יורם תעזור לי

מירב189

New member
הי נירית

ראשית תודה לך על התגובה, אבל לפי שנאמר לי הן על ידי הפסיכיאטרית שהפסיקה לי את התרופות והן פסיכיאטר של פורום הפרעת חרדה שכן סכיזופרניה יכולה להעלם עם השנים.
יש אחוז לאחר לקיחת שנתיים תרופות והיה רק התקף פסיכוטי אחד, אפשר להפסיק את התרופות וצריך להיות רק במעקב לפחות חמש שנים שיראו שלא חוזר.
מה שעצבן אותי שהרופא החדש פתאום התחיל להגיד לי שאני במצב פסיכוטי כאשר כל הדברים מראים אחרת, הוא אמר שלאורך כל הדרך הצות חשב שאני צריכה תרופות, אך סירבתי.
יש לציין כן סירבתי כאשר הייתי במצוקה ודכאונית מתי שלא הצליחו לשקם אותי כי הרכזות של סל שיקום לא תפקדו, רק עשו לי כל הזמן בדיקות שפיות וביטלו פגישות לחינם.
כאשר ביולי עברתי וועדה של סל שיקום כדי לקבל אישור להיות מדריכה לפגועי נפש דרך ארגון צרכני נותני שירות והמרכזת נכנסה בי בכל הכיוונים כדי לבדוק אותי ואף אמרה לי אולי אני צריכה תרופות בגלל שאמרתי לה שהמרכזת אחת כל הזמן עשתה לי בדיקת שפיות ולא קידמה אותי בכלל ובטלה לי פגישות ואז כל הצוות אמר שאני לא צריכה תרופות ואני יכולה לעבוד והיא נתנה לי את האישור.
ופתאום בא רופא חדש וטוען אחרת, אז הכל לא נכון.
גם מנהל המרפאה במכבי אמר שאם הוא יראה שלא ניתן לי טפול פסיכולוגי מאיזה סיבה, כי אני יכולה לקבל טיפול פסיכולוגי, אזי הוא גם לא יאשר לי טיפול פסיכולוגי, מתי שרצתי לעבור אליהם בגלל לחץ של מכון הסכרת והוא רצה לעשות העברה וביקש סיכום מחלה. יותר מזה הוא אמר לי שאם אני רוצה טיפול פסיכולוגי בתשלום אזי יש להם מטפלים ואני יכולה לקבל ואם זה בחינם אז אין להם כרגע והוא לא יודע מתי זה יהיה, הוא פשוט רצה לראות את תיק הרפואי וגם שאני אעשה העברה בגלל הרפורמה כדי לקבל עלי כסף כי הם מקבלים על כל מטופל חדש.
אזי אפשר לקבל טיפול פסיכולוגי אם אדם היה לו בעבר סכיזורפניה.
גם אני לא יודעת אם האבחנה באמת היתה נכונה, נוכח הרופאה הפסיכיאטרית שפרשה כאשר הפסיקה לי את התרופות ורצתה לאבחן אותי ללא תרופות ולראות את ההתנהגות שלי, כתבה ללשכת הרווחה מתי שרציתי לקבל טיפול פסיכולוגי כי כבר קיבלתי בעבר דרכם תחת תרופות אבל לא עזר בגלל שאני רגישה לתרופות בגלל תופעות לוואי אפילו לקיחת שנים ורק זה הגביר את החרדה בצורה איומה ואובדנות שכל שני וחמישי הייתי צריכה ללכת למיון ונכון גם למצבים גופניים לכן לא מיד נותנים לי תרופות מתי שיש לי גם בעיה פיזית, אלא מנסים דברים אחרים או בלי על ידי החשיבה שלי שאני הפסקתי סכרת גבוהה מאוד על ידי חשיבותיי הבריאות שאי אפשר לא לתת טיפול תרופתי כי זה מסוכן אך בגלל שהם ראו שלקחתי תרופות זה רק החריף אז הם הסכימו איתי ואמרו לי שהם רוצים לתת לי צאנס לראות אם אני יכולה להוריד את הסוכר ללא תרופות והיו המומים מתי שהורדתי את הסוכר לגמרי וירדתי עשרים קילו בארבעה חודשים, אזי זו לא אחת שצריכה תרופות.
ונחזור לרופאה הפסיכיאטרית היא כתבה שאבחנת סיכזופרניה לא ברורה לאור ההתנהגות התקינה שלי ללא תרופות.
גם במכון לוטם שבאיכולוב בגלל ששאלו אותי שאלה ואמרתי להם משהו שלא נראה לי כי הם עצרו אותי ולא נתנו להמשיך להסביר אז הם אמרו שיבקשו את התיק שלי ממרכז לבריאות הנפש ואם יראו שמשהו לא בסדר אזי הם לא יאשרו לי את הטיפול.
ואז היא התקשרה אלי ואמרה לי מעיון התיק את לא יכולה לקבל טיפול.
אינני יודעת אם בכלל ביקשה את התיק רק המשפט שאמרתי לה כי היא אמרה לי שהיא לא תסתמך רק על רופא החדש שאני לא מרוצה אלא כל השנים, לא נראה לי הגיוני כי אם היא חשבה משהו, אזי היא תפסול מיד.
סהכ אמרתי לי שהיא שאלה אותי למה את רוצה טיפול פסיכולוגי אז באותו זמן הייתי מאוד מעוצבנת מהיחסים המציקים של משפחתי כי הם לא קיבלו את המחלה הדכאונית שלי ושהם לא רוצים לעזור לי בטיפול באימא שלי אז הם אומרים לי שאני משוגעת כמו אימא שלי וכל מיני אמרות פוגעניות, רק לחסות את חוסר התפקוד שלהם.
ואז אמרתי לה שאמרו לי דברים פוגעניים כי לא קיבלו א המחלה שלי ואז היא שאלה אותי איזה מחלה ואז התחלתי להגיד סכיזופרניה ועוד לא המשכתי את השאר ואז היא ישר הפסיקה אותי בסיכוזופניה ואז אמרה אי אפשר לטפל בי וכאשר אמרתי לה שיש לי אבחנים שהכל בסדר אז היא אמרה לי שתבדוק בתיק ופסלה אותי בלי לדעת את האמת כולה.
אזי כן זה כואב מאוד.
אין קשר לסכיזופרניה לטיפול פסיכולוגי אם אני תקינה ולא במצב פסיכוטי.
&nbsp

