יוצאים לטיול לבד ....

aiz1983

New member
יוצאים לטיול לבד ....

היי חבר'ה, חשבתי על לנסוע לטיול לאוסטרליה לבד ... רציתי לבקש מכל מי שטייל אי פעם לבדו - שישרשר לכאן הודעה ובה יכתוב לאן טייל לבדו, לכמה זמן ואיך היה ? תודה !!

sela v

New member
אתה יכול למצא שתי תשובות

בשאלות הנפוצות. אני טיילתי באפריקה 4 חודשים לבד, ובעוד כמה טיולים. מה שכן בד"כ אתה לא נמצא לבד לגמרי אלא בחברת מטיילים אחרים, ואנשים מקומיים. יש יתרונות ויש חסרונות לטיול לבד. שאתה מטייל לבד אתה יותר פתוח כלפי אחרים. חסרונות, לפעמים אתה לבד, ובמיוחד קשה אם אתה חולה, למרות שאני הייתי חולה שטיילתי לבד, וזה לא היה כזה נורא.

אפריקה

מתוך עשרה חודשים, הייתי שמונה וחצי לבד.אומנם בכל מקום מכירים ופוגשים אנשים וכמעט לא נמצאים פיזית לבד, אבל הלבד הזה הוא במובן של אי מחוייבות לאף אחד בשום נושא ובאף רגע. יש חופש טוטאלי, כזה שמבינים שקיים רק כשבאמת חווים אותה כך.המצב הזה מאפשר להכיר אנשים ובעצם דיי נכפה עליך להכיר וזה נפלא.האפשרות לקום בבוקר ולעשות ככל העולה על דעתך בלי לתת דין וחשבון ובלי להתחשב ברצונות של אף אחד (וזה לא נאמר ממקום של אגואיזם)היא פשוט מדהימה. אני ממליצה בחום על החוויה ובכל מקרה מתחילים ולעולם לא יודעים מה יקרה בהמשך. אחי נסע לבד להודו וחזר עם מי שכיום היא גיסתי המדהימה
דבר נוסף, זוהי תקופה של הכרות בינך לבין עצמך ואין דרך מוצלחת מזו.

aiz1983

New member
ואו איזה כיף ! תודה ../images/Emo24.gif

אוסטרליה חכי לי, אני בא

גם אני הייתי בטיול לבד,

וזאת הייתה חוויה מדהימה. כמו שכתבו כאן, אתה מרגיש חופש שמעולם לא הכרת - אתה לא מחויב לאף אחד, אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה, ואתה לא צריך להתייעץ עם אף אחד. מעבר לזה, אני חושבת שבזכות החופש הזה אני עשיתי המון דברים שבדרך כלל לא הייתי עושה. זה נותן לך יותר אומץ, אתה לא מפחד ממה אנשים יגידו עליך או יחשבו עליך. כמובן שיש חסרונות, אבל אני חושבת שהיתרונות עולות על החסרונות. לא לכולם מתאים באופי לנסוע לבד, אבל אני מניחה שאם עלתה לך בראש המחשבה לנסוע לבד בלי שתדחק אותה הצידה במהירות, אתה מאלה שיכולים מאוד ליהנות מלהיות לבד.

aiz1983

New member
אחלה .. אבל תגידו ..

למה אתם מתכוונים כשאתם אומרים "להכיר שם אנשים" , באילו סיטואציות מכירים אנשים חדשים ועד כמה זה באמת חשוב ליצור חברויות חדשות בחו"ל ? האם זה קריטי ? שלא תבינו לא נכון- אני מאוד חברותי ומאוד אוהב אנשים, אבל קיבלתי כאן רושם שזה ממש מומלץ להכיר אנשים חדשים , ורציתי לשאול למה.. תודות.

sela v

New member
כל מיני סיטואציות

דבר ראשון פוגשים אנשים בהוסטלים ובקמפינגים, ואנשים נהנים לספר אחד לשני איפה היו מה ראו, כלומר חוויות. וגם באוטובוסים או כל כלי תחבורה איטי שנוסעים כמה שעות, בשביל לא להשתעמם אנשים מדברים אחד עם השני, ולפעמים נוצרות חברויות עם מטיילים אחרים, וגם עם מקומיים שבמיוחד במדינות עולם שלישי שאליהן לא מגיעים הרבה תיירים מסתקרנים מי הם המטיילים, ולמה הם מטיילים.

