יחי ה´חופש´ (?!)

yariv~2

New member
תגובתי -

בנוגע למאמר - בתחילה טוען כותב המאמר שדמוקרטיה היא בעיקר הגנת הרוב על המיעוט (תשובתו לטיעון הלגליסטי), ולא להיפך. לכאורה טיעון זה נכון. אך אני טוען שהמיעוט אכן מוגן. ואפשר לפנות לערכאות שיפוטיות כדי להשיג שוויון במידה ואינו נמצא. או כדי להשיג הגנה כלפי החלשים. למערכת המשפט בישראל יש כוח עצום. שופט עליון יכול לבטל החלטות ממשלה. חוקים וכדו´. לכן אפשר להפנות כל תלונה לביהמ"ש. וזה ידון בה ויחליט האם החוק הוא אכן "חוקי" מבחינה משפטית, או לאו. מכאן שטענתו המרכזית של הכותב - "אם החוק אינו ממלא תפקיד זה, הרי שהחוק עצמו איננו דמוקרטי " טענתו זו אינה נכונה, מאחר וכל חוק עובר תחת עין משפטית דקדקנית. אלא אם כן הוא אינו סומך על מערכת המשפט במדינת ישראל.. איזכור המדינות שהפכו פאשיסטיות ע"י הדמוקרטיה, היא מופרכת בעליל. מאחר ומדינות אלו בראש ובראשונה חיסלו את מערכת המשפט. ואילו בישראל היא חיה, נושמת, ובועטת במלוא הכוח. ציטוט: "...הסרבן גם מצביע על פורעי חוק שעליהם ממעטים לדבר – מתנחלים שתופסים גבעות בלי אישור, יוצאים למסעות נקם בפלשתינים, כורתים מטעי זיתים, יורים והורגים ולא מובאים למשפט ("מחוסר ראיות"). הסרבן מצביע על כל אלה ושואל – מדוע הם אינם נתפסים כסכנה ממשית לשלטון החוק? ואולי הטיעון הלגליסטי נגד הסירוב אינו אלא איצטלה דקה שמכסה על משהו אחר לגמרי? ..." אם יש לך הוכחה לקיום מעשים שכאלה - פנה למערכת המשפט, אך אל תיקח את החוק לידיים. אני טוען שיש להעניש אנשים כאלה במלוא חומרת הדין. ואני מתנגד בתוקף לכל בעיטה בשלטון החוק. בעיני אותם אנשים כן נחשבים לסכנה מוחשית לשלטון החוק, ולכן שאלתו האחרונה של כותב המאמר - אינה רלוונטית לגבי. הטיעון המוראלי - אני איני טוען אותו, למעשה, אני טוען שהאחדות היא רק מסווה עניים שמאפשר לממשלה לפעול ללא ביקורת. כי כל ביקורת נחשבת כ "פגיעה באחדות". וזהו מסוכן לא פחות לשלטון החוק. למרות זאת, אגיב לחלק מטיעוניו של הכותב. ציטוט: הסרבן מעלה תהייה אחת ושאלה אחת. הוא תוהה – מדוע עלי, דווקא עלי, מוטל לתחזק את המוראל הלאומי?" אף אחד לא הטיל עליו עניין זה, לא מצפים ממנו שיתרום לאחדות, גם לא מצפים ממנו להשתעבד אליה. אך הסרבן הוא פוגע, הוא פוגע בשלטון החוק, הוא פוגע במדינה. הוא נותן פרס מוראלי לטרור, שכולנו רוצים לחסלו. ובזה הוא פועל כנגד אינטרסיה הבסיסיים של מדינת ישראל, ושל העם היהודי. ציטוט: "והוא שואל – האם ה"סרבנות" הנגדית, סרבנות השלום של שרון, ליברמן, לנדאו ומופז, האם