יושבת ובוכה...

ariane

New member
יושבת ובוכה...

זהו, היום אני השארתי את עדן בגן ואני לבד, בימים הראשונים בעלי היה איתי אז בכיתי אבל לא הייתי לבד. היום שמתי אותה, וחזרתי לבית ריק, בפעם ראשונה מאז שנולדה אני בבית בלי הנשמה הקטנה שלקחה מקום כל כך גדול בליבי... ופתאום עולים לי בראש כל מיני זרכונות של פעם, של בית ריק כשהיה צריך להיות מלא, של שקט כבד, של חוסר. אומרים שכל האמאות בוכות כששמים את הילד בפעם ראשונה בגן, אבל הבכי שלי שונה, זה בכי על כל העבר שלי שחוזר פתאום כי אני לבד בבית.... כמו אז. אולי אני דרמתית יותר מידי? אני לא יודעת, אין לי שליטה על כל זה. תכננתי לעשות כל כך הרבה דברים ביום הזה שאני בבית בלי עדן, וחוץ מלשבת ולבכות אני לא מצליחה לעשות כלום... אוף איך אני אחזור לעבודה עכשיו?? יש לי שבוע להתגבר על כל זה ולא נראה לי שזה יספיק לי. בצד שני אולי כשאני אהיה בעבודה פחות יהיה לי כבד כי לא אהיה לבד. נראה לי שאלך למיטה ולא אצאה ממנה עד שלוש בצהריים... רק שהיום הזה יעבור כבר. הייתי חייבת לפרוק.

רונה 4

New member
אוי אריאן, אני יושבת ובוכה יחד איתך

זה פשוט החזיר אותי אחורה כמה שנים, עוד לפני האובדן אפילו. ואני כל-כך מבינה את מה שאת עוברת, ובעיקר בהקשר של האובדן. אני זוכרת שכששני הלכה לגן, הרגשתי כאילו לעולם לא אתרגל לזה, ולעולם לא יהיה טוב שוב. אבל אני מבטיחה לך שזה עובר וששתיכן תסתגלו למצב החדש. איך עדן הסתדרה בגן? לה היה בסדר? אם כן, אז זו כבר חצי נחמה. מציעה לך בחום לצאת מהבית, ולא לשבת ולבהות בקירות עם כל המחשבות שמתרוצצות עכשיו בראש. צאי, תעשי דברים, תראי אנשים, ותראי שהזמן יעבור הרבה יותר מהר. שולחת חיבוק חזק חזק.

טאניוש

New member
מה זה? לצאת מהמיטה ומהר!

את יודעת שכל רגע את יכולה פשוט לאסוף אותה מהגן, לא? את נמצאת היום במקום אחר, שונה לחלוטין. ומה יהיה שהיא תתחתנן
? בעבודה יהיה לך קל יותר, לא תהי לבד, ותצטרכי גם לעבוד, וזמן יעבור.

../images/Emo24.gifהקושי להפרד מובן וזכור לי

אבל את כבר במקום אחר גם לי פתאום שירון היה בגן [ בגיל 1.8 ] היה לי מוזר מאוד איך הוא לא נמצא איתי אך לאט לאט נהיה קל יותר ,זה רק לשעות בודדות ושאר היום יש לך את הכיף להיות עם עדן המתוקה.

סינטה1

New member
אריאן ../images/Emo24.gif

אין לי מילים מנחמות. זה קשה ממש. אני בטוחה שעם הזמן הדברים יהיו מעט (מעט) יותר קלים ואולי אפילו תלמדי ליהנות מהזמן שלך. אני זוכרת שרותם נכנסה למשפחתון קפצתי לקניון כדי להעביר את הזמן וראיתי רק נשים בחופשת לידה עם עגלות וליבי נפל. באותו שיטוט בקניון יצאתי עם נזק של כמה מאות שקלים שהלכו על מתנות לרותם, אח, רגשות האשם...

בנצ100

New member
החוצה החוצה...

יום יפה בחוץ. לכי להסתובב, לראות איזו תערוכה במוזיאון, סרט בוקר עם עצמך. שינה טובה בצהרים. שיטוט בקניון, לצייר קצת והופ - היום עובר כל כך מהר. אני גם זוכרת שלחזור הבייתה כשיוגי בגן היה נורא מוזר ולא נעים. אז פשוט דאגתי לי למספיק דברים לעשות כדי לא להגיע למצב הזה.

נעמולה

New member
תתלבשי ולכי לאכול ארוחת בוקר

ככה עם עצמך, עם עיתון או ספר ואחר כך תמצאי תעסוקה נוספת עד שנת הצהריים, תחשבי על כמה טוב לה בחברת אחרים, ושהיא בטוח נהנית ומשחקת ועושה חיים. אני מכירה את ההרגשה. גם היום, כשהשארתי אותו בגן לבד בכיתי וזה אחרי שהוא כבר כמעט שנה בגן, אין מה לעשות כל ההתחלות קשות אבל כשתבואי לאסוף אותה ותראי איך היא מחייכת אלייך כל מה שתחשבי יהיה "איזה בזבוז שלא ניצלתי את היום הזה לטובת עצמי"...

