יו ! מה עשיתי ?!?!?!!?

רישריש

New member
יו ! מה עשיתי ?!?!?!!?../images/Emo5.gif

שלום חברים מתוקים
!! אני עם סוכרת הריונית (רק הריונית) ונורא כועסת על עצמי... שואלים למה? תיכף אני יענה לכם !! הייתי עכשיו בקניון... מתתי מרעב !! אני מסתובבת בקניון, ולא מצאתי משהו שאני אמורה לאכול. שום דבר לא היה מתאים לתפריט של הדיאטנית!! אז מה עשיתי??? נכנסתי למקדונלדס !! כןכן מקדונלדס!!! עכשיו... אני מתה על האוכל הג´אנק הזה, והרבה זמן לא נכנסתי לשם (כבר חודשיים ) . אז ... התפרעתי קצת ! אכלתי 6 נתיחי עוף כאלה (בשמן עמוק) , המבורגר קטן ושתיתי דיאט קולה (
) . לא מספיק שהמצפון שלי קרע אותי....אמרתי אם כבר... אז כבר..... קניתי לי שקית במבה אדומה , וירדתי עליה חופשי, בלי להסתכל שמאלה או ימינה !!!! כל כך התענגתי עליה , אין לכם מושג! ועכשיו.... אמאלההההההה , אני מפחדת !!! עשיתי נזק ???? אין לי פה את הגלוקומטר (אני אמורה למדוד אחת לשבוע <בגלל שאני מאוזנת בדרך כלל> אז אין לי את המכשיר היום). בטח אני מופגזת עכשיו. הסוכרת שלי התגלתה לפני כחודש, בבדיקה של סוכרת הריון. ומאז אני אני אצל דיאטנית ומעקב ביחידה להריון בסיכון גבוה . בהתחלה הוא נתן לי למדוד את הדם 6 פעמים ביום למשך שבוע. אחרי שהוא ראה את האיזון המפליא שלי (!!!) הוא הוריד למדידה של פעם בשבוע, והוריד לי את הביקורים אצלו. למהה???? למה זה קורה לי??????? אני מפחדת שזה יקרה שוב!!! יש למישהו רעיון איך למנוע בולמוס כזה????? האם עשיתי נזק???? תודה חברים מתוקים !

לזר

New member
לפי דעתי, לא מספיק לבדוק רמת סוכר

כאשר את עם סוכרת הריונית רק פעם בשבוע. מדידה זו לא מייצגת כלום. עם מדידה אחת פעם בשבוע אני יותא בריא לגמרי. את צריכה להקפיד על בריאותך כי בריאות זו כוללת שניים!. לפי דעתי ברופא לא התנהג באחריות. זהירות

shugi28

New member
אין לך זמן ל"משחקים" ..

יש לך רק הריונית כמו שאמרת אז אין לך זמן למשחקים וטעויות כאלה האחריות שלך גדלוה יותר .. תעשי לך הרגל שמעכשיו את לא יוצאת מהבית עם איזה סנדוויצ מלחם עם חיטה מלאה + איזה פרי שיהיה תמיד בתיק קח גם כשתהיה רעבה יהיה לך מה לאכול ... אני מצטרף לדעתו של לזר .בעיניין הבדיקות .. נראה לי רחוק מלהיות מספיק לעשות בדיקה פעם בשבוע .. ???!! במינמום לפי דעתי 2 ביום ( אני עושה בין 5-8 ליום ) אם הרופא הסיק מזה שהיה לך שבוע אחד נהדר מבחינת איזון שיותר לא צריך לבדוק ובטח שכך זה גם ימשיך .. אז לפני דעתי הוא לא ממש מקצועי .. בכל אופן בהצלחה שוגי .

