יושבים על הגדר

פרח צוף

New member
יושבים על הגדר

עצם זה שאנחנו לא שייכים לא לציבור החרדי ולא לחילוני משרתת אותנו האם אתם נעזרים בשירותי הקהילה החרדית? כמו גמחים כמו אירגוני החסד ושאר הדברים של סיוע ותמיכה איש לחברו האמת שגם הציבור החילוני רואה בהתפעלות רבה את הנדיבות והעזרה בשעת מצוקה האם בגלל שאנחנו יודעים עד כמה אחד חי בתוך הקישקע של השני מונעת מאיתנו לבקש עזרה או שמא אנחנו נהנים מכל העולמות לוקחים גמחים ונעזרים במכירות זולות והנחות לאברכים וכדומה וגם חיים כרצוננו בעולם חילוני פנימי מבלי שאף אחד ידע מכך. האם זה מפריע לכם שאתם משקרים לעצמכם ולאחרים?

ג נ ו ב

New member
אז ככה

לעצמי, אני לא משקר. בבירור. לאחרים, אני לא חייב לתת דו``ח. לא זכור לי שהשתמשתי בשירותים כאלה שמיועדים לחרדים בלבד (יד שרה זה לכלל האוכלוסיה) וגם אם הייתי צריך, הייתי משתמש. הילדים שלי, חרדים. נכון? אשתי שייכת (עדיין. לצערי,) למגזר הזה, לא?! נכון יש שם הרבה חסד אבל יש הרבה חסד לאנ``ש בלבד....

מה הבעיה

הרי אנחנו גם עוזרים לאחרים כשצריך האם העזרה ההדדית החרדית מותנית באמונה או בשמירת מצוות?

ג נ ו ב

New member
בהרבה מקרים - כן

קח כדוגמה את קופת העיר ב``ב, הם מחלקים כסף רק לתושבי ב``ב! לא מחוצה לה. נכון שזה קופה של ב``ב, אבל את הכסף הם מביאים מכל הארץ.... וזה באמת שאלה, הם אומרים שהם לא לוקחים כסף מהקופה לעצמם והכל לעניים. אז למה נלחמים עם ועד הרבנים על כל קרן? (קרנות משומה הם כן מקימים גם לא לתושבי ב``ב בלבד....) מה הרווח שלהם פה חוץ מכאב הראש?!

מתבי6

New member
זה שנלחמים זה בעיה

אבל זה שנותנים רק לתושבי העיר, זה מובן. יותר לא מובן לי איך מדינת ישראל יוצאת מגידרה לעזור לכל מיני כושים באפריקה ואמריקה ושוכחת את הפריפריה כאן. אז קופת העיר בזה דוקא בסדר. מה שלא הזכרת זה שתכנית ערבים מותנית שהאבא יקבע עיתים לתורה שזה למעשה נועד לסנדל את החילונים שהם לא יוכלו להשתתף בתכנית.

מתבי6

New member
וזה מה שאתה לא מבין

אתה עדיין נחשב לאנ``ש, והראיה שאם יצטרכו עזרה יפנו אליך. כמו שאתה נותן אתה גם יכול לקחת. תקרא את תגובתי על ההודעה הראשית.

ג נ ו ב

New member
ממש לא

נכון, שבשביל לאסוף כסף אני אחד הכתובות הראשונות שלהם... אבל כשאני צריך משהו מהאנ``ש ולא אפרט, אני מקבל ***.

מתבי6

New member
א. אתה פראייר

ב. הקהילה שלך נבלות. אני לא רוצה לחשוף את עצמי אבל באחד הויכוחים שהיו לי עם חברים טענתי משהו דומה

מתבי6

New member
אנחנו לא משקרים לאף אחד

כי זו קהילה ואם צריך הרי גם אנחנו נתרום. תמיד התייחסתי לחסידות שלי כאל סוג של מועדון, קופת חולים כזאת. כולם נעזרים בכולם. אין לי בעיה להיעזר באחרים וכמובן גם לעזור. זה שאיננו מאמינים לא אומר שנגמרו החברים. עדיין אני מבלה איתם את זמני התפילות (לפעמים בפנים ולפעמים בחוץ) אני יזמין אותם לשמחות וישתתף אצלם. חברים זה לא דת ואם יש חברים טובים ואמיתיים (ויש לי כאלה) אפשר להסתדר איתם בכל מצב. נתתי סכום גדול לבניית בית הכנסת בקהילה שלי למרות שאני בקושי דורך בו. באירועים קהילתיים אני ישתתף כי נחמד לי (כמובן שלא בכל אירוע) בנוגע לחלוקות למיניהם יש לי הסתייגות אחרת. אני לא נזקק, זה חזק אצלי בראש. לא רוצה להנות מצדקה. מעדיף לתת מאשר לקחת. כמובן במידת האפשר. אבל אם זה משהו שנועד לכולם, אני הראשון שאלך לקחת.

עץ שתול

New member
בואו לא נשכח

יש חסידויות שאתה חייב לתרום לקופת החסד במצוות הרבי גם אם אין לך לתת! באותו מידה של עשיית חסד, אתה גם מתבקש לשלם עבור חתונת בן האדמו"ר! החסד כביכול שאותה חסידות עושה איתך מותנית בכך שגם אתה תשלם כל השנים, וזה גם תלוי בגובה הסכום, וזה משתנה בין אדם לאדם בהתאם למידת השתלבותו בתוכנית!

ג נ ו ב

New member
זה מזכיר לי

(כל ערב חג צריך לשלם לאדמו``ר) יום אחד דפק אצלי בדלת אחד זה היה ערב פסח וביקש תרומה למשפחה נצרכת. לפי הלבוש התלבטתי אם הוא ויזניץ או בעלז. שאלתי אותו מי המשפחה, האגר או רוקח....

מתבי6

New member
איפה צריך לשלם לאדמור?

בחיים לא ביקשו ממני וכמובן שגם אף פעם לא נתתי. הדבר היחיד שכן ראיתי בקהילות החסידים שנותנים לרב במעמד מכירת חמץ או בפורים, כסף. תמיד שאלתי למה? הרי הוא מקבל משכורת וזה חלק מתפקידו. אז אמרו לי שזו הזדמנות לתת לרב מתוך הערכה. גם על זה אני אומר שמצידי הוא מיותר והוא לא מועיל

סוג ב

New member
משפחה ירושלמית שאני מכירה

סיפרה לי שבפורים, הם חייבים לתת כסף למלמד. גם מי שאין לו. המלמד מחכה כל השנה לדמי פורים שלו. חולני משהו.

סוג ב

New member
חוץ מהטלפונים הכשרים

שרכשתי לילדים, אני לא צורכת את השירותים המיוחדים שלהם. איך אמרנו פעם? שלא נצטרך..

אני בעד

מה רע להשתמש בהמ. עכשיו אני מנסה לקבל מלגת לימודים דרכם. ויש עוד כמה דברים

למעלה