מירב189

New member
אני מטופלת אצל פסיכולוגית פרטית דינמית והיא דווקא המליצה

שאני אפנה לסוג כזה של טיפול.
תרופות אף פעם לא עשו לי טוב הן פיזית והן נפשית רק גרמו לי למצב קשה שרציתי רק למות ולא להשאר בחיים ולחוסר תפקוד מוחלט עוד שאני מדברת איתך על דברים חיוניים כמו להתקלח, לא יכולתי אלא לשכב כמו זומבי במיטה במשך כל היום ואם זה המצב, אזי אין טעם לקבל טיפול ועברתי אין סוף תרופות ובגלל זה הרופאה שפרשה הפסיקה לי את הטיפול וגם רצתה שאקבל טיפול פסיכולוגי.
&nbsp

מירב189

New member
כל אדם שכופים עליו משהו שיודע שזה לא מתאים לא וכל תרופה היא

לא טובה לי ולא פסיכיאטרית גם כאשר היה לי סכרת גבוהה והייתי צריכה אינסולין תחילה נתנו לי תרופה ואחר כך זה החריף ואמרתי להם שאני מאוד חיובית ואופטימית גם במצבים קשים והם אמרו שהם ינסו אותי ואם יראו שאני מצליחה להוריד קצת מהסוכר אז הם יסכימו.
להפתעתם הורדתי לגמרי את הסוכר והשלתי מגופי 20 קילו בארבעה חודשים נגד כל הסיכונים והתרופה שלקחתי רק גרמה לי לסבל רב וזה לכל דבר שאני רוצה ועד שהרופא הפסיכיאטרי אמר שאין עוד תרופות בשבילך בעבר וזה לא משנה אם עכשיו התווספו, אני רגישה לתרופות וזה לא משנה החוסר יציבות נובע מכפיה ולא ממשהו שאני יודעת שיטיב עימי.
נכון שאני אולי יכולה לשקר לפסיכולוג ולא להגיד את האמת של האבחנה כי מצידי היא לא קיימת, אך משהו בטבע שלי לא מאפשר לשקר כי אני אדם מאוד ישר, לפעמים זה לא מטיב עימי.
&nbsp