רישריש

New member
יו ! בא לי לבכות ../images/Emo7.gif

אני לא מאמינה איזו חוסר אחריות תקפה אותי באותו הרגע !!!! זה לא מתאים לי ! כל כך הרבה שנים חיכיתי להריון הזה וככה אני מזלזלת?!??!?!? שמישהו יכניס לי בוקס
גם לדעתי הרופא הזה לא עובד באחריות רבה. למרות שהוא רופה גדול עם שם ידוע ומנהל יחידה באיכילוב. אני יעשה את המעקב על דעת עצמי. אני אבדוק כל יום. ומבטיחה שאהיה אחראית יותר. אני לא יכולה להרשות לעצמי פיתויים כאלה יותר !!! אוףףףףףף

אגב ,בכלל לכל אדם לא מומלץ לאכול שם

. אני אישית לא זוכר מתי אכלתי אוכל מהיר לאחרונה,אולי לפני כמה שנים טובות וגם אז זאת הייתה ארוחה קטנה :)

מה שקצת מעצבן זה כמות האוכל שאני

סוחב איתי כל יום , פלוס מים מנרלים ומיץ פירות שנורא כבדים(מה לעשות אני לא בבית 10 שעות בממוצע)

לא נורא...תמיד עושים טעויות...

צריך לדעת איך לתקן אותן. במיוחד עכשיו שאת בהריון את צריכה לעבוד על השליטה העצמית שלך, לדעת להגיד לעצמך "לא, את זה אסור לי!" או משהו כזה... המון בהצלחה... תיידעי אותנו מה קורה בהמשך...

10shosh

New member
רישריש

מפעם אחת שזללת לא יקרה לעוברון כלום אבל עליך לשמור שהזלילה לא תמשיך הבעיה היא חוסר איזון לטווח ארוך כדי להמנע מבולמוסים כאלה תכיני לך מלאי של ירקות או תחלקי את הארוחות שלך להרבה ארוחות קטנות ביום במקום כמה גדולות לדוגמא במקום לאכול שתי פרוסות בארוחה אחת תוכלי חצי פרוסה כל חצי שעה כך ה"ארוחה" תמשך יותר זמן את לא תזללי כמויות והסוכר שלך לא יעלה מכיוון שלגוף שלך יהיה פחות קשה להתמודד עם פחות מזון - זאת כמובן בהנחה שאת עדיין לא על אינסולין אלא רק בדיאטה. בהצלחה

תיקון קטן אח מאוד חשוב,

רוב מסעדות האוכל המהיר מאפשרות לאכול גם אוכל דיאטטי, לכן כדאי לשאול את העובדים במקום. מה שלא ממש משנה לי , אני עדין אוהב לאכול אוכל ביתי שאני מבשל ומכין לעצמי.

רישריש

New member
שוש !

קודם כל, אני מבינה שמגיע לך מזל טוב על הלידה !! שתראו הרבה נחת !! אני רק על דיאטה , של 1500 קלוריות ביום. לפי הדיאטנית, אי אפשר "למרוח" את הארוחות למשך כל היום. יש שעות (8,10,12,16,19 ) וזהו. אולי לא הבנתי נכון??? תגידי... מוצרים שהם "ללא תוספת סוכר" מותרים ?? אם אני מוותרת על פרוסת לחם בארוחה, ואוכלת עוגיה בלי סוכר במקום, זה בסדר??? יש לי בעיה, אני חייבת לאכול משהו מתוק אחרי ארוחה מלאה (בצהריים) . משהו תורשתי כזה ..... איך עבר לך ההריון ה"מתוק" ???

אני חושב שמתוק (סוכר) זה סוג

של התמכרות מודרנית ולא בהכרח בריאה :) בכל אופן יש כמות נכבדת של עוגיות דיאטטיות שכדאי לנסות.