היא איננה מפלגת ומסכסכת? האם חזון העימות של הימין, דם ועוד דם ועוד דם, לנצח תאכל חרב – האם אלו אינם חותרים תחת המוראל הלאומי?" נעשית כאן ע"י הכותב הכללה חמורה. הוא טוען במפגיע שכל הימין מסרב לשלום, ומסרב למסירת שטחים. ובכך בעצם הוא הופך את כל מחנה הימין, ובפרט את ראשיו. לימין קיצוני. הוא בעצם עושה דה לגיטימציה שלמה לכל מחנה הימין. על אותו עניין אני יכול להפוך את מחנה השמאל כולו לשמאל קיצוני, למשת"פים נכנעים. האם זה מוצא חן בעינך? סרבנות השלום של הימין הקיצוני אכן מסוכנת, אך מצד שני, הכניעה וההתרפסות בפני הטרור של השמאל הרדיקלי, מסוכנת לא פחות, ואולי אף יותר. בזה הסתיימה תגובתי למאמר, ואגיב לטיעוניך אתה. ציטוט: "תמצית הציונות לא האמין במשוואה של א"י השלמה > ערך החיים, ולזה דווקא לא התייחסת." אני גם כן איני מאמין בא"י השלמה. לכן לא הגבתי. ציטוט: "אמרת בעצם התנגדות לחוק היא אנטי ציונית במקרה שהחוק בישראל.. אני לא מבין את הקשר... " כל פגיעה בדמוקרטיה היא פגיעה ישירה בציונות. אחד מבסיסיה האיתנים של הציונות היא הדמוקרטיה(והוכחתי את פגיעתם בדמוקרטיה בתגובתי למאמר, לפחות על פי הבנתי המועטת). ציטוט: "התנחלויות לא צריכות חיזוק.. התנחלות היא פשע מלחמה! אם רוצים לחזק גבולות, צריך להגדיר אותם.. לא לשים בשטח של הצד השני עוד אנשים ע"מ לגנוב את האדמה." מדינת ישראל כבשה את השטחים ממדינות רבוניות. לאחר מכן מדינת ישראל חתמה הסכם שלום עם אותן המדינות והם וויתרו מרצון על אותם השטחים. לכן בניה בהתנחלויות היא אינה פשע מלחמה. מה שכן, נוצרת כאן בעיה מסוימת, הרי מצד אחד אותם אזרחים שנותרו בשטחים הינם חסרי זכויות, ומצד שני נבנות התנחלויות שמנציחות את חוסר הזכויות לאותם האזרחים. מדינת ישראל גם אינה יכולה, בשל הבעיה הדמוגרפית, לחלק לאותם תושבים אזרחות תקנית. לכן אני סובר שבניית התנחלויות בעומק השטח, בניית התנחלויות שיזיקו לרצף הטריטוריאלי של המדינה הפלשתינאית (שתקום), הינם מסכנות את היציבות. מאותה הסיבה אני תומך בפינוי אותן ההתנחלויות שכבר בנויות ונמצאות בעומק השטח הפלשתינאי. ושוב, מאותה הסיבה אני תומך בהסכם או בגידור חד צדדי במקרה שלא תהיה אפשרות להגיע להסדר. ואני מסכים איתך, יש להגדיר גבולות בהקדם האפשרי. מבחינתי אותם הגבולות יכללו את הבקעה ואיזור חיץ (צר, עם "בליטות" באמצעו שיכללו כמה מועצות מקומית) סביב כל הגדה שיכלול בתוכו התנחלויות לשם חיזוק הצד היהודי שבו. ההתנחלויות שישארו מאחרי הגדר - יטרונספרו. אם הגעת עד כאן, וקראת לעומק, יש לך כוח רצון