מירב189

New member
יש לי דווקא מטפלת פסיכולוגית והיא יודעת עלי הכל והיא דיברה

גם עם הצוות שלי והיא מאוד מוכנה לטפל ומאמינה בי.
אך אני לא רוצה טיפול פסיכולוגי דינמי אני רוצה טיפול פסיכולוגי המתמחה בטראומה שחוויתי ולכן דינמי הוא לא יעיל פה.
היא גם רצתה דווקא לדבר עם איזה עמותה אך הם לא מקבלים מטפלים חדשים, אזי הכל מראה אחרת.
&nbsp

מירב, גם אני דואגת לך, השמיעי קול

מירב189

New member
יורם תעזור לי

פשוט כל כך מרגישה רע מהצוות ממרכז לבריאות הנפש.
פעם שעברה הייתי בשיחה עם הרופא החדש שוב והוא התנהג בצורה תקיפה ולא אינושית.
החלטתי לעזוב ואמרתי שאפנה לטיפול פסיכולוגי פרטי לאחר שגם במרכז לוטם לא קיבלו אותי בגלל התיק הרפואי או בגלל שהיא ישר פסלה אותי כי אמרתי לה שהמשפחתי אומרת לי אמרות פוגניות כי הם לא קיבלו את המחלה שלי ואז היא שאלה אותי איזה מחלה ורק התחלתי להגיד סכיסופרניה ולרציתי להגיד גם דיכאון וכו' ואז היא הפסיקה אותי בסכיזופרניה ואמרה לי שהיא מצטערת היא לא יכולה לקבל אותי ואז אמרתי לה שזה לא פעיל והיא אמרה שהיא תבדוק בתיק שלי ממרכז לבריאות הנפש והיא כביכול לא תתיחס לדברים של הרופא החדש והיא תיצור איתי קשר והיא התקשרה ואמרה שהיא לא יכולה לקבל אותי על הסמך התיק הרפואי.וניסיתי להסביר לה שלא והיא אמרה שאצלם אני לא יכולה להתקבל.
במכבי אני לא אוכל להתקבל גם בגלל התיק הרפואי כי הוא רוצה סיכום מחלה ואמר שאם הוא יראה שיש משהו שהם לא נותנים לי טיפול פסיכולוגי אז גם הוא לא יאשר לי טיפול פסיכולוגי.
כלומר הכל חסום בפני.
ניסיתי לפנות לרופאים במרכז לבריאות הנפש באופן פרטי מחוסר ברירה אך הם אמרו לי שהם לא מטפלים בהטרדות מיניות וטראומות למינהם.
אז פניתי שוב לרופא שהוא סגן מנהל המחלקה והיה הרופא שלי בעבר הרחוק מתי שהייתי בחירום ובקשתי להיות מטופלת שלו באופן פרטי בפסיכוטרפיה ואז הוא אמר כביכול שלא כי הוא צמצם את המרפאה בתא וכו' סתם שאני אבין שהוא לא רוצה ואז אמרתי לו שאם הוא יכול להפנות אותי למישהו אחר ואז הוא אמר שהוא לא יכול בגלל שאני לא רוצה טיפול תרופתי והוא לא ימליץ עלי.
כל כך הרגשתי פגועה עד כמה עושים אותי משוגעת או לא נורמלית שלא מבינה מה הולך איתי וכל זה שהם לא מאמינים לי על הביקורת במרפאה או שהם מכחישים כי הם מפחדים מהביקורת ורוצים בגלל זה לתקוע לי תרופות, אין לי מושג.
הרי מרכזת המועדון היתה נוכחת לכל מה שקרה במועדון ואפילו למטופלת סמויה חדשה והיתה בפניקה וביקשה את עזרתי ואחר כך שסיפרתי לה על כל המטופלים הסמויים על שהטרידו אותי מינית וכל השיקום שהם בוחנים אותי היא האמינה לי לכל מילה ועד היום היא מתקשרת אלי, אבל היא לא תגיד כלום כי לא רוצה להתערב בזה.
אם הייתי במצב פסיכוטי היא לא היתה מקבלת אותי למועדון מן הסתם.
כתבתי לו מכתב לסגן מנהל המחלקה והסברתי לו הכל ואמרתי לו שאני הייתי רוצה שיפגש איתי ואסביר לו הכל מה שלא ניתן לי ומנהל המחלקה ושכואב לי שהוא לא מאמין לי.
זה ממש מכאיב לי שלא מאמינים לי או שמפחדים מהביקורת וסתם רוצים לתקוע לי תרופות.
אני רוצה גם להתקשר ביום ראשון אחרי החג לפסיכולוג ממכון לוטם באופן פרטי ולהיות מטופלת אצלו אם מרכז לבריאות הנפש לא ירצה לטפל בי וכל הסימנים מראים שהואני לא מתכוונת לקחת תרופות.
אבל הבעיה אני חוששת שגם הוא לא יאמין לי ויאמין לכל כל הצוות ו שיבקש את התיק גם לא יאמין.
ואני רוצה לפתור את בעיית הטרדות המיניות שעברתי כדי שאוכל ליצור קשרים עם גבר.
יורם ממש מרגישה חנוקה.
מרגיש אותי שלא מאמינים לי ועושים אותי לא מודעת לעצמי, כאילו אני בפסיכוטי.
לא יודעת מה לעשות?

