"יזכור"

"יזכור"

יִזְכּוֹר אֱלוֹהִים אֶת נִשְמוֹת אֲחֵינו בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, חַלְלֵי הַשּוֹאָה וְגִבּוֹרֶיהָ, נִשְמוֹת שֵש מֵאוֹת רְבָבוֹת אַלְפֵי יִשְׂרָאֵל, שֶהוּמְתוּ וְשֶנֶּהֶרְגוּ וְשֶנֶּחְנְקוּ וְשֶנִּקְבְּרוּ חַיִּים, וְאֶת קְהִילּוֹת הַקּוֹדֶש שֶנֶּחְרְבוּ עַל קְדוּשַת הַשֵּם. אסור לנו לשכוח לעולם את מה שקרה באירופה לפני יותר מ-60 שנה. אני יודע שכולנו נמצאים במין מירוץ של החיים, כל אחד מנסה להתקדם בעבודה או בלימודים אבל תמיד צריך לזכור מאין באנו ולאן אני הולכים. השנה נותרו רק 80 אלף ניצולים, אני לא יודע כמה יהיו שנה הבאה, מה שברור הוא שמספרם הולך ומתמעט ולכן עלינו לתעד את סיפוריהם ואת דבריהם כמה שאפשר.

יום עצוב לעם ישראל

יום השואה והגבורה - יום שבו כל עם ישראל מתייחד לזכר 6 מיליון היהודים ששהומתו, נחנקו ונקברו חיים עלצ חיות אדם - הנאצים ימח שמם וזכרם, יו שבו עלינו להגביר אהבת חינם. קהילות קודש רבות נחרבו ומתוכם מ=נותרו אכן מתי מעט שעוד מספרים את מעשי גבורה. ביניהם האדמור מקאליב שזכה להגיע לארץ הקודש ולהקים מחדש את החסידות ולחבר אנציקלופדיה על השואה"שמע ישראל" האדמו"ר מקאליב: מנחם מנדל טאוב מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית האדמו"ר מקאליב, הרב מנחם מנדל טאוברבי מנחם מנדל טאוב (נולד ב-1924), האדמו"ר מקאליב. אחד מהאדמו"רים המפורסמים בציבור הרחב, ניצול השואה, המקדיש את ימיו למען הנצחתם של קדושי השואה. נולד בקאליב (קאלו) שבהונגריה למשפחת אדמו"רי קאליב. ב-1939 נפטר אביו בהותירו אחריו 7 יתומים. לאחר כיבוש הונגריה על ידי הגרמנים ב-1944, מנחם מנדל עם כל אחיו ואחיותיו נשלחו לאושוויץ וכל אחיו נספו שם. הוא שרד אך עבר עינויים קשים, בהם טיפול כימי המונע מזקנו לצמוח. לאחר השואה עבר לשבדיה, שם התאחד עם אשתו שפרה. לאחר מכן עבר לארצות הברית. ב-1963 הקים את מרכז חסידי קאליב בראשון לציון ובשנת 1980 עבר לבני ברק, שם הקים את מרכז חסידות קאליב ברחוב השומר. בשנת תשס"ב עבר להתגורר בירושלים ברחוב חנה. האדמו"ר מקאליב הוא אחד מגדולי מנציחי השואה כיום. הוא תיקן את אמירת שמע ישראל בסיום כל תפילה כזכר לניספים, וכמו כן מעודד אמירת "שמע ישראל" כזכר לקדושי השואה בסיום עצרות המוניות בציבור הדתי והחרדי. בשנים האחרונות הוא החל במפעל אנציקלופדיה לשואה לציבור החרדי ופועל להקמת מוזיאון לשואה עבור הציבור החרדי, שיהווה מוזיאון משלים ליד ושם.

בהחלט יום עצוב../images/Emo16.gif

לא רק האדמו''ר מקאליב ניצול שואה אלא גם הרב ישראל מאיר לאו שליט''א הרב של ת''א יפו והרב הראשי לישראל לשעבר. הוא דמות ממש נערצת עליי בקרב הרבנים (לא חלילה שאני מזלזל בשאר הרבנים האחרים חס ושלום.) אחרי כל מה שעבר בשואה הוא נהיה רב כל כך חשוב ברוך ה',זה נותן לי עוד יותר אמונה בזה שגם אחרי כל כך דברים קשים עדיין נשראים באמונה בה'. זה מסר בשבילנו-אנחנו ברוך ה' לא היינו בשואה ואנחנו במדינת ישראל עם צבא משלנו ולא עברנו מה שניצולי השואה עברו ויש עדיין שמאמינים בקב''ה אפילו שעברו מה שעברו -קל וחומר אנחנו שיש לנו את כל הטוב שרק נוכל לבקש (מאשר בזמן המחלמה הארורה) בע''ה שיבוא משיח צדקנו במהרה בימינו אמן
המשך יום טוב

צודק ידידי הצעיר,

/tapuzforum/images/Emo45.gifהרב ישרא מאיר לאו שליט``א אכן גם ניצול שואה ומקובל על עם ישראל, על כל מגזריו, גם אני אישית מאוד אוהד אותו ואוהב לשמוע את דבריו. אגב ספרו ``אל תשלח ידך אל הנער`` מומלץ בעותר לקריאה בימים אלה. יהי רצון שנזכה לתקומה ןלגאולה שלמה מהרה.

למעלה