DrorArie

New member
תנחש מה? תגובה!

"אך אני טוען שהמיעוט אכן מוגן. ואפשר לפנות לערכאות שיפוטיות כדי להשיג שוויון במידה ואינו נמצא." תגיד לי אתה- אם אותה אשה שחורה מפורסמת, שברח לי השם שלה, היתה קמה מהמושב באוטובוס שלה ומפנה לבחור הלבן- ואחרי זה פונה לביהמ"ש ומגישה נגדו תלונה (הרי העבדות בוטלה וארה"ב נהייתה ללא הבדל דת גזע ומין) אתה חושב שכל התהלוכות ונאום "יש לי חלום" המפורסם - היו בדיוק אותו דבר? אתה באמת מאמין שחוסר שוויון חברתי אפשר לתקן באמצעות חוקים ולא באמצעות חינוך? "מאחר ומדינות אלו בראש ובראשונה חיסלו את מערכת המשפט. ואילו בישראל היא חיה, נושמת, ובועטת במלוא הכוח" תגיד לי שאתה לא רואה התחזקות של ימין פשיסטי קיצוני.. ותגיד לי שזה לא מה שקרה בדיוק באותן המדינות. "אם יש לך הוכחה לקיום מעשים שכאלה - פנה למערכת המשפט, אך אל תיקח את החוק לידיים. אני טוען שיש להעניש אנשים כאלה במלוא חומרת הדין. ואני מתנגד בתוקף לכל בעיטה בשלטון החוק" יש הוכחות, דוח בצלם שהפנתי אליו הוא רק אחד מעשרות מסמכים מדויקים מלווים בהוכחות. כל מה שצריך זה לשאול את השאלות הנכונות. לצערי התנחלות מעוגנת בחוק הישראלי משנת 76´ ומערכת המשפט לא מתה על עדויות של פלסטינאים (זכור לך המקרה של שקולניק? חיי אדם ערבי ששווים 7 חודשים?) " הוא טוען במפגיע שכל הימין מסרב לשלום, ומסרב למסירת שטחים" אנחנו לא מדברים על אותו הימין? ליכוד היא מפלגת הימין המתונה ביותר, נכון? מה הוחלט בליכוד בחודש האחרון? "מדינה פלסטינאית לא תקום ממערב לירדן" מה ביבי ושרון עשו? התווכחו מביניהם מי עשה פחות למען השלום ולוו במחיאות כפיים. "פגיעה בדמוקרטיה היא פגיעה ישירה בציונות. אחד מבסיסיה האיתנים של הציונות היא הדמוקרטיה(והוכחתי את פגיעתם בדמוקרטיה בתגובתי למאמר, לפחות על פי הבנתי המועטת" שים לב, הסרבנים לא מסרבים לשרת בצבא, אלא מסרבים לצאת לשטחים- מתוך אמונה שפעולות בשטחים הן בלתי חוקיות.. אז מי כאן כלבי השמירה של הציונות? "מדינת ישראל כבשה את השטחים ממדינות רבוניות. לאחר מכן מדינת ישראל חתמה הסכם שלום עם אותן המדינות והם וויתרו מרצון על אותם השטחים. לכן בניה בהתנחלויות היא אינה פשע מלחמה. מה שכן, נוצרת כאן בעיה מסוימת, הרי מצד אחד אותם אזרחים שנותרו בשטחים הינם חסרי זכויות, ומצד שני נבנות התנחלויות שמנציחות את חוסר הזכויות לאותם האזרחים" שים לב, אתה מכיר בבעיה שנוצרה. "מדינת ישראל גם אינה יכולה, בשל הבעיה הדמוגרפית, לחלק לאותם תושבים אזרחות תקנית. לכן אני סובר שבניית התנחלויות בעומק השטח, בניית התנחלויות שיזיקו לרצף הטריטוריאלי של המדינה הפלשתינאית (שתקום), הינם מסכנות את היציבות. מאותה הסיבה אני תומך בפינוי אותן ההתנחלויות שכבר בנויות ונמצאות בעומק השטח הפלשתינאי." אבל עכשיו מתחילה ההתעלמות מהפתרון, אתה חושב מה הפתרון למדינת ישראל בלבד, ושהגרים והזרים ישברו את הראש. כל התנחלות גדולה התחילה ממס´ אנשים אולי בהסכם הקבע ישארו כמה גושי התנחלויות במסגרת החלפת שטחים -> דבר הגיוני מאוד. אבל אי אפשר לקבוע מעכשיו, שההתנחלויות שהספיקו "לגנוב" הרוויחו, בדיוק כמו שאתה לא מוכן לקבל את "זכות השיבה" של הפלסטינאים. אתה לא יכול להגיד שלא קראתי לעומק :) רק להבהרה אתה לא מדבר כאן עם איזה דוקטור או משהו, אל תקח את מה שאני אומר בתור האמת התהומית -- אני רק אומר את הדעה הקטנה שלי, רק עוד בורג קטן, בן 17 בקושי, במערכת הגדולה.

