יועץ משכנתא

shronavi

New member
יועץ משכנתא

שלום לכולם אני צעד לפני לקיחת משכנתא לבנית בית... שמעתי שיש יועצים שיכולים לחסוך אלפי שקלים לאורך שנים... אני בונה ומתגוררת באיזור באר שבע, אני מעוניינת לדעת אם זה בכלל מומלץ,?? אם משהו מכיר באיזור יועץ כזה?? ואייך אני יודעת שלא עוקצים אותי??? תודה לכולם

איריסג

New member
אנחנו נעזרנו בשירותים של יועץ משכנתאות

ותודה לאל שעשינו את זה. שוק המשכנתאות הוא שוק מאד מאד מסובך למי שאינו בקיא בנהלי בנקים, בכלכלה וכו'. יש המון סוגים של משכנתאות, מסלולים ומסלולים ומסלולים . כל מסלול והתנאים שלו, היתרונות שלו והחסרונות שלו. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על הבאזר הטורקי שקרוי "כמה ריבית אתם מוכנים לתת לנו?" עלות יועץ המשכנתאות היא כמה אלפי שקלים בודדים. בתמורה, הוא יושב איתכם , בוחן יחד אתכם את הסכום הנדרש לכם, את יכולות ההחזר שלכם, ומציע בכללי את המסלולים המתאימים לכם. לרו ההם גם יציעו תמהיל מסויים - חלק מהכסף במסלול א' וחלק במסלול ב' - הכל בהתאם ליכולת ההחזר שלכם - עכשיו ובעתיד. אחרי שהחלטתם על התמהיל הרצוי - היועץ מגיש את הבקשות לבנקים (ולפעמים גם לחברות ביטוח שנותנות משכנתאות). הוא זה שמנהל את המו"מ בשמכם עם הבנקים כדי להשיג את התנאים הכי נוחים. אחרי שהוחלט על הבנק שנותן את התנאים הכי טובים - הוא מלווה אתכם לבנק, עוזר לכם להשיג את כל הניירת שהבנק דורש (ואלוהים, כמה ניירת ובירוקרטיה יש סביב הנושא הזה) - ולמעשה מלווה אתכם ממש עד רגע קבלת הצ'ק. אנחנו עבדנו עם חברת TIM - אבל אני לא יודעת אם הם עובדים בדרום. היתרון בלקחת יועץ כזה הוא שהוא אובייקטיבי - ולא לחוץ לסגור עם בנק מסויים - אלא בוחן עבורכם מה הבנק והתנאים הכי טובים לאותה נקודת זמן. ולמה שיעקצו אותך?

ממש אין צורך

לא מכיר את תחום הייעוץ הזה אבל מה הבעיה לעשות מחקר קטן והשוואה בין הבנקים? לא מדובר על תואר שני, יש מספר מסלולים מאוד ברור ותחום ריביות מוגדר. ישנה תחרות בין הבנקים ולכן כולם מציעים ייעוץ חינם מעבר למידע הציבורי שיש באינטרנט לגבי כל המסלולים וכן מחשבונים של החזר וכו'. מציע לכם לעשות לבד סקר, לרשום על דף טבלת השוואה ולהחליט עם איזה בנק ללכת. מניח שהייעוץ מקצועי אבל נראה לי ביזבוז של כסף.

Tiefgrundung

New member
יועץ משכנתא אובייקטיבי...כמה נאיבית את יכולה

להיות? כאשר אנשים רוצים להפרד מכסף מיותר - תמיד ימצא מישהו שיהיה מוכן לקחתו. הצפת ערך מדומה תמורת תשלום נאה - זאת העיסקה.

shronavi

New member
את סקר השוק עשיתי אבל לא הגעתי וגם אחרי מיקוח

לריביות שיועץ שישבתי איתו אמר שהוא יוציא לי. אני אולי נאיבית אבל אין לי ספק שהבנק רוצה להרוויח על הגב של כול מי שלא מבין כלום... ולכן ישנם את היועצים האלה שבחישובים מהירים מראים אייך בתנאים שאני סגרתי, אשלם בית נוסף ובתנאים שהוא יוציא לי אני לא אגיע לזה בכלל ואחסוך המון כסף... שוב, אני אולי נאיבית אבל לא טיפשה ולכן אני לא סוגרת עדיין, בדקתי שני יועצים ושניהם אמרו לי שאפשר בכייף עוד לרדת וכשבאים אם ידע אז הכוח הוא אפשרי.

