יוצא בשאלה

zed000

New member
יוצא בשאלה

חדש פה יצאתי בשאלה אך אני מאמין בדת מאוד מאמין חושב שיש שם איזה גורל ויש איזה משהו קוסמי בדת היהודית אבל לא מאמין שזו הדרך שבן אדם צריך לחיות על פיה ולא משנה מי קבע מה, חושב שזה עולם חשוך ופנאט חושב שהדת לא רלוונטית וחבל להתעסק בה, מקווה להנות איתכם בפורום.

לדעתי לא

להחליט שהדת נכונה יפה וקוסמית, אבל להתעלם מהשלכות המעשיות של הדת על החיים הפרטיים מסיבות כאלה ואחרות נשמע לי סתירה.

Sonic hedgehog

New member
למה?

לדעתך אי אפשר להאמין בקיום אל שאין לו דרישות מהאנושות (בתור דוגמה אחת)

לא.

סביר להניח שזה נובע מהנחות ועקרונות הנובעים מתוך הכרה של החברה האנושית והשלכת עקרונות אלו על דמות אלוהים. כמובן שניתן להתפלסף על הגדרת אל והשוני שלו מהאדם, ולכן יש סתירה בהנחות היסוד...אני אכנס לזה בערב אחרי המבחן

ד.א.
הוא לא טען שהוא מאמין באל שאין לו דרישות. הוא טען שהוא מאמין בדת (היהודית), ושהיא יפה וקוסמית. אבל במשפט הבא טען שהיא לא רלוונטית. פה הסתירה. (והוגמא שהבאת לא שייכת למקרה הספצפי הזה, כי הדת היהודית מגדירה בצורה מאוד מסוימת מהו האל שלה... )

ramyc

New member
אפשר להאמין או לא להאמין - עניין לדעה אישית

יצאתי לפני שנים לא בגלל שהפכתי איתאיסט אלא שלדעתי היהדות האמיתית והמקורית נעלמה מתחת למעטה מאוד עבה של תקנות וסייגים שהותקנו במשך דורות על ידי "חכמים" רבים ומשונים. בתיאוריה, אם סנהדרין היו קמים לתחייה ורואים את החרדים שלנו עם כל תקנותיהם הם לא היו מאמינים שהם באמת יהודים.

אז אני מאמין שיש אלוהים (או ישות עליונה) ואני נהנה ממסורת נחמדה אבל אני חי כרצוני ואין לי ספק שלאלוהים ממש ממש לא איכפת אם אני ממלמל ברכה לפני ואחרי כל פעילות או שלא. בקיצור, אני עושה קידוש כי מתחשק לי וזה נחמד ואני עושה סדר פסח (קצר וחביב) כי אני נהנה מזה.

אני חושב שהמשותף לכולנו הוא האמונה בזכותו של הפרט לצאת מהכלל החרדי ולחיות כרצונו והשאיפה לסייע ליוצאים.
להיות אתאיסט - זאת בחירה אך לא תנאי מוקדם ליציאה בשאלה.

תזכו למצוות

סרונטס

New member
התאוריה שלך

קצת מוזרה, בהתחשב בעובדה שאת רוב השיטה של "תקנות וסייגים" בנתה הסנהדרין הגדולה שניהלה את השילטון בארץ לאחר החורבן עד שנת 415 לספירה , ואז בוטלה בצו קיסרי (מאחר החורבן עד אותו תאריך , התקיימה למעשה אוטונומיה דתית יהודית כשהריבון האוטונומי היא הסנהדרין) תחת כיבוש רומי, לסנהדרין היה כוח אדיר. כך שקשה לומר שהם לא היו מזהים את החרדים של היום כיהודים, אבל בהחלט לא מבינים מה הם בדיוק לובשים שנראה תלוש מהאיזור הזה,

ramyc

New member
במקום שיש שני יהודים - יש שלוש דעות

אני מכבד את דיעותיך בין אם אתה חרדי, בודהיסט, אתאיסט, קומוניסט - או כל מה שתירצה.
בסך הכל הצבעתי על כך שלא כל היוצאים הם בהכרח אתאיסטים.

תיזכה למצוות

סרונטס

New member
אתה מזכיר לי

בדיחה, על מלחמת העולם השנייה, חייל יהודי שירת בצבא הוד מלכותו, וכשסיים שירות מוצלח במלחמה, הגיע למסדר הענקת דרגות, לפני הענקת הדרגות המפקד שאל לזהותם הדתית של החיילים כדי להעניק להם ספר קודש של דתם, לכל חייל עפ"י דתו ואמונתו. כשהגיע לחייל היהודי שאל המפקד . ומה דתך סמל ג'ק? אין לי דת ענה הסמל. הבנתי אמר המפקד, טוב, אז בוא תיקח תנ"ך מיסטר רבינוביץ.....

ramyc

New member
מצחיק :) אבל נכון

ומיסטר רבינוביץ חייך בסבלנות למפקד שבא מארץ מוזרה בה אנשים מרגישים צורך נפשי עז ובלתי ניתן לשליטה לקטלג אותך לפי תויות מוכנות מראש.

רק בשורות טובות אחי.

תיאוריה נחמדה

יש לה גם הוכחות?
א. לזה שכל השינויים נעשו על ידי הסנהדרין
ב. שהסנהדרין פעלה עד 415 לס'.

סרונטס

New member
קודם תצליח להוכיח

את הציטוט הזה מדברייך " היהודים לא היו כאן רוב עד קום המדינה וגם אז הם היו רוב כי ערבים ברחו/גורשו" ואח"כ אוכיח את שלי...

