"יזיזות" - איך לצאת מזה

Ruth232

New member
"יזיזות" - איך לצאת מזה

אני יודעת שזה דבר נכון,חשבתי ככה בעבר,התפתתי ועכשיו אני מבינה למה זה לא טוב,אז בבקשה קודם כל בלי "הרצאות" על כמה יזיזות זה דבר לא נכון.

כבר שנתיים,אפילו קצת יותר שלא היה לי קשר זוגי(סה"כ היו לי 3 מערכות יחסים,אחת בגיל 21,השנייה בגיל 19 והשלישית בגיל 16,כולם נמשכו חצי שנה +-),היום אני אוטוטו בת 24
למעשה היזיז שלי היה בינינו סוג של מערכת יחסים שנמשכה פחות מחודש,לפני כמה שנים..
והיה לי חסר הסקס,המגע,התשוקה במשך כל הזמן הזה.היה לי ידיד טוב מאוד,הכי טוב שלי שגם היה במצב שלי של הרבה זמן בלי מערכת יחסים
ויום אחד דיברנו על זה ופתחנו את זה.הוא זה שהציע את הרעיון,אני קצת הססתי אבל בסוף הסכמתי גם.
נכון שהדבר הזה נראה רע,כל הקטע של יזיז ויזיזה וכל הקטע של מישהו רק בשביל אירוטיקה ותשוקה זה דבר מאוד שטחי,אבל הרגשתי פשוט זקוקה לזה.

אז סקס כמעט ולא קיימנו,למעשה רק פעם אחת עשינו סקס.הוא רצה יותר,אני לא רציתי כי שוב זה היה נראה לי מוגזם מדי ואפילו הייתי יכולה להסתדר בלי סקס,אבל כל הקטע של המגע מאוד היה חסר לי.
למעשה היינו מתנשקים,מלא.היינו נפגשים בגינה בזמן הפנוי שלנו ומתנשקים,הייתי עולה אליו או הוא אליי ומתנשקים,
זה התפתח כמובן למעבר לזה,לנגיעות..היינו שוכבים במיטה,הוא רק עם תחתונים אני רק עם תחתונים וחזייה ופשוט מתנשקים ושוכבים ועוד כמה דברים שאני לא צריכה לפרט עכשיו,אבל זה היה רחוק מסקס,ובסה"כ היה לי מאוד כיף
וכמו שאמרתי יש רק משיכה.כידידים טובים אנחנו בסדר גמור אבל אני לא באמת אוהבת אותו.למעשה כבר התנשקנו בעבר הרחוק מאוד אבל אני הבהרתי לו שאני לא רוצה זוגיות

וזה נמשך ככה כבר שנה,כמעט כל יום

ןהזמן עבר,והכרתי בחור חמוד שעכשיו אני במערכת יחסים איתו.הבהרתי ליזיז שזה נגמר בינינו,הוא קיבל את זה,בערך. אתמול הוא בא אליי הביתה ושפך את הלב,הוא לא אמר שהוא מאוהב בי אבל הוא אמר שהוא נמשך אליי ושאני חסרה לו,שהמגע חסר לו.
יכולתי להבין אותו,הוא אפילו נישק אותי אבל מהר מאוד הזזתי את הראש.אני באמת יכולה להבין אותו,אבל אני לא יכולה עכשיו לרקוד על 2 חתונות,אני לא יכולה לבגוד בבן הזוג שלי.אני בטוחה שאם הוא היה מוצא מערכת יחסים הייתי מבינה ועוזבת אותו..אבל הוא היה נראה ממש נואש

אני לא יודעת מה לעשות לגביו..אני רוצה לקחת ממנו קצת פסק זמן ולהפסיק להיפגש איתו לכמה זמן כדי שאולי יעבור לו.אני ממש לא רוצה לבגוד

ושוב בבקשה תחסכו ממני את התגובות על העניין הזה של יזיז יזיזה.אני יודעת שזה לא דבר נכון לעשות

שלום

את המגע בקשר כדאי ליצור כתוצאה של אהבה וחיבה. אם את אוהבת את היזיז כידיד, צרי את המגע אתו כמחווה לאהבתך הידידותית אליו. מגע טוב יותר יהיה לך גם עם החבר החדש, ולא כדאי שתקלקלי את הקשר אתו. הישארי ידידה של היזיז לשעבר.

Ruth232

New member
ידידה אני אשאר

זה לא מפריע..
אבל אני מרגישה ממש לא נוח לגבי זה..קצת מחוייבת.
אני מבינה שזה לא יכול להימשך לנצח אבל הקטע שהוא טוען שהוא פשוט התמכר לגוף שלי ורק מישהי אחרת יגרום לו להשתחרר..לא יודעת מה לעשות

אם זה ניצול גופני

אז את לא אמורה להסכים לזה. צרי קשרים נפשיים וגם את הקשר הזה באופן נפשי ושמרי על כבודך. אם הוא באמת מכבד אותך כאדם, ייהנה גם מקשר נפשי אתך ולא רק ממגע.

סיגלית 2014

New member
מנהל
אחסוך ממך את העניין של "יזיזות"

והאמת שלמתוח עליך ביקורת לגבי עניין היזיזות היא לא במקום עכשו,
כי את נמצאת במקום אחר עכשו, ואני אסביר:
לפני שנה הרגשת מעין בדידות, אולי נפשית אבל בעיקר פיזית וראית את עצתך של ידידך כפתרון. פתרון לא משהו, אבל פתרון.
הבעיה בפתרון כזה היא האם יתפתחו רגשות. אז אצלך לא התפתחו אבל אצלו כן.
כעת את נמצאת במקום אחר, פגשת מישהו שאת מעוניינת לפתח איתו קשר רומנטי. לכן השאלה שלך חסרת משמעות.
את עם החבר שלך, נקודה!
"אני לא יכולה לבגוד בבן הזוג שלי.... אני לא יודעת מה לעשות לגביו... אני רוצה לקחת פסק זמן..."
בדיוק כמו שאמרת: לא רוקדים על שתי חתונות. את צריכה להחליט האם את רוצה להמשיך לפתח את הקשר הרומנטי החדש או להיענות לחיזוריו של הידיד/יזיז/ what ever.
ואם את רוצה להיות עם החדש, להסביר לידיד שאת נמצאת בקשר חדש ועם כל כאב הלב, אם הוא באמת אוהב אותך, עליו "לשחרר" אותך. יכול מאד להיות שהוא רצה לחשוף את מה שהוא מרגיש והוא גילה לך שיש לו רגשות אליך. זה בסדר.
שמירת הקשר עימו תלויה בהרגשה שלו, האם הוא מסוגל לכך. אני הייתי ממליצה לנתק קשר ל"שלום, שלום". לפחות כרגע.
בהצלחה.

את טועה.

יזיזות זה דבר מצויין כששני הצדדים יודעים יפה מאד מה זה אומר.

במקרה שלכם, כמו הרבה אחרים, זה ממש לא ככה, הוא רצה יותר הוא זה שטעה.... את לא צד אפילו.
את בזוגיות, סטטוס אחר, את במקום אחר.

הוא זה שנכנס למשהו שהוא לא היה מוכן לו, הוא זה שצריך עכשיו להתמודד, להבין שאת בקשר משלך, את לא פנויה ... לא ליזיזות ולא לקשר ופשוט לכבד את זה ולהניח לך.

את פשוט מאד אומרת לו "אני בקשר רציני אני לא מתכוונת לבגוד בחבר שלי או לפגוע בו.. בבקשה תכבד את זה". זה הכל

למעלה