יוקר מחייה באירופה?

יוקר מחייה באירופה?

אשמח לעזרתכם, ומקווה גם שהגעתי למקום הנכון. הובכן, בעבודתי החדשה ניתן לי אפשרות לבחור מרשימה, מדינה מסוימת באירופה בה אתגורר במשך השנתיים הקרובות. לונדון - אנגליה, פרנקפורט - גרמניה, ברצלונה - ספרד, אמסטרדם - הולנד. בכל אופן, אני מאוד מתלבט, בחירתי בין השאר תושפע מיוקר המחייה באותה מדינה, תחבורה, מזון השכרת דירה. רציתי לשמוע מכם, ישראלים הגרים באירופה ? לדעתכם איפה עדיף יותר מהיבט הכלכלי גרידא, לגור בו. ושאלה נוספת, מכוון שחשוב לי במקביל לשמור על איזשהו קורטוב של זהות יהודית וישראלית, היכן לדעתכם, יש קהילה יהודית מגובשת ומקבלת ישראלים?! אודה לכם על תשובתכם.

smaak

New member
אירופה

בוקר טוב, השאלה שלך מאוד כללית, ראשית כי לא אתה לא מציין האם אתה לבד או בעל משפחה, שנית, למענה- קרא קצת בארכיון של הפורום הזה (לא פורום ישראלים באירופה כי זה פורום חברתי). יש הבדלים בין המקומות שציינת, במובנים רבים מאוד. אולי עדיף לך להיסגר על מדינה או שתיים ולהחליט בינהן, כי יהיה לך קשה לקבל תשובה לגבי כל מדינה ומדינה.

אירופה

תודה רבה על תגובתך. אני בן 24 ואני אגיע ללא משפחה. אני נוטה לקחת ארץ דוברת אנגלית או לפחות, מדינות שאנגלית שגורה בפיהם של אזרחיה. צמצמתי זאת ללונדון ואמסטרדם. תודה.

gatissima

New member
טוב כבר צמצמת...

מבחינת יוקר מחיה הייתי הולכת על ברצלונה, מבחינת קהילה וכו' לונדון. השאלה אם אתה הולך להרוויח אותו דבר בכל מקום או שזה יחסי למדינה בה תתגורר כי הייתי אומרת שההבדל בין שתי המדינות האלה מבחינת יוקר מחייה הוא עצום והשתיים האחרות באמצע. אם אכן תרוויח יחסי אז זה לא משנה בכלל

smaak

New member
ככה

בלונדון כמובן הרבה יותר יקר, כל דבר שתחשוב עליו יהיה יותר יקר מאמסטרדם. באמסטרדם- אמנם דוברים אנגלית, אבל בלי הולנדית לא קל להסתדר, אם רוצים ממש להיטמע חברתית.

למעלה