זו בדיוק הטענה

שקראת מחוץ להקשר, ומה שהכי מפתיע הוא שאתה ממשיך לעשות זאת.
הבחור דיבר על רוב יהודי בתחילת המאה ה20 אז הסברתי לו שרוב יהודי בא"י לא הושג עד הקמת המדינה.
אבל מה זה חשוב, העיקר שתוכל לטעון "תיקנתי" ושיש לי "בלבול במושגים היסטוריים". תמשיך "לתקן"...

סרונטס

New member
אני ממתין להוכחות של

שהיהודים לא היו כאן רוב מאז החורבן עד ערב מלחמת העצמאות, לא רק שאתה שוגה, אתה מטעה בבלבול שלך את הקוראים, לא רק שלא הגבלת לתקופות, כפי שמתבקש ממי שקרא אי פעם ספר היסטוריה מקצועי, אלא אתה מבלבל באופן אובססיבי בין עובדות, טוען שהפלסטינאים לא נטלו חלק במלחמת 48 שזה קשקוש גדול, הם היו מעורבים עד צוואר במלחמת העצמאות, ובגלל סיכסוך בין שני ראשי צבאות שלהם בארץ, ורצונו העז של פאוזי קאוקג' לגרום מפלה לחוסיינים שנואי נפשו, (אתה יכול לקרוא על כך אצל יהושע פלמון , איש הש"י שעמד איתו בקשרים חשאיים) התבוסה הערבית בקרבות 48 היא תוצר ישיר של העימות בין קאוקגי לחוסייני,
קאוקגי' ציפצף על העובדה שהוא יגרום לתבוסה, העיקר ששנוא נפשו קאדר חוסייני יתפגר ויובס. אף הודיע לגו'ש פללמון שאם חוסייני יבקש ממנו תגבורת במהלך הלחימה , הןא לא ישלח אפילו חייל אחד לעזור לחוסייני, ואף הוסף הערה לאנש"י הש"י שהוא מבקש, "תדפקו אותם חזק" ועמד בהבטחתו ושיהה את העזרה עד שחוסייני הובס. אז מה הקשקוש על זה שלא השתתפו פלסטינאים בלחימה, לך תקרא את הזכרונות של המלחמה ההיא, ותבין שכתבת קשקוש.

אז בוא נראה

אתה מחכה להוכחות לטענה שמעולם לא טענתי, כתבתי לך שלא טענתי אותה ועדיין החלטת שאני צריך להוכיח אותה.
מה זה אם לא התחמקות?
אגב, גם לגבי הפלשתינאים במלחמת העצמאות לא ממש קראת את מה שכתבתי, כי כתבתי שבמקומות מסויימים הם כן היו חלק מן הלחימה. אבל מה זה משנה? העיקר שאפשר להפיץ דיסאינפורמציה.

צבא ההצלה של קאוג'י לא היה מורכב מפלשתינאים, אבל מה זה משנה?
400 איש עמדו לרשות חוסייני במלחמה, מתוך אוכלוסיה פלשתינאית של 750 אלף שרוב המלחמה איתה נגמרה עוד לפני הכרזת העצמאות והפתיחה הרשמית של מלחמת העצמאות. אבל מה זה חשוב?
הצבאות הרציניים היו צבאות ערב (בעיקר המצרי) ולא הפלשתינאים ויש לך תיאוריה נחמדה על למה מלחמת העצמאות הוכרעה לטובתינו, תסלח שאני קצת סקפטי לגבי התיאוריות המאוד נחרצות שלך שאף פעם לא מגובות בשום הוכחה פרט ל"זה וזה כתב". העיקר שאני מבלבל מושגים היסטוריים ושאתה לא צריך להוכיח שום דבר ממה שאתה כותב.

סרונטס

New member
אתה שוב מבלבל עובדות

אתה טוען שהיהודים לא היו רוב מהחורבן עד 48, אם לא תקן וקבע תאריכים היסטוריים סבירים.
זה לא משנה ממה היה מורכב הצבא של קאוקגי כמו שלא משנה ממה מורכב הצבא של ערפאת(גם אצלו ערב רב של לאומים, היו כולל, לוחמים עירקים, מצרים, ירדניים לבנוניים וסורים ויועצים, גרמנים, יפניים, רוסים, אלבנים, ואפילו איריים ועוד ועוד . למרות זאת אירגונו נקרא צבא שחרור פלסטין עד אוסלו. המפקד הוא פלסטינאי(גם ערפאת וגם קאוקגי ראו את עצמם פלסטינאים אוטנטיים למרות שנולדו מחוץ לפלסטין המצומצמת כהגדרתם) חוסייני וודאי היה פלסטינאי נולד בירושלים ונקבר בהר הבית בטקס צבאי מלא.
אתה מדבר על סד"ק, המזל של צה"ל היה א. שהצבאות הערביים התנהלו בעצלתיים, ב. למרות הכוח הפליסטינאי המוגבל, הם כמעט הצליחו לנתק את ירושלים מת"א בתנועת השיירות. למעשה הפילוג שלהם, מול האחדות של ההנהגה הישראלית סביב בן גוריון ומטה המלחמה שלו הביאו לתבוסה ערבית בשדה הקרב, ולהפוך את הקערה על פיה.
מלחמת העצמאות הוכרעה לטובתנו, בעיקר בגלל הנחישות של בן גוריון לנצח במלחמה בכל מחיר, והפילוג בין הערבים לבין עצמם. חוסר הרצון שלהם להאבק בצבא הישראלי הקטן והנחוש, שהתנהל בצורה יעילה ומהירה מול צבא פלסטינאי ערבי מהוסס חסר ציוד ותחמושת , וחסר אחדות ומוטיבציה. עיין בכתבי ב"ג (כיוון שב"ג הוא סמכות שילטונית, אז לא אוסיף את התואר רוה"מ ושר הביטחון הראשון...)

למעלה