יוקר המחיה בלונדון

golan2072

New member
יוקר המחיה בלונדון

בהמשך לשאלותי לפני כמה שבועות, ייתכן ואני וארוסתי נעבור ללונדון לצורך לימודיה (תואר שני בביולוגיה). אין לנו שום בעיות מבחינת חוקי הגירה (היא אזרחית בריטית ואני אזרח גרמני). הבעיה היחידה היא יוקר המחיה בלונדון או פרווריה. קודם כל, יש לציין שכאן בארץ אנחנו חיים בצמצום מכ-4,000 ש"ח לחודש לבן אדם כולל הכל - גרים בדירת שני חדרים קטנה בפריפריה של גוש דן (רחובות) ולא מחזיקים רכב. נכון לעכשיו אין לנו ילדים ואין חובות (אבל גם אין רכוש משמעותי). אין לנו שום בעיה להמשיך לחיות בסגנון חיים דומה גם בחו"ל. כמה יעלה לנו לחיות ברמה שכזו בפרוורי לונדון בכל חודש?

בנוסף לכך, מה סיכויי למצוא עבודה בסביבת לונדון בהתחשב בכך שאני רשאי (חוקית) לעבוד שם, שיש לי תואר שני בגיאוגרפיה ותכנון עירוני ושאין לי הרבה ניסיון בעבודה? (האנגלית שלי מעולה אם כי במבטא ישראלי)

how long is a piece of string

יש דיונים ארוכים על עלויות מחייה בלונדון ובסגנונות המחייה, אין לי מושג לגבי יוקר המחייה בישראל אבל קשה מאד להשוות את גוש דן ללונדון. חיים בצמצום בלונדון יגבילו אתכם מאד באזורי המחייה ובסגנון החיים. בלי רכב תצטרכו להסתמך על תחבורה ציבורית שהיא טובה מאד בלונדון אבל ככל הנראה תיאלצו להיצמד לאוטובוסים שהיא לא הדרך המהירה. איפה ארוסתך תלמד? זה יקבע בגדול את איזור המחייה שלכם.

בנוגע לעבודות, אני לא בטוח אם זה רלבנטי, אבל בכל עיריה בלונדון (ויש 33 כאלה לא כולל את ה- GLA) יש מחלקות תכנון עם אנשי תכנון זוטרים יותר ופחות. אולי שם תהיה התחלה טובה?

לא איזור שאני מכיר כ"כ

אם אני זוכר נכון זה שייך לעיריית newham (או Tower Hamlets?)אתה יכול לחפש באתר שלהם עבודות.

shebrew

New member
אתם תוכלו להמשיך לחיות בסגנון חיים דומה בלי

בעיה.

יש הרבה דיור זול בסביבות UEL

מה שפחות ברור לי זה למה היא רוצה ללמוד שם?... היא בדקה את דירוג האוניברסיטה ביחס לאונברסיטאות בישראל?

golan2072

New member
תודה רבה על המידע.

היא לא התקבלה לאוניברסיטאות בארץ (בביולוגיה יש דרישות קבלה גבוהות), אז היא חיפשה לימודים בבריטניה, שם היא אזרחית.

למעלה