יוקר המחיה?

הקניות לא נעשו עם הילדים

בד"כ אחד מאיתנו הלך לקניות והשני נשאר עם הילדים או שאשתי עשתה את הקניות בזמן שהילדים היו בבי"ס (היא לא עבדה אז)

John the Savage

New member
הניסיון שלי מתבסס על היכרות עם שני אזורים בארה"ב

גרתי בארה"ב כסטודנט בפילדלפיה, וכיום אני גר באזור סן-פרנסיסקו/אוקלנד (וכבר לא סטודנט).

קודם כל, טלפון/סלולר/כבלים/אינטרנט אכן יקרים יותר בארה"ב מאשר בישראל.

שכר הדירה היה משמעותית יותר יקר, כולל כשגרתי בפילדלפיה. מה שכן בישראל לא גרתי בת"א אלא באזור חיפה, כך שילמתי אולי 600$ לחודש לדירת שלושה וחצי חדרים מרווחת בעוד שבפילדלפיה שילמתי 1500$ על דירה קטנה יותר (וכיום אני משלם עוד יותר על דירת חדר שינה אחד באוקלנד).

לגבי חשמל, אני משלם פחות, וזה גם כשאני לוקח בחשבון שבישראל זה חשבון דו-חודשי. בפילדלפיה אפילו בקיץ שהמזגן פעל רצוף לא שילמתי יותר מ-100$ בחודש, וכיום אני משלם כ-50$ בחודש.

בעניין קניות בסופר, בארה"ב אני משלם קצת פחות. אנחנו מבשלים המון בבית, אוהבים לקנות מוצרים טובים ותקציב הקניות החודשי שלנו הוא בסביבות ה-400-500 דולר לחודש. בישראל שילמתי יותר על קניות. מה שכן, זה מאד תלוי בבחירות שעושים לגבי איפה ומה לקנות. אני עושה את רוב הקניות במקומות כגון טריידר ג'ו, grocery outlet וסופרמרקטים אסיאתיים. אילו הייתי עושה את הקניות שלי באוכל מלא, תקציב הקניות שלי היה פי 3.

אור302

New member
הדיבורים על הקניות פה מתמקדים בקניות סופר מאורגנות

מה לגבי קניות של מוצרים אחרים?
&nbsp
אנחנו מזמינים המון באינטרנט. זה פותח בפנינו מגוון גדול של מחירים למוצרים חדשים ומשומשים. זה גם מפתה לקנות עוד, זה בטוח. אבל בגדול אנחנו קונים במחירים נמוכים ביותר שספק אם ניתן למצוא בארץ. ספרים חדשים משומשים, בגדים חדשים ומשומשים כחדשים, אפילו תבלינים ושמן זית, נעליים, מוצרי חשמל, הרי אין לזה סוף. אפילו קורקינט ואופניים שהרכבנו פה. קצת קשה לשקלל את זה אבל יש פה חיסכון ניכר. עליו יש להוסיף חיסכון של מה שהמדינה מספקת: ספרי לימוד לילדים קודם כול. הבן שלי בכיתה ב' ועוד לא קנינו לא ספר לימוד לבית הספר. אין סל תרבות (מה זה?) אבל גם אין פעילויות תרבות כמעט. איזון מעניין, אגב. יש גם מיסוי נמוך יותר בחלק מהמקרים וגם זה עלות מחייה שמתקזזת. איך אפשר להשוות את כל זה?

מוצרים נוספים

הקניות באינטרנט זה באמת עולם אחר, שנעשה הרבה יותר קל וזול כאן. איפה קונים בגדים משומשים באינטרנט?

&nbsp
לגבי ספרי לימוד, אין לי ילדים, אבל לגבי ספרי לימוד לאוניברסיטה - הופתעתי לרעה לגלות שמצפים מאיתנו לקנות המון ספרים ללימודים כאן. אני קניתי כמעט הכול משומש מאמזון, ועדיין הוצאתי בערך $170 רק על הספרים לרבעון הזה. לא רוצה לחשוב כמה אנשים שקנו הכול חדש שילמו (כנראה פי שלוש בערך). ברבעון הבא אנסה להסתמך יותר על הספריה, אבל אין מספיק עותקים לכולם.

Gidi Shemer

New member
שאלה מתוך סקרנות

באמת שלא מתוך קנטרנות, לא ציפית לכך? מה חשבת שיהיה?

shudaizi

New member
גם אני הופתעתי מזה!

עשיתי תואר ראשון ושני בארץ ונראה לי שבמהלך שני התארים קניתי משהו כמו 10 ספרים אקדמים. כשהייתי צריכה ספר הוא כמעט תמיד היה בספרייה, או שסרקו לנו עמודים והעלו למודל. כשהגעתי לדוק' כאן הייתי בהלם כשהבנתי, מאוחר מדי, שאנחנו צריכים לקרוא ספרים שלמים לכל שיעור ושאין מספיק עותקים בספריה לכולם.

