יוצאת מהארון

יוצאת מהארון

שלום החלטתי לצאת מהארון גם בפורום הזה שהוא כמעט פורום הבית שלי.... שלום כבר הרבה זמן שאני מחפשת עבודה קבועה ולא ממש מוצאת. קורות החיים שלי מוגדרים על ידי מקבליהם כ"מעניינים", ו"מרשימים" אבל אלה בדיוק המילים שלא מביאים לעבודה. החלטתי לנסות למצוא את מזלי דרך הפורום הזה שאני חברה בו שנים רבות גם אם לאחרונה לא כותבת בו הרבה. ראשית, אני גרה בדרום, ליד ב"ש. לא אכפת לי לנסוע אבל הדרום זו הנקודה ממנה אני יוצאת. שנית, אני בעלת תואר שני בייעוץ חינוכי (ראשון בחינוך ואנגלית), בעלת תעודה של מטפלת משפחתית, עיקר נסיוני הוא בהרצאות (בעיקר במכללות ובאוניברסיטה) בתחומים של חינוך, התנהגות ארגונית, הורות, הנחיית סדנאות, וגם קצת ניסיון אדמיניסטרטיבי. חשבתי להתחיל תואר שלישי אבל עוד לא מצאתי נושא שידליק אותי מספיק. וכן, יש לי גם ניסיון רב בתחום האבדן (מחקר, סדנאות, הרצאות), ובהקשר הזה גם בכתיבה ובהוצאה לאור... מה אני מחפשת? משהו מענין, שאוכל לתרום בו ולעשות משהו משמעותי, משהו שבו קורות החיים שלי הם יתרון ולא משהו "מענין". אשמח אם תשמעו על משהו ותפנו אותי. תודה רבה מראש. יעל

Tנקר בל

New member
אוף, קשה...

נורא מרגיז השלב של חיפוש עבודה, למרות שאני בטוחה שבסופו של התהליך תמצאי משהו טוב שהולם אותך. אני מנהלת פרוייקט של נוער בסיכון - אם נראה לך שמתאים לך לעבוד בתחום זה בהנחייה קבוצתית ובהנחיית הצוות - אשמח לדון איתך בפרטים (זו עבודה חלקית מאוד - משהו כמו שעתיים בשבוע, אבל זו התחלה...). חשת על עבודה אקדמאית? נראה לי שאת יכולה להיות מעולה בתחום הזה (לשלוח קו"ח לאונ' בן גוריון, מכללת ספיר, מכללת אשקלון, אחווה וכו'). עכשיו אני נזכרת שקיבלתי מייל לפני שבוע על צורך בעו"ס לחברת השמה של מטפלים בקשישים באשקלון, אני יכולה להעביר לך פרטים אם מעניין אותך (אם כן - עדיף שתשלחי לי הודעה בפייסבוק)

היי

חשבתי על עבודה אקדמית, בטח חשבתי. וגם שלחתי לאוניברסיטאות ומכללות קורס מקסים שבניתי (לדעתי מקסים) אבל! מאחר ואין לי ד"ר אז יש בעיה. ובמכללת ספיר אני מלמדת לא קבועה ולא יכולה להפוך את זה לקבועה. באסה רצינית כי אני ממש אוהבת להרצות וללמד שם. בשביל להכנס לאקדמיה צריך היום לעשות ד"ר. אין מה לעשות. ואני מחפשת נושא שיהיה משמעותי (לא סתם מחקר, משהו שיתרום לאומה...) שיענין אותי ויגרום לי לרצות לחקור. אז מחפשת. לא מוצאת בנתיים. ואני לא עו"ס. כך שכל המקומות בהם מחפשים עו"ס סגורים בפני. כי צריך להיות רשומים בפנקס שלהם. והלוואי והייתי אופטימית כמוך. אשמח לשמוע פרטים על העבודה הזאת של הנוער בסיכון. תודה. יעל

אז זהו

כדי לא לאכזב יותר, אין סכנה כזו אי פעם שאני אצא אחרת מהארון. א. אני עוד חודש וחצי בת 45. כן. או 30 ו15. (והנה עוד מישהו שעוד חשב אולי לעזור לי למצוא עבודה חוש עכשיו לעצמו - מה אני צריך זקנה כזאת???!!!) ב. אם אני ארצה עוד אחד, אני אצטרך למצוא עם מי לעשות את זה ובנתיים די טוב לי עם הנוכחי. ג. מנועה מלומר מה ג' אבל יש גם ג'. אז לא לדאוג לגבי, אני לא יוצאת מהארון הזה.... יעל

סגלה

New member
ראשית

גם אני אוטוטו בת 45 בתאריך 4.5 ובעברי ב אייר מה התאריך שלך? שנית מצטערת שאיני יכולה לעזור בחיפוש עבודה רק אומר חלך אל תרפי ידיים. בימים אלו בעלי בן 47 קיבל עבודה. אז חזקי ואמצי וחפשי עוד אפשרויות.

תמי ס

New member
או יעל

איזה שיט זה. מכירה והייתי בשיט הזה. כל כך מבאס. את צודקת שפתחת את ההודעה הזו כאן, גם אני עשיתי כך (בפורום אחר) ואכן מצאתי עבודה (אמנם לא הייתי מרוצה בה, אך אחרי 9 חודשים מצאתי עבודה אחרת גם דרך הפורום ההוא). לצערי לא יכולה לעזור לך, רק רוצה לשלוח חיבוק.

