יועץ קרקע

יועץ קרקע

האם אנחנו והדו שלךנו חייבים בבדיקת קרקע או שמספיקה בדיקה אחת לשנינו?

יותר מזה:

אם ידוע לנו במפורש שהקרקע עליה אנו בונים - היא מהגרועות - אם לא הגרועה ביותר בארץ... אז בעצם למה בדיקת הקרקע? שהמהנדס יתייחס למידע הזה ושיקדחו הכי עמוק לא?

פיטנגו4

New member
מה זה "קרקע גרועה"? ומ את יודעת במפורש?

את יכולה לספר איזו קרקע זו? ולמה היא גרועה? חוץ מזה, בשום מקום בארץ את לא יכולה לדעת בודאות שום דבר. יש "כיסים" של אדמה שונה כמעט בכל מקום. למשל: אדמה כבדה כמו של עמק יזרעאל יש בשרון מלא החמרה. ייתכן בהחלט שהכיס הזה נמצא בדיוק במגרש שלך, מתחת לכמ ס"מ של אדמת האזור... יתכן גם שדיוק מתחת למגרש שלך עבר נחל קדום, ובעומק 4 מטרים יש לך שכבה מנקזת של חלוקי נחל. יתכן גם שלא...

ואם במרחק 400 מטר ממני כבר עשו בדיקת קרקע?

גם יכולים להיות מיים עדיין בעומק 5 מטרים? או אולי נפט? הלוואי...

avi5199

New member
אם מהנדס הקרקע אומר שצריך אז צריך

ואם לא אז הוא יגיד לך שלא צריך. וגם לא תמיד הקידוחים באותו מגרש מיצגים את כל המגרש. אצלי למרות סקר קרקע, נתקלו בזמן קידוח חלק מהיסודות בסלע קשה במיוחד, ולא הצליחו לקדוח לעומק הנדרש בתיכנון. ואז הזמינו את המהנדס, הוא בא, בדק, ואישר לקדוח לעומק שונה בכמה קידוחים.באותו מגרש. באותה מידה הם יכולים להתקל במים, בחול ,בחללים תת קרקעיים...

ronomri

New member
בעניין קידוח קרקע

ראשית אומר שכדאי למצוא קודח מהסביבה ולהציע לו להגיע בזמנו הפנוי - כך שילמתי רק 600 ש"ח עבור 2 בורות בשני צידי המגרש. במקרה ההבדלים היו מאוד גדולים בסוג הקרקע במרחק של כ 20 מטר. מאחר שקבלן השלד משקיע זמן רב בעבודת הטפסנות להכנת הקלונסאות עשוי להתברר שלאחר כל עבודתו לא ניתן ליצוק כלונסאות ואז מישהו יצטרך לספוג את עלויות החומר והעבודה (הרבה הרבה כסף......). המלצות: 1. לא לחסוך את הקידוחים (למרות שהשכן קדח ולמרות שיש את כל הסיבות שבעולם למה לוותר על זה). 2. להיות נוכח בקידוח, שמעתי כבר על מקרה שהקודח היגיע בעצמו בהנחיית היועץ וקדח 3 מטר בלבד אך הביא דגימות מעומק 11 מטר..... 3. במהלך הקידוח להתרשם מצפיפות החול (בעין) ולראות אם יש התמוטטויות חול - אפשר להתייעץ עם הקודח הוא מנוסה לא פחות ממכלול היועצים. 4. לקחת יועץ קרקע רק אם יש ספיקות, ברוב המקרים חוות הדעת של הקונסטרוקטור מספיקה ומיותר לשלם ליועץ. בהצלחה.

600 ש"ח????????

אצלנו מדברים על סכום של 5000 ש"ח..... לא הגיוני בכלל.. מאיזה איזור אתם?

ITCHAKG

New member
עם כל הכבוד ל-RONOMRI החוק לא משאיר

שקול דעת ומחייב קבלת חוות דעת של יועץ קרקע. במקרים שהמהנדס מוכן לחבוש גם "כובע" של יועץ קרקע זה לגיטימי- אך אני לא מכיר ולא מתקרב למהנדסים החאפערים שעושים הכל ב-600$

