יזם או בניה פרטית

roshaked

New member
יזם או בניה פרטית

שלום, אנו לפני החלטה על עסקת רכישת בית פרטי באחד מההרחבות בישובי הצפון , כל תשלומי מנהל, אגרות, פיתוח תשתיות וכדומה על המגרש הן אחידות לכולם ולאחר מכן ניתן לבחור האם לבנות דרך יזם ( קבלן מפתח) או בניה באופן פרטי .אנו חושבים על בית בגודל 160 מ"ר לערך במפלס אחד. מס´ שאלות: היזם דורש משהו כמו 4200 ש"ח למ"ר שזה כולל הכל( מפקח, אדריכל, מהנדס וכ"ו עד מפתח) כולל אפילו הכנה למערכת מים אפורים ומערכת סולרית 3kw - סטנדרט בניה של קבלן ממוצע +. המחיר שציינתי מתייחס כמובן רק לחלק של הבניה. האם התעסקות עם בניה פרטית תוזיל את העלויות משמעותי? יש לציין שאני מוכן לשלם קצת יותר ולבנות דרך היזם ע"מ לחסוך את הכאב ראש והריצות. (סה"כ קיבלתי ביקורות טובות על הבניה שלו ממשתכנים קיימים). האם יש מנהלי / מפקחי בניה שיכולים לנהל את הפרוייקט ולחסוך לי גם כסף וגם כאב ראש? תודה מראש עופר

יש לך המלצות טובות על הקבלן והסטנדרט

שמוצע לך הוא בדיוק לטעמך - לך על זה. אני ממליץ לסכם עם הקבלן מראש את כל השינויים והשדרוגים כולל מחירם. תבדוק עם בעלי נסיון עם הקבלן האם ואיפה הוא "השחיל להם" במהלך הבניה בכל מקרה הייתי לוקח יועץ/ מפקח על שייתן לכם גם נקודות מבט של בעל נסיון בענף וגם יעבור באתר כל כמה ימים.

tacher

New member
ממליצה בכל פה

אנחנו עובדים עם יזם כזה, כמות ימי העבודה שלא הפסדנו בזכותו שווים כל שקל תוספת התוספות ששילמנו לסטנדרט היו מינוריות, האופציות שהקבלן נתן לריצוף היו מעולות וזה חסכון משמעותי.

למעלה