Gidi Shemer

New member
מה שאני מנסה להבין

זה האם היה מדובר פשוט בפחות שמוש בספרי לימוד בישראל ביחס לארה״ב (וזה בהחלט הרושם שלי מבחינת החוויה האישית שלי) או שהשימוש דומה, אבל בישראל נדרשתם פחות לשם. גם אני הייתי עושה שימוש בספרים בספריה, אבל זה לא שפה, בארה״ב, אין ספרים בספריה.

נקודה ספציפית שנכונה למדעי הטבע היא שהיום יש כבר בלא מעט קורסים (אצלי למשל זה קורה בשני קורסים) יש מרכיב אינטרקטיבי שמחייב קניה אישית של הספר (או לפחות של חבילה אלקטרונית מסויימת). לא בטוח שהתפיסה הזו אומצה עדיין ברוב הפקולטות בישראל. במקרה הזה ספריה לא עוזרת.

shudaizi

New member
אני חושבת שזה שניהם

בישראל לרוב לא נדרשנו, גם בתואר השני, לקרוא ספר שלם (או יותר) בשבוע. השימוש היותר אינטנסיבי בספרים (בתחום שלי אין כל כך שימוש בטקסטבוקס בארץ) היה לעבודות ומבחנים.
מצד שני, ההרגשה שלי בישראל הייתה שמרצים אף פעם לא ציפו מאיתנו לקנות ספרים: זאת הוצאה די גדולה (נניח 20-40 דולר לספר, לפני משלוח). קרה לי כמה פעמים שספר שהייתי צריכה לשיעור או לעבודה לא היה בספרייה או היה מושאל, והמרצה השאילה לי את העותק שלה.
מה שהדהים אותי פה זאת הציפיה המפורשת שנקנה את הספרים. המרצה מעבירה את הסילבוס לחנות הספרים של האוניברסיטה והם דואגים למלאי.

מה שכן אני רואה פה יותר זה שהספרייה הולכת על ספרים אלקטרוניים. זה מקל על הגישה לכמות גדולה יותר של סטודנטים, אבל זה הורס לי את הבריאות לקרוא ממסך.

האמת שהקינדל חסך לי הרבה כסף

וגם הספרים המשומשים באמזון. ספר שעלה 30 דולר בחנות המקושרת לאוניברסיטה, עלה דולר וחצי בגרסה המשומשת.

shudaizi

New member
את מצליחה להשתמש בקינדל לקריאה אקדמית?

קניתי קינדל בקיץ וחוץ מלקרוא רומנים לפני השינה ובאוטובוס בינתים הוא לא ממש עוזר לי.
הורדתי פידיאף-ים של מאמרים והפונט יצא נורא קטן ולא הצלחתי לעשות עליו היילייט משום מה. קניתי ספר אקדמי ולא היו לו מספרי עמודים, כך שלא יכולתי להשתמש באינדקס בכלל, וגם קשה להבין איך הספר "בנוי" מבחינת פרקים/תתי פרקים וכאלה.
כשיש תמונות בספר הקינדל עושה עבודה לא משהו.
יש משהו שאני מפספסת?

idohatam

New member
יש הבדל בין פידיאף לאי-פאב. במידה ומבדובר בספרות אקדמית

שמפורסמת בפורמט של ספר דיגיטלי אז קוראים דיגיטאלים הם מאוד נוחים.

Philip Jr

New member
כאמור, תלוי איזה קורא

הקינדלים עם מסכי ה - e-ink ממש לא משהו בכל הנוגע לקריאת ספרים אקדמיים, גם אם הם פורסמו ספציפית לקינדל.

וול,

בכיתה פחות קל לדפדף בקינדל, אז אני משתמשת באפליקציית הקינדל למחשב. במקרה הזה היו מספרי עמודים, אבל לא אכפת לי להפנות בעבודה גם ללוקיישן. הספרים שרכשתי לקינדל היו בעיקר ספרים לא-אקדמיים, אלא טקסטי מקור. אבל יצא לי גם לקנות ספרים אקדמיים שקראתי בזמנו להנאה ולא לצורך פרויקט מסוים, ונראה איך יהיה ממש ״להשתמש״ בהם.

