יופי מבלבל?

Apikachu L

New member
יופי מבלבל?

אני נתקלת בכל מיני אמירות שיש אנשים כל כך יפים שהיופי שלהם מבלבל את הסובבים, וגם אמירות על זה שיש אנשים (נשים בעיקר) שמשתמשות/ים ביופי שלהם בשביל לבלבל אנשים וכאיזה סוג של כח.
האנשים היחידים שנתקלתי בהם אי פעם שהיו בעלי יופי מבלבל היו דמויות מספרים. אני באמת תוהה אם אפשר להתבלבל בגלל יופי ומשיכה, או שזה פשוט הגזמה פראית, או אפילו אנשים שפשוט מחפצנים אנשים מושכים, ולא רואים אותם כבני אדם ואז מופתעים מכל מיני דברים או שפשוט משהו מוזר בי, או שזה לא עובד על כולם?

כן, נתקלתי בא/נשים יפים/ות ומושכות/ים מאוד. אבל לא זכור לי שהתבלבלתי.
מכירים את את התופעה? נתקלתן פעם באנשים כאלו?

HH husa

New member
אם יש למשל ברחוב עם הרבה אנשים עם מראה

ממוצע , אדם מושך במיוחד יכול להסיט את תשומת הלב במידה שתבלבל.
זה כמו כל דבר יוצא דופן שמושך את תשומת הלב וגורם לאנשים לא להבין מה הם רואים.

RR2014

New member
בהחלט יש יופי מבלבל.

לי באופן אישי זה קרה כמה פעמים פעם אחת כשהכירו לי חתיך הורס באיזו מסיבה פשוט קפאתי במקום ולא יכולתי לנוע לעברו...
פעם שנייה כשהדרכתי עובד חדש שהיה בעל מראה מהמם ומושלם בעיני, הוא כלכך בלבל אותי ששכחתי לסגור צינור מים והצפתי אזור שלם בגללו. המצער היה שהוא סטרייט!
וגם פעם חבר סיפר לי על תאונה קלה שקרתה לו בגלל שראה חתיך ברחוב.
קיצר יש כזה כזה דבר יופי מבלבל.

אוהדאדם

New member
בוודאי

יצא לי לעבוד קרוב עם אנשים שהגוף שלהם משך אותי כל כך שהיה קשה לי להתרכז; לראות מישהי שהעיניים שלה היו כל כך יפות ששכחתי מה שרציתי לומר; מישהו שהידיים והזרועות שלו עוצבו בצורה כל כך מושלמת והעור שלו היה שחום אידיאלי כך שהפסקתי להקשיב והתרכזתי בזה במקום בו.

בוודאי שזה יכול לקרות; משיכה זו תגובה פיזית, וכמו עיטוש או כאב בטן או כל תחושה פיזית אחרת, היא יכולה להיות חזקה עד כדי בלבול והסחת דעת.

נדמה לי שזה לא קשה להבין.

hatzilonit

Member
מנהל
לגמרי אמיתי, אפילו עבור א-מינית

יצא לי כמה פעמים לפגוש אנשים כ"כ יפים שהתקשתי להאמין שהם אמיתיים "כמוני" ולא דוגמנים\שחקנים וכו'...
כרגע יש מישהי מהממת בלימודים שכשאנחנו מדברות (היא גם נחמדה וחכמה "בנוסף להכל"), קשה לי להסתכל עליה בפנים וליצור קשר עין.

וזה אפילו לא ע"ר משיכה מינית (במובן של: לא בא לי להפשיט אותה ולעשות איתה "דברים").
היא פשוט נורא יפה.

HH husa

New member
זה אכן לא חייב להיות אפילו בן אדם או יצור חי

אין מכוניות או בגדים כאלה ?

יומבו

New member
היופי בעיני המתבונן וטוב שכך

יש אנשים שנחשבים יפים בעיני רבים ואני מעולם לא הבנתי מה אנשים מוצאים בהם(מי אמר ריצ'רד גיר?) ויש אנשים שבעיני הם יפים ואחרים חולקים עליי וחושבים אחרת.

