שימו עין
אז באמת שלטורניר מגיעים הרבה שחקנים טובים מאוד. קשה להעריך מי מהם ייתן יורו טוב ומי שכבר ייתן כמה זה יקדם אותו אבל אפשר לסמן את אלה שיש להם את הפוטנציאל הגבוה ביותר (לדעתי) בטורניר הזה וכמובן גם להמשך הדרך.
שחקני שבלטו בטורנירי עבר:
2011- חאבי מארטינז, חואן מאטה, שרדאן שאקירי.
2009- מרכוס ברג, רוברט אקוואפרסקה, מסוט אוזיל, מנואל נוייר.
2007- ברניסלב איבנוביץ', ריאן באבל, אשלי יאנג.
2006- קלאס יאן הונטלאר, אימסעיל אייזאטי, ג'רמי טולאלן.
אני חושב שכל מי שעוקב באופן שוטף מכיר את כל השמות שצוינו למעלה.
אז למי כדאי לשים לב ביורו הקרוב:
תום אינס
לדעתי מדובר בשחקן מדהים וכבר כתבתי עליו בפורום פעם או פעמיים. אמנם הוא משחק רק בליגת המשנה באנגליה (בינתיים) אך כבר העונה הפך לסקורר מוביל בבלקפול.
קיצוני שחותך לאמצע וגם יעיל מול השער.
שחקן נורא יצירתי שבא לקבל את הכדור ופשוט כיף לראות אותו משחק.
שיחק פעמיים במוקדמות ובשני המשחקים לפלייאוף העליה, בכל המשחקים בהם שותף אנגליה ניצחה.
הובארד נורדבייט
הקשר האחורי של גלדבאך הוא נורווגי למי שלא מכיר. קשר אחורי שפשוט מומחה בחילוץ כדורים ובניית התקפות.
הוא ממעט לכבוד, הוא גם לא פיזי בצורה יוצאת דופן, אבל הוא שם במקום הנכון לעשות לחץ על הכדור לגנוב אותו ולהתחיל במהירות התקפה.
סביר מאד להניח שנהיה מתוסכלים ממנו כבר במשחק הראשון שישבש פעם אחר פעם את ההתקפות של נבחרת ישראל.
אלכסנדר קוקורין
שחקן ההתקפה של דינמו מוסקווה הוא אחד כזה שהכישרון פשוט נוטף ממנו.
בעיטה חזקה ברגל ימין זה משהו שקל מאד לזהות אצלו, גם הטכניקה שלו עם הכדור טובה.
יש לו יציאה מהמקום שקשה מאד לעמוד בקצב שלו. ותעבירו לשניה ה-40
http://www.youtube.com/watch?v=VaitANszXZo תגידו לי אם המשחק הזה נראה לכם מוכר. כן יש לו כבר שער בארץ הקודש.
מרקו וראטי
שחקנה של פ.ס.ז' משחק במרכז הקישור.
הוא רץ המון וכמעט ולא מאבד כדורים, נשמע טוב לא?
וראטי הוא שחקן נורא בוסרי, מנטלית הוא עוד לא לגמרי שם. יש משחקים שנראה ששכח להופיע, לפעמים איזו שטות יכולה להוציא אותו מכליו אבל בעיקרון יש לו הכל.
מי שאוהב פליימייקרים התאהב בו מיד, הוא משחק די מאחורה ולא ליד החלוצים וזה אולי הגורם מספר אחת לבעיית ההבקעות שלו אבל גם מאפשרת לו לנהל את המשחק בשקט עם פחות לחץ ולנצל עד תום את הכדורים המדודים והמדויקים שלו.
סבסטיאן רודי
נראה קצת ילד כאפות אבל בעצם עוגן של יציבות בנבחרת הגרמנית.
שחקנה של הופנהיים ושחקן הרכב בטוח (לפחו במוקדמות) בנחרת. משחק במרכז המגרש בד"כ כקשר אחורי, מנהל משחק טוב עם ראיית משחק טובה, שחקן שלא מפחד להיכנס לתיקולים.
שחקן אני חושב שנורא מתאים לסגנון הגרמני העכשווי, הוא עושה לחץ על הכדור בשנייה שמאבדים אותו, משחרר אותו כמה שיותר מהר קדימה וכמעט ולא תראו אותו מנסה פעולות יומרניות מדי.
מונאס דאבור
אם לישראל יש איזשהו סיכוי באליפות הזאת אני חושב שזה האיש.
שחקן הרכב לגיטימי ביותר במכבי ת"א, אלופת המדינה. מיקום מצוין וקור רוח מול השער שאלה התכונות החשובות ביותר לחלוץ.
אני לא חושב שלדאבור יש כח, מהירות או טכניקה יוצאת דופן אבל יש בו משהו נורא לא ישראלי וזה שהוא שחקן תכל'ס, אם יהיו לו הזדמנויות הוא ישים את הכדורגל בשער...
קווין סטרומן
מועמד רציני מאד למנצ'סטר יונייטד. טוב זה כבר אומר הרבה.
סטרומן משחק בליגה ההולנדית מאז 2008! תחילה בספרטה רוטרדם ממנה עבר לאיינדהובן שם הוא ממשיך לעשות חייל.
שחקן מרכז שדה שמשלב בין קשיחות ועוצמה ליכולת התקפית לא רעה ולשחק עם הכדור.
המשחק שלו לא מאד מתוחכם ואין לו בעיטה אדירה אבל המקום שלו נכון, הוא עובד קשה ותשחק לטובתו העובדה שהוא אחד השחקנים הכי מנוסים בטורניר הזה.
איקר מוניאין
פחות מ1.70 מפוצץ בטכניקה וזריזות.
בגדול הוא רץ כמו שד הכדור דבוק לו לרגל, אה והוא גם מוסר מעולה (5 אסיסטים במוקדמות לדוגמא). כן מי שתנסה לעצור את מוניאין מצפה לה משימה לא כ"כ פשוטה.
הבעיה היא אולי שהוא מגיע בכושר לא כ"כ טוב לטורניר. חוץ מזה מדובר בשחקן ששווה לקנות בשבילו כרטיס לאצטדיון.
ניפגש בסיום...