יחב"ל ודיפלומטיה

keemo

New member
יחב"ל ודיפלומטיה

שלום אני עו"ד בוגר מכללה אני מאוד מעוניין בתואר יחב"ל באוניברסיטה העברית . לכך יש לי כמה שאלות : 1.האם אני יכול להתקבל לאונ' העברית ללא פסיכומטרי.. 2.האם לימודי היחב"ל איכותיים או זה כמו מדעי המדינה לאנשים שלא רוצים להשקיע . 3. האם הלימודים באונ' העברית תובעניים ולחילופין יוקרתיים . 4. האם לימודי יחב"ל יכול לתת לך יתרון אם אתה רוצה לעסוק בענייני דיפלומטיה . 5. אני חיפאי האם אני יכול לשלב את הלימודים עם עבודה באיזור חיפה .

יחסים בינלאומים

1.האם אני יכול להתקבל לאונ' העברית ללא פסיכומטרי.. לתואר ראשון ביחב"ל ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי אם ציוני הבגרות שלך מעל 10. אפשר להתקבל גם ע"ס ציוני הב.א. לתואר שני יש לעשות השלמות אם באים מחוג אחר. ברר פרטים ספציפים בחוג עצמו. 2.האם לימודי היחב"ל איכותיים או זה כמו מדעי המדינה לאנשים שלא רוצים להשקיע . הלימודים נערכים ברמה אקדמית גבוהה, בשני החוגים. אם בין הסטודנטים יש כאלו שאינם רוצים להשקיע - הרי זה עניין שלהם... 3. האם הלימודים באונ' העברית תובעניים ולחילופין יוקרתיים . סה"ס האונ' העברית הינה מוסד לימודים יוקרתי. ראה קישורים מהפורום לדרוגים שונים של אוניברסיטרות. 4. האם לימודי יחב"ל יכול לתת לך יתרון אם אתה רוצה לעסוק בענייני דיפלומטיה . כדי להתקבל למשרד החוץ אין צורך בתואר ביחב"ל. גם תואר במשפטים רלבנטי. למיטב ידיעתי מחפשים שם אקדמאים ופחות חשוב התחום הנלמד. 5. אני חיפאי האם אני יכול לשלב את הלימודים עם עבודה באיזור חיפה . זה לא קל. אלא אם עבודתך יכולה להיעשות מרחוק או בסופ"ש. בלימודים לתואר שני זה יותר מקובל.

keemo

New member
קבלה ישירה לתואר בוגר

קבלה על סמך תואר אקדמי - בוגר, מוסמך או דוקטור לפילוסופיה: שלום אני פשוט לא מביו כתוב בשנתון כי ללמודי יחב"ל יתקבלו ישירות בוגרי תואר ראשון אך לחוגים האחרים ישוקלל הממוצע עם הציון הפסכומטרי בעלי תואר דוקטור לפילוסופיה (Ph.D.) יוכלו להתקבל ללימודים לתואר בוגר לכל החוגים, למעט: תכנית 'אמירים', תכנית 'רביבים', רפואה, רפואת שיניים ורפואה וטרינרית. מועמדים לחוגים אלה, יידונו על-פי הישגיהם הלימודיים והבחינה הפסיכומטרית. נא לשים לב לפסקה האחרונה " המועמדים לתחומים שפורטו " . בעלי תואר בוגר ו/או מוסמך ממוסדות אוניברסיטאיים, ממוסדות להשכלה גבוהה וכן ממוסדות להכשרת מורים 'רשימת מוסדות להשכלה גבוהה בארץ' יוכלו להתקבל לכל החוגים למעט: תכנית 'אמירים', תכנית 'רביבים', כלכלה, מדעי הקוגניציה, פסיכולוגיה, תקשורת ועיתונאות, צירוף פסיכולוגיה ומדעי החיים, תכנית משולבת: פילוסופיה, כלכלה ומדע המדינה, חשבונאות, מינהל עסקים, תכנית לימודים משותפת בוגר במדעי המחשב ומב'ע, מדעי המחשב והנדסת מחשבים, צירוף מדעי המחשב וביולוגיה חישובית, התכנית המשולבת במדעים המדויקים, תכנית 'אמירים' מדעי הטבע, רפואה, מדעי הרפואה הבסיסיים, רוקחות, רפואת שיניים, התמחות בביוטכנולוגיה בחקלאות, מדעי התזונה, רפואה וטרינרית, משפטים ועבודה סוציאלית. בעלי תואר ממוסדות אוניברסיטאיים, המועמדים לתחומים שפורטו לעיל, יחוייבו לעמוד בבחינה הפסיכומטרית וקבלתם תידון על פי שקלול ציונם בבחינה זו וציוניהם לתואר 'בוגר' במשקל של 50% לכל מרכיב. בעלי תואר 'מוסמך' יידונו על פי שקלול ציונם בבחינה הפסיכומטרית והציון הממוצע של לימודיהם לתואר 'בוגר' ולתואר 'מוסמך'.

למעלה