היועץ אמר...

ברור שזה מה שהיועץ יגיד. אין שום מצב שאת לא יכולה להגיע לבד "לריבית של היועץ". לא מדובר פה על להוריד מחיר של שטיח משומש בשוק, פה מדובר על הרבה כסף וכמובן הרבה שרלטנים שיראו לך כל מני חישובים איך את יכולה לקנות שני בתים במחיר של אחד... את תוכלי להגיע בעצמך לאחר מחקר ויעוץ לכל ריבית שהיועץ יגיע מול הבנק. כל סיפור אחר פשוט לא נכון.

ש ג ה

New member
אני גם הבנתי שאם היועץ

לא קיבל ריבית נמוכה ממה שהשגת בעצמך הכסף יוחזר לך (או לא ילקח כסף מלכתחילה....) גם אני מאוד התלבטתי...ובסוף עשיתי "סקר שוק" לבד, למדתי המון בדרך, אבל מה שבטוח שכאשר נצטרך למחזר את המשכנתא (ונצטרך וידענו שנצטרך מסיבות כאלה ואחרות) אני בטוח הולכת על יעוץ....יש בתפוז פורום של משכנתאות אולי גם שם יוכלו לעזור לך...

איריסג

New member
אתה יכול להגיד עד מחר שאני נאיבית

העובדה היא שכמות הריצות שיש סביב משכנתא היא מטורפת. אתה אומר "תלכי לבנקים" - אני את הריצות המקדימות האלה לבנקים בכלל לא הרגשתי - כי היה מישהוא שיודע להסתכל על כל האותיות הקטנות ולעשות את זה בשבילי. ולהגיד שיש היום ריביות ברורות וכמה מסולים בודדים - זה ממש לא נכון. יש הרבה מאד מסלולים אפשריים, והרבה מאד תמהילים אפשריים - וכדי לדעת מה הכי טוב לך, בנסיבות החיים שלך, ביכולות ההחזר שלך - רציתי מישהוא שיידע לתת לי את התמונה המלאה של כל הבנקים. אם אני הולכת לבנק מסויים - וזה בנק שאסטרטגית החליט שהוא רוצה לדחוף מסלול מסויים - יועץ המשכנתאות של הבנק יראה לי באותות ומופתים למה זה כדאי לי. אבל אולי יש מסלול יותר טוב בשבילי בבנק אחר? אני רציתי מישהוא שקודם כל יישב איתי ויסביר לי מי נגד מי ויהיה בצד שלי. ואחר כך - ירוץ בשבילי לכל הבנקים, ינסח עבורי את הבקשה וינהל את המו"מ (שדומה להתמקחות בשוק רמלה - לוד) מול הבנקים. אני את הבנק למשכנתאות פגשתי פעם אחת - כשבאתי לחתום על הררי הטפסים לפני קבלת הכסף. והזמן הזה שחסכתי (כי הרי כדי לעשות את הסיבוב הזה בין הבנקים צריך שבוע חופש. הבנקים למשכנתאות לא בדיוק פתוחים בשעות נוחות לאנשים עובדים) - שווה לי לא מעט כסף. מעבר לעובדה שבאמת קיבלנו תנאים מצויינים, ובנוסף, לאורך כל חיי המשכנתא אנחנו זכאים לייעוץ חינם אחת לשנה - שנתיים - כדי לבדוק אם בתנאי השוק הנכונים לאותו יום - שווה למחזר את המשכנתא ולחסוך עוד כסף.

