יורוליג 2012 - עד הגמר!

• פותח הנושא afc2
  • פורסם בתאריך

afc2

New member
יורוליג 2012 - עד הגמר!

רבע גמר 1: צסקא מוסקבה* - ביבלאו/ריאל מדריד רבע גמר 2: פתנייקוס*/קאזאן - מכבי ת"א* רבע גמר 3: סיינה - אולימפיאקוס/גלטסראיי רבע גמר 4: ברצלונה* - פנתנייקוס*/קאזאן/פנרבחצ'ה * הבטיחו העפלתן לפני המחזור האחרון... פיינל-פור איסטנבול 2012: (11-13/05) חצי גמר 1: רבע גמר 1 - רבע גמר 2 חצי גמר 2: רבע גמר 3 - רבע גמר 4 גמר - מנצחות חצאי הגמר ================================================================================ טופ 16 מחזור סיום, מה בעצם נשאר לנו כאן? בית א' - עדיין פתוח המאבק על הסגנות לצסקא בין אולימפיאקוס לגלטסראיי, משחק אחד שיקבע הכל. בית ב' - סיינה תארח את ריאל, שזקוקה לטובה ממלאגה (או לניצחון ב-30 הפרש באיטליה). בית ג' - קאזאן תארח את פנא'. הראשונה תהיה עם ביתיות מול מכבי. פנר' זקוקה לניצחון יווני ושלה והיא מול ברצלונה. בית ד' - סגור

סלים וארזה

New member
מנהל
מכבי ת"א השיגה מעל ומעבר בתחילת העונה פרט לטל בורשטיין כל הקו האחורי הוחלף. מכבי ת"א עם תקציב לא מהגבוהים באירופה ובלי שחקני פנים גבוהים (שון ג'יימס לא היה פקטור משמעותי) ועדיין הגיעה להצלבה. היה ברור שלטופ 16 מכבי ת"א תגיע בלי בעיות מיוחדות. מתוך 6 קבוצות עלו 4. הטופ 16 הוא בערך המיקום האמיתי של מכבי ת"א על פי הסגל שלה על הנייר. מול הגדולות של אירופה (ברצלונה, צסק"א, סיינה) היה ברור שמכבי ת"א תתקשה. באמת מכבי ת"א סיימה במאזן 3-3 עם הפסדים לראשונה בבית. מכבי ת"א כמעט ולא עלתה לשלב הבא לולא קאנטו הפסידה לבארסה (בהנחה שהיא מנצחת הערב את ז'לגיריס). צודק שלח שאמר שמבין כל הקבוצות שסיימו במקום ה-1 את הטופ 16, פנאתינאיקוס היא היריבה הכי נוחה למכבי ת"א. גם צודקים אלה שאומרים שעדיין אוברדוביץ' גדול על בלאט ושהיוונים פייבוריטיים. לדעתי ההפרש בין הקבוצות גדול לטובת היוונים וללא ביתיות מכבי ת"א צפוייה להפסיד פעמיים ביוון ולהגיע לנוקיה עם נחיתות. עדיין אי אפשר לקרוא לעונה הזאת כשלון, כי הגעה להצלבה היא בהחלט מקום ריאלי של הקבוצה ואפילו מעט אופטימי כשהסתכלנו על הסגלים בתחילת העונה. פיינל פור הוא כבר בונוס אדיר שספק אם יקרה. עכשיו יש 20 ימים של מנוחה ושקט כשאפשר לעבוד באימונים על כל מיני אספקטים הדורשים תיקון: להחזיר את ליאור אליהו לפורמת משחק לשלב את היכולת האישית של מאלט עם הקבוצה (הוא הרי הגיע במהלך העונה) לשחק קצת יותר עם שני גבוהים ביחד וכמובן לעבוד פסיכולוגית על מנת להשיב את הידית של בלו שהוא יתרון גדול של מכבי ת"א על רוב קבוצות היורוליג (3-4 שקולע מבחוץ ויוציא את באטיסט החוצה)

צודק לגמרי

אני רק רוצה להזכיר שבמהלך הקייץ שחקן בכיר אחד הבריז חוזה ושחקן אחר ברח מסיכום - שני דברים שלא נשמעו כמותם, וההנהלה הייתה צריכה בעצם להתחיל לבנות מחדש קבוצה, בתקופה של שביתה בנבא בה אף שחקן בכיר לא רצה לבוא בלי סעיף שחרור באמצע העונה... במצב כזה ההגעה להצלבה היא בבחינת נס. כל הכבוד להנהלה ולבלאט.

youvall

New member
אני מתנצל על הזיכרון הקצר אבל...

