יזכור

MoonFairy

New member
יזכור ../images/Emo16.gif ../images/Emo104.gif

לכמה רגעים נניח את הכול בצד, וניתן את הבמה ליום הקשה הזה, יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה. יכול להיות שיהיו פה כמה שיחלקו עליי (נתקלתי בהרבה כאלה בזמן האחרון. אפילו המרצה שלי), אבל אני חושבת שהיום הזה הוא בהחלט חשוב. לחשוב על אותם חיילים, נערים צעירים שבקושי טעמו מהחיים, מילואימניקים ואנשי צבא שהשאירו משפחות מאחור, כולם היו מוכנים להקריב את חייהם... כדי שאנחנו נחייה. או נפגעי הטרור, אנשים כמוני וכמוכם, ששילמו בחייהם רק בגלל שהם ישראלים. וזה אומנם קורה בהרבה מדינות, שגם בהן יש נפגעי טרור וחיילים שנהרגים בשירות הצבאי, אבל אנחנו חיים במדינה שהיא במלחמת קיום תמידית. גרגר אבק במזה"ת שכולם רוצים להשמיד. אז כרגע, כל מה שנותר לנו להגיד זה תודה על כך שאנחנו חיים ולתת לחללים את כבודם. שנזכור ולא נשכח
"תיכף אני ארצה שתלכו מפה שאוכל כבר ליפול בשקט שלא תראו את הפצעים נפערים שנשאר לבד ונשבר לאט תוותרו כבר ותלכו מפה שאוכל כבר לצעוק בשקט בלי המבט הקרוע שלכם שנשאר לבד ונשבר לאט אבות ובנים סבתות ונכדים הלב של אמא מתפוצץ מי אשם לה מי אשם לי מי יפרד ממי אבא בוכה על בן בוכה על אבא תיכף אני ארצה שתלכו מפה לא אפחד ליפול לא אפחד לגדול לטבוע או לשוט לחיות או למות אבות ובנים סבתות ונכדים הלב של אמא מתפוצץ מי אשם לה מי אשם לי מי יקבור את מי אבא בוכה על בן בוכה על אבא" 'אבות ובנים' - אביתר בנאי

קרניjack

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo104.gif מי לעזאזל חולק עלייך?!

מי שחולק על מעט הכבוד הנותר שמצויין ביום אבל לאומי של העם היהודי למען ילדיו, לא מוקיר את האדמה שעליה הוא דורך וכמעט באופן מילולי צועק שאין לו זכות קיום פה. ושכל המתפלצנים והמתפלספים למיניהם, בעלי האידאולוגיות הכבדות, המחושבות והכל כך מתוחכמות- שהאנשים הפשוטים מנועים מלהבין- ינוחו, ולו ביום אחד זה.

MoonFairy

New member
תתפלאי אבל הם קיימים, לצערי... ../images/Emo4.gif

אחת המרצות שלי בשיעור יום חמישי דאגה לציין עד כמה היום הזה נראה לה מיותר ביותר. לא נשארתי בשיעור כדי לשמוע אפילו למה היא חושבת כך.. והיו שם קבוצת תלמידים פלצנים עוכרי ישראל שהסכימו איתה. איכס. פשוט איכס. בושה שזבל כזה לומד באותו מוסד כמוני.... אני לגמרי בדעה שלך שאין להם זכות קיום בארץ שלנו אם כך הם חושבים.

Bartal j

New member
תראי את לא חייבת לשמוע מה שיש לה לומר

אבל באיזה מקום צריך לדעת לכבד דעות של אחרים גם אם לא להסכים איתם. הדבר היחידי שמעצבן אותי ביום הזיכרון הוא שמלאימים את הכאב לדעתי לפחות ואז ישר יוצאים ליום העצמאות והכל נשכח.. לדעתי זה אכזרי למשפחות ומונע מהם לשמוח ביום העצמאות כאילו פותחים להם פצע עמוק ואז בום פתאום כולם הולכים למנגל להם בסבבה בכיף שלהם.. שוכחים שלפני כמה שעות בכו, והתירוץ שזה סימבולי היציאה מכאב לשמחה לא מתקבל פשוט.. זה אכזרי לחפור להם 24 שעות בפצע שטיפה הגליד ונפתח מחדש ביום הזה עם כל הזכרונות שצפים שוב ואז הופ ישר לצאת למחרת לחגוג ולהשאיר אותם מאחור להתבוסס בדם שלהם...

קרניjack

New member
לדחות או להרחיק את שני הימים זה מזה זה דבר

אחד ולבטל, או לייחס ליום שכזה חוסר משמעות זה דבר שני. אין קשר בין הדברים, ומי שעומד מאחוריי כל אחד מהם מייצג משהו אחר. וכן, מי שחושב שקיום יום שכזה מיותר פה, מסיבות שאני מתכוונת להן, אין לו מבחינתי קיום פה.

Wolf woman

New member
נכון!

