"יחידת יחס"

BanjoKazooie

New member
"יחידת יחס"

בקורס של קידום התחלנו ללמוד על יחידת יחס והם ממש משגעים את השכל שמה.. אני לא מבין מה הם רוצים ממני.. את כל התרגילים של היחס את רובם אפשר לפתור בלי טבלאות מוזרות שהם המציאו ובדרכים יותר קצרות.. ואני לא מבין מזה יחידות יחס בכלל.. אולי מישהו יכול להסביר לי ? קראתי בספר הרבה פעמים...

Mapisto

New member
י"ח זה בעצם X

נגיד יש יחס בין ביבי לשרון של 2:3 בקולות הבוחרים לטובת ביבי. ושרון קיבל 100 קולות ז"א ש2 יחידות יחס (האגף של שרון) הם בעצם 100 קולות, ומזה אפשר להבין ש1 יחידת יחס היא בעצם 50. עכשיו מזה נותן. לשינהם יש ביחד 5 י"ח (חיבור צידי "המשוואה") ההפרש הוא 1 י"ח (50) ושביבי קיבל 150 = 3 * 50. ז"א זה איזה שהוא משתנה, שעליו אתה עושה מניפלוציות בשביל לקבל נתונים אחרים.

yakirml

New member
שיטה אחרת לפתרון שאלות יחס

השיטה של קידום באמת לא נוחה בכל מה שקשור ליחס (כל הנושא המעורפל הזה עם "יחידות יחס") אני מציע לך שיטה אחרת שנוחה יותר גם מבחינת ההבנה. בו נסתכל על הדוגמא הבאה: "היחס בין מספר השאלות שדני פותר לבין מס' השאלות שאיילת פותרת הוא 3:4 בהתאמה " תמיד כשאתה רואה יחס, תוסיף X קטן לפני המספרים: 3X:4X. 3X הוא ביטוי המייצג את המספר הממשי של השאלות שפתרה איילת. 4X מייצג את המספר הממשי של השאלות שפתר דני. עכשיו בו נפתור שאלות: 1. אים דני פתר 16 שאלות כמה שאלות פתרה איילת ? תשובה: לפי מה שכתבתי למעלה 4X מייצג את הגודל הממשי שפתר דני לכן: 4X=16 . X=4 כעת מצאנו את גודל ההכפלה של היחס המקורי. נציב X=4 בביטוי המייצג את את מס' השאלות שפתרה איילת ונמצא כמה שאלות היא פתרה: X*3= 3*4=12. איילת פתרה 12 שאלות. 2. אים איילת פתרה 9 שאלות כמה שאלות דני ואיילת פתרו ביחד ? עוד פעם- 3X=9 --> X=3 מספר השאלות שהם פתרו ביחד שווה ל- 3X+4X=7X. נציב X=3 ונקבל 21 שאלות הם פתרו ביחד. צריך תמיד לזכור כי 3X מייצג את מספר השאלות שפתרה איילת ו4X מייצג את מס' השאלות שפתר דני. המטרה בכל שאלות היחס הוא למצוא כמה שווה X אחד ואז ניתן למצוא את שאר הגדלים. זו כל התורה על רגל אחת. מקווה שעזרתי לך.

BanjoKazooie

New member
תודה רבה :)

בשיטה עם האיקסים השתמשתי כמה פעמים.. אבל ממש מעט אולי רק פעם אחת לפני שקידום התחילו עם השיטה שלהם.. אבל קידום השתלטו לי על השכל עם השיטה שלהם.. אני אנסה לצאת ממנה..

Shalomas

New member
זאת בדיוק אותה שיטה.

ה- X בשיטה הזאת זה בדיוק היחידת יחס של קידום. שהם אומרים שיחידת היחס היא 40, הם מתכוונים לכך ש X=40. בשיטה "שלך".

yakirml

New member
השיטה של קידום

בכל מה שקשור ליחס נועדה למי שאינו מבין מתמטיקה. להם יש איזו נוסחה כאילו מדובר בתורה מסיני וזהו ! שום הבנה של היחס רק להציב כמו תוכי. שימוש ישיר ב-X מקל על ההבנה זה הכל.

thebadboy

New member
יש לך טעות עקרונית

במשפט שכתבת: דני צריך להיות ה- 3X ואיילת ה- 4X ולא להפך, כיוון שבעברית קוראים את המספרים מימין לשמאל ולעומת זאת במתמטיקה (מספרים) קוראים את המספרים משמאל לימין. אם אתה עובד עם הספרים של קידום תראה ששם השאלות אכן מתאימות למה שאמרת אבל זו טעות - בפסיכומטרי קוראים את היחס במספרים משמאל לימין ולא מימין לשמאל - תבדוק בספרים של כל יתר המכונים. האמת שכשתרגלתי בעבר גם מהספר של קידום תמיד התפלאתי למה כל התשובות יוצאות לי הפוך, הם פשוט מלמדים את זה הפוך מסיבות השמורות עימם.

thebadboy

New member
תיקון קטן למה שאמרתי קודם

בדוגמא שנתת צריך לקרוא את זה באמת מימין לשמאל, רק בגלל המילה בהתאמה המובאת בסוף המשפט. הבעיה היא שבפסיכומטרי אף אחד כבר לא משתמש במילה זו ולכן אם היא לא נמצאת צריך לקרוא את היחס כמו שאמרתי.

yakirml

New member
יופי, ממש יופי

מילא היית מוסיף או מחדד את מה שכתבתי..... אבל סתם לתקוף את את הדוגמא הפשוטה שנתתי כדי שהבחור יבין זה ממש מיותר. במקום זה היית יכול לנצל את הזמן ולהוסיף דוגמא או להעמיק את ההסבר. בטח שהמילה "בהתאמה" לא מופיעה יותר בבחינות הרי כמעט אין יותר שאלות יחס ברורות במבחן אלא שאלות המערבות יחס באופן עקיף.

thebadboy

New member
ברור שזה משנה

היחס בין החתולים לעכברים הוא 2:3. מי ה- 3 ומי ה- 2. אז תלוי את מי שואלים. לפי קידום - 3 זה החתולים ו- 2 זה העכברים. לפי כל יתר המכונים זה להפך, ואל תשאלו אותי למה. אז קידום הדביקו את המילה "בהתאמה" שכבר לא קיימת יותר וכמעט ולא היתה גם בעבר וכך זה מטעה למעשה את מי שפותר שאלות בבעיות יחס אצלהם. באמת שאין לי שום דבר נגד קידום, החומר שלהם אחלה, סתם לא ברור לי הסיפור עם היחס אצלהם.

למעלה