q a z 7

New member
גם לי יש שאלה

האם אדם ביישן יתקשה לטייל לבד? אינני אדם שנפתח בקלות וקוסם לי לטייל בלא מחויבות כלשהיא, אולם אני חושש שלא אקלט (בקרוב אני יוצא לטיול תרמילאים ראשון).

natyh

New member
נראה לי להיפך

אם תטייל לבד לא תהיה לך מחויבות ולא תצטרך למסור דו"ח לאיש ותוכל לקבוע את הפתיחןות שתתאים לך ולמי מתי ואיך להיפתח . נתי

sitvaniyot

New member
../images/Emo160.gifאז ככה..

לטייל לבד זה עניין של אופי ובטחון עצמי ולא מתאים לכל אחד. טיילתי לבד באירופה, בארה"ב, באיי האוקינוס השקט, בניו זילנד, ובדרום מזרח אסיה משם חזרתי לפני חודש. ואולי שכחתי איזה שהוא טיול אבל זה לא משנה. כל הטיולים האלו היו כל אחד לתקופות של 4-6 חודשים. כשחסרה לי חברת בני אנוש, הייתי נחמדה ויצרתי קשרים עם טיילים אחרים, (איפה? באוטובוס, במסעדה, במוזיאון, בטרק, בקיצור בכל מקום) וכשלא בא לי, הייתי לבד על אמת. בבלוג שלי יש קטע שמדסקס את הנושא. קרא אותו.

סתווניות

נדמה לי שאת חדשה אצלנו, נכון? אם לא ובעיקר אם כן, ברוכה הבאה. אני שואפת להצטרף לפורום השני שלך, אבל כנראה אני עוד לא ממש מוכנה לכך.

אין מומלץ או לא מומלץ

זה פשוט לפי איך שמתאים לך, ולפי מה שנוח לך. לפעמים רציתי להיות לבד, להתבודד עם המחשבות שלי, ללכת לאן שהרגליים יובילו אותי בלי לתכנן. ואז הייתי פשוט קמה בבוקר ויוצאת. לפעמים פתאום מתחשק להגיד למישהו משהו, לפעמים מישהו נראה לך מעניין או מסקרן, לפעמים אתה רוצה לצאת לטייל עם מישהו ולהכיר אותו בדרך. ואז הייתי קמה בבוקר ומוצאת מישהו שמעוניין לצאת לטייל איתי. לפעמים גם יש מצבים בהם מבחינה בטיחותית אי אפשר לצאת לבד, למשל לטיול של יום שלם בהרים מומלץ מאוד ללכת עם עוד אנשים, כדי שאם חס וחלילה יקרה למישהו משהו, השני יוכל לקרוא לעזרה. אני באופן אישי לא התכוונתי ליצור חברויות כל כך עמוקות, אבל פגשתי שם מישהו שהיה לנו אפילו קשר רומנטי, ועוד שתי בחורות שנהיו ממש חברות קרובות שלי ואנחנו בקשר עד היום (אני אפילו נוסעת לבקר אותן בקיץ).

sela v

New member
מה שכן

מפליא, אבל דווקא שמטיילים בעיר גדולה מרגישים יותר בודדים כמשטיילים לבד.

זה כל כך נכון!

מרגישים את הלבד באופן יותר חזק כשנמצאים בעיר, לטוב ולרע. אגב, דיברתי עם חברה שלי על זה שבארץ לעולם לא היינו הולכות לטייל לאנשהו לבד, יוצאות לפאב לבד או כדומה. נניח לא הייתי נוסעת לשבוע לצפון לבד... בעוד שבחו"ל מרגישים הרבה יותר חופש לעשות מה שרוצים, והלבד נהייה יותר לגיטימי.

sela v

New member
כנראה שמטיילים אין פשוט ברירה

מה תשבי במיטה באכסניה או באוהל בקמפינג? אז פשוט יוצאים מהמקום הקטן שבו את ישנה בלילה, ומכירים אנשים אחרים. בארץ יש לך את הבית שלך שאת יכולה להתחבא בו אם את רוצה.

למעלה