כל מי שאין לו דעה לאומנית חייב להיות מסולק מישראל! בלי נאמנות אין אזרחות, כאילו דההה צריך לירות בכל אלו שלא חושבים ישר, או לפחות לשים אותם בכלא, או אולי לנסות לרפא את המוח המעוות שלהם ולשים אותם בהרצאות על כל התלאות שהעם היהודי עבר. זה מאוד חשוב לדבר על הסבל של העם היהודי כל הזמן. ואז גם להכריח אותם לעמוד בצפירות, כי זה נורא חשוב שהמדינה תוכל להגיד לאנשים מתי לעמוד ומתי לחשוב דברים.

Bartal j

New member
לגבי לעמוד בצפירה לדעתי זה אקט של כבוד

שאתה בוחר אם לתת או לא, כי לא מכריחים באמת לעמוד ולא קונסים על זה אז זו החלטה שלך בלבד בהתאם למוסר שלך אם להראות כבוד או לא. לגבי למי יש לו פה זכות קיום פה ולמי לא לדעתי זו לא שאלה שאני יכולה לתת עליה את התשובה או מישהו ראוי לתת אותה, כי יש פה כל מיני רבדים זה כן הבית והמולדת שלהם, ואי אפשר להגיד למישהו לעזוב על סמך דעותיו בלבד, כי זה נוגד את עיקרון הדמוקרטיה והפלורליזם שישראל מתיימרת לשמר ולהתגאות בו כמדינה דמוקרטית הנותנת במה לכל דעה. לדעתי לכל אחד מעצם היותו בן אנוש יש את הזכות הבסיסית לחופש הביטוי.. ומנגד הזכות לבחור להקשיב או לבחור שלא ולכבות את הטלוויזיה ולעבור הלאה בלי שזה יפריע לסדר היומי שלך. כל עוד הוא לא מזיק לביטחון המדינה (ריגול וכו') או מאיים על שלום אזרחיה והחיים בה מבחינה פיזית אז מבחינתי זה בסדר.

קרניjack

New member
פשוט מגעיל לראות אותך כותבת את זה

את יודעת באיזה מדינה את חיה? את יודעת על איזו אדמה את דורכת שאת כותבת את השטויות האלה? אולי גם תכניסי כפייה דתית ובכלל תיהיה פה חגיגה... מי שלא יודע מאיזה סיבה הוא כאן וחושב שהוא נמצא פה באיזה חסד, או כי סתם לא שפר עליו גורלו והוא נולד יהודי והסבא-סבתא שלו עלו לפה, אין לא מקום בארץ הזאת... כמה קל לקחת דברים כמובן מאליו, או לשבת לבקר אותם מהצד, כשאת בעצם חלק מהם ואין לך שום טיפת הערכה. אנחנו, האחים שלנו, המשפחות שלנו מתגייסים לצבא, לא כי בא להם, אלא כדי שאת תוכלי לשבת בבית ולבקר בעין שמאלנית כמה טעויות הולכות במדינה הזאת. ויש הרבה טעויות. אבל מפה ועד להשוות צפירת כבוד ליום הזיכרון- לאנשים שהם חלק מהמשפחות שלנו- שנהרגו בזמן שאת אוכלת גלידה והכאב הזה מלווה את המשפחות שלהם כל היום- לכפייה? להכרח? אלו אנשים שאת גרה איתם, לומדת איתם בבית ספר, שכנה שלהם. לא איזה כמה אנשים ששמעת עלייהם מהסיפורים. והמשפחות שלהם עברו צער כל כך גדול, כשבשורה התחתונה- הם חטפו את המכה בשביל אנשים אחרים פה. את יכולה לכתוב שלל של קלישאות ליברמניות, שבמילא הן לא שוות הרבה, אבל האם את יכולה לעמוד בטיעונים מאחוריי מה שכן את חושבת לנכון ולא באחוריי מה שלא?

Berethor

New member
צודקת ../images/Emo45.gif

זה מעניין, כי אני עצמי בכלל לא אוהב את זה שנולדתי יהודי וגם לא ממש אוהב את האיזור הזה(בגלל החום שבקיץ וכל מיני ערסים שיש במדינה). אבל מצד שני אני גם מקבל את מה שאני לטוב ולרע, וגם יודע מול איזה אוייב נורא המדינה הזאת עומדת, חיות אדם שרוצחים ללא הבחנה אזרחים בכוונת תחילה(כמו הטבח של המשפחה באיתמר, ההפצצות על אוכלוסיה אזרחית והפיגועים), אם זה היה תלוי בהם הם היו שוחטים במו ידהם כל אחד ואחת פה, מה שהם כבר עשו לא פעם עוד מקום המדינה ומה שגרם להקמת אירגוני ההגנה הישראלים. אבל חלק מהשמאל ההזוי חושב שאם לא היה פה צבא והם היו מלקקים להם מספיק תתחת, אז הערבים היו מרחמים עליהם. כן בדיוק כשם שאחיהם המוסלמים רחמו על אזרחי ארצות הברית ב11 בספטמבר.