לא זוכר שכתבתי נאיבית

אבל אם את או אחרים רוצים לזרוק כסף על יועצים שונים ומשונים, בבקשה. זה מה שיפה בארץ, יש יועץ לכל תחום שתבחר. הרי ברור שהריצות הקטנות והטלפונים וכן הזמן שחסכת שווה ערך לאלפי שקלים ליועץ. גם אני הגעתי פעם אחת לבנק אחרי כמה שיחות טלפון, השוואות ולימוד עצמי של מידע זמין שיש ברשת אני מעדיף פשוט להשקיע את הכסף הזה בבית. כל אחד והעדיפויות שלו. אגב, אותו דבר לגבי הרבה דברים: בנית גדר עץ, צבע בבית... ברור שאם תקני חומרים לבד ותעבדי יעלה פחות מאשר איש מקצוע. השאלה מה חוסכים וכמובן מה מסוגלים מבחינת ידע לעשות לבד.

איריסג

New member
אתה לא כתבת ...

Tiefgrundung כתב.... ושוב - אם אתה כלכלן בהשכלתך, ואתה יודע לקרוא את כל האותיות הקטנות ולהבין את כל המשמעויות וההשלכות לחיים שלך בכל מסלול ומסלול שיש בתחום המשכנתאות - אשריך. אני לא. ואחרי שכבר פעם אחת לפני עשור בערך, עברתי את הסרט הזה של לרוץ בין בנקים למשכנתאות - ואז עוד הכל היה הרבה הרבה יותר פשוט - היום יש אלף ואחד מסלולים ואפשרוןיות שלא היו אז - אז הפעם, כשעוד הייתי בהריון מאד מתקדם ובעבודה מאד אינטנסיבית - היה ברור לי שאני לא מתכוונת לרוץ ככה. ואני חלילה לא מזלזלת באף שקל - אבל במצב שבו היינו - ה 5000 ש"ח שעלה לנו הייעוץ הזה, הוא יחסית הוצאה בטלה בשישים. מה גם שכמו שאמרתי - המחיר כולל גם ייעוץ עתידי למחזור משכנתא - שיכול עקרונית להביא לי חסכון של עשרות אלפי שקלים בהמשך הדרך.

hachling

New member
אני הלכתי לחברה שעוסקת בתחום זה

ובעוד תחומים. הם נותנים שירות של ייעוץ פיננסי לגבי איזו משכנתא לקחת, הם נותנים את השירות של עבודת השטח - עושים הכל בשבילך מול כל הרשויות שצריך כדי שתאושר לך המשכנתא (חוסך כמה ימי עבודה טובים שזה גם חוסך כסף) ואמורים גם לתת ריביות טובות כי יש להם קשר ישיר עם מנהלי איזורים של הבנקים השונים מהם הם מקבלים את ההצעות ואיתם הם מנהלים משא ומתן. בסה"כ מהריביות הייתי מרוצה - ניסיתי להשיג לבד ולא הצלחתי להשיג טובות יותר. מהייעוץ הייתי גם כן מרוצה. גם העובדה שלא איבדתי ימי עבודה בטיפול בבירוקרטיה תרם לי. אם את רוצה אני אוכל למסור לך דברים במסר. לא ממש מסכים עם שאר האנשים שהגיבו לפני.

mister500

New member
הערה

כדאי מאוד לברר לגבי משכנתא בגופים חוץ בנקאיים ( חברות הביטוח למשל ) תופתעו מהתוצאות.

איריסג

New member
מסכימה עם הסתייגות

זה מאד תלוי תקופה. והנה עוד סיבה לקחת יועץ. כי למשל לפני כמה חודשים כשאנחנו לקחנו משכנתא (ואני משערצ שזה תקף גם עכשיו כי המצב הכלכלי לא בדיוק השתפר) חברות הביטוח היו מאד לא אטרקטיביות בריביות ובתנאים שהן הציעו. אבל ככלל - זה נכון. משכנתא לא חייבים לקחת בבנק.

למעלה