anati43

New member
את רוצה לקבוע לעצמך את כל פרטי הטיפול שלך. אף אחד לא יסכים

מירב189

New member
כאובה מאוד, קבעתי תור לפסיכולוג לשבוע הבא

הוא מטפל בטראומה, מקווה שהוא יבין אותי ויטפל בי.
לצערי הוא לא יכל לקבל אותי קודם, כל כך צריכה הכלה על כל מה שעברתי.
גם חלמתי חלום ובחלום קיבלתי את התשובה למה כל זה נעשה לי במרכז לבריאות הנפש עם הרופא החדש ושאר המטפלים.
מקווה שהפסיכולוג יעזור לי.
&nbsp
&nbsp

מירב189

New member
בוודאי שכן, מה שטוב עבורי אני אקבל ומה שלא לא אקבל

גם התייעצתי עם רופאים דרך המרפאה באופן פרטי והם דווקא מאמינים בדיעה שלי.
גם הפסיכולוגית שלי הפרטית שאני הולכת אליה, לעיתים רחוקות אמרה לי שאני צריכה את סוג הטיפול הזה, לצורך בסיסי שאני סובלת ממנו.
אדם יודע ממה הוא סובל ואיזה סוג טיפול הוא צריך, אם ניתן סוג טיפול והוא גרם רק לסבל, אזי אין צורך לחזור עליו שוב.
אבל החלטתי כעת, אולי לוותר על אנשי מקצוע וללכת יותר לסדנאות העושות לי טוב, אולי בהמשך לחזור לאנשי מקצוע.
&nbsp

anati43

New member
אז אם תלכי לרופא שינים,תגידי לו מה לעשות ואיך לעבוד? לא סביר

מירב189

New member
הקיצוניות שלך לא מציאותית, אם במרפאה חינמית לא רוצים לתת סוג

טיפול אחד מפאת כח אדם או שהם לא מאמינים בדרך אחת, אזי זה לא אומר שכולם ככה.
לראיה הפסיכולוגית שלי שאני הלכתי אליה לייעוציים כי אין לי הרבה כסף לשלם פרטי, מאמינה בדעתי והיא אשת מקצוע והיא גם דיברה איתם, שורה תחתונה בגלל חוות דעת שנויה במחלוקת וגם עם רופאה שגם ליוותה אותי במרכז לבריאות הנפש והיא זו שהפסיקה לי את הטיפול והיא גם זו שרצתה לתת לי טיפול, ומאמינה בסוג הטיפול שלי, אזי זה לא אומר מה שאני רוצה אלא זה תלוי גם בדברים אחרים.
&nbsp

