניין לחלוק את הסיבות לכך. ברם הנני מעוניין כן לשאול את השאלה אם הדרך שבה התנהל אבי ביחס אלי במילותיו היא נחלת הכלל? האם זו היא הדרך המקובלת? תודה.

גרא.

New member
ס פ ו ר ט,שלילי,למרות שאין בידי סטטיסטיקה

רשמית,התחושה מאד קשה ולא נוחה להחשף לאינטראקציה כזו.

ממה שאני ראיתי,

הדרך המקובלת היא, שגברים בני 36 לא גרים עם ההורים שלהם. זה חוסך הרבה שיחות מכוערות מהסוג הזה.

מצב לא נורמלי בכלל

אם כי מצוי לצערי, ואין לי שמץ של מושג איזה אחוז מהאוכלוסיה סובל מכזה יחס מהוריהם. תעשה הכל כדי לגרום למצב או להשתנות או לא להיות שם בשביל לספוג את כל זה.

ס פ ו ר ט

New member
קודם כל, תודה -

מדובר על שנים 9 - 27. היה גם לפני כן. הרוב המכריע היה בגיל ההתבגרות. המילים הכתובות הן ורבטים למה שהיה. תודה.

nutmeg

New member
קודם כל

ברור שלא מדובר על תקשורת נורמטיבית. שנית - אבא שלך בהיסטריה לגביך. כלומר הדבר שהכי מדאיג הורים זה שהצאצאים שלהם לא יוכלו לעמוד על הרגלים ולהסתדר לבד בעולם אחרי שהם ילכו לעולמם כל עוד אתה בבית ולא ממש דואג לעצמך אלא נסמך אל שולחנם של ההורים, אתה ההוכחה המתמדת של אבא שלך שהוא לא הצליח לעשות את המשימה העיקרית של ההורות: לגדל ילד שבסופו של דבר יוכל לדאוג לעצמו גם בלעדיו. זו סיטואציה מאוד מלחיצה - ולדאבוני, אבא שלך מגיב ככה ללחץ. אז? מה יהיה כשהם לא יוכלו עוד לתמוך בך כלכלית ולהחזיק אותך? איך תוכל לתת לאבא שלך הוכחות שאתה יכול לדאוג לעצמך ולהסתדר בלעדיו?

למעלה