יוצא בשאלה

יוצא בשאלה

יש לי בעיה מאוד גדולה עם אלה [מהחילוניים] שמציגים את היוצאים בשאלה, כאילו חסרים להם מוסגים בכלתחומי החיים. אני אישית, ניתקתי קשרים עם כל מיני אנשים שיכלו להיות חברים טובים שלי, רק בגלל הבעיה הזאת, הם חשבו [בזמנו] שבאתי ממש מכוכב אחר, [אני מגזים אבל בכ"ז] לי זה הפריע לע רציתי שירחמו עלי, הפריע לי להרגיש שונה. יחד עם זאת, אינני מתכחש לעובדה שקיים שוני. ושישנם פערים אותם אני עוד צריך לעבוד קשה כדי להשלים. בסדר, אין בעיה. כיוון שאנו לפחות בשלבים הראשונים, [שנה שנה וחצי] מתכוונים להשתלב בתרבות מסוימת, הרי שאני צריכים ללמודאת התרבות החדשה. לי אישית יש נסיון בללמוד תרבויות, עשיתי מעברים ממגזרים כאלה לאחרים, ורכשתי נסיון רב. יחד עם זאת הרקע שלי הוא לא ממש חרדי, לכן היה לי קצת יותר קל. חבר חדש שהכרתי ממש לאחרונה, גם הוא יוצא בשאלה. התחיל להדאיג אותי. [הכרתי אותו דרך הפורום הזה, אם זה מעניין מישהוא.] זה התחיל מזה, שהייתי שומע אותו מקלל יותר מידי, צימדי המילים "בן זונה" "ולך תזדיין" נעשו פופולארים מאוד אצלו, הוא היה תוקע אותם גם באמצע דיון רציני, ופעם, וכאן הוא הגדיש את הסאה, כשהבאתי אותו לביתי, וישבו שם אנשים קצת מכובדים הוא השמיץ את הציבור החרד עם קללות וגידופים שלא שמעתם אוזן, פשוט נורא. ועכשיו לבעיה, כשאני מעיר לו, הוא אומר לי. - עזוב אתה לא קול - אתה לא מבין עניין. אני כמובן לא יכול לומר לאף אחד, משום שהסודיות אצלי זה התחליף של אלוהים. ומה שזיעזע אותי, היה שאתמול בלילה -כך הוא סיפר לי הבוקר- הוא ישב עם חברה, לשאלתי נו מה עשיתם ענה כמסיח לפי תומו, דיבונו צחקנו, וגילגלנו.... אני שמכיר אותו בתור ילד טוב הזדעקתי, הלו, אתה מידרדר לי, תפסיק מה אתה אבא שלי, אמר, אמר וצדק. אני לא אבא שלו, אבל אני חבר שאוהב אותו, אני לא מתרכז בלימודים בגללו. אני חושש שזו איזושהיא בחורה שהוא הכיר לאחרונה במקום עבודתו, שהיא גוררת אותו, לא יודע. [ אגב תו"כ שאני כותב נזכרתי בעוד סיפור דומה אבל פחות חמור] איך שהיה את עזרתכם, אתם יכולים לתת בצורה כזו, שתסבירו, במילים פשוטות ועממיות, בלי הרבה פילוסופיות. מה דעתכם על שימוש בסמים, ואפי´ סמים קלים. בקשה: אל תכתבו לי מה דעתכם צריך להיות החוק בנוגע לסמים קלים, אלא מה דעתכם על השימוש, הוא אותו שדיברתי עליו - פעם אחת כבר מעד, לקצת יותר מקלים. הוא קורא את הנאמר - הוא אף פעם לא משתתף - הוא שלח לי דואר פרטי וכך הכרתי אותו. בתודה מראש, אוהב אתכם, יום נעים אני עף ללימודים.

Le Fay

New member
ומה דעתך על צריכת אלכוהול?

מריחואנה וחשיש מזיקים פחות מניקוטין, אלכוהול, ואליום (ועשרות תרופות חוקיות אחרות שנמכרות ללא מירשם), ובניגוד להם גם לא יוצרים התמכרות פיזיולוגית. לעניות דעתי האישית די פאתטי לצרוך אותם בכבדות אבל בתור מכורה לניקוטין ולקפאין, מי אני שאומר לאחרים מה לעשות? קללות וגידופים מייצגים אגרסיביות חברתית, וכשאי אפשר לרסן אותם - נוצרת הפרעה ממשית בתפקוד, שזו בעיה הרבה יותר אקוטית מעישון גראס.

