יו דרול

בארס

New member
יו דרול

ניצנץ במוחי איזה גץ בעבודה שלי אני מתכנן מבנים במחשב עד כה עבדתי ישירות בתלת מימד לדוגמא תכנון חלל עם אובייקטים בתוכו כמו חדר עם כורסאות דלפקים מדפים וארונות וקירות מצתלבים. בזמן האחרון אני צריך לעבוד עם עם שרטוטים במבטים, כמו מבט צד חתכים וכו´ שמתי לב שבמבט צד, חייבים את עזרת השכל כדי להפריד בין הדברים כדי לראות את התמונה הממשית, כדי להפריד בין קיר קדמי לאחורי ומה שביניהם, כך שמתבצעת פעולת פיענוח שכלית מיגעת בכדי לראות. בזמן שבמבט פרספקטיבי מלמעלה מיד רואים את מיקומו המדוייק של כל מרכיב ואת היחס שלו לשאר המרכיבים, כלומר ניתן לראות את הכל כמכלול בלי צורך בניתוח שכלי. באופן מעניין העסק מתחבר בהתאמה גבוהה לראית המציאות אומר לך משהו?

drall

New member
אכן אכן

מי שרואה את המציאות מלמעלה מבין אותה יותר ממי שמתפלש בתוכה עד צוואר. זאת הסיבה שאנשים הולכים להתייעץ עם מישהו "גבוה" יותר מהם. רבנים , פסיכולוגים , מתקשרים וכן הלא. אבל התוכנית היא לא המציאות. היועץ מקביל לתוכנית אבל ההקבלה לא נכונה כשמדובר באדם עצמו. כמו שאתה אם היית נכנס לחדר היית רואה את כל השרפרפים והכורסאות גם בלי להציץ מהתקרה. לכן הדוגמא של החתך מול התוכנית המפלסית נכונה כשמדובר על פניה לייעוץ חיצוני. הוא צריך להיות גבוה יותר ממך. דרול

בארס

New member
כן

התגובה של יועץ תתקבל שוב במערכת הראיה הרגילה, אני מדבר על ראיה ישירה של אדם בעצמו, במצב הראיה הרגילה אנחנו רואים מה שמתקבל בעיניינו, כלומר את כל מה שמסביבנו, ונתונים אלו ממויינים במבנה שמחולל המוח כדי שנוכל להתייחס גם לאפשרות של קיום של דברים בתוך איזה חדר סמויי, והמוח בונה את המודל באופן חפוז ומוגבל, ושונא לעדכן את הנתונים בהתאם למציאות המשתנה תדיר, כך נוצר מצב שאנחנו יכולים ממש לא לראות דבר שמונח לנגד עיניינו אם הוא לא מעודכן במודל השכלי ואם הראיה נעשית לחלוטין דרך השכל. בכל אופן כשנכנסים בראיה רגילה לחדר רואים שם כיסא כאן מיטה קיר וכד´ אבל דבר אחד נעלם מן העין וזה המתבונן בעצמו ! ממש הגוף שלנו , מלמטה עד למעלה כולל הגב. ראיה מגבוה תעבור דרכנו אבל נראה את עצמנו במקביל כאחד האובייקטים הנוספים הקיימים במרחב. ובחוויה שאינה שכלית בכל אופן הראיה מתקבלת בעצמה כשהתנאים מתאימים (רק שלא יתחילו כל מיני ניסויים בעיניין כמו שכולם כל כך אוהבים לנסות אני אפילו תקווה שהדברים לא מובנים בכלל:))

drall

New member
משל כחרס הנשבר

אולי לפעמים אנחנו מבזבזים יותר מדי אנרגיה על דימויים במקום להשקיע אותה במודעות. לכן לדעתי , אדם צריך להכיר את עצמו לפני שהוא יוכל להבין סיטואציות. והיועץ צריך להכיר גם את עצמו , גם את האדם וגם את הסיטואציה. מר תוהו ובוהו אמר לרב ענן "כל עיסוקי הוא לראות דברים כהוויתם , ללא אשליה" אני חושב שזה מספיק תקרא את התשובות שנתתי למלוואח בקשר לערפדות האנרגטית שלו , אולי תמצא שם הדים דומים לשלך. דרול

בארס

New member
ואגב...

דיברתי על פרספקטיוה, יא מהנדס פלאט -flat, מבט תלת מימדי להבדיל מתכנית במבט על! :)

drall

New member
כשאני אראה תוכנית תלת מימדית

אני אאמין בינתיים רק סיפורים כל היום.

למעלה