יוריקה!

אוי ברת'ור ברת'ור....

שני דברים: 1. אם יופי הוא דבר חשוב, למי איכפת איך משיגים אותו? ולמה מי שיכולה לשפר את מעמדה ואופציות בני זוגה לא תשפר את זה בצורה 'מלאכותית' כמו הורדת שיער, איפור, בגדים מתאימים וכן, אפילו ניתוחים. כל דבר שיהפוך אותה ליפה מספיק בשביל 'להתאים' לגבר יפה מספיק? 2. מה פירוש 'היא נולדה עם זה ולכן זה חלק ממנה'? ומי שנולד עם 'כפית של זהב בפה' לא נולד עם זה? למה הגוף של מישהו הוא בעיניך יותר חשוב ולא שיטחי מכסף?? מה לעזאזל ההבדל בין כסף ליופי????????? במיוחד לאור העובדה שכסף קונה יופי בלי קושי בכלל... תראה את נינט. איך הכסף עשה לה טוב למראה החיצוני. בלי ניתוחים. לא חייבים ללכת עד לשם. מספיק מאמן כושר צמוד, סטייליסט צמוד ותכשירים וטיפולים קוסמטים 'שיגרתיים' צריך להיות ממש מכוערת כדי להזדקק ליותר. הרצון הזה שלך לשבור את המשוואה של נשים יפות=גברים עשירים, להגיד לנשים 'שזה לא יפה לרצות גבר עשיר' ונו נו נו לכן שיטחיות שכמותכן! אבל באותה נשימה לקשקש על זה שאתה לא פראייר ורוצה אישה יפה? סליחה, יפה לפחות כמוך? ז"א בדיוק כמוך..
כאילו שיש דבר כזה שווייון ביופי ולהפוך את זה לבלודיני עם בלונדינית... זה הכי מגוחך.. ואם יש גבר בלונדיני שדווקא אוהב בחורות שחומות? אז הוא לא יכול ללכת איתה כי לדעתך 'זה מכוער/לא שיוויוני' ושאר שטויות שאמרת בנושא? אני פשוט לא יודעת מאיזו שטות להתחיל.... אתה האדם הראשון שנתקלתי בו שרואה בכסף שיטחיות אבל ביופי לא. אם זו לא צביעות, אני לא יודעת מה זו צביעות..

../images/Emo45.gif מסכימה

אגב, לדעתי הגירסה של אלאניס היא פארודיה, היא בד"כ דיי פמיניסטית, והיא גם מחקה את הקליפ בצורה פארודית. הנה הקליפ והשיר המקורי למי שלא מכיר- והוא הרבה יותר בוטה במיוחד הקליפ והתנועות גוף של הזמרת וכו'. http://www.youtube.com/watch?v=iEe_eraFWWs&feature=related

הלכתי מיד אח"כ לחפש את המקור כדי להבין יותר

ואכן המקור הרבה יותר מבליט את המיניות של נשים שם והקליפ שלאריק הביא מרגיש כמו פרודיה לידו. בכל מקרה, עצם העובדה ששיר כזה זכה בפרס כלשהו לא ממש מעודדת..

נכון, אבל החברה שלנו שובניסטית

וזה מתבטא בכל כך הרבה תחומים שזה לא מפליא אותי במיוחד. אגב, לי פחות מפריע שהשיר זכה בפרס, מאשר נתוני מכירות גבוהים למשל (שאני לא יודעת אותם, אבל אני זוכרת שהשיר היה מאוד פופולארי, כשיצא בזמנו), כי זה מעיד שיש לשיר קהל רחב והרבה אנשים נחשפים אליו ואל התכנים שלו. פרס כזה או אחר, פחות מדאיג אם השיר היה כמעט לא ידוע.

פרסים לרוב הולכים למה שפופולארי גם ככה

אנחנו לא מדברות על פרס במדעים. זה מוזיקה. מה הסיכוי ששיר שלא הצליח יזכה בפרס? אפס! אבל מה שגרוע מזה, הוא שמעבר להצלחה שלו בקהל [שברור שיש לו] היא העובדה שנתנו לו 'תו תקן' בדמות פרס יוקרתי כאילו שבאמת יש כאן יצירת אומנות

מה שמזכיר לי גם קטע מסרט מימי הביניים

מראים שם אישה ממעמד גבוה שהמשרתת שלה עוזרת לה להתלבש והכל מאוד ארוטי עדין כזה בהתמקדות על הגוף שלה והבגדים. תוך כדי ההלבשות הגברת אומרת למשרתת שלה משהו בנוסח: גברים שולטים בעולם. [ומפרטטת כל מיני דברים שהם שולטים בהם כמו כסף וכוח] אז מה נותר לנשים? ואז היא מסבירה לה שהכוח של האישה זה ביופי שלה. [והכוונה כאן כמובן למשיכה מינית] זה בדיוק כמו השיר. בעולם שבו יש שוויון - נשים לא צריכות להתנהג ככה.

Larik

New member
השיר המקורי כל כך זבל

אבל הגירסה של אלניס מלאה בכל כך הרבה רגש ונשמה שזה מדהים.

Berethor

New member
אממ אוליי מבחינת המשמעות

אבל הביצוע שלו דווקא יצא יפה ידעתי.

snoopytush

New member
השיר המקורי יותר מאגניב וכייפי

הגרסא שלה על אף קולה המהמם הרסה לי את השיר

ברומבית

New member
קצת מביך אותי שהיא שרה עם רגש ../images/Emo115.gif

את השיר ה...תתארו אותו איך שאתם רוצים... הזה
במיוחד כשאני אוהבת את הגרסה המקורית
זה מצחיק

Berethor

New member
האמת שזה סוג של פרודיה לגרסה המקורית

משום שהיא גם מרביצה לגברים שם, והכל נראה הומוריסטי כזה
, אבל למען האמת הגרסה הזאת גם מוציאה תגברים הרבה יותר גרוע, לא רק שמרביצים להם והם מתנהגים הרבה יותר טיפשי, בגרסה המקורית גם אין שום מגע, בטח שלא מגע שלא מרצון..

../images/Emo6.gif גדול! אהבתי!

לא ידעתי שיש דבר כזה איןציקלופידה! קראתי קודם באנגלית ואח"כ עשיתי השלמות בתרגום שלך
תודה על התרגום!

p019

New member
יש לי הרגשה שאם אתה מוצא את זה מצחיק אזי:

אתה א-מיני!!! אני משארת שכל מיני שאני יראה לו את זה פשוט לא יבין איך זה יכול להצחיק.

למעלה