יועץ מס

• פותח הנושא aav1
  • פורסם בתאריך

aav1

New member
יועץ מס

מה תפיקדו של יועץ המס? האם יש ביקוש ליועצי מס בשוק העבודה? מה שכרו?האם יש צורך בתקופת התמחות ואם כן,אז כמה זמן? אני בעל תואר ראשון במדעי החברה בתחום החינוך ברצוני לעשות הסבה מקצועית, אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות.

poochpoocha

New member
בבקשה

תפקידו מן הסתם לייעץ בעניין המיסים:). מדובר בגדול בתכנון מס הן לחברות והן ליחידים (בעיקר לעצמאים), היינו כיצד לרשום הכנסות והוצאות ולהגיש דו"חות למס הכנסה על מנת לשלם מס נמוך ביותר, במסגרת החוק, כמובן. ביקוש, אם אני לא טועה, לא היסטרי, אבל קיים. ברור שהשכר משתנה ותלוי בהרבה דברים, אבל בגדול נושק לשכר הממוצע במשק (בהתחלה מלמטה, בהמשך מלמעלה). יש צורך בהתמחות

יועץ מס

יועצי המס מסייעים לבעלי עסקים לנהל את חשבונותיהם או מנהלים את החשבונות עבורם, מגישים דוחות למס הכנסה ומייצגים אותם בפני פקיד השומה. הם שולטים בהנהלת חשבונות ברמה נאותה, ואף יודעים ומכירים את חוקי המס במדינה, ועל סמך זה מכינים עבור הלקוחות דוחות שנתיים, דוחות רווח והפסד, הצהרות הון וכו', מגישים אותם לפקיד השומה, ודנים עמו על הדו"ח: מנמקים, מסבירים, מציגים ראיות ומנהלים משא ומתן לגבי גובה המס - בתחום הנתון לשיפוטו של פקיד השומה. יועצי המס העובדים כשכירים אינם משתכרים הרבה (כ-5000 ש"ח למתחיל)אך פטורים מן הקשיים והמתח הכרוכים באחריות של בעלי משרד. העצמאיים לעומתם, עובדים פעמים רבות בלחץ רב בגלל ההכרח להגיש בזמן את הדוחות למיניהם. הם גם צריכים להיות אדיבים ונעימים כלפי הלקוחות כדי לעשות להם שם טוב ולהשיג לקוחות נוספים. כאשר הם מצליחים בכך והעסק מתרחב הם עשויים להעסיק עובדים נוספים בהנהלת חשבונות וארגון וכך הם פוטרים את עצמם מן העבודות השגרתיות והמשעממות יותר, ומתפנים לעסוק בחלק המעניין אותם במיוחד. הסמכה: רישוי יועצי מס נמצא בסמכותה של נציבות מס הכנסה. תעודת יועץ מס מורשה תוענק ע"י נציבות מס הכנסה למי שיעמוד בתנאים הבאים: - סיום לימודי הכשרה בבי"ס מוכר שבו תוכניות הלימודים מאושרות ע"י נציבות מס הכנסה. - עמד בהצלחה בשתי בחינות מטעם נציבות המס, במיסים ובהנהלת חשבונות. - סיים שתי שנות התמחות אצל רואה חשבון או אצל יועץ מס מורשה, בהתאם לתקנות מס הכנסה. - בעