יותר מידיי שתן

יותר מידיי שתן

שלום לכם,
הכלבה שלי בת 10 חודשים, שוקלת 23 ק"ג, מעורבת לכל הדעות. עברה עיקור לפני 3-4 חודשים.
בימים האחרונים לכלבה היה וירוס של שלשולים, כנראה מהקושי למנוע ממנה לאכול כל מה שהיא רואה בחוץ..
בתהליך ההחלמה הציע הוטרנר לתת לה אבטיח בכדיי שלא תתייבש וכן אורז מבושל.
וכל הנ"ל באמת תרמו לתהליך ההבראה שלה.
אממה, ביומיים האלה קרה פעמיים שהיא קמה ממקומה ומתחתיה שלולית פיפי.
היום הוא ביצע דגימה של שתן שיצאה לה (כשהיא מבוהלת היא עושה פיפי וכן, היא לא ממש אוהבת להגיע אליו) ולדבריו (ותסלחו לי לא זוכרת בדיוק את המינוח שלו) השתן מדולל או משהו בסגנון.
מכיוון שהכלבה קיבלה הרבה אבטיח וקוביות קרח ביומיים האלה, כדי שלא תתייבש, הוא המליץ שנבוא בעוד שבוע וחצי, אחרי שנחזור לכלכלה נורמטיבית לבדיקה חוזרת.
אם ו..יש בעיה/יות, מה המשמעות? מה דרכי הטיפול?

תשובה ראשונית מאד...

שלום
המשמעות של שתן דליל יכולה להיות רחבה מאד.. רשימת הגורמים ארוכה ביותר ועוברת דרך בעיות באיברים שונים (כליות למשל), מחלות הורמונליות שונות (סכרת למשל), דלקות שונות ועוד ועוד...
אני בהחלט מסכים עם הכיוון של הוטרינר - לחכות קצת ולבדוק את ריכוז השתן בעוד זמן קצר. רצוי בהיבט הזה שתן של בוקר, הוא יותר מייצג
בנוסף - אפשר בינתיים להעריך כמויות שתיה יומיות - לשים מים בכלי בכמות מדודה במשך 4-5 יממות לאז לעשות ממוצע של כמות השתיה היומית. זה נתון שיעזור להבין אם יש שתיה מרובה או לא
אם יתברר שבאמת יש בעיה - צריך לעשות בדיקות נוספות - בדיקת שתן מקיפה יותר, בדיקות דם ולאור התוצאות יתקבלו החלטות להמשך
בהצלחה ואשמח לשמוע עדכונים
ארז

למעלה