ronomri

New member
ארחיב מעט בעניין הכלונסאות וייעוץ הקרקע

בחירה בפתרון של כלונסאות היא תמיד נכונה (אם אפשר לבצע אותה) ללא קשר למהנדס וללא קשר ליועץ. אם יש אפשרות לביצוע קלונסאות - זה תמיד עדיף. את בדיקת הקרקע מבצעים משתי סיבות: 1. לבדוק שאין קריסה של חול פנימה באופן שהמקדח לא מצליח לחפור, או לחליפין לוודא שאין שכבות סלע במהלך הקידוח. 2. לקבוע את עומק הכלונסאות בהתאם לסוג הקרקע. אני יכול לאמר שבמקרה שלי הקודח עצמו (עם ניסיון של 20 שנה בתחום) מייד נתן חוות דעת זהה לזו של הקונסטרוקטור. מה גם, ששכני הצמוד אף הוא ביצע ביסוס קלונסאות. בכל אופן, ברגע שיש ספק לקונסטרוקטור הוא מעביר את העניין ליועץ קרקע. לגבי העלויות - כאשר מתקשרים ליועץ קרקע והוא זה שמתאם עם החופר וגוזר קופון בדרך ומתזמן את זה כשנוח לו זה מגיע ל 5000 ש"ח. איך אני השגתי את המחיר הזה? בבקשה: 1. מצאתי מישהו שבונה בסביבה וגם הוא זקוק לבדיקה. 2. חיפשתי באינטרנט חופר מהסביבה ששווה לו להתניע את הרכב בשביל להגיע ביום שישי או כשמתאים לו. 3. סגרתי איתו שכשמתאים לו והוא עובר עם הרכב בסביבה שיתקשר אלי ואתיצב במגרש. 4. הסכום עמד על 1200 ש"ח במזומן ל 4 בורות (2 בכל מגרש). וזה היה הסיפור. בהצלחה, אילן

ITCHAKG

New member
ת'שמע אני עוסק בהנדסה די הרבה שנים

ולגבי סיפורי המאכערי, אני יכול לכתוב אינציקלופדיה,בעיקר בבניה הפרטית, אבל גם בבניה הציבורית איפה ש"יש הרבה שמנת" ובתחום הפקוח ומעצבי הפנים שם בכלל ההפקרות חוגגת. במעט בתים פרטיים שתכננתי, במקרה כמו שתארת, הייתי מתייעץ טלפונית עם יועץ הקרקע ה"ביתי שלי",שבאזור הצפון הוא "ציף", והייתי רץ הלאה בתכנון. אך מה קורה בחלק גדול מהבניה הפרטית הנדסאים/מהנדסים חסרי נסיון ו/או אחריות, חסרי בטוח מקצועי ולעיתים גם ללא פנקס חשבוניות-מורידים את מחירי תכנון לרמת שוק הכרמל וכשאתה מגיע עם שקית תות הביתה אתה מגלה שהשכבה התחתונה רקובה. ,רק ההבדל הגדול הוא שבפורום זה אנו מדברים על בתים חדשים שאנשים משקיעים בהם מליון שקל ומעלה - אז אלתיבנו עפ"י האינטרנט וכשאני כותב לך את התשובה אני מודה ומתוודה שטעיתי בכך שהעלתי דוגמת מפרט שלד- ובכך פתחתי פתח לעוד חכמולוג הגיד מי צריך מפקחים ומהנדסים עשיתי הכל לבד - וזאת למרות שהוא לא יודע מה זה משפט פיתגורס ואינו יכול לבדוק האם הבית שלו עומד בזוית ישרה

ronomri

New member
תודה על העצה

אני מבין את תסכולך כמהנדס/הנדסאי ובהחלט ייתכן שהחאפרים בענף הזה הורסים אותו. 1. בתהליך החפירה במהלך הבדיקה - אין משמעות למקצועיות, כל מטר עומק נילקחה האדמה לקופסא. אילו הייתי משלם לחופר עוד 1000 ש"ח לא היה יוצא חול אחר. 2. ראיתי במו עיני שאין קריסה של חול פנימה במהלך החפירה, החופר אישר זאת וקדח כבר הרבה כלונסאות במתחם זה. 3. לא היה כל ספק שניתן לבצע ביסוס כלונסאות ע"י קונסטרוקטור מיומן (שגבה מחיר נאה). 4. בית סמוך שבו עשו ביסוס פלטות סובל מבעיות ובעליו מצטער על שהקשיב למהנדס שלו (מדגיש את צדקתך ואת תסכולך ממהנדסים חסרי מקצועיות) אגב, 4 מטר ראשונים הם אדמה שחורה, מעומק זה והלאה חול לח (שאינו קורס פנימה), שכני הצמוד בנה שיטת קלונסאות. מה יכול לחדש יועץ קרקע במקרה כזה? למיטב הבנתי - כל הוצאה נוספת מיותרת. אני מדבר על מזכרת בתיה וייתכן שבצפון האדמה היא בעייתית יותר. אילן

ITCHAKG

New member
אני לא מתוסכל - כי עברתי את הגיל לתכנן וילות

נראה לי שאתה בדיוק הדוגמא של זה ששילם בזיל הזול על התכנון ויכול להיות שעשית את עסקת חייך ויש סיכוי גם שתגלה את הפאשלות אחרי שהבית יעמוד. לאחד הקליינטים הראשונים שלי כעצמאי, אמרתי שעל תכנון לא חוסכים,אך הוא בחר מתכנן מזוג אוויר עפ"י הבנתו. כעבור מספר שנים ישבתי במשרדו והתענתי מחום, ואז הוא חייך ואמר לי : בנושא חסכון בתכנון -אכלתי אותה....

למעלה