Le Fay

New member
בהחלט כן, תודה. ../images/Emo24.gif

ואל תאמין לחצי מהדברים המרושעים שכותבים עליה בסיפורי השולחן העגול (זה מה שקורה, כמובן, כשמניחים את כתיבת ההיסטוריה לגברים).

avidadon

New member
מה פאתטי בלצרוך קפאין?

סך הכל זה לא בריא. אבי, מכור לשעבר.

Le Fay

New member
מזל טוב!!! ../images/Emo13.gif

שום דבר - חוץ מזה שזו התמכרות כמו כל התמכרות אחרת. למשל, זה שאני לא אצא לסופשבוע במדבר בלי להצטייד בכמות מסחרית...

יש הבדל

סמים ואפי´ קלים, זה פריצת גדר בשבילו. אני מדבר על סכנה אמיתית, תפסיקו. הוא עוד יחשוב שזה רציני.

Le Fay

New member
הבנתי שאתה חושב שזו סכנה אמיתית

אבל ברצינות לגמרי, אני חושבת שלא. אילו אמרת שהוא מתמכר לאלכוהול הייתי נבהלת - למרות שגם מזה אני צורכת לא מעט. הידיד שאתה מדבר עליו נשמע כמו אב-טיפוס של מתבגר שבועט בהכל. לבעוט בהכל זה תמיד מסוכן, אבל זו הדרך היחידה לזכות בעצמאות. אי אפשר לדלג על השלב הזה: אם מוותרים עליו נשארים כנועים וצייתנים. ובניגוד לדעת משרד הבריאות, אני לא מאמינה שעישון גראס מוביל לשימוש בהירואין. אפילו לא באקסטזי ובני מינו.

נכון, אבל...

כרגע המצב החוקי הוא, שמי שמעשן אלכוהול וצורך סיגריות (הוודקה, הוודקה...) לא עובר על החוק, בעוד מי שמשתמש בדברים המופיעים ברשימת הסמים האסורים לשימוש - הופך להיות עבריין. המשמעות הנוספת של זה היא, שהדרך "להשיג" את אותם חומרים אסורים, גובלת בפשע או בקשר עם פושעים או עם כאלו שהם בקשר עם כאלו שיש להם קשר עם עבריינים. קללות וגידופים הינם מחוץ לתחום בכל מקרה, וכמו שנאמר: "כל המוציא דבר קללה מפיו, ינעל אבי אבי אביו".

Le Fay

New member
צודק. ומי שנתפס משלם את המחיר. אבל

(יש אבל) זו בדיוק הדרך ללמוד להיות עצמאי ואחראי לעצמך: לפרוץ גבולות ולשלם את המחיר, עד שאתה מבין בדיוק אלו מחירים אתה מוכן לשלם ואלו לא, ואלו גבולות די חשוב לך לפרוץ (כמעט בכל מחיר), אם בכלל. לא יכולה לומר שהתמודדתי עם זה כי בעצמי מעדיפה בירה על באנג. כל יום (וגם על זה מוותרת רוב ימות השבוע). אבל דומני שגם משטרת ישראל לא בדיוק עושה עניין מגראס לצריכה אישית (אלא אם אתה ידוען מושך כותרות). תקן אותי אם אני טועה.

אני מדבר על הצד האישי

על זה שאני נהיה עברין אם אני משתמש. אתן לך דוגמא, לפני כמה שבועות נסענו לירושלים, ונתקענו בפקק אימים בגלל תאונה, ניצלתי את יכולתי לדהור על השוליים ולא לקבל דו"ח, וכך עקפנו את הפקק. עד עכשיו, בכל פעם שאני נזכר, יש לי הרגשה לא טובה... הייתי איש רע. היותר גרוע הוא, שכמה שחשוב לפרוץ גבולות, חשוב להציב לעצמך גבולות חדשים. ולאו מילתא זוטרתא היא...

Le Fay

New member
שוב צודק, ושוב יש "אבל" ../images/Emo13.gif

לא יודעת מה איתך, אבל רובנו עוברים מפעם לפעם על החוק (וממילא גם נתפסים לפעמים) וגם מציבים לעצמנו גבולות. השאלה היא היכן הגבולות האלה עוברים
אני למשל משלמת די הרבה דו"חות חניה, ונקנסתי יותר מאחת על נהיגה במהירות מופרזת; והעובדה היא שבפועל מוכנה לשלם את המחיר ולהמשיך לעבור על החוק. לעומת זאת בשום פנים ואופן לא אחנה בחניית נכה
או אתחמק מתשלום מיסים. ולפעמים עצם העובדה שאנשים רבים עוברים על אותו חוק מביאה בהדרגה לשינויו והתאמתו למציאות חדשה: החוקים תמיד מפגרים אחר המציאות. כך זה היה בעניין העבדות ומעמד האשה, ולהבדיל אלף אלפי הבדלות - בעניין "חוק היובש". יתכן שזה יעבוד גם בעניין עישון מריחואנה?