כחלחל

New member
חופש ביטוי אמיתי

ניתן לחוות כמובן בפורום מסורת יהודית/מרכז נטעים [המכונה טועים ומטעים] כל שעליך לעשות זה לכתוב הודעה כלשהי ואפילו חרדית כשרה למהדרין, אלא שעליך להשתמש לפחות פעם אחת בצמד המילים "דעת אמת" באופן כזה שיראה שאתה מזדהה עם דרכם. חווית חופש הדיבור תנחת על ראשך מהר יותר ממהירות האור. לא לשוא, מי שמחפשים חופש ביטוי בעולם החרדי נקראים יוצאים בשאלה שכן בעולמם כדי לשאול צריך לצאת

המשך לתגובת ´דוחף_לויתן´

מקריאה חוזרת של הדברים חוששני שטעית מעט. 2."לעניות דעתי" משמעה, אינה קביעה, אלא הבעת דיעה לא מחייבת במקרה הנ"ל. בנוגע למיקרוקוסמוס אולי אתה צודק, אבל לא במקרה דנן, כאן לא מדובר בדיון אקדמאי טהור, אלא בהבעה ושמיעת דיעות הידועות מראש לדורש ולמאזין/ שותף פעיל. התנהגות המתנגדים מוכיחה זאת ללא ספק. 3. נכון. כנראה שלא מצאו לנכון לעשות זאת מטעם המוסד. 4. איך זה יכול להעיד על חוסר אוביקטיביות מצידו? תיאור תמונת מצב. 5.שייך גם שייך. הרי זאתת מטרת עבודתו, בין היתר להציג את הכיעור שהוא פועל יוצא וישיר של התנהגות המתנגדים. שכחת? הם אלו שהביכו אותה ולא הכותב, הוא לא המציא זאת מראשו, אלא ציין עובדה הניתן להתרשם ללא עזרתו. 6.אולי לא מוסיף כבוד לעורכי הסרט, אך איך זה קשור לחוסר אוביקטיביות מצד הכותב? גם אני חושב שהבהרתי את הנקודה. 7.מצטער, אך איני רואה היכן הוא מאשים. שוב, אתה כנראה מבלבל בין איך הדברים נראים בעיניו כמתבונן מהצד. נכון. אותם חבר´ה אינם בהכרח מצייגים (בטוח שהמוסד לא היה רוצה אותם כנציגים שלו) את הכלל, אך הרושם הכללי בהחלט יכול לעוות את התמונה. 8.אני חושב שעשה נכון, גם אני הייתי נוהג כמוהו ולא מביא ציטוטים מקלטות של הרב. אם היה עושה זאת היית מיד טוען שבחירת הקטעים מהקלטות היא סלקטיבית ומוטה לטובת הרב. "לגבי הערתך על הביקורת החיצונית:.. וכו..." מה הבעיה? זהו חומר לא חסוי ובקלות תוכל לברר את אמינותו, תוכל לבדוק באם החומר נערך ואו אם הכותב אמין מספיק. אל תשכח מדובר באונ´, מוסד ידוע ומכובד וארכיוניו אינם מרתפי הקג"ב. מה גם שעבודתו נשלחה ל: ביבליוגרפיה: דפנה למיש: החופש לבחור מבין אפשרויות צפייה רבות. תמר ליבס: talk shows: המרחב הציבורי החדש? אתר שופר. אתר מרצ. תוכל לאמת זאת איתם. נכון, זה לא סרט תעודה בסטנדרטים שאתה מכיר ורגיל (למעט סרטי תעודה מגמתיים מהם לא חסרים בטלביזיה), בעצם מסכים איתך לגבי ההגדרה, זהו לא סרט תעודה נקודה. מאין לך הביטחון שמדובר אך ורק ב-1/4 שעה של סרט? ולא הכוונה למה שפורסם מצד ארגון שופר, אלא למה שהוצג בקורס, אולי הם קיבלו לידיהם את המאסטר לפני עריכה? אמנם הכותב מתייחס לעיקר, מה שמופיע ב-1/4 שעה ונחשף לציבור וזה מה שחשוב. לגבי עבודתו של הכותב, עם כל הכבוד האם אתה הוא זה שיקבע באם הכותב כשל או לא? אני די בטוח שאילו הכותב כשל באופן חמור יש מי שיזעק וימחה על כך. וגם את זה אפשר לברר. אגב, הרם טלפון למר ויצטום וברר איתו את העובדות לאשורם.