d a p h n a

New member
יש שני דברים

האחד הוא שבלימודים גבוהים (לפחות במדעי הרוח) בארץ, אפילו בתואר שני, אין את אותה אינטנסיביות מבחינת עומס עבודה כמו בלימודים לדוקטורט בארה"ב. קוראים כמה מאמרים כל שבוע, אבל לא כמה ספרים. בדוקטורט בארה"ב בכל קורס נדרשנו לקרוא כל שבוע לפחות ספר שלם אחד, והיו שבועות שכמה. כלומר, היו ארבעה סמסטרים שבהם קראנו בממוצע 3-4 ספרים כל שבוע. אם קונים את כולם, זה הרבה.
&nbsp
השני הוא שבארץ מסתמכים הרבה הרבה יותר על צילומים. התואר הראשון שלי היה תואר בהיסטוריה כללית ותפעול מכונות צילום. היו משאירים לנו עותק אחד של ספר/מאמר בספריית השמורים, והציפייה היתה שכולנו נלך ונצלם אותם, גם אם לפעמים זה היה ברמה של לצלם ספר שלם. בארה"ב, בגלל ההתעקשות על עניין זכויות היוצרים, הצילומים הרבה יותר יקרים, ויש הרבה יותר הקפדה על זה שלא תלך ותצלם ספר שלם.

הצילומים ממש יקרים

בערך פי חמש ממכונות צילום אוניברסיטאיות בארץ.
&nbsp
הנושא של קניית הספרים עדיין תמוה בעיניי; כשקוראים את כל הספר ניחא, אבל התבקשנו לקנות ספרים שקראנו בהם גם פרקים בודדים. אני מניחה שעם הזמן אלמד מה באמת לקנות ומה לא.

אור302

New member
אפשר קצת להתמודד עם זה

קודם כול, מוציאים את כל הספרים מן הספרייה מהר מהר בתחילת הקורס ואפילו טרם תחילת הקורס, לפי תחזית משוערת בפרסום של הקורס. אם לא ניתן להוציא את הספר, ניתן לא פעם לשאול השאלה בין ספרייתית. בסילבוס גם אמור להיות כתוב באילו פרקים מדובר בכל ספר ואפשר לצלם אותם מראש. חלק מן הספרים אגב עשויים להיות זמינים בספרייה העירונית ובה על פי רב לא גובים תשלום על מינוי או שהתשלום מינימלי. כבר קרה לי שלקחתי ספרים מן הספרייה העירונית של סיאטל. וגם לספרייה העירונית יש השאלה בין ספרייתית. כמו כן: רבים מן הספרים ממחזרים מאמרים שפורסמו קודם בכתבי עת. זה כתוב בעמוד המתאים בתחילת הספר. אפשר להשוות ולראות אם מדובר באותו טקסט ופשוט לקרוא את המהדורה של כתב העת.

Philip Jr

New member
איך הגישה שלכם לגרסאות אלקטרוניות של ספרים דרך מערכת הספריות

של האוניברסיטה? כי לנו יש היצע ebooks שהוא פשוט mind boggling.. ואני קורא בעיקר דיגיטלי בימינו, בין השאר כי זה חוסך לי הרבה כסף.
&nbsp
את יכולה נניח לשלוח לי (במסר פרטי אם את רוצה) את הספרים שהיית צריכה לסמסטר האחרון? או רבעון, או איך שזה לא נקרא אצלכם חה חה..

shudaizi

New member
יש המון

אבל למטרות שלי - לקרוא, למרקר, לרשום הערות, לדפדף, להשתמש באינדקס - אני מוצאת שספרים אלקטרונים פשוט לא מספיק טובים.
כשצריך לקרוא 3-4 ספרים בשבוע, ולבוא לשיעור מוכנה לדבר על כל אחד מהם, הכי אידיאלי עבורי זה שיהיה לי את הספר (או צילום) פיזי, עם כל הפוסט-איטס הצבעוניים וההערות שלי בפנים.
הפשרה שלי הייתה להוציא מהספרייה או מספריות אחרות מה שאני יכולה, להדפיס חלקים מספרים אלקטרונים ואת הספרים שחשבתי שיהיה לי שימוש בהם בעתיד גם לקנות.

Philip Jr

New member
אוקיי, זה מובן

לי יש קינדל paperwhite יחסית חדש, אבל אני ממש לא משתמש בו למאמרים וספרים אקדמיים לשאלתך, בדיוק מהסיבות שציינת.
&nbsp
לצרכי קריאה, highlighting, הערות, אינדקס: ה - Fire Hd, או ipad, או משהו כמו ה - Surface של מיקרוסופט, או פשוט לפטופ הם כנראה פתרונות יותר טובים, וגם - רק אם מישהו בסדר עם לעשות את כל זה דיגיטלית. אני כן - אבל אני מבין שאחרים לא.

אור302

New member
תגיד, יש מספרי עמודים בקינדל?

הסטודנטים אומרים לי שיש להם רק סימון של מקטעים - האם ישנם מספרי עמודים שחופפים לעותק המודפס? אחרת איך מצטטים?

למעלה