חניבעל.

New member
חופשיות = סמים ?

אתה רוצה שאכיר לך כמה חרדים וחרדיות שמעשנים סמים ולאו דווקא קלים? לדעתי האישית עם סמים קלים אין בעיה, עישון סגריות (סעמאק איזה השתעלות קיבלתי עכשיו), שתיית אלכוהול, אלו דברים הממכרים הרבה יותר ומזיקים הרבה יותר לגוף ואת זה אתה יכול לשאול כל רופא. (ואם יש אלוהים שיעשה לי קפיצת הדרך לאמסטרדם)

חי אדר

New member
איסור סמים קלים ופישרם

האמת כי בחוק הישראלי יש פרדוקס מסויים. מצד אחד יש היתר גמור לשתות משקות אלכהוליים, אשר סכנתם גדולה יותר מהסיכון המצוי בעישון חשיש (=כיף) או מריחוואנה (=גראס). עם זאת נראה לי כי מוקד הבעיה שורשו ויסודו בשירות הצבאי. כידוע כי על חיילים העומדים על משמר ארצנו אסור כל דבר משכר. בין עישון בין שתיה. לגבי שתיה ההנחה היא כי יש ריח הנודף מהשותה ולכן החייל יינזר. מה שאין כן לגבי עישון, אין דרך לאתר אם החייל מעושן. שמא תאמר לפי העיניים האדומות? כבר נמצא לכך פיתרון ע"י סטילה. והעניים מבריקות ובוהקות כלאחר רחיצה במים. הדא הוא דכתיב עינייך ברכות בחשבו .

גל נעים

New member
שעלו מן הרחצה?-הנה מראי מקומות.

לכבוד מעכ"ת ידידי משכבר הימים: גמרא-מסכת עישונין דף ל"א ע"ב: משנה:תנו רבנן,כל המעשן מחצית החפיסה יותר קב בצד אגודלו לשימוש חוזר, אמר ר´ נטרונאי-אין זו בלבד אלא יעשר לכהן גדול. גמרא: דרש רבי שמלאי:"מאי "שיניך כעדר הקצובות"?(שה"ש),אמר רב יוסף אמר רב-שלמעשנים "מארעחוואנע" אין כתמים בשיניים,ככתוב :"תדשא הארץ דשא עשר (ברא´). :יעשר לכהן גדול:אמר רב דימי ואיתימא רב ששת-מאי "יעשר לכהן גדול", פליגי רבנן,חד אמר יעשן מקצת ויעשר את היתרה וחד אמר יכין דשא עשב ככותבת הגסה ויתן לכהן ברגל. ------------- ע"ב:מתניתין:(פרק ומנין?) מנין לדשא שצבעו ירוק?,אמר רב כתיב בה,רחמנא:"כירק עשב נתתי לכם" (ברא´) ומנין לעיניים שכלו צבעם?,כתיב בה:"כלו עינהם כי אין עשב" (ירמיהו י"ז). ומנין שבמסיבות מרכלותם של סוחרי דשא איננה יפה?,כתיב בה:"עשב אשר לא יקוה לאיש ולא ייחל לבני אדם" (מיכה ה´) ויש אומרים:"כל עשב השדה היכה הברד" (שמות-ט´)

חברה, היאם אין כאן מישהו שנחלץ להגנ

תי? מה אני לבד??? שיהיה. זה קורה לי הרבה. הסמים, הם מפלט טוב ונוח לברוח אליו, כשהחיים נעשים קשים. הוא מסבך בני אדם, וגורם להרס רב. קשה מאוד לעבור תהליך קשה, כיציאה בשאלה בהצלחה. תו"כ צריכת סמים. שבת שלום, ויום נעים לכולם.

גל נעים

New member
OK,אפשר להבין את המצוקה שלך.

אין לי שום בעיה לקחת את כל מה שאמרתי עליך חזרה, ואני גם מודה בטעותי, אני עדיין לא מכיר אותך,ואני אשמח להכיר בעתיד, אבל דחילק-תשנה טיפה את סגנון הכתיבה שלך למעננו OK? שבאמת תצליח ותהיה מאושר-זה העיקר בחיים. שבת שלום גם לך.

למעלה