יותר דפוק משניצל!

יותר דפוק משניצל!

מה אני אגיד לכם, אם אנחנו כאלה מטומטמים, אז באמת תואר דתי שווה לתואר אקדמי...

בן הרב

New member
הייתי רוצה לדעת אם "בן הרב" הוא

תואר דתי <בן הרב מתרגש מהיכולת לקבל הטבות>

למעשה זה כבר קיים

אני מכיר מסגרת ממשלתית כלשהי שמעסיקה רבנים ומשלמת להם שכר לפי דרוג מהנדסים. חלק מהרבנים אכן למדו במסגרת רצינית (אם כי לא שקולה לתואר אקדמי אמיתי) אבל אני מכיר לפחות אחד שהוא דפ"ר אמיתי שלאף אחד לא ברור כיצד קיבל תואר רב (בעצם די ברור, כי הוא מקורב לש"ס). מצד שני אם להיות הוגנים, זה לא בהכרח פטנט של הדתיים. הרי בשנים האחרונות קיבלו אלפי עובדי מדינה תואר אקדמי מאוניברסיטאות מגוחכות כמו לטביה, מנצ´סטר וכד´ אחרי לימודים ברמה מינימלית וכמעט בלי להבחן. בקיצור , אנחנו מדינת הישראבלוף!

לא מתרגש

מחטפים בוועדה זה דבר שקל מאוד לעשות (במיוחד כשהיו"ר מעוניין במחטף). קשה לי להאמין שזה יעבור במליאה... מצד שני, יותר מידי חוקים מטומטמים עברו גם במליאה.

כמה דברים שאין סיכוי שייקרו ...

... לפחות בשנים הקרובות: שיפרידו את הדת מהמדינה. שיעניקו לערבים אזרחי ישראל שיוויון מלא. שיתירו בחוק שימוש בסמים קלים. שיפנו התנחלות אמיתית אחת. להמשיך ?

מעניין אם...

ח"כ זבולון אורלב היה הולך לטיפול שיניים אצל עובדיה יוסף, הרי רב כזה גדול שווה לפחות שני תארי דוקטור. אני מוכן ללכת לשעור תורה אצל ד"ר דורמבוס (הגניקולוג של אישתי)... הלוואי והייתי

מיכל25אב

New member
סליחה על השאלה אבל למה לא?

למה שזה יהיה שונה מכל לימודי תעודה....,לימודים במכון ווינגייט,לימודים להשתלמות,בסך הכל יש המון מקצועות ומקומות עבודה שדורשות את הלימוד הזה-למה שזה יהיה שונה. ולא מנסה להתריס אלא באמת להבין...

MAYA20

New member
האם מדובר

גם בתארים של דתות אחרות מהיהדות? האם נזיר ומארגן תפילות יום השישי במסגד יקבל גם כן הטבות? וחוץ מזה לדעתי : 1)אם מעניקים תארים שגוררים הטבות בעבודה צריך שיהיה פיקוח ממשלתי על הענקת התארים, כלומר, כעת קשה מאוד לקבל רשיון להענקת תארים שמוכרים על ידי הועדה להשכלה גבוהה (אני חושבת שקוראים לזה כך) לעומת זאת כדי לפתוח ישיבה לא צריך כלום. 2) כעת הישיבות הפקטיביות הן עבירה חמורה לפחות כמו הסקנדל של אוניברסיטת לטביה, ויש להתיחס אליהם בהתאם. 3)כעת נוצר עיוות דין ענק כיוון שהדתים ה"מקופחים" לטענת אורלב מקבלים מימון לימודים ומחיה כדי להשיג את התואר הדתי בעוד הסטודנטים יורקים דם כדי להשיג תואר תוך כדי עבודה מתמדת, המון פורשים בדרך, לא בגלל חוסר יכולת שיכלית. בגלל גורם זה יווצר מצב שכל הדוסים יקבל הטבות, ורק מיעוט מהחילונים יקבלו אותן הטבות החילונים יהיו מקופחים לרעה. 4)במוסדות בהם מקבלים תואר דתי, קיימת אפליה חמורה על בסיס דת כלומר חילוני לא יוכל להתקבל אליהם בגלל אמונותיו, ומכיוון שכך אלו מוסדות לא דמוקרטים, התומכים רק במגזר מסוים באוכלוסיה. 5)הסטודנטים מועילים למדינה בכך שהם רוכשים ידע שיעזור להם במקצוע תנו לי להבהיר את הנקודה: לדוגמא, מפעל ענק אלפי עובדים, מתקלקל מנוע שבליעדיו לא פועלים המכונות. מי אנחנו צריכים? מהנדס או תלמיד חכם? מישהו שיתקן את המכונה או מישהו שיתפלל עבורה? 6)האוניברסיטה מכשירה אנשים למגוון מקצועות, והמוסדות הדתים מכשירים בדיוק לדבר אחד, איך תראה המדינה אם כולם יהיו תלמידי חכמים? לשם השוויון וחוסר הקיפוח, צריך להגביל את כמות התלמידים הישיבות. כשם שמגבילים את מספר הסטודנטים להיסטוריה. 6) זה כבר נשמע נדוש, אבל הסטודנטים עושים צבא לעזאזל!!! הם תרמו שלוש שנים מהחיים שלהם והחרדים לא. הם מפסידים שעות לימודים בשביל מילואים, והחרדים לא. זה לא קיפוח????

