יו מה המצב אנשים?

skatetough

New member
יו מה המצב אנשים?

אני חדש פה, קוראים לי ניב וכבר ממזמן התחלתי לתכנת בvb.. אבל תמיד רציתי לתכנת משחק "רציני" אז עברתי לc++ וכשראיתי שהעבודה יותר מידי קשה מצאתי משהו שנקרא darkbasic שזה בעצם שפה לתכנות משחקים בתלת מימד... רציתי לדעת אם יש פה עוד אנשים שמכירים את השפה ואולי נוכל להכין איזה פרוייקט משותף?

7ימ1ש

New member
אם הייתי יודעת...../images/Emo57.gif

הייתי עושה פרויקט בשמחה

kikkler

New member
שפה די עלובה

את הזמן שאתה מתכנן להשקיע בללמוד אותה הייתי מקדיש לc++

skatetough

New member
נראה אותך מכין משהו רציני בc++

ואל תגיד על השפה שהיא עלובה אם אין לך מספיק ידע, כל הקטע בשפה שאתה יכול להכין דברים רציניים לבד או בצוות קטן מה שהיית צריך כמה שנים טובות וצוות גדול בc++

kikkler

New member
אל תתקיף אחרים

כתירוץ לחוסר היכולת שלך אם אתה רוצה לתכנת בדארק בייסיק, בי מיי גסט, פשוט תתכונן למצב שבו תמצה את מרחב האפשרויות המאוד מוגבל שהיא מקצה לך. קשה לי להבין מאין אתה לוקח את הידע הנרחב שלך בכל הנוגע לc++, בהתחשב בכך שכל ניסיונך בה מסתכם בזמן המועט שלקח לך לגלות שהיא מסובכת מידי בשבילך.

skatetough

New member
לא התקפתי

מצטער אם הבנת את זה ככה, אני פשוט מנסה להסביר לך שזאת שפה עם אפשרויות בלתי מוגבלות בדיוק כמו בc++ רק פחות מסובכת בהרבה בגלל שהיא נוצרה למטרה של תיכנות משחקים בתלת מימד, ברור שאם תרצה לתכנת פלטפורמת 2D אז יהיה לך הרבה יותר קשה בשפה הזאת (אבל אפשרי בהחלט וגם פחות מסובך מc++). אתה מדבר על מרחב אפשרויות? תן לי משהו אחד שאפשר לעשות בc++ ולא בדארקבייסיק... ונכון התעסקתי בc++ זמן קצר אבל קראתי כבר מאמרים על תיכנות בc++ ובכולם כתוב שצריך שנת לימוד+ כדי לתכנת משהו רציני ובדארק בייסיק לקח בדיוק שבועיים כדי לתכנת משחק סימולטור בחלל, לא משהו מסובך רק מקשים לתנועה,ירייה וחלליות ומטאורים שבאים אליך בתדירות מסוימת.

Ultra Spidey

New member
ממממהההה?

די. אני חוזר ללמוד DARK BASIC. :/ אלא אם אתה מתכוון ל2ג ואז את זה אפשר לעשות גם בDIV..

ekampf

New member
בטח שמוגבלת

מוגבלת לממשקים ולאפשרויות שהמפתחים שלה מגבילים אותך... השפה רצה מעל קוד בסיס של המפתחים שלה (שמאפשר לך להציג תלת מימד וכו) ואתה מוגבל לעבודה מול קוד הבסיס הזה... יצא DirectX חדש עם פיצקרים חדשים? באסה לך... כי אתה לא יכול להשתמש בזה עד שהם לא יכניסו את זה בקיצור, זה נחמד להתחלה כי הם עושים הכל בשבילך... בשביל לבנות משהו רציני אתה צריך להבין את האלגוריתמים עליהם מבוסס מנוע גרפי ולהיות מסוגל לבנות מנוע כזה בעצמך (או לחליפין לקנות רשיון למנוע רציני) מה שדורש ידע בתיכנות (לא BASIC), מתמטיקה ועוד...

למעלה