יוקר המחיה?

Philip Jr

New member
כן, ולא

תלוי באיזה מכשיר, באיזו גרסה, ובאיזה ספר. המצב לא משו בהיבט הזה. את הספרים שאני קורא לצרכיי האקדמיים אני לא קורא בקינדל, אז אין לי את הבעיה הזו - אבל זו בעיה.

יש הרבה ספרי דיגיטל, פשוט לא כולם

או שלפעמים דורשים מהדורות מסוימות שלא מופיעות בדיגיטל. אבל תודה על הההצעה!
ואור, תודה על על העצות! באמת את אחד הספרים השגתי בסופו של דבר מהשיקגו פבליק לייבררי. שם אפשר גם לסרוק בחינם. נראה לי שאחרי שעבר ה״שוק״ של הרבעון הראשון, אני אהיה הרבה יותר מחושבת בהשגת חומרי הקריאה.

לא ממש חשבתי על זה.

באונ׳ העברית רוב חומרי הקריאה נסרקו לאתר האינטרנט של הקורס, וקראנו אותם אונליין. זה קורה גם פה הרבה, אבל בנוסף מבקשים שנקנה ספרים מסוימים, גם אם בפועל אנחנו קוראים בהם מעט יחסית.

הילדים שלי סיימו בית ספר כאן

ומעולם לא קניתי ולו סםר אחד.
מאידך, מאז ששניהם באוניברסיטה תקציב הספרים הוא בהחלט משמעותי. קנינו לא מעט ספרים משומשים אונליין כשהיה אפשר.

יוקר מחיה או כוח קניה? את מערבבת בין השניים.

יוקר מחיה באמת כולל סעיפי מס, ביטוחים, הוצאות מגורים וכדומה. כוח קניה מתייחס למה אפשר לעשות עם הכסף שיש לך. היות וכסטודנטים בדרך כלל אין הכנסות משמעותיות, וכסטודנטים זרים הרבה פעמים מרבית הכנסות הן במטבע של מדינת המוצא ולא מדינת המגורים, נוצר מצב בו יוקר המחיה עולה וכוח הקניה יורד. לעניין הניסיון האישי שלנו, המשכורת של זוגתי בערכים מוניטריים זהה למה שהייתה בישראל. ההכנסות שלי בטלות ביחס לאלו מישראל. עדיין, לא רק שאנחנו חיים ברמת חיים גבוהה יותר (קנינו בית גדול משמעותית ויקר יותר, סעיפי הוצאות התרבות והפנאי שלנו עלו פי שתיים) והוצאות המזון והחשבונות השוטפים עלו, אנחנו מצליחים אפילו לחסוך כסף בצד מדי חודש (בעיקר אם זה במהלך סמסטר שבו אני גם מלמד כמרצה מן החוץ) - מה שהיה נדיר מאוד בישראל! אולם, ייתכן והרבה מכך ישתנה עם שינויי המיסוי החזויים מצד הממשלה הפדרלית החדשה והממשלה הפרובינציאלית החדשות שלנו שכללו במצעים של שתיהן שינויי מיסוי שלא יטיבו עמנו. הנקודה המבלבלת היא שאם מסתכלים על זה במונחים נומינליים (מה סכום הכסף שמוצמד לכל הוצאה) ההוצאות שלנו גדלו פי 3 בערך (כתקציב חודשי). כלומר, כח הקניה שלנו גדל פי 3 או יותר גם כן. לתייר שמגיע לקנדה (או ספציפית לקלגרי) מישראל הכל נראה יקר יותר. אבל למי שחי פה ומקבל משכורות פה, למעשה כח הקניה עולה ויוקר המחיה פוחת בהשוואה לישראל (כל עוד אין ילדים!)

למה ההכנסות של סטודנט זר הן במטבע של מדינת המוצא?

אצלי זה לא ככה (אין לי יותר הכנסות מישראל); אתה מדבר על הכנסות מעבודה?
&nbsp
האמת שקשה לי להעריך כרגע אם כח הקניה שלי גדל. המלגה שאני מקבלת נדיבה, אבל ההוצאות שיש לי עדיין לא טיפוסיות (אני עדיין מאבזרת וקונה דברים בסיסיים של מעבר דירה) וקשה לי להשוות להוצאות הרגילות שהיו לי בארץ. לכן החשיבה היא עדיין בסכומים הנומינליים.

כתבתי לא ברור אני מתנצל.

התכוונתי להגיד שמרבית הסטודנטים הבינ"ל שרק עוברים למדינת יעד חדשה עדיין מתייחסים להכנסות שלהם, אם יש להם, בהשוואה למדינות המוצא ועיקר הכסף שיש להם הם הביאו איתם ממדינת המוצא. כלומר, הם עדיין מנהלים מערכת תקציבית שלא מתואמת בין המדדים במדינות השונות. כמובן שהוצאות התארגנות מחמירות את תחושת העליה ביוקר המחיה המיידית. אבל, ברגע שמתיישרים למערכת הכלכלית החדשה הרבה פעמים כוח הקניה עולה ויש אוויר לנשימה (כמובן בהנחה ולא שוכרים בית יקר בעיר יקרה, שהוצאות המזון אינן גבוהות בגלל תנאים מיוחדים כמו הקפדה על כשרות, שאין ילדים וכדומה).

אור302

New member
איך קנית? נכנסת למסלול קביעות?

חשבתי שאתה דוקטורנט עדיין.

גם אתה יכול לקנות בית בקנדה...

