יוצא חדש

יעקבאבן

New member
יוצא חדש

שלום כולכם, ותודה לבעלי הפרום.
זהו סיפורי, כעת אני באמת חילוני לגמרי, ותגיד העובדה שאני יושב וכותב בשבת, אבל כלפי חוץ אני אברך חסידי שייך לוויזניץ, ובשפה הוויזניצא'ית אני חניוק, יש לי אשה שאני אוהב אותה באמת, ובן אחד, אני כעת במאנסי ניו יארק שבארה"ב ואני עולה בקרוב לארץ בתור עולה חדש, אבקש מכם שמי שיכול לעזור לי במידע, אישית, ועוד, מתבקש להתקשר עמי, בהודעה כאן, או במייל שלי [email protected] או בטלפון 845-248-1117
בפרט מי שיכול לעזור איך לשכנע אשתי שתעזוב את הדת.
תודה

Sonic hedgehog

New member
אל תעבור לארץ

זו העיצה הכי טובה שאני יכולה לתת. במקום תעבור למקום כלשהו מחוץ לקהילה.
גם אל תפרסם את האימייל שלך או את מספר הטלפון.

יעקבאבן

New member
למה?

לפי הבנתי המקום שאסתדר הכי טוב לחיות כיהודי חילוני הוא בארץ, גם שם אקבל סיוע כספית וכו'. אני מחפש עצות איך להתיישב היטיב בארץ, ולא עם אעבור לשם,
דרך אגב: כנראה אינך תושב ישראל או שאינך יוצא בשאלה, הצדק עמי?

Sonic hedgehog

New member
אכן אנני תושבת ישראל

אבל אני כן יוצאת בשאלה (ותושבת הארץ לשעבר). אני לא יודעת ממי תקבל סיוע כספי זה לא שיש מישהו שעומד ומחלק כסף ליוצאים, גם לא ברור לי למה יותר קל לחיות שם בתור יהודי חילוני.
מה שכן, בישראל יהדות היא מאוד, מאוד מקוטלגת ואתה חייב להכנס למשבצת כלשהי, בארה"ב אתה חופשי יותר לחיות את חייך ולהיות יהודי על פי ראות עינייך. אם אשתך דתיה אני משערת שבארץ תכנסו לקהילה דתית- חרדית ומצבך לא יהיה טוב יותר מאשר במונסי אולי אפילו גרוע ומוגבל יותר. מאידך ברגע שאתה עובר לעיר אחרת בארה"ב אתה לא צריך להשתייך לקהילה או אתה אפילו יכול להגדיר את עצמך כדתי או modern-orthodox כשלב ראשוני לחופש ודי לעשות ככל העולה על רוחך.

יעקבאבן

New member
משרד הקליטה

אקבל כסף ממשרד הקליטה, לבד מזה אני רוצה לתרום לעם ישראל בשירות צבאי והמדע,
ואם אתה באמת יוצא בשאלה באמריקה, נשמע ממי יכול לקבל עזרה ותמיכה לאחר שכל משפחתי, ולכאורה גם אשתי יחרימו אותי לגמרי.

Sonic hedgehog

New member
אם החלטת לעלות אז החלטת לעלות

לדעתי זה לא הצעד הכי רציונלי אבל אין מה לעשות. משערת שהכי טוב להתחיל משרות צבאי.
אגב, למה אתה לא חושב שאשתך תחרים אותך עם תתגייס?

אני עדיין חושבת שאם אתה רוצה לשמור על שלמות המשפחה שלך ושאשתך תצטרף אלייך במידה זו או אחרת הכי טוב פשוט לעבור מתוך קהילת מונסי לכל אזור אחר בארה"ב. מנסיון שלי למשפחה שלי היה הרבה יותר קל לקבל אותי כשחזרו לארה"ב, במקום לדאוג לגבי מה הקהילה תחשוב על הבת הסוררת הם יכלו לחשוב רק על הרגשות שלהם ונהיו הרבה יותר מקבלים.

לא יודע לגבי השוואה לארה"ב

אבל לדעתי צריך לעודד אנשים לעלות לארץ

בכל מקרה - סל קליטה כולל כמות לא מבוטלת של כסף ותמיכה. לא מבין מה האחר כך בא לומר - אחרי שסל הקליטה יגמר?
במה יהיה שונה מצבו ממצב כל אחד אחר?

ברשותך, לא אכנס איתך לויכוח

אם צריך לעודד עליה או לא וכן, ב'אחר כך' התכוונתי לאחרי תשלומי סל הקליטה לעולים חדשים. אתה באמת חושב שנתוני האבטלה בארץ טובים יותר מנתוני האבטלה /אפשרויות התעסוקה בארה"ב?

שלא לדבר על כך שהמדינה כל כך קטנה וכולם מכירים את כולם ואם פותח ההודעה ירצה קצת פרטיות בתהליך היציאה שלו עדיף לו לעשות את זה בחו"ל ולא בארץ.

בלי להכנס לשאלת עידוד עליה

לא יודע מה היחס בין נתוני האבטלה בארץ ובארה"ב, וממילא נתוני האבטלה הכלליים לא מספרים את כל הסיפור על האפשרות למצוא תעסוקה. כדי לבחון את השאלה באמת צריך לבחון אותה בפרמטרים הרבה יותר ספציפיים שמתאימים לחתך האוכלוסיה ממנה מגיע הבחור.
אם אין לו משפחה בארץ ממילא אין מי שמכיר אותו ולכן לא יתערבו בתהליך היציאה שלו.
תשלומי סל קליטה שמים אותו במצב לא רע, בטח יחסית לבחור צעיר שאין לו רכוש משלו. (יש שם גם כסף המיועד לרכישת דירה למשל)
השאלה שלי היתה איך מצבו שונה ממצבם של כל האחרים?

ההתלבטויות שלנו הן באמת

בעלמא כי אין לנו מושג מה באמת הבחור רוצה. רק שנראה לי שבארץ היציאה בשאלה יותר קשה ואולי זו רק דעתי.

אין לי ספק שלמי שנולד בארץ היציאה הרבה יותר

קשה. זה לא אותו מצב כמו לעלות לארץ.

אני מסכים עם כל מילה

סל קליטה זה בדיחה אי אפשר לחיות מזה, זה אולי מספיק לאוכל.
תתחיל לצאת עם אשתך ממונסי תתחילו לראות עולם אי אפשר לשכנע לעזוב את הדת ביום אחד, במיוחד לא אם תעזוב למדינה אחרת בלעדיה.

דרך אגב יש ארגון כמו הל"ל גם ב"נו יורק", (אין לי מושג מה הרמה שלהם).

יעקבאבן

New member
עזרה בבקשה

כנראה לא היה די ברור בקשתי, החלטתי כבר לעלות לארץ ולצאת באלה רק אני רוצה לשמוע עצות טובות מאלו שכבר עברו את זה איך להסתדר אודות המשפחה שיוכיחו אותי, ועוד בעיות כאלו.
גם למי לפנות בארץ, דרור-המרכז ליוצאים באלה, או עמותת ה.ל.ל..
תודה.
דרך אגב היש פה מי שמתענה היום?...... אני לא.

לא מכירה את דרור...

אני מכירה עמותת דרור בארץ שקשורה בנפגעי נפש...

לא יכולה לומר לך מי מהם עוזר יותר..

למעלה