almog4

New member
אני לא רוצה לקלקל את אווירת

אני לא רוצה לקלקל את אווירת ה"עליהום" - אבל שמעתי ריאיון ברדיו עם זבולון אורלב - יו"ר ועדת החינוך בכנסת, ולמען ההגינות- להלן תיקונים: זה לא שבאופן אוטומטי לימודים בישיבה ייחשבו כתואר אקדמי. אלא ועדת החינוך החליטה שתוקם ועדה (אני לא זוכר מי ישב בה- ואולי זאת השאלה), שתפקידה יהיה לערוך בחינות מסודרות המקבילות לבחינות אקדמיות - ברמת הידע ובאיכות הידע של הלומדים, שלמדו מספר שנים מינימלי מסויים. לפי ההסבר של זבולון אורלב ברדיו- ההטבות המדוברות מכוונות לאותם אנשים שיעמדו בבחינות של אותה ועדה, ושכישוריהם הלימודיים/אקדמיים יאפשרו התייחסות אליהם בהתאם.
בהנחה (אולי נאיבית) שהוועדה הזאת תִבְחָן כְּשָרִים אקדמיים- זה לא נשמע הצעה כ"כ מושחתת. האם אני טועה? אלמוג

MAYA20

New member
כן

מי אתה חושב ישב בועדה? כמה אנשים יקבלו תעודה? מי יבדוק את הבחינות? מה גורם לך לחשוב שמשרד החינוך טהור ולא מאפשר שחיתויות? מה יהיו תנאי הקבלה למוסדות בהם מוענק התואר? האם התלמידים יקבלו עדין מימון מחיה ולימודים מהמדינה? האם יוכלו להתקבל גם נשים חילונים ובני מיעוטים למוסדות אלו?

מיכל25אב

New member
ואולי ועדה תעשה קצת סדר

בשחיתויות שהולכות שם גם ככה.... אולי כל מי שלא באמת לומד-לא יקרה תלמיד ישיבה,אולי ההכרה במקצועות הדתיים כמקצועות לכל דבר-יתנו אפשרות לפקח על המשכורות המושחתות שהולכות שם השורה התחתונה בעיני היא שאם אתה לא יכול לנצח אותם,תנצל אותם-במובן הזה-שתיצור מצב של גוף מפקח... אולי זה אפילו יתן שליטה על כל פיזור הכספים שחוגג שם.

אלמוג, אפילו אתה טועה. קורה...

קודם כל, הרעיון שאנשים שרמת הידע שלהם במקצועות רבים תקועה לא ממש בכיתה י"ב יקבלו תואר כי הם עמדו בבחינות המקבילות לאוניברסיטאיות, אפעס קצת נאיבי אא"כ יקודם פוליטית כפי שמיה הסבירה כ"כ יפה (ואפילו בלי ציורים מסייעים! במו מילותיה!). והכי חמור לדעתי - אחד ההבדלים התהומיים בין לימודים אקדמאיים ללימודים ישיבתיים הוא ערך הביקורת. ועכשיו תראה לי את הישיבע-בוח´ר שהידע שלו, אפילו בעניינים שבדת, אינו בא ממקום "כזה ראה וקדש" אלא "כזה ראה, חשוב, השווה, השתמש בכלים מחקריים עד כמה שאפשר אוביקטיביים (אין מאה אחוז אובייקטיביים אבל יש כלים מחקריים יותר מוצלחים מ-"כה אמר רבי ישראל קארו והרבי שלי בטוח שהוא צודק וככה עושים אצלי בישיבה וזה מה שאומרים לפני שמשיגים שידוך"), ויסיק מסקנות בעצמו. אתה באמת חושב שמישהו מהם יעמוד בבחינות שלא רק דורשות רף ידע מסוים, אלא גם היפוך ערכי עמוק ושורשי שכזה? ממש לא. בפירוש לא! מבחינתם זו כפירה לחשוב ככה, אז להיבחן ולכתוב את זה על הנייר? לא ולא ולא ולא. לא יתכן.

למעלה