יחידת המדידה מטר

יחידת המדידה מטר

קיבלתי ש.ב די מוזרים וקצת לא מצאתי את התשובה אז למישהו יש מושג איך נקבע המטר ?? תודה רבה לעוזר !!!!!!!

טל ר

New member
המטר נקבע במקור

כ-1/10,000,000 מהמרחק על גבי כדור הארץ בין הקוטב הצפוני לבין קו המשווה דרך פריז.

קודם כל תודה על התשובה אבל...

משהו פה לא מסתדר לי כלומר מאיפה בא המספר 10 מיליון ואיך הם מדדו את המרחק אם לא הייתה להם יחידות מדידה ? ובכלל איך מדדו מרחק כזה עצום ??

כנראה שלא ממש הבנת את השאלה...

אז אני ינסח שוב מאיפה הגיע יחידת המדידה מטר ? מאיפה הכוונה - איך חשבו עליה לפני שהיא הייתה קיימת

טל ר

New member
יחידת המדידה מטר

הגיעה כאחת מיסודותיה של השיטה המטרית המהפכנית שהומצאה במהלך המהפכה הצרפתית ונועדה להחליף את יחידות המידה האימפריאליות. לפני המטר היו יחידות אחרות (כגון רגל), אך הן היו פחות נוחות לשימוש. באופן דומה רצו הצרפתים להחליף גם את לוח השנה, אך שינוי זה לא "תפס". לוח השנה החדש היה אמור להיות בן 12 חודשים בני 30 יום כל אחד, המחולקים ל-3 שבועות בני 10 ימים כל אחד. בנוסף לכך היו אמורים להיות בשנה 5 ימים אשר אינם שייכים לשום חודש/שבוע וקרויים על שם ערכים שונים, ואלו היו אמורים להיות ימי חופשה.

its moi

New member
אתה בטוח ?!

אכן מטר מוגדר כמו שאמרת, אבל אתה בטוח שהצרפתים "כוונו" ככה את המטר? אני חשבתי שכוון שיצא שהיקף כדוה"א היה קרוב ל 40 מיליון "מטר ישן" תיקנו אותו ל"מטר חדש" שהוגדר לפי כדוה"א. (מסקנה- המטר שתלוי במוזיאון בצרפת כ"מטר התיקני" הוא בכלל לא באורך מטר של היום)

קווַארק

New member
הגדרות המטר בתקופות שונות

ההגדרות עודכנו מדי פעם, אך אלו השינויים העיקריים: ב- 1791 (המהפכה הצרפתית) המטר נקבע כ- כ-1/10,000,000 מהמרחק על גבי כדור הארץ בין הקוטב הצפוני לבין קו המשווה דרך פריז (הערך שייצג את היקף כדור הארץ היה שגוי). עד אז השתמשו בצורות לא מדויקות של מדידה (כמו "רגל") והסטנדרטיזציה הועילה מאוד. ב- 1960 המטר נקבע כ- 1,650,762.73 אורכי גל כתום-אדום של קריפטון 86. (זה הוסיף לדיוק). ב- 1983 המטר נקבע כמרחק שתעבור קרן אור בואקום בחלק ה- 299,792,458 של שניה (המרחק כפונקציה של זמן).

למעלה