יותר שאלות מתשובות

יותר שאלות מתשובות

הי,
אז אנחנו עומדים לפני פירוק החבילה (בעיקר ביוזמת הבעל). יש לנו 2 ילדים קטנים ודירה עם משכנתא.
הוא רוצה ללכת להליך של גישור ורוצה לבקש משמורת משותפת ושנמכור את הדירה ונתחלק בכסף וכל אחד מאיתנו יעבור לגור בדירות אחרות.
מספר שאלות
1. מה המשמעות של משמורת משותפת? האם הוא לא ישלם לי כלל מזונות, דיור עבור הילדים?! האם אני לא אוכל אף פעם לעבור דירה רחוק ממנו?
2. אני לא מעוניינת במשמורת משותפת. איך ניתן להתגשר על זה ...?!
3.אני לא רוצה למכור את הדירה אלא להמשיך לגור בה עם ילדי. איך עושים זאת? מוותרים לו על תשלום הדיור קונים ממנו את החצי/רבע שלו?!

צריכה ייעוץ נוסף בפרטי מי שיכול אשמח
אני בכלל לא רוצה להתגרש ועדיין די הרוסה מכל הסיפור הזה
תודה לעונים

לדעתי, עלייך לפנות מיידית לעו"ד

אני בעד גישור, אבל חושבץ שאת צריכה לדאוג לדעת את זכויותייך מול עו"ד במקביל.
אף אחד לא צריך לדעת שאת מתייעצת.
במקרה הזה, לדעתי, לא כשאי לפנות לעו"ד של נעמ"ת או ויצ"ו, אלא כדאי לפנות לעו"ד מקצועי שמתחמה בדיני משפחה.

ראשית

מציע לך חיבוק וירטואלי (שונא את זה אבל מטאפורית).
שבר מאד מאד גדול - כשבן/ת זוגך מפילים עליך את ה "אני רוצה להתגרש"

תשובות מקוצרות (את מוזמנת לפנות בפרטי אם תרצי הרחבות)
1) המשמעות במשמורת משותפת היא שאתם מתחלקים בגידול הילדים, בקבלת ההחלטות, בזמן שאתם מטפלים בהם.
כספית - זה לעיתים מתבטא במזונות מופחתים ביחס למזונות המקובלים במקרים של משמורן יחיד
חלק מהדרישות למשמורת משותפת הן מגורים בסמיכות.
2) אי אפשר לכפות משמורת משותפת. צריך 2 לטנגו הזה. בכפוף לגיל הילדים תיקבע משמורת יחיד/ה במקרה שאין הסכמה למשמורת משותפת
3) אפשר לקנות את החלק, אפשר להגיע להסכמות כספיות אחרות

ייעוץ משפטי בהחלט יענה לך על השאלות

הצלחה

בדד1

New member
זה כל כך פשוט

מבחינתך

כשבפועל בכתיבת ההודעה הראשית
ניכר כעס מתפרץ על בן הזוג
ניכר הרצון לקחת את הרגליים ולהתרחק כמה שיותר
ואני מזהה כבר את הניצוצות של נסיון הרחקת הילדים מהאב

משמורת משותפת, אולי בתיאוריה מדברת על הפחתת מזונות רשמיים אבל בפועל זה אומר השקעה כספית גדולה יותר מהגרוש (וגם מהמתגרשת)
וזה בתנאי שיש רצון (וגם יכולת)

מכירת הבית, אי אפשר להתנגד לה (פירוק שיתוף) אבל אפשר בהחלט להקשות על הגרוש בענין - יש לקחת בחשבון שהתנגדות למכירת הבית שתסתיים בסופו של דבר במכירתו בכל זאת עלולה לגרור אחריה תביעת נזיקין מהגרוש

ענין מקום המגורים, אם הכותבת לא רוצה למכור את הבית, אז היכן נכנס ענין ה"לא לגור קרוב אליו" ?
אבל אם תימכר הדירה, הגרוש אינו יכול לכפות מקום מגורים מסויים על הגרושה
וגם זה בהכללה כי אם יש לו עו"ד טוב הוא יכול להקשות על ההתרחקות הפיזית בהשתתפות הגרושה בדמי הנסיעות הצמודים להסדרי הראייה

בקיצור, כמו תמיד - סאמאטוכה (שתפנה לעורך דין כי כל תשובה שהיא מקבלת כאן חלקית ולא נותנת מענה שלם)

למעלה