מירב189

New member
והיא גם זו שכתבה שאבחנה לא ברורה לאור התגובות שלי לאחר הפסקת

התרופות וחל מהפך במצבי, אך אני צריכה טיפול בדברים שחוויתי טראומה בכדי לעבד את הכל וכן לאפשר לי דברים שאני כרגע לא מסוגלת בגלל הטראומה, אחרת לא אוכל להיות גם במערכת זוגית וכל מיני דברים אחרים שחוויתי טראומה.
&nbsp

מירב189

New member
יורם גם שנפגשתי בפעם האחרונה עם אחראית על כל העוסיות בגלל

להגיד לה שהם לא נותנים לי טיפול פסיכולוגי בגלל אבחנה לא נכונה, כאשר שתי אבחנות של המיונים ולכל האורך נאמר שאני במצב תקין - כלומר מתמצאת בזמן ובמקום, ללא מחשבות שווא, לא במצב פסיכוטי, בוחן מציאות תקין ותובנה קיימת, לכן משחוררת מבחינת פסיכיאטרית.
עוד אמרתי לה שבוועדת סל שיקום שהייתי צריכה לקבל אישור לעסוק כמדריכה שיקומית על ידי ארגון צרכני נותני שירות, אז המרכזת נכנסה בי מכל הכיוונים ועשתה לי בדיקת שפיות ואמרה אולי אני צריכה תרופות נוכח זה שאמרתי לה שהעוסית של צרכני נותני שירות לא מקדמת אותי ואמרתי לה שאם היה לי רק התקף פסיכוטי אחד ולקחתי שנתיים תרופות, אזי אני לא צריכה תרופות וכל הצוות שלי גם טען שאין אני צריכה תרופות, אז היא אמרה לי בגלל חוסר בכח אדם אזי אין הם יכולים לספק לי טיפול פסיכולוגי וגם עשתה לי בדיקת שפיות וראתה שהכל תקין וכולל זה שסיפרתי לה על הביקורת ואמרה שאני בוגרת וחכמה ובשלה אזי תשלמי באופן פרטי את הטיפול הפסיכולוגי ובכך הכל יהיה בסדר, סהכ שנה אחת תשימי בעדיפות את המטרה הזו ואז תהיה מורווחת ובזה הסתיימה השיחה.
רק אני מאוד חרדה שבגלל מה שכתבו בתיק בגלל פחד מהביקורת וגם שלפני כן בגלל שלא שיקמו אותי אזי הייתי מדוכאת, אזי אולי אותו מטפל אפילו פרטי לא יאמין לי ולא ירצה לטפל בי, למרות שהמטפלת שלי שהיא דינמית רוצה אותי כל הזמן ואפילו ניסתה לדבר עם המזכירה של העמותה של לוטם והיא אמרה שהם יתקשרו אלי והם דחו אותי בגלל מה שאמרתי לך, לכן זה מאוד כואב.
האם שווה לכתוב מכתב למשרד הבריאות על כל זה, אך אני מפחדת שאולי בגלל שהייתי בדיכאון בגלל שלא שיקמו אותי, אזי אולי גם ישללו ממני לעבוד ויחשבו שמשהו בי לא בסדר ולא בגלל כל הסיטואציה של ניתן לי טיפול המתאים לצורך שלי בגלל אבחנה או חוסר כח אדם לא מוצדקים.
מה דעתך?
&nbsp

מירב189

New member
למרות שסגן מנהל המחלקה מכחיש הכל ואמר לי שהוא רוצה שאני אקח

תרופות ובגלל זה הם לא נותנים לי טיפול פסיכולוגי ואף הוא לא רוצה להמליץ עלי.
ואין ספק בכלל שאחראית על כל העוסיות לא יודעת מה שקורה איתי כי הם מדברים עלינו בישיבת צוות ועוד הרופא החדש אמר לי שהם דיברו עלי בישיבת צוות.
&nbsp

anati43

New member
לפי הכללים לא נותנים מה שאת רוצה. ואם היית רוצה חלילה

המתת חסד, ואין בארץ, אז היית דורשת כי לדעתך זה מה שמתאים לך? את דורשת דבר שאין.

הבטים עקרוניים, וההתנהלות שלך

למירב שלום,
אני אחלק את התגובה שלי ל 2 -
הראשונה - על הבטים עקרוניים
השניה - על ההתנהלות שלך

למעלה