לא צריך להיות אזרח או אפילו תושב בשביל לקנות נכס נדל"ן בקנדה. רק צריך להביא מספיק כסף בשביל לשלם למוכרים. זו הייתה החלטה כלכלית לנוכח הנכס שהיה לנו בישראל שחששנו שערכו הריאלי יירד לעומת נכסים בקלגרי שלהערכתנו ערכם הריאלי רחוק ממיצוי בטווח הארוך. אני עדיין דוקטורנט (סיימתי את איסוף הנתונים והראיונות בדיוק לפני שבועיים) ואהיה כזה עוד שנה לפחות. לא במסלול קביעות אבל כם זה לא מונע ממני להיות בעלי נכס בקלגרי גם אם אעשה פוסט דוק באוניב טימבקטו.

אור302

New member
אני פשוט חושב מההיבט של כמה זמן תהיה שם,

אם קשה למכור וקשה או לא רוצים להשכיר כאשר תמצא עבודה במקום אחר, זו בעיה.
אני כבר 4 שנים פה על משרה זמנית ובשכר הדירה ששילמתי עד היום כבר יכולתי לשלם מקדמה למשכנתא (20%) - אבל אני לא קונה בטרם יש לי משרה קבועה. כמה שקל וזול לקנות, ככה קשה למכור או להשכיר אם צריך.

ANZ1

New member
עוד הערה חשובה להשוואות

אם באמת רוצים להשוות בן מקומות, צריך להשוות תפוחים לתפוחים ולא תפוזים לקיווי,
אבל בכל מדינה רוב הפרטים שונים, סטנדרט הבניה שונה, גודל הבתים,איכות הירקות.
אין טעם להשוות בן מוצרים שלא שווים, הרי אם תהיו באפריקה תגורו בחושה מעשב, אז זה נקרא יחידת דיור ?
אין שום דרך להשוות בן ניו זילנד לישראל, אין פשוט אותם תפוחים.
בישראל 90 אחוז מהאנשים גרים בדירה, הישראלי הממוצע גר בדירת 3 חדרים בבניין קומות, בשכונת מגורים בעיר שינה חצי שעה- שעה נסיעה ממרכז עיר.
אין חייה כזאת בניו זילנד, אין אפילו שכונת מגורים אחת של בתים על קומות,
95 אחוז מהניו זילנדים גרים בבתים פרטיים, הדירות היחידות והמעטות הן דירות יוקרה במרינות יקרות או כמה בניינים עלובים במרכז העיר שמיועדים לסטודנטים ועובדים זרים.
הניו זילנדי הממוצע גר בבית פרטי (עשוי מעץ ובידוד חרא) על שטח של 2\5\50\100 דונם עם נוף לים\ אגם\ נהר במרחק של חצי שעה-שעה נסיעה מעיר.
והמחיר הוא דווקא יותר יקר ככל שהשטח יותר קטן, כי הוא יותר קרוב למרכז העיר.
אין חיה כזו בישראל, עזבו כסף, אם מישהו רוצה לגור חצי שעה ממרכז תל אביב על מגרש של 50 דונם מול הים, יש כזו חיה ? אין.
וזה נכון לרוב הדברים האחרים, כל האוכל אורגני, כל הבשר הוא בשר טרי ,אורגני שגדל בטבע ואכל עשב, זה לא משנה המחיר, בישראל אין חיה כזו (הפעם זה באמת חיה), אין בשר טרי בישראל שגדל על עשב (הפרות היו מתות בקיץ מרעב).
אז כל ההשוואה היא לא רלוונטית, זה סתם משחקים של כאילו.
כמה שווה לשלם לחיות בלי טילים ,אזעקות ומילואים ?
והפוך, כמה הייתם מוכנים לשלם לראות כל שבוע את המשפחה ? זה הכל חלק מהשלם.

אוי נו,

לא הכול זה הכול זה הכול. השאלה כאן היא לא איפה יש לך יותר שלוות נפש ואיפה היית מעדיף לחיות, אלא איפה התרשמת שהיחס בין הוצאות והכנסות מיטבי. כמה שווה לי לא לראות את המשפחה שלי בתדירות גבוהה יותר זה משהו שאני משווה לחווית הלימודים ולמטרות שאני רוצה להשיג באמצעותה, ולא למחירי החשמל כאן.
&nbsp
לשאלתך, אני לא חושבת במושגים של חושה לעומת דירת 3 חדרים במרכז העיר, ולא מעניין אותי לשדרג את רמת החיים או הירקות שלי. אני חושבת במונחים של קורת גג מינימלית במרחק נוח מהמקום שבו אני עובדת/לומדת (בנוח אני מתכוונת למרחק הליכה או דיווש). כמובן שזה שונה אצל כל אחד ויכול להשפיע דרמטית על העלויות, ולכן מעניין אותי מה החוויות של כל מני אנשים.

shudaizi

New member
אני מוציאה כאן יותר

כאן = טורונטו. אבל אני גם מרוויחה יותר.
יש לי כל מיני הוצאות כמו טיסות לארץ (בן הזוג שלי עדיין בארץ), ועדיין אני מצליחה לחסוך קצת ולהתפתות / לפנק את עצמי בדברים שבתור מסטרנטית בארץ, עם תרגול +חצי משרה, לא הרשיתי לעצמי בארץ.
סתם להשוואה, אני גרה בדירת סטודיו באיזור מרכזי של טורונטו ואני משלמת פחות ממה שבן הזוג שלי משלם על דירת היחיד שלו ברמת גן. הדירה שלי כאן מתוחזקת ומשופצת ונמצאת במצב הרבה יותר טוב מהדירה שלו.

למעלה