אני למשל לעולם לא אוכל להימשך לגבר שעיר מלא ובהיר למרות שתיאור זה מתאר לא רע גם אותי
אבל לשמחתי אני פוגש לא פעם אנשים שנמשכים דווקא למראה הזה וזה מדהים ומרגש אותי כל פעם חדש לראות איך הם מתבוננים בי באותה תאווה והערצה שאני מתבונן למשל באנשים בעלי מראה לטיני(חולשה גדולה שלי
).

אז כנראה שזה מה שיפה בעולם שלנו שאנשים שונים נמשכים למראה שונה.

כל החוכמה היא לא להיפגע כשאדם מסויים לא נמשך אלינו גם אם רצינו מאוד דווקא אותו ולהבין שטעם אישי זה דבר שאין עליו שליטה.

אני לא מוטרד יותר מדי מהעובדה שהרבה נשים וגברים לא ימשכו אליי.

אני כן מוטרד מזה שעולמנו באנשים שכן נמשכים לזה לזה ולא מוצאים את הדרך להביע את משיכתם ההדדית בגלל מיליון סיבות שמתחילות אולי בבישנות,פחד מדחיה אבל גם לא מעט פחד ממוסכמות חברתיות(זאת עובדה...יש כל כך הרבה אנשים שאני רואה ברחוב,אינני מכיר אותם,הם נראים מהמם בעיני ובכל זאת לא אתקרב,לא אגע ובטח שלא אחבק למרות שפיזית זה מה שאני והגוף שלי היינו רוצים לעשות יותר מכל דבר אחר
).

לא יודעת אם "יופי מבלבל" אבל יש כל כך הרבה יו

יופי ברחובות... בחורים יפים, נשים יפות.. הדור הזה , (כבר מלפני שנים שלושה דורות) , הם פשוט יפים.. המון אנשים יפים ברחוב . שהעיניים כבר לא יודעות לאן להסתכל .

לגבי מבלבל - גם מבחינתי זה נדיר שיהיה.

זה גם עניין של גיל - ככה שמתבגרים , אנחנו מודעים לפגמים, והיופי פחות נראה "על אנושי".

ferdinand

New member
בטח!

למה זה ככה? למה זה קורה?
קשה לי להסביר.
זה קצת דומה ל... (להבדיל)
ל-תחושה מול באנדם סמכותי, נגיד כמו מול מפקד בטירונות או משהו כזה.
אני חושב שזה קשור גם למידה מסוימת של חוסר בטחון,
לכן (למשל) אנשים (גברים ונשים) צעירים, נערים/ות כאילו נוטים יותר
"ללקות"
בזה.
חשבי על סיטואציה של נער מתבגר מול אישה מהממת!
זה כאילו בקטע של: "למה ש-בחורה כזו מהממת, תשים עליי בכלל,
תרצה לדבר איתי, להתייחס אליי..."

זה קורה לי מדי פעם!

היו לי קטעים כאלו בעבודה,
לא מזמן התחילה לעבוד איתנו בחורה מאוד, מאוד יפה!.
ובהתחלה כן - היא עשתה לי בלבלות!
(בגלל שאני כבר לא ילד! ובגלל שכבר לא כזה חסר בטחון,
אני חושב שהצלחתי - להסוות את זה)
אבל ככול ש-הכרתי יותר ו-"התרגלתי" זה "עבר לי".
וכן, נכון - יש בזה מידה מסוימת של "חיפצון",
של - לא ממש לראות את ה-בנאדם שמולך.
מה שמצחיק/יפה - שהבחורה הזו...
כנראה לא כל כך מודעת ל-יופי שלה (והיא באמת מאוד יפה!)
וגם הביטחון העצמי שלה לא בשמיים,
וחוצמיזה היא "יפה" גם "מבפנים"!
מקסימה, חכמה, נעימה...
ואין אפילו לא טיפה של סנוביות או התנשאות, של חשיבות עצמית.
(כמו ש-לפעמים, יש לאנשים יפים!)

והיה לי קטע כזה גם עם בחור שעבד איתנו.
גם הוא... "חתיך הורס"!
אבל גם אצלו, זה לא רק "יופי חיצוני", פיזי,
הוא גם מרשים מאוד, מקסים, כריזמטי, וגם - מלא ביטחון.
זה היה מאוד מביך ומאוד מצחיק! (עד היום אני תוהה אם הוא שם לב!)
הוא ממש גרם לי בילבולים, על סף שיתוק!

