יותר מזל משכל
או ... איך כמעט הפסדתי "תהרוג אותי וזהו" כמידי כל יום, אני מקליט במכשיר הוידאו 4 תוכניות קבועות: חברים, ..,..,תהרוג אותי וזהו . ברשותכם, דילגתי על ה-2 שבאמצע - מפאת הפאדיחה. כל יום בערב אני צופה בתוכניות שהקלטתי, קצת צחוקים, קצת דרמה, קצת סדרות נוער כדי לפצות על חיי ההתבגרות העלובים שלי, ומשהו קטן ל"ילדים" כדי לפצות על ילדות עשוקה
. בערב אני צופה בארבע, ולמחרת אני מקליט עליהן, ובכך משלים את מחזור החיים של הסרט המגנטי בקלטת "הקלטות מיוחדות מספר 7" - וכל זה קורה 5 ימים בשבוע , ראשון עד חמישי. אתמול שלשום קיבלתי אינטרנט מהיר ( והוא מהיר שחבל על הזמן ). כאשר הגיע הטכנאי של חברות הכבלים הוא סיפר לי שמי שתיכנן את החיווט אצלנו בבית נחשב למתחיל גם בקרב טירונים ! מבלי להלאות אתכם בפרטים הטכניים, החדר שלי קיבל 25% עוצמת אות בהשוואה לכל חדר אחר בבית שיש בו נקודת חיבור לכבלים, ולמעשה היווה את נקודת הקליטה החלשה ביותר בביתנו. כמובן שהטכנאי סידר את הבעייה, והשווה את העוצמות בבית, כך שהחדר שלי יקבל בדיוק כמו כולם - מי אמר שהסוציאליזם מת ?
אבל מה - פועל יוצא מאוד מוזר של הסידור הזה הוא שהוידאו מקליט חלק(!!) אבל משדר (לטלויזיה) מטושטש. עכשיו תשאלו - אז איך אתה יודע שהוא מקליט חלק ? .. לזה יש 2 תשובות - ראשית, אני בודק את זה על מכשיר וידאו נוסף. ושנית, כי כאשר אני מנתק את מכשיר הוידאו משקע הכבלים (ז"א, אין קליטה) ומקרין לטלויזיה משהו מתוך קלטת - רואים חלק . במשפט אחד - כשמקליטים, צריך לחבר את השקע, כאשר צופים צריך לנתק אותו. אתמול קרה הבלתי יאומן - תיכנתי הקלטה (כמידי יום) לתוכניות הרצויות, אבל שכחתי לחבר את השקע . ב-22:00 בלילה, אני בעצם ניזכר שהלך עליי! אין לכם מושג כמה זה העלה לי את סף העצבים - לא כי אני לא יכול לחיות ללא שיגרת החיים הטלויזיונית שלי ולו ליום אחד, אלא כי לאחת מהתוכניות אני מכור באופן מטורף - והמחשבה שאניעשיתי טעות כה טיפשית ממש שיגעה אותי. בעודי "מתייפח" בפנים על האבידה, אצתי וחיברתי את התקע, הפעלתי את הוידאו, ואמרתי לעצמי "מה אתה דפוק, בשביל מה אתה בודק, הרי ברור לך שאתה הולך לראות שלג או מסך כחול למשל שעתיים" . הייתי משוכנע שהבדיקה הזו היא רק ואך ורק כדי להוסיף מלח על פצעי האגו החבול שלי. להפתעתי הרבה, ובאמת היית מופתע , גיליתי שבאופן פלאי הוידאו שלי הקליט את כל התוכניות כמבוקש . הכיצד ? הרי ניתקתי אותו מהחיבור לקיר ... הרבה ניסים עשה ה' לאבותינו - נס יציאת מצריים, נס פח השמן, הצלת עמנו בפורים, המצור על ירושלים ... לא מזמן שמעתי על קרפיון מדבר , הכל קטן על הוידאו שלי! וידאו שמקליט ללא חיבור לכבלים. כבר הייתי בדרכי להתקשר לתבל ולהודיע להם חגיגית שאני מתנתק. למה לשלם 150 ש"ח לחודש כשהוידאו שלייי מקליט גם ללא החיבור ?? לאחר מכן, תיכננתי להתקשר לידיעות שיפרסמו על וידאו שמקליט ללא חיבור, ושאפילו יבואו לצלם ( את הוידאו, לא אותי
). ואז עצרתי לחשוב - וגיליתי שטעיתי פעמיים : בפעם הראשונה - כאשר ניתקתי את התקע שמוביל למערכת(רדיו) במקום זה שמוביל לווידאו. בפעם השנייה - כאשר שכחתי (בטעות ) לחבר את מה שאז חשבתי להיות החיבור לוידאו . מסקנה : אם כבר לטעות , אז לפחות לטעות פעמיים, ולוודא שטעות א' מחפה על טעות ב'....יותר מזל משכל כבר אמרתי ? פלטרון
או ... איך כמעט הפסדתי "תהרוג אותי וזהו" כמידי כל יום, אני מקליט במכשיר הוידאו 4 תוכניות קבועות: חברים, ..,..,תהרוג אותי וזהו . ברשותכם, דילגתי על ה-2 שבאמצע - מפאת הפאדיחה. כל יום בערב אני צופה בתוכניות שהקלטתי, קצת צחוקים, קצת דרמה, קצת סדרות נוער כדי לפצות על חיי ההתבגרות העלובים שלי, ומשהו קטן ל"ילדים" כדי לפצות על ילדות עשוקה