קרניjack

New member
אני אסביר לך מה מדהים אותי../images/Emo13.gif

לכולם יש איך ולמה לבקר את הממשלה, הצבא, התנהלות האירועים וכו'. עד כה זה מבחינתי מקובל בעייניי. אבל כשמתחילים להשתמש במילים מלוכלכות כמו כיבוש, זה מבחינתי פשוט צביעות... למה? הטוענים שאנחנו הם הכובשים, הם, הם חלק מהעם הזה. הם אלה שממשיכים לגור פה, לבקר, להפגין, להשניא, ליצור פילוג (ואני מדברת על השמאל הקיצוני)...ועדיין, עדיין לחיות פה: להנות מההטבות של היותם אזרחים, להנות מהצבא שמקנה להם ללכת בלי פחד ברחוב, לצאת לקניות, ולבקר ולבקר. אז נכון שפעולה מבפנים (או:האוייב שבפנים) זה נורא מתוחכם, אבל גם לזעוק שלום, לאהבה (פיס!) ולהוקיע את הכיבוש של העם הפלסטיני, כשהם חיים פה- זאת צביעות במייטבה! אני לא מדברת על דרך הפעולה שהשמאל מציע. יכולות להיות הצעות שנשמעות חלומיות (והן בעיני באמת בגדר חלום). אפשר לרחם עד אינסוף על הפלשתינים כי הם באמת מסכנים, והצד החלש תמיד בא טוב בעין ובלב- אפשר לראות את זה בחדשות העולם. ולא...החמאס זאת תנועת שיחרור, והעוצר בעזה הוא הגורם המתסיס, ולשקט שלפניי מטח הטילים שיוצא משם צריך להודות להם. אני לא מדברת על השינוי שצריך להתחולל פה, אני מזמן הפסקתי להאמין שאפשר לקיים שלום. אולי סוג של דו קיום חלקי. אבל שלום? נהה. אני מדברת על דרך הפעולה של הצוררים הגרועים מכל: הצוררים שבתוכינו, חלק מהעם היהודי. לא חייבים להסכים לכל פעולה צבאית, ולהצדיע לכל מאחז שנבנה, אבל גם צריך להבין שגינוי מהסוג הזה, השתמטות ועידוד השתמטות, הזדהות עד כדי אמירות קיצוניות- שומטים את הקרקע מתחת לרגליינו.

Wolf woman

New member
נכון, הקלישאות שלי לא טובות

עדיף "ישראלי אמיתי לא משתמט" ו"אין לנו ארץ אחרת", זה הכי מרגש ומקסים, כל פעם שאני שומעת את זה, בא לי ללכת לאכול פלאפל ולעקוף אנשים בתור ואז לדבר בקול ממש חזק. אז עכשיו גם אני לא עומדת לאכול גלידה כי אני אחשוב על גופות של חיילים וזה איכס ולא מעורר תאבון (אני מעדיפה תינוקות מתים). הידעת שבכל פעם שאת ישנה מישהו מת? אולי תתחשבי באנשים ותחשבי על כל אדם שמת בזמן שישנת! אולי הנשמות שלהם עברו לאנשים שאת אוהבת, אז הם סוג של מתו בשבילך.

קרניjack

New member
כל פעם שאני שומעת אדם כמוך בא לי להקיא

בלי יותר מדיי גופות, גלידה או טחינה מקולקלים. אבל אני עדיין לא בולמית, איזה מזל
אז....מתי את מיישמת את האידאולוגיה הניפלאה שלך ועוברת לחו"ל? ועדיין לא כתבת שום טיעון. שום.

Wolf woman

New member
לא יודעת מה גורם לך לחשוב

שאני אשכרה עומדת להיכנס איתך לדיון עם כל קולות ההקאה שברקע (כאילו, מה נראה לך? :| ) וזה לא שאת תצאי מנקודת הנחה שלאנשים שחושבים שונה ממך יש זכות קיום או ביטוי. צפי ממני לתגובות ציניות. אגב, בתור מנהלת אין לך כללים לשמור עליהם? ניטרליות, בלי ירידה לרמות אישיות וכל זה? פורום ערפדים נהיה פעיל מדי אז צריך להבריח אנשים? או שאולי ההקאות מפריעות לך להתרכז?

קרניjack

New member
אבוי, הגינוי עכשיו הוא לדיקטטורה...!

אני לא חושבת שלאנשים שמגנים את יום הזיכרון יש זכות קיום בארץ ישראל ליתר דיוק
יום הזיכרון זה כנראה פסים אישיים בשבילך(ובשביל המיעוט שאת מייצגת)- לאומיים בשבילי (ובשביל רוב האנשים שכן אכפת להם איפה הם חיים, שמאל או ימין.גם שמאלנים מתגייסים). אם היית כותבת טיעון כלשהו במקום הגבב המתלהם שכתבת, אולי היית מקבלת גם תגובה הולמות. אף אחד לא נכנס איתך לדיון, את זרקת את עצמך לתוכו. ותודה! עכשיו הבנתי שאני מקיאה מסוג של קלסטרופוביה תפוזית, ואפילו רמזת לי שעליתי על דרך הטיפול...בחיי, את יותר טובה ממני בזה.

למעלה