נוריה

New member
גם אני לבד בבית../images/Emo7.gif

שמתי את שחר לשעתיים במשפחתון החדש שלו... מתחילים באופן חלקי, למרות שאני לא חוזרת לעבודה - אני מתחילה השבוע קורס באוניברסיטה אז צריכה כבר פתרון לחלק מימי השבוע. חמוד, תמים ומתוק שלי, נשאר שם מחוייך ושמח. מה? אתה לא מבין שאמא הולכת???

אל תדאגי, בעוד כמה ימים

יירד לו האסימון. אבל משפחתון חלקי זה דבר מצויין. אצלנו (קישטה מרפי) עבר חלק בשנה שעברה.

רונה 4

New member
../images/Emo24.gif גדול גם לך, יקרה

והתאקלמות קלה לך. הוא כבר התאקלם
.

נוריה

New member
תודה אש"פ ורונה

התקשרתי עכשיו למטפלת - היא אמרה שהוא זלל את הבקבוק והפירות בלי בעיה. חמוד שלי...

זה תמיד חוזר

בכל מעבר בחיים תהיה לנו אבן נוספת על הלב. ובלי קשר, תמיד מאוד קשה להכניס ילד לגן לראשונה. ואחרי שלב הבכי יבוא שלב רגשות האשם על כך שהיא בגן ואת, שומו שמיים, נהנית בעולם המבוגרים או עושה משהו למען עצמך. תני לעצמך ולה קצת זמן להתרגל למצב החדש ותני ללב גם קצת לכאוב ואחר כך לנח.

happy

New member
אריאן ../images/Emo24.gif

אני בוכה איתך. זה כל כך ברור. אחרי חצי שנה אינטנסיבית של רעש, עשיה עם עדן של 24 שעות את פתאום לבד. והלבד הוא מפחיד. הוא מוציא שדים מהמחבוא. אוי תבכי תוצאי הכל החוצה. אח"כ תשתפי פנים תלכי לקניון תסתובבי לבד ואז לגן של עדן לחבק ולנשק אותה.

ariane

New member
אז ככה

אני עכשיו יצאתי מהמיטה כדי לשאוב כי הציצים שלי הגיעו למימדים מכובדים מאוד. אני קצת חולה אז לצאת לתייל לא בא בחשבון בכלל, הראש שלי מתפוצץ. עדן גם הייתה חולה בלילה, האף שלה היה סתום והיה לה קשה לנשום. לגבי חיוך כשאני בא לקחת אותה: לזה חיכיתי ביום שישי... ולא היה. היא הייתה כמו מסתולית והסתכלה עלי במבט המום, לא חיוך ולא נעליים. היום כששמתי אותה היא הסתכלה עלי כל הזמן ולא יכלתי לזוז משם. היא לא נראת נהנית מי יודע מה שם. שמים אותי על השטיח המחוספס של הגן עם כל מיני צעצועים אבל היא עוד לא זוחלת אז זה כל הזמן בורח ממנה ויש לה כזה מבט מסכן שמבקש שיעזרו לה. והכי הכי קשה הוא שהגן ממש מתחת לבית שלי ואני שומעת מהחלון תינוקות בוכים וצורחים ואני לא מפסיקה לחשוב שבין הקולות האלה יש אולי את עדן שלי שבוכה ולא מקבלת יחס. אני מקווה שעד החתונה שלה אני אתגבר על הפרידה ממנה... באמת מתרגלים לזה???

Tנקר בל

New member
אני הייתי לוקחת אותה לפני השעה שלוש

אם את לא בטוחה שטוב לה שם כרגע, עדיף לעשות את ההסתגלות לגן באופן הדרגתי (לדעתי). זה מצדה היא. בלי קשר להסתגלות שלה (שנראית לי עדיפה בהדרגה), אם הייתי מרגישה כמוך - נראה לי שהייתי לוקחת אותה מוקדם יותר. היא לא בבי"ס. לא תפסיד יותר מדי חומר, ואם בא לך - למה לא ללכת עם הרצונות שלך?

ariane

New member
כי אני עושה חינוך לעצמי

אם אני הולכת לפי הרצונות שלי אני לא שמה אתה בכלל בגן. היא כבר הייתה בהסתגלות איתית בשבוע שעבר ואני רוצה לראות איך זה כשנשארת יותר זמן. גם ששלוש זה כבר יותר מוקדם ממה שאני אוכל לקחת אותה כשאני אהיה בעבודה. זה כמו לקפוץ לבריכה כדי ללמוד לשחות, אם לא קופצים אף פעם זה לא ילך אז היום אני קופצת ונראה מה יהיה. אם אני רואה שהיא בכתה הרבה אז מחר אולי אני אקח אותה טיפה יותר מוקדם אבל היום אני חייבת להחזיק מעמד. זה יותר בשבילי ואם לה יש בעיות הסתגלות אני מאמינה שיתקשרו מהגן להגיד לי לקחת אותה יותר מוקדם.

למעלה