יוצא בשאלה

גבעון

אתה מרשים. אתה כל כך לא קורא את ההודעות שצריך לרשום לך את אותו דבר עצמו חמש פעמים כדי שהוא יחלחל.

" אתה טוען שהיהודים לא היו רוב מהחורבן עד 48, אם לא תקן וקבע תאריכים היסטוריים סבירים."
אתה מוזמן להמשיך לחשוב שטענתי שהיהודים לא היו רוב מאז המפץ הגדול ועד 1999. את כל התיקונים וההסברים כבר עשיתי בפעם הראשונה ש"תיקנת" אותי. הטעות היתה ונשארה שלך, בהבנה של מה שאני טוען.

"זה לא משנה ממה היה מורכב הצבא של קאוקגי כמו שלא משנה ממה מורכב הצבא של ערפאת(גם אצלו ערב רב של לאומים, היו כולל, לוחמים עירקים, מצרים, ירדניים לבנוניים וסורים ויועצים, גרמנים, יפניים, רוסים, אלבנים, ואפילו איריים ועוד ועוד . למרות זאת אירגונו נקרא צבא שחרור פלסטין עד אוסלו. המפקד הוא פלסטינאי(גם ערפאת וגם קאוקגי ראו את עצמם פלסטינאים אוטנטיים למרות שנולדו מחוץ לפלסטין המצומצמת כהגדרתם) חוסייני וודאי היה פלסטינאי נולד בירושלים ונקבר בהר הבית בטקס צבאי מלא."
אז הפלשתינאים נלחמו בלי להלחם. טוב לדעת. היכן טענתי שחוסייני לא היה פלשתינאי?

"אתה מדבר על סד"ק, המזל של צה"ל היה א. שהצבאות הערביים התנהלו בעצלתיים, ב. למרות הכוח הפליסטינאי המוגבל, הם כמעט הצליחו לנתק את ירושלים מת"א בתנועת השיירות. למעשה הפילוג שלהם, מול האחדות של ההנהגה הישראלית סביב בן גוריון ומטה המלחמה שלו הביאו לתבוסה ערבית בשדה הקרב, ולהפוך את הקערה על פיה."
אני לא מדבר על סד"ק אני מדבר על העובדה שהמלחמה מול הפלשתינאים הוכרעה עוד לפני שהתחילה מלחמת העצמאות ולכן הפלשתינאים לא לקחו בה חלק. ואת זה כתבתי כבר מהתחלה, מה שלא הצלחת להבין.
הצבאות הערביים לא "התנהלו בעצלתיים". הצבאות הערביים לא תקפו עד שהבריטים עזבו את הארץ ועד אז המלחמה מול הפלשתינאים כבר פחות או יותר נגמרה.

"מלחמת העצמאות הוכרעה לטובתנו, בעיקר בגלל הנחישות של בן גוריון לנצח במלחמה בכל מחיר, והפילוג בין הערבים לבין עצמם. חוסר הרצון שלהם להאבק בצבא הישראלי הקטן והנחוש, שהתנהל בצורה יעילה ומהירה מול צבא פלסטינאי ערבי מהוסס חסר ציוד ותחמושת , וחסר אחדות ומוטיבציה. עיין בכתבי ב"ג (כיוון שב"ג הוא סמכות שילטונית, אז לא אוסיף את התואר רוה"מ ושר הביטחון הראשון...) "
אז שינית את התיאוריה לגבי למה ניצחנו, ועכשיו אתה מסתמך על בן גוריון. נו מילא.

סרונטס

New member
דיון מיותר

אתה ממציא שמות, עוסק במוניפולציות, לא מבין את הנקרא. מבלבל מושגים ועובדות. אין טעם בדיון,גם לא ברור לי מה גילך האמיתי , לפי תבובותייך אני חושש שאתה עדיין לא מספיק בוגר לסוגיות כבדות משקל....

ברור שכשאתה צריך להוכיח את טענותיך

הדיון נהיה מיותר. זה רק מראה מה הן שוות.

ramyc

New member
סליחה שאני מפריע אבל זה פורום יוצאים בשאלה ?

למעלה