"יותר מדיי טוב"

big amir

New member
"יותר מדיי טוב"

צהריים טובים לכל כותבי הפורום. אני מקווה שהגעתי לכתובת הנכונה. אני אתחיל ואומר שיש לי אהבה מדהימה בחיים, אהבה שלא חלמתי שאזכה לקבל וזאת לאחר שעברתי המון אכזבות ולא מעט ניצלו אותי ופגעו בי והתנהגו אליי בצורה ממש לא יפה. והאהבה לה זכיתי היא מדהימה, בת זוגתי היא בן אדם שמלא בטוב לב ולעולם תעשה רע למישהו בכוונה. ואיך כול זה קשור לכותרת? בעבר נאמר עליי שאני יותר מדיי טוב ועם השנים והחוויות הרעות משהו בי השתנה. לא להפכתי לאדם רע, אלא הפכתי לאחד שכבר לא עושה יותר מדיי בשביל כול אחד, הפסקתי להיות פראייר וכיום אני עושה בעיקר בשביל האנשים שחשובים לי. אבל אני מרגיש המון פעמים כלפי חברה שלי שהיא אחת כזו- יותר מדיי טובה לסביבה וזה לפעמים מעצבן אותי, לראות אותה נוסעת ברכב 12 ק"מ לכול כיוון כדי לתת טרמפ למישהו מהעבודה, או כול מיני דברים כאלה, אני מרגיש שהיא פראיירית ושאנשים מנצלים אותה. לפעמים אני מבקר אותה על כך, ולפעמים אני משתמש במילים לא קלות כדי להעביר את המסר ואני אח"כ מתבאס על עצמי שאני ככה דיברתי. מה דעתכם? האם באמת קיים מושג שכזה "יותר מדיי טוב".

nms24

New member
כן קיים

אני הייתי כזה עד שהחיים הרסו אותי.אני חושב שרוב האנשים נולדים טובים והחיים הורסים אותם. כל הכבוד שאתה מודע לכך ומעיר לבת זוגתך.כי אם היא תמשיך ככה העולם יפגע בה.

קיים

ואני מסכימה עם כל מה שכתבת. גם אני הייתי בעבר אדם טוב מדי והיו אנשים שרכבו על זה. זה לא בהכרח קטע של פראייריות, זה קטע שיש אנשים שברגע שאתה נחמד אליהם הם שואבים ממך את כל מה שהם יכולים ולא מתאמצים בשבילך כי קולטים שאתה תמיד תהיה טוב אליהם. אני ממליצה לך לתת לחברה שלך לקרוא את הספר "למה גברים אוהבים ביצ'יות", הוא נכון לא רק לגבי גברים אלא לגבי כל בני האדם וגם ביחסים רגילים ולא רק רומנטיים. מי שיש לו את האופי של "נחמדונת" שרק רוצה לרצות את כולם בכל מחיר ומוכן להזיז הרים בשביל כולם - אנשים לא ישקיעו בו/בה ובשניה שהוא/היא לא יורידו את הירח והכוכבים לפי בקשה אנשים יפנו עורף.

SleeplessBeauty

New member
מסכימה עם מה שכבר כתבו

אכן קיים מושג כזה טוב מדי. ואז אשים מנצלים אותך עד למצב שבו אתה לא יודע איך לצאת מזה. אני עדיין מנסה להבין איך לא להיות טובה מדי לאנשים. אגב, שאלה קטנה: אם היא לא תהיה כל כך טובת לב או "טובה מדי" - עדיין תרגיש אליה אותו הדבר?

big amir

New member
לשאלתך-

אני מאוד אוהב אותה וזה שהיא טובה מדיי מפריע לי ולפעמים גורם לי לתחושה שלילית, כאילו שהיא סוג של סמרטוט. כך שאין כאן מצב שטוב לי עם זה כשמדובר בי (והרבה פעמים אני מונע ממנה לעשות דברים עבורי שנראה לי מוגזמים) ומצד שני שאני מעביר ביקורת כשמדובר במישהו אחר.

SleeplessBeauty

New member
נראה לי שמה שבאמת חשוב אם ככה

זה איך היא מרגישה בקשר לזה. אם היא לא מרגישה פראיירית ומנוצלת - אז מה רע? והשאלה הייתה כי זה הזכיר לי מישהו שיצא עם בחורה "טובה מדי", אבל זה בדיוק מה שגרם לו להתאהב בה. ואם היא לא הייתה כזאת, הוא לא היה אוהב אותה כמו שאהב...

big amir

New member
מסכים איתך

שבסופו של דבר זה עניין שלה ואיך שהיא מרגישה עם זה, אבל הרבה פעמים, אני מרגיש שפשוט זה לא פייר, ומצד שני אני עונה לה "עניין שלך" כשהיא מספרת על משהו כזה.

מוכר מאוד,תמיד אומרים עליי שאני "טובה מידי"

ותמיד התשובה שלי הייתה גיחוך,ו"יאללה להפוך לשטן?" זה קשור לטבע האדם,לא תוכל לשנות את חברתך אבל כן לדבר אל ליבה,להסביר לה שאתה לא רוצה שינצלו אותה כי אתה אוהב אותה. ואם זה לא יעבוד,תאמין לי מניסיון,בסוף ימאס לה והיא תפנים את המסר לבד.

big amir

New member
לכול המגיבים

תודה רבה על ההתייחסות. אני מסכים עם כול מילה ומילה, ואני לא בעד להיות אדם רע, על כל רבדיו וסוגיו, ממש לא. אני עדיין מאמין שיש טוב בעולם ושיש אנשים באמת טובים. אבל אני לא יכול לראות אותה לוקחת טרמפים אנשים מהעבודה שכאילו נחמדים (רק כשהם צריכים טרמפ, אבל כשאין צורך אפילו שלום לא אומרים) ועוד כול מיני דברים בסגנון. כולם נחמדים ומחייכים אבל אני בטוח שאם המצב היה הפוך הם לא היו מזיזים אצבע.

לנושנוש

New member
זאת דעתי.... תהליך שעברת הוא תהליך טבעי

דבר אחר שאתה מבקר את החברה שלך ןבמיוחד אם אתה עושה את זה במילים לא יפות. אתה פשוט לא מקבל אותה כמו שהיא ואת חולשתה ואתה עלול יותר מהר לקלקל את הקשר שלכם מאשר לשנות אותה. היא לא חייבת חהיות כמוך. היא בן אדם עצמאי וחופשי. תן לה ללמוד מטעויות שלה בעצמה. על תספר לי בבשה על נזקים שיכולים להגרם לשניכם כזוג עקב התנהגות שלה. אולי היא חווה כנזק גם בשבילה שאתה כזה "לא כראייר" ליפעמים שאולי לא נעים לה במצבים מסוימים וכו'. תאהב אותה כמו שהיא. המלצתי.

למעלה