10shosh

New member
רישריש

תודה על הברכות אני "מתוקה" באופן קבוע כך שכנראה היה לי יותר קל אבל החששות הם החלק הקשה של ההריון כפי שאת בטח יודעת. קצת נראה לי מוזר שהגבילו לך את מס הארוחות ולא המליצו לך על ארוחה קטנה לפני השינה מכיוון שכמה שידוע לי הבעיה של הגוף היא להתמודד עם כמות סוכר גדולה בבת אחת וגם לא טוב הריון להשאר במצב של "רעב" כל-כך הרבה שעות משבע בערב עד שמונה בבוקר אבל עדיין יש לך מס ארוחות גדול יחסית (5)אז את יכולה לחלק את המזון על פניהן אני רק מקווה שהדיאטנית שפנית אליה מתמחה בסוכרת הריונית ולא רק בסוכרת (כיוון שהצרכים הם שונים) לגבי מוצרים "ללא סוכר" בד"כ הם ממתיקים מלאכותיים כאשר בכל מקור מצאתי גירסה שונה לגבי מה מותר בהריון ומה אסור אני השתדלתי להמנע והעדפתי לאכול משהו קטן עם סוכר אמיתי במקום משהו אחר. בכל אופן אם את כבר בשלב מתקדם של ההריון ה"נזק" ממעט ממתיקים מלאכותיים שוב אם את לא מגזימה ככל הנראה לא יהיה נוראי באיזה שבוע את ? ואיפה את מטופלת?

רישריש

New member
לאכול סוכר "אמיתי" ???

היי שוש ! אנ קצת חוששת לגבי אכילת סוכר "אמיתי" אני לא ממש מגזימה עם הממתיקים המלאכותיים. רק איזו עוגיה קטנה אחרי האוכל. אני בשבוע 31 ומטופלת אצל ד"ר מאני, שהוא בחיחידה של הריון סיכון גבוה במרכז לבריאות האישה בבני-ברק, והוא גם מנהל מיון נשים באיכילוב. ואצל הדיאטנית סמדר ברוך מקופת חולים "לאומית". לגבי ארוחת לילה, אני משתדלת לאכול את הארוחה האחרונה בשמונה או קצת מאוחר יותר, כדי שאני לא אלך לישון רעבה. אני קמה בבוקר, ובבדיקה גלוקומטר שאני עושה בצום , אני על ערך של בין 65 ל 70 . משהו כזה. זה בסדר??? ובבכלל, המדידות שלי נורא מאוזנות. אני מודדת לפני ארוחות - ויוצא לי בין 65 ל 80 ושעתיים אחרי ארוחות בין 75 ל 90 (אתמול במקרה יצא לי 113) זה בסדר?

10shosh

New member
הערכים הללו נשמעים נהדר !!!

הלוואי עלי כאלה ערכים בהריון ועוד בשבוע כזה מתקדם (התנגדות של ההורמים לאינסולין עולה עם התקדמות ההריון בשל ההורמונים הרבים שמצפים את גופך)אני לא מכירה לא את הרופא ולא את המרכז ושוב אני אשאל הדיאטנית מתמחה בסוכרת הריון? זה חשוב !!! גם שאת אוכל פרי או לחם או משהו בסגנון את אוכלת "סוכר אמיתי" אז כתחליף לאכול עוגיה זה בסדר ובטח עם זה עוגיה אחת דיאטטית או לא שום דבר לא יקרה לעוברוני אם תמשיכי ככה אם ערכים כאלה כל הזמן את על דרך המלך....

רישריש

New member
אין לי מושג אם הדיאטנית מתחמה

בהריון.... אבל אני משארת שכן. היא לא היתה מטפלת בי אילו היא לא היתה מתמחה להריוניות !!! גם הרופא מעקב שלי אמר שאלו ערכים טוביפ מאוד. ואני אפילו אצטט אותו "את מפליאה אותי, איזה ערכים..." אין לי צורך באינסולין, וגם לא במעקב שבועי. אני מקווה שזה יעבור בשלום. אני כבר מחכה לזה בקוצר רוח !!!! תודה לך שוש , ובהצלחה !!!

למעלה