היום, אגב, הוא כבר לא עובד איתנו, אבל עדיין אנחנו בקשרי עבודה איתו.
כל פעם שיוצא לי לדבר איתו בטלפון, או לפגוש אותו,
עדיין עובר לי מין פרפור כזה בגוף!

Apikachu L

New member
תודה על השיתוף

היה מעניין לקרא.

עכשיו מרוב שכולםן כאן כתבו על בלבולים, אני מרגיש חריג בנטייה שלי לא להתבלבל מיופי של אנשים...

אם כבר, אז אנשים מאיימים יבלבלו אותי הרבה יותר מהר. או יוסי סיאס...

האם זה יקפוץ?

אני נתקלתי באנשים [בעיקר נשים] שהם כל כך יפות שקשה להקשיב להן כי הן מהפנטות ממש. זה קרה לי פעם אחת ויחידה עם בחורה שלא הכרתי וסתם ראיתי באוטובוס והיא הייתה כל כך יפה שהייתי חייבת להסתובב [כמו בסרטים] ובהיתי בה [בסתר, אני מקווה] כל הנסיעה. זה לא נעים, אני לא מרגישה בנוח בסיטואציות כאלה כי זה באמת מרגיש לי מחפצן, אבל זה לא בשליטתי [הלבהות-כן, הלהתבלבל-לא]. היא פשוט הייתי כל כך יפה, זו חוויה שחרוטה לי בזיכרון מאז כמשהו ממש מיוחד. אבל האם היא באמת הייתה כל כך יפה? לא יודעת. אני לא זוכרת בזיכרון איך היא נראית, אני זוכרת את ההרגשה, וממש יכול להיות שזו הייתה פשוט סיטואציה שכזאת בכלל אצלי בפנים.
בנוסף יוצא לי להיות בסיטואציות שקשה לי להקשיב למשהו שאומרת לי מישהי כי היא פשוט כל כך יפה ואני מתאמצת להקשיב ממש חזק [גם כי זה מביך וגם לא להסתכל עליה כמו סטוקרית], אבל אלו בחורות שאני מכירה והן יפות בעיני גם חיצונית אבל גם בכל שר המובנים, אני מכירה אותן כמכלול מסויים ולא רק מראה חיצוני, אז זה מצד אחד עוד יותר מביך ומהצד השני זה פחות מרגיש לי מחפצן.

מזמן מזמן לא נתקלתי בכזה/כזאת

לאחרונה אני מוצאת את עצמי מתבלבלת מאנשים שלא בהכרח היופי אלא מה שהם מקרינים , עוצמות כאלה , מבלבלים
אותי.
אבל קרה לי להתבלבל מיופי ואני דווקא אוהבת את זה זה מרגש נורא ,
בא לי שיקרה לי שוב :)

ferdinand

New member
טוב שהשרשור הזה עוד פה!

אני קורא עכשיו את "שתיים דובים" ("החדש-של-מאיר-שלו")
אני עדיין באמצע, אבל בכל מקרה, ממליץ בחום!.
ספר לא קל. בעיקר למי שהוא הורה, אבל מרתק!
אין, פשוט אין עליו, על מאיר שלו!

אבל חזרה לענייננו: אדון שלו ענה שם על השאלה הזו ממש! הנה:
"...בכל שנה אני מלמדת מחדש את סיפור דוד וגלית ובכל שנה אני אומרת לתלמידים
מחדש שהיופי היה הנשק של של דוד לא פחות מהשכל ומהאומץ ומהקלע והאבן שלו.
גלית, אידיוט מכוער שכמוהו, הופיע עם שריון, צינה, חרב וחנית....
...ודוד עם היופי שלו - איש תואר, יפה עיניים, כמו אישה שיוצאת לרחוב חמושה
ביופייה....

זה מה שהביס את גלית: שפתאום הוא קלט שלבחור הזה אין כוח וגבורה של גבר,
שעליהם הוא היה מתגבר בלי בעיות, אלא הביטחון המפחיד של אישה יפה,
כמו הקרינה של המלאכים שהגיעו לסדום והכו שם את כולם בסנוורים...."

למעלה