איזה תקופה מבאסת וקשה

כ"כ מזדהה עם הקושי של למצוא עבודה כלבבי, וסליחה מראש שאין לי איך לעזור. הייתי שם והתיאשתי - אז מצאתי חלופות זמניות (שהן טובות אך זמניות) שאשוב בקרב למעגל המחפשים אני מקווה שזה יהיה בקלות ושולחת גם לך חיבוקים ומקווה שזה יעבור במהרה ושתמצאי את העבודה הנכונה ביותר לקישוריך הרבים והמבורכים. טוב שפרסמת ואם אני זוכרת נכון פלגיה פעם פרסמה רשומה על טיפים למחפשי עבודה אולי תוכלי ללמוד מחכמתה עוד משהו אחד או שנים איך המדיה הוורטואלית יכולה לשרת את מטרותיך. ממש ממש בהצלחה מחכה לעדכונים טובים ומבורכים

אין לי מושג מדוע אני כותבת

אבל עדיין.מנסה להיות "על - סיבתית". את מהדרום , כאמור. אצלנו מגייסים כעת יועצי תעסוקה לתוכנית "אורות לתעסוקה" ("פרויקט ויסקונסין" הידוע , להרחבה ולקבלת משתתפים חדשים החל מחודש מאי. קורס ההכשרה ליועצים מתחיל באפריל). אני עובדת בתוכנית כיועצת כבר כמעט חמש שנים , מתחילתה (באם אין לך מושג על מה אני מדברת הרי שמדובר , בגדול , על פרויקט של משרד התמ"ת של השבת מקבלי קצבאותהבטחת הכנסה למעגל העבודה). הכל קורה במרכז התעסוקה בנתניה. אין מבחינתך מצב למעבר , מה?
. לא יודעת. מנסה לחשוב איך ביכולתי לסייע לך. את "נקראת" כאשה ברוכת כשרונות. לגמרי
.

נתניה

קצת רחוק לי ואין מצב למעבר. בכל מקרה תודה ואם יהיה משהו בדרום, אשמח לשמוע... נתניה... וואו, זה רחוק. תודה.

דיא

New member
תוכניות הסבה

תבררי היכן יש תוכניות הסבה לאקדמאים לחינוך, לסיעוד, ותשלחי לשם קורות חיים ותוכניות קורס. בטח בחינוך יש לך מה לתרום, אבל גם בסיעוד הם מלמדים קורס מבוא לסוציולוגיה, סוציולוגיה של בריאות, סדנאות תקשורת. אני משערת שיש עוד תוכניות כאלה, למשל לעולים חדשים. כדאי לבדוק מה ואיפה. כל כך מתאים לך ללמד. מקווה שהתקופה הזו תחלוף במהרה ותביא בסופה המון צמיחה והגשמה.

../images/Emo140.gif

שלום יעל, אולי תנסי את המכללה לחינוך ע"ש קיי בבאר-שבע? עם רקע אקדמי ותעסוקתי כמו שלך נראה לי שיקבלו אותך גם עם תואר שני (במסלולים לתואר ראשון ואולי במכינה). מקווה שתמצאי את עצמך בקרוב. מאחלת לך הצלחה רבה! שבוע טוב מירי

../images/Emo45.gif נראה יופי של רעיון אפקטיבי

יעל, מאחלת לך למצוא משהו שממש תפור עליך!

שאליונת

New member
אני לא יכולה לעזור לך אבל ליסטן טו דיס

אימא שלי היקרה לי מכל וכל יצאה שוב לעבוד בגיל 43 במשרה מלאה באיזה בנק שרפה שם שלוש שנים עזבה כולה מבועסת מחוסר עיסוק במה שחפץ ליבה המשיכה ככה חודש חודשיים לא להאמין ביכולות שלה להאשים את הגיל וכו' ואת שוק העבודה הזוועתי פתאום מצאה משרה תפורה על מידותיה במרכז רפואי ענק היה שם רע למדי אבל את העבודה היא אהבה שרפה עוד חמש שנים עד שבסוף נמאס להם שיש לה צרות בבית (כן, אמיתי לחלוטין ודווקא המון מכירות את האדון שהנפיץ את זה) את יודעת לא לעניין שההורים שלך מחזירים ציוד יחד עם נכד פוטנציאלי את ממש לא בסדר אם את לא מחייכת בעבודה בכולופן היא פוטרה בגיל חמישים ככה כמתנה ליומולדת ויללה ויבבה כי באמת היתה לה זכות אבל תוך כדי היא מצאה משרת ניהול עוד יותר בכירה איכשהו שעוד יותר תפורה עליה ועכשיו היא שם מה כל הסיפורציה הזו? לחזק אותך אל ייאוש המשרות שם הן בדרך כלל נמצאות במודעות של השורה עם השתי מילים ומספר פקס או טלפון ולאו דווקא במודעות המפוצצות. מאחלת לך למצוא אחת כזו ומהר.

נאשא

New member
אני עוד לא התיחסתי

בעיקר כי אין לי דברים חכמים לומר וכי עוד משהו שאני לא יכולה כרגע לפתוח פה. מה שכן אני רוצה להגיד לך שצריך לדבר עם אנשים שמבינים בראיונות. יש דרכים להבהיר שארגון רוצה אותך וזה לא תמיד רק מהקריאה של קורות החיים. וגם רוצה לומר לך שרגל בדלת הוא ביטוי אנגלי שאני מאד אוהבת: כבר יצא לי עצמי ויצא לי גם לראות סביבי אנשים שהתחילו בהתנדבות או בתפקידון קטן, ומהר מאד ראו מי הם ומה הפוטנציאל שלהם והם קודמו בדיוק לאן שרצו ואף יותר. מאמינה בך. אבל את חייבת להאמין בעצמך ולעבוד עם מישהו שמבין בזה על איך למכור את עצמך. זה לא כזה טבעי לכולם.

למעלה