שלום, תודה שכוונת אותי להודעתך זו

אחרת, יכול להיות שלא הייתי שם לב אליה. אני אנסה לבאר את דברי. 2. נכון, מדובר על הבעת ושמיעת דיעות. בדיוק בגלל זה הוא לא היה צריך לתת את ההקדמה על אופיה האקדמי של האוניברסיטה. הוא יכל להסתפק בכך שיטען שאוניברסיטה היא כר דשא פורא לדיון, כי מה שהוא עשה למעשה זה ניסיון לסתור את תרבות הדיון האקדמי של האוניברסיטה - כשלמעשה אין בסיס לדיון מסוג זה במקרה דנן. 4. מן הראוי שיהיה איזכור לגנאי כלשהו על המעשה הזה, אלא אם כן הכותב מזדהה עם המעשה - מה שמוכיח מעל לכל ספק בחסר נקיון כפיים. 5. לדעתי זה לא שייך. כי נושא העבודה הוא חופשי הביטוי או כיצד דברים מוצגים בתקשורת וכו´, ולא דיקן האוניברסיטה או שאר הסגל שלה. 6. ראה סעיף 4 - ובנוסף - כמות הפעמים שבה היתה נימה אישית בתיאור המשפיל לחברי הסגל, קצת צורמת לעין לדעתי. 7. ציטוט: "קלטת הוידיאו אותה הצגתי בכיתה נושאת את השם ``האוניברסיטה העברית בירושלים``, די לנו בכותרת זו כדי לשער את מטרתה - להיווכח איך `באמת`, נראית האוניברסיטה העברית, לעניות דעתי הרב אמנון יצחק אכן חשף את צדדיה המכוערים ביותר של האוניברסיטה, וזאת ללא מאמץ מיוחד. הוא פשוט הגיע למקום עם מצלמה." צדדיה המכוערים של האוניברסיטה הם אותם אנשי סגל פאתטיים? ואולי זהו אותו קובץ אנשי מרץ? אתה באמת חושב שלגיטימי לומר שהאוניברסיטה הזמינה את הרב להרצאה, וגם שרוב התלמידים היו מעוניינים לשמוע אותה - ובאותה נשימה לומר שהרב חשף את צדדיה המכוערים של האוניברסיטה? לכל היותר הוא יכול לומר שהוא חשף את צדדיהם המכוערים של אנשי מרץ - צדדים ששיש ביננו הסכמה שאינם נחלת אנשי מרצ בלבד. 8. יש צדק בדבריך, ובדיוק בשל כך התייחסותו לקלטת הסלקטיבית הזו היא מוטה מיסודה. הוא כותב בעצמו שאורך הסרט 16 דקות וחמישים שניות: ציטוט: "...אולם עיקר המיקוד של הסרט אינו בא מצד זה. הסרט משקיע מעל דקה וחצי (בסרט שאורכו 16:50 דקות בלבד) בכדי להדגיש ההבדל בין היחס לו זוכה צלם העיתונות לבין היחס לו זוכה צוות הצילום של ארגון שופר..." הוא טוען שהסרט צולם, נערך והופץ ע"י אירגון שופר: ציטוט: "... זוהי הקלטת הראשונה שארגון שופר טרח לצלם, לערוך ולהפיץ שאין בה כמעט מילה אחת שהרב מוציא מפיו, שלא לדבר על הגותו שאינה מושמעת... " -------------------------------------------- אכן, אין לי את הזכות לקבוע האם כשל בעבודתו או לא, אני העברתי ביקורת והבעתי את דעתי עליו, ולכן אינני מרצה באוניברסיטה או מתיימר להיות אחד שכזה. בקשר לחופש פירסום הביקורת של ויצטום - אני חושש שיש חיסון בקשר לפירסום ציונים של תלמידים במוסדות לימוד, ואני לא בטוח שויצטום מורשה לפרסם מידע מסוג זה. למרות זאת, אני אפנה אליו, ואת תשובתו אביא לאשורה מעל דפי פורום זה. ><>