שחקן שהבריז- פארגו? שחקן שברח מסיכום-גם פארגו? עד כמה שאני זוכר (ושוב...בימים אלה מפנה תאי זיכרון למבחנים באוניברסיטה...) פארגו ברח, אידסון קיבל הצעה שמכבי לא יכלו להשוות, פרקינס נפצע עוד בעונה הקודמת.... פאפי הגיע על תקן מילוי חור אבל לא קיבל הרבה קרדיט מבלאט (לא ברור למה...בלאט דווקא הוכיח שהוא טוב בלהפוך שחקנים סבירים לכוכבים...אולי קשה לו עם כוכבים קיימים?) פראמר הגיע כי אי אפשר לוותר על הזדמנות כזו-בטח כשהשביתה נראתה שהולכת להיות ארוכה ואף עלולה להביא לביטול עונה... חסר לי שחקן..... בנוסף, אם יורשה לי, אני לא יודע אם ההצלבה היא נס או הצלחה גדולה. מכבי נעדרה מההצלבה ביורוליג רק שנה אחת- 2002/2003 כאשר היא שיחקה גם באדריאטית תחת בלאט. אז נכון- העובדה שאנחנו גם השנה באדריאטית עמדה לרועץ וזה מגדיל את ההישג..אבל אני חושב שמקומה הטבעי של מכבי הוא בין 8 הגדולות באירופה. ושאלה להיסטוריונים שבנינו: האם יש קבוצה שמאז הקמת היורוליג לא נעדרה משלב הטופ-8? האם יש קבוצה שנעדרה רק פעם אחת, חוץ ממכבי? והכי חשוב- מאז הקמת היורוליג...מהן עונות הנפל של הקבוצות הבכירות(ההדחה המוקדמת ביותר?) מכבי- 2002/03 (הדחה בטופ-16) צסק"א- 2010/11 (הדחה בשלב הבתים) ויטוריה- 2011/12 (הדחה בבתים) ברצלונה? ריאל? פנא? אולימפיה (אולימפייקוס)? סיינה? תודה

youvall

New member
מתנצל...טעות שלי

שכחתי לגמרי את העונה ההיא: 2008-2009, התחלנו עם אפי, עברנו לפיני... עפנו בשלב שמינית הגמר בגביע, לא עלינו להצלבה, אבל ניצחנו את חיפה וזכינו באליפות. סליחה! קורה! לא להרוג אותי....

Puskas

New member
בעונה עם אפי, מכבי עברה לצביקה לדעתי

פיני בא שנה אחרי כמדומני.

youvall

New member
אם זכרוני לא בוגד בי

ולא החלפתי את זה עדיין בחיידקים, וירוסים ושמות בלטינית לחלקי גוף: צביקה החליף את קטש ב2007/08 שהייתה השנה השחונה עם הפסד בגמר במדריד לצסק"א, הפסד בגמר בת"א לחולון והפסד בגמר הגביע לי-ם. פיני החליף את אפי ב2008/2009 ונעצר בטופ-16 מול ברצלונה וריאל, בשמינית גמר גביע המדינה מול נהריה ששוחק פחות משבוע אחרי כניסתו לתפקיד וניצח את חיפה (העולה החדשה של אותה שנה) בגמר הפיינל פור הישראלי.

youvall

New member
להלפרין היה סיכום?

חשבתי שהיו דיבורים אבל לא הצליחו להתקדם לשום דבר קונקרטי כי לא הצליחו להתגבר על מחסום המס המטורף שהוא היה אמור לשלם.... היה לו סיכום ביד?

ככה פרסמו, שיש סיכום....

