יוריקה, מצאתי

galmedic

New member
יוריקה, מצאתי ../images/Emo140.gif

ישראל / קובי, ראיתי שלא עניתם על שאלתי בנוגע לסימפטומים אקסטרא פירמידליים, נברתי ונברתי בספרות הרפואית, ומצאתי כי המדובר למעשה ב- Basal Ganglia. הסימפטומים נגרמים כתוצאה מתרופות פסיכוטיות, וגורמות ל- TD (טרדיב דיסקינזיה), פרקינסון וחוסר מנוחה. מה שכן נותר לי לשאול אתכם הוא האם ידוע לכם אילו תרופות נוספות גורמות לסימפטומים אקסטרא פירמידליים. תודה, גל

PowerFul

New member
היי גלמדיק

מי זאת יוריקה? אז ככה, EPS נגרמים ע"י תרופות שחוסמות רצפטורים לדופאמין בסטריאטום ובאזורים נוספים במוח. דוגמות לתרופות כאלו: תרופות אנטי פסיכוטיות בעיקר מהדור הישן כגון: haloperidol, loxapine, thioridazine ורבות אחרות. ותרופות נוגדות דופאמין כגון metoclopramide PRAMIN. תרופות אנטי פסיכוטיות חדשות כגון clozapine גורמים פחות לתופעות לוואי אלו בגלל שהן עובדות בעיקר על רצפטורים D1. EPS מלווים ברעדים בגוף ובסימפטומים דמויי פרקינסון (ריר, עמידה לא יציבה) והפרעות בתנוחה וביציבות. TD מופיעה לאחר טיפול ממושך, וכנראה איננה חלק מ-EPS, למרות שגם היא הפרעת תנועה. בהצלחה במבחן ושאלה קטנה: לא מלמדים את זה בבית הספר לרפואה?

nsr

New member
יוריקה זו לא בחורה

זו מעין מילה שמבטאת שמחה ומשתמשים בה גם שאתה מוצא משהו שחיפשת הרבה זמן.

ממתי

New member
עכשיו אני מבין

למה צריך ללמוד דברים אחרים פרט למקצוע הריאלי הראשי. eureka אשר מבטאים גם יוריקה הוא פשוט התרגום היווני של "מצאתי". האגדה מספרת שכשארכימדס היה שקוע בבעית כתר הזהב, הוא טבל באמבטיה ומים נשפכו החוצה. אז הוא גילה שגוף הנכנס למיכל מלא מים דוחה מים באותו משקל כמו הגוף. אז הוא קם ורץ עירום תוך כדי צעקות "יוריקה יוריקה" יעני "מצאתי מצאתי" עצם זה שאנו אנשי מדע זה לא אומר שאנו צריכים להיות בורים בדברים אחרים...

galmedic

New member
היי קובי

אני מניח שמלמדים זאת בביה"ס לרפואה, אבל זה יגיע רק בשנים ממש מתקדמות. אגב, לפי החומר שבידי, TD הוא כן חלק מההגדרה EPS, יחד עם אקתיזיה (חוסר מנוחה) ושאר הסימפטומים שציינת. כך או כך, המון תודה, אני שמח תמיד לבקר כאן וללמוד רבות.

למעלה