הקורס עצמו לא שווה, מה ששווה זה מה עושים עם הקורס אח"כ
הקורס הוא 3.5 חודשים בבסמ"ח, לומדים בגדול טעימה מכל סוג של תשתית (Linux,windows,netApp,oracle) והייתי אומר שמתמקדים הכי עמוק בתשתיות מיקרוסופט (לומדים exchange,Active directory) מאשר בשאר התשתיות, כיאה למדינת ישראל.
 
בוגרי הקורס הולכים ל3 חילות עיקריים- חיל תקשוב, מודיעין וחה"א כאשר בכל אחד מהמקומות אפשר להגיע לתפקידים יותר טובים ופחות טובים. הייתי אומר שאפשרויות השיבוץ של חה"א יחסית פחות טובים מהשאר לפי מה שאני מכיר.
 
במהלך השרות בד"כ יוצאים לקורסים מקצועיים אזרחיים (למשל- חלק עושים MCSE, אני מכיר 2 אנשים שעשו RHCE (הסמכה מקבילה ללינוקס)) וגם קורסים אחרים (בעיקר בג'ון ברייס).
 
בגדול- רוב האנשים מצליחים להשיג עבודה בIT באזרחות אח"כ, כאשר המשכורת וטיב העבודה תלויה בעיקר במה שהבן אדם עשה ב3 שנים של חובה + שנה קבע שחייבים לחתום. יש כאלה שלא משאירים אותם את שנת הקבע.
הייתי אומר שיוצא התפקיד הממוצע שאכן הולך לעבוד במקצוע הזה אח"כ מקבל סביבות ה12,000 ברוטו ישר אחרי הצבא, שזה הרבה יותר ממישהו שהיה בתפקיד סתמי בצבא, אבל זה ממש לא מתקרב למשכורות של מתכנתים (בין אם מ8200 או לא...).