ושהאמינו שבעית המס נפטרה - האמת גם ממה שאני יודע לא הייתה אמורה להיות בעיה, מכיוון שהתקופה נחשבת החל מיום עזיבת הארץ.... אני לא יודע אם היה סיכום של ממש בכתב...

youvall

New member
התקופה לא נחשבת ככה...

התקופה מחושבת לפי 3 שנות מס מלאות בחו"ל.... מה שאומר שהלפרין סיים שלוש שנות מס מלאות רק בדצמבר....

Puskas

New member
לדעתי צסק"א,פאו',ברסה וסיינה בחצי

צסק"א פייבוריטית לתואר כמובן

youvall

New member
אני עדיין מקווה לנס

איכשהו שמכבי תצליח לנצח ולעבור את פנא, לעלות לפיינל פור ולהסתפק, כנראה, במקום השלישי. גם אם הכוכבים יסתדרו כמו שצריך, אלוהים, אללה וישו יעניקו לנו חסד והקהל באואקה יחליט להעדר מהמשחקים עקב שביתות במשק היווני ולפיכך מכבי תצליח לעלות במקום פנא לפיינל פור...משחק חצי הגמר יהיה מול צסק"א... מצד שני...גם ב2004 פגשנו צסק"א מפחידה בחצי הגמר וניצחנו... וב2005 הייתה זו טאו שהצליחה לנצח את צסק"א למרות העדיפות הרוסית...אולי גם השנה יקרה נס? בקיצור...כן- צסק"א, ברסה, סיינה ופנא כנראה יעלו לפיינל פור. צסק"א תנצח את החצי שלה ברסה תנצח את החצי שלה והצבא האדום ייקח את הגביע איתו חזרה למוסקבה.

Puskas

New member
האמת שזה

אלוהים, אללה וגאד :) ישו יושב בשורה השנייה עם משה ומוחמד :) בכל מקרה, ברור שהפתעה היא אופציה כי זה יורוליג והכל פתוח במפעל האפרורי הזה, אבל פאו פייבוריטית גמורה ללא כל ספק.

פושקש איש יקר מכבי היא המועמדת לזכות

קצת אמונה בלב לא פוגעת באף אחד. ברסה פעמיים בקושי נצחה אותנו העונה ומשחק קודם השופטים עזרו לה בעיקר עם יום חלש שלנו,ולכן מכבי יכולה לנצח את פאו בסדרה 3 פעמיים,ולמרות שידוע שברסה וריאל הן לוזריות קבועות,אני מאמין במכבי כאוהד שלה,שהיא יכולה לעשות את זה.

Puskas

New member
בקושי לא משנה

עובדתית ברסה ניצחו אתכם פעמיים.. פאו' בגמר שנה שעברה שלטה טוטאלית ואני לא חושב שיחסי הכוחות השתנו מדי השנה.. זה מעולה שאתה כאוהד מאמין בהם, יש לך בסיס כי הם קבוצה טובה והמפעל הוא סה"כ נטול לייקרס ובולס.. סה"כ פאו וברסה.. אבל אם מסתכלים על זה מתוך הרציונל ולא מתוך הרגש אז מבינים שיש לפחות 3 קבוצות שעדיפות על מכבי בנקודת המוצא, צסק"א, פאו וברסה.. את כולן אפשר לנצח במשחק אחד על כל הקופה וגם בסדרה (פרטיזן עשו את זה למכבי אז מכבי יכולה לעשות את זה להן), אבל השרשור לא מתעסק ברגש אלא בהיגיון יבש.

Miss Maple

New member
לפי ה"היגיון היבש" סיינה לא היתה אמורה

להגיע לפיינל4 בשנה שעברה, בילבאו לא היתה מגיעה להצלבה השנה, צסקא לא היתה נופלת בשלב הבתים. מכבי היו מגיעים לפיינל4 בפריז ע"ח פרטיזן... יורוליג זה ממש לא רק הגיון, זה הרבה יכולת, מזל ואמונה (של השחקנים, האוהדים וההנהלות) אגב הגיון - מכבי אף פעם לא הגיעה לפיינל 4 והפסידה בחצי גמר....

למעלה