יחזקאל קוג'מאן

DORIY1

New member
ראיון

מתברר שהראיון עם יחזקאל קוג'מאן מופיע ב- 3 אתרים חוץ מהאתר הזה : - 1.ELAPH 2.ZERYAB 3.REZGAR אני הבאתי מזריאב שהעתיק מאילאף ,ואילו ריוור הביאה מרזגאר . דבר שמצביע על התעניינות רצינית בנושא בקרב חוגים יודעי דבר .

לדורי- תודה. ושאלה לפנטומימה ואשרת

האם אתם מכירים את המילון עברי ערבי של קוג'מאן?

יחזקאל קוג'מאן

במאמר בערבית על היהודים בעיראק בשנות ה 40 וה 50, ועל הקשרים שלהם עם הקומוניסטים. קוג'מאן שוחרר מהכלא העיראקי ב 1961 (נכלא ב 1949) וברח לישראל. היום הוא גר בלונדון. הוציא לאור מספר ספרים - על מוזיקת המקאם בעיראק, מילון עברי ערבי (בהוצאה לאור של משרד הבטחון), וספרים פוליטיים. קישור

המהדורה שברשותי ישנה.

החידוש במילון של קוג'מן, בשעתו, היה שהוא כלל גם מילון עברי-ערבי. נדמה לי שהוא היה הראשון בכך (אם להתעלם ממילון אלמליח המיושן והחובבני).

לפנטומימוס, מה הוא המילון הערבי

עברי הכי טוב שיש בארץ כיום. האם שרוני המורחב הוא הכי טוב ????

א ש ר ת

New member
קוג'מאן

אני ראיתי את המילון שלו בלימודי התרגום בבית ברל, הזמנתי בסטימצקי אך לא השיגו אנסה בצומת ספרים.המרצה המליץ עליו בחום.

DORIY1

New member
יחזקאל קוג'מאן

מאמר מעניין אבל הכותב התעלם לגמרי מהגעגועים לציון של היהודים לדורותיהם ומתפילתם יום יום " בשוב ה' את שיבת ציון היינו כחולמים ". הוא שכח שהרעיון הציוני לא היה יכול לחלחל בקרב ההמונים אלא על קרקע פוריה של כמיהה לציון בהכרה , בתודעה עמוקה ובתפילה . השואה והפרהוד עוררו אצל היהודים את החלום בן אלפי שנות גלות . אני גם לא מקבל את הגרסה שמספר המגוננים על שכניהם של היהודים עלה על מספר הפורעים , אם כי היו אי אלו חסידי אומות העולם . למרות זאת אהבתי את הקטע המוסיקלי של יחזקאל קוג'מאן כפי שהובא באתר " זריאב " מכווית . על כך בפעם אחרת .

למעלה