יותר מדי ציוד

VoradoR

New member
יותר מדי ציוד

אני ו-2 חברי נסענו לשביל ישראל, הינו בטוחים שנוכל להחזיק שישה ימים ולהגיע מתל דן עד טבריה, אך עשינו טעות ממש גדולה, לקחנו כל אחד כ 25 קילוגרם על הגב וממש נשברנו על היום הראשון, החזקנו במאמצים גדולים יומיים והגענו עד לקרית שמונה עם כאבים ממש חזקים בגב ונסענו הביתה. היתי שמח בבקשה לתגובות מה לקחת וכמה לקחת לטיול. הבעיה שלנו היתה לדעתי שלקחנו יותר מדי אוכל, ממה שהבנתי עדיף לקחת כסף כדי לאכול בישובים או בחניונים בדרך במקום לפוצץ טונה וירקות משומרים שממש כבדים. במקום להנות מהטבע בדרך , הרגשנו כמו איזה סיירת בניווט וסבלנו יותר ממה שנהנו. אשמח לתגובות... תודה

shaishoo

New member
שלום ללך

אני יכול לקשקש ולבלבל את המוח על עצות או להפנות אותך לפורום טיולים בארץ שם יש להם בקישורי הפורום מספר מאמרים והמלצות איכותיות על שביל ישראל...ככה שתצא הרבה יותר מורווח ממה שאני יכול לתרום

shaishoo

New member
וכמעט שכחתי

כל הכבוד
גם לסחוב 3 ימים עם 25 ק"ג זה לא קל וזאת בטוח חוויה שתזכור..לפחות עד הנסיון הבא

sela v

New member
טעות לקחת קופסאות שימורים

סתם משקל מיותר. אתה סוחב מים יותר מאשר ירק. מה עוד לקחתם? בכלל אפשר לשקול פריטים, וללמוד לפעם הבאה מה חיוני, ומה לא. נראה לי שגם 15 ק"ג זה לא קל לסחוב, אבל זה עוד איכשהו סביר.

VoradoR

New member
בהחלט טעות

נשבע לך, אחרי זה 15 קילוגרם זה היה כמו נוצה. אני לא מאמין שפשוט עמדתי ליד פח וזרקתי אוכל. ככה זה חובבנים. בכל מקרה, מה בדבר הרעיון של לאכול בחניונים בדרך? כלומר לקנות אוכל מוכן או להצטייד באספקה קטנה ליום יומיים כל פעם?

pazro

New member
אין בעיה לסחוב אוכל ל6 ימים על הגב

זה רק צריך תיכנון. בהנחה ואתה יכול להשיג מים לאורך הדרך, התפריט יהיה כך (פחות או יותר): אורז דגנים יבשים. שיבולת שועל, חיטה גרוסה, סובין וכו'. אגוזים, שקדים. פירות יבשים (למעשה כל דבר שמוגדר כ"יבש" יתאים. סוכר (לדיסה של הבוקר, אחרת היא לאכילה לחלוטין). ובמקרה ואתה באמת מתכנן מסלול של 6 ימים (או יותר) ללא יכולת הצתידות בדרך אז אני ממליצ על מזון מרוכז. אפשר להשיג בחנוית מזון לספורטאים דברים כאלו: אבקת חלבון ויטמינים אבקות תוספי תזונה (מכיל את כל הרכיבים החיונים לגוף בפחות מ200 גרם ליום) כמובן שלטיול בארץ הכי נוח וטוב הוא לכחת כסף ולא את מה שהצאתי. זה בטוח יצא יותר זול וטעים.

tamax

New member
היום הראשון הוא הכי קשה

בעיקר כדי להתרגל להליכה ולהתרגל לציוד על הגב (כמובן אם אתה לא מטייל מטיב לכת). וזו באמת טעות לקחת שימורים. אני לקחתי נקניק (קבאנוס), אורז, פסטה, מנות חמות והמון מים. יצאתי לשביל אני ועוד חבר וכל אחד סחב בערך 18 ק"ג שגם זה עם המון ציוד מיותר.

אסור לקחת קופסאות שימורים

לטיולים! אומנם זה אוכל שנשמר זמן רב אבל זה כבד כבד... כיוון שלא נתתם אינפורמציה מה עוד לקחתם בתיק, קשה מאוד לענות על השאלה.

q a z 7

New member
בצפון אין צורך

לקחת אוכל ליותר מיום אחד. כל יום יומים תיכנסו ליישוב ותמלאו את מלאי האוכל שלכם. התפריט שאני השתמשתי בו היה : בוקר - קפה ופתיבר צהריים - טחינה לחם וטונה ערב - אורז ובנוסף מולטיויטמין להשלמת הויטמנים שלא מקבלים. שים לב שניתן לחסוך משקל רב גם בציוד (לקחת סבון ומשחת שיניים אחת לכולם), להשאיר מפות אצל אנשים בדרך (או לשלוח בדואר הבייתה), לפי דעתי גם אוהל מיותר בתקופה הזו של השנה, מצלמה קטנה, ועוד ועוד. בהצלחה

למעלה