יחזקאל ...מצטער

יחזקאל ...מצטער

יחזקאל ..בכל אחד יש משהו מיחזקאל הזה שאני הולך לספר עליו .. לשם הפרטיות קראת לו יחזקאל .. למרות שאני מודע שאם הייתי שם את השם האמיתי הייתם אומרים אחרי קריאה תפור ..על אנשים כאלה שם כזה . יחזקאל גבר כבן 40 ..ומשהו אף פעם אף אחד לא טרח .. לשאול אותו במדיוק יחזקאל היה נשוי +3?4? גם את זה אף אחד לא טרח לשאול .. לא שמתי לב שמשהו קרא לו פעם חזוש או חזי .. אפילו להתחנף לא היה צריך אליו .. פשוט להכריז ..ברמקול : ``יחזקאל תביא סחורה ממחסן עורפי ..יחזקאל סדר את המדפים `` שהגעתי לעבוד .. במקום בו אני עובד ..אני למעשה שייך לגוף חיצוני אז הכי קל לראות דברים שאתה מבחוץ .. אני טיפוס שלא מתחבר מהר עם הסובבים אותו .. אני צריך את האמונה קודם . בלי האמונה גם צסק``א לא היתה אוכלת אותה ... אחרי חודש ..חודש וחצי ..בעצם חודשיים וחצי ..התחלתי קצת לדבר עם אנשי המקום..ואני קולט אנשים נהנים מהסבל של יחזקאל ..מה זה נהנים צורתיו של יחזקאל מעוררות בהם איזה רוח עליזות ...שיחות מהסוג הזה לדוגמא : ``יחזקאל מה שלומך ..?`` ויחזקאל מחכה רק שישאלו אותו לשלומו .. והוא מתפרק להם מול העיניים ..והם מביטים בו במין זלזול לא מובן .. כאילו מתעניינים ..למעשה צוחקים על סגנון ההתבטאות שלו . אנימביט מהצד ..אני גם קקי כי לא עשיתי כלום ..רק מביט עליהם .. ונגנב ..והכי כואב שאני מסתכל לו לעיניים ..שהוא מדבר איתם .. אני רואה בהם זיק של התלהבות ..ששואלים לשלומו .. הפנים של יחזקאל יפות ..אתה רואה ..מולך אדם שבשקט..מככב בפרסומות בצעירותו .. פניו מלאות קמטים וחריצים ..חריצים כאלה שאפשר לעשות מהם מעמד למכתבים . עיניו של יחזקאל ..כמו תפילה זכה וטהורה .. גבו קצת כפוף ..ידיו חרוכות כוויות ..חתכים .. שהוא מחייך ..חיוכו מאיר אור ..של מלאכים ..על המקום האפל הזה .. על האנשים האפלים ..האלה . יום אחד התקרבתי ..ממש קרוב ליחזקאל ככה בלי הקדמה שקעתי בעיניו .. אמרתי לו :``יחזקאל אתה לא שם לב שהם זבל כאילו מתעניינים בשלומך `` לא יכולתי להתאפק .. הוא לא פתח את פיו רק הסתכלנו אחד לשני בעיניים ..והוא נתן חיוך ..שיכל להפיל את החשמל בכל מדינת ישראל .. הוא היה די נבוך ..אבל מלא הערכה ראיתי בעיניו .. אחרי יומיים הוא מתקרב אלי ..ואומר לי :``אני יודע ..שהם צוחקים אלי אבל לאדם כמוני .. שאין סיכוי ..שמשהו ינהל אותו שיחה ..אמיתית .. גם התעניינות המזוייפת מספקת .. אני נותן לעצמי ...לחלום ..זה הדברים היחידים שלא יקחו לי .. בחמש דקות ששואלים לשלומי ..אני מרגיש הכי חשוב בחנות `` ואני רואה שהוא מתאמץ .. כאילו שנן יומיים מה שהוא רוצה לומר .. ואני כדי לשבור את הקרח שיבין שאותי הוא לא צריך להרשים ..דופק לו איזה משפט בערבית עירקית ..והוא התחיל לצחוק מה זה לצחוק שמעו אותו עד הקומה הראשונה ... הוא חייך אלי ..הסתכל שוב בעיניי כאילו אמר תודה ..ומלמל ..`` לא הייתי צריך להסביר לך ..`` והמשך לחייך שהוא מתרחק ממני .. מאותו יום הייתי מדבר רק עם יחזקאל ..יוצאים ככה להפסקת סיגריה בחוץ .. אחרי כ14 יום .. חליתי .. חזרתי אחרי שלושה ימים ..משמרת צהרים דבר ראשון מחפש את יחזקאל .. התחלתי לשאול ..אמרו לי `` יחזקאל לא יבוא יותר הגב שלו נדפק ..`` כמובן שלאנשים כמו יחזקאל לא דואגים לתפקיד אחר .. בשביל החברה יחזקאל הוא מסוג האנשים שיכולים רק לפרק סחורה ..ולסדר .. משהו לא הסתדר נגשתי .. לאחת המכורות פעם ראשונה שפניתי למשהו אחר .. היא אמרה לי בקול חנוק ..``יחזקאל לא עזב בגלל הגב..ליחזקאל הייתה בריתה לנכדה ואף אחד לא בא `` אנשים כמו יחזקאל ..לא נשברים משום עבודה לא גב ולא נעליים ..ליחזקאל נשבר הלב .. היא הוסיפה ואמרה : `` הוא חלק לכולם הזמנות ..וכולם אמרו שיבואו ...`` אני מתאר לעצמי איך הוא עמד שם באולם וחכה ..בטח רצה לקבור את עצמו .. `` הוא אפילו ניסה לאתר אותך ..`` ואני נתקתי את הטלפון ..שהייתי חולה למעשה לאף אחד שם לא היה את הטלפון שלי .. לא העזתי להרים אליו טלפון..התביישתי בשם כולם .. עברו כמעט ..4 חודשים ..ואני לפעמים ..מקווה שיחזקאל יבוא לבקר .. אני רוצה לומר לו ..יחזקאל אני מצטער .. שיבוא לפה ושכולם ישפילו מבט מבושה .. יחזקאל אני מצטער ידיד יקר... טולי ...

tairon

New member
בצד האפל של בני האדם...

טולי הרשה לי קודם כל לומר לך שריגשת אותי מאד ועל זה אני אומר תודה!! סיפור מדהים..קראתי והלב שלי נחמץ.. כולנו בני אדם בסופו של דבר באנו לעולם הזה כולנו ללא כלום לפעמים בדרך אנחנו שוכחים להיות קצת אנושיים לאחר לשונה

למעלה