לפני שאני שולח את הפקס, אני חייב

לוודא איתך מספר נקודות: אני הולך להציג בפניו את טיעוני, את טיעונך שלך אני אמנע מלהביא כי חושש אני שאחטא בפירוש לא נכון של דבריך, ואעשה להם עוול, לכן אנא נסח מסמך ושלח לי אותו, ואני אצרף את דבריך כלשונם לפקס, בצמוד לטיעוני. היות ואני די בטוח שהוא לא יכול לחשוף את הציון, האם תשובה שתתייחס לנכונות דבריך או דברי תספק אותך? האם דוד ויצטום קביל עליך כ - "שופט" ? ז"א, האם לדעתך הוא איש ניטראלי ומשולל דיעות קדומות, כך שתוכל לקבל את דבריו מבלי לחשוש שהוא מוטה לצד זה או אחר? ><>

תגובה

יש שתי אפשרויות: 1.פקס 2.אימייל אישית הייתי ממליץ באימייל, הסבר: ע"י שמירת העמוד הנוכחי ושליחתו כקובץ יאפשר למר ויצטום לעיין בכל השרשור הרלבנטי, וכך לקבל מושג יותר ברור במה מדובר. אך אם יש בעיה כלשהי בדרך הנ"ל, אז יש לפנות לאפשרות הראשונה. בכל אופן לשאלות: האם הוא אמין? על סמך היכרות במסגרת הלימודים ומעבודות קודמות שלו. האם הוא אובייקטיבי במקרה הנ"ל? האם הוא, מר ויצטום, הציג את הקלטת בגרסה הקצרה והערוכה, או קיבל לידיו את המאסטר ובה ראו את כל שאירע במהלך ההרצאה? אם לא הגיע לידיו המאסטר, האם ידוע לו שכך היה בהרצאה מתחילתה ועד סופה? ובנוסף, האם עקב האירועים שנצפו בקלטת נאלצו לסיים את ההרצאה שלא בזמן הנקבע מראש, וכתוצאה מכך אורכה הקצר של הקלטת? (בעריכת הקלטת מופיע הזמן המלא) ובמידת האפשר, האם הוא שמע ואו הובא לידיעתו תגובה שלאחר מעשה מנציגי המוסד שנכחו בקלטת, או מנציגים אחרים? בכל אופן, תגובה כזו או אחרת היכולה לתמוך ואו להפריך במשהו מהטיעונים שנצפו בקלטת ואו שנכתב ע"י צבי מלקמן? ולסיום, מה דעתו האישית (אם יתרצה כמובן) על המקרה הנ"ל? ============================================================= "האם דוד ויצטום קביל עליך כ - "שופט" ? ז"א, האם לדעתך הוא איש ניטראלי ומשולל דיעות קדומות, כך שתוכל לקבל את דבריו מבלי לחשוש שהוא מוטה לצד זה או אחר?" לא יודע. איני מכיר אותו מספיק כדי לאשר. אך אצטרך לסמוך עליו כמתחייב ממנו כמרצה. בקיצור, כן. ובערבון מוגבל, אם יזדמן לי לקבל מידע סותר ממקור אמין אציג אותו כאן. אתה רשאי לנסח את שאלותי מעלה כראות עינך, וכמובן לעשות קיזוזים אם יש כאלה. ובנוסף לשלב בין השאלות, וכל זאת כדי שלא להכביד עליו יתר על המידה (הוא עוד עלול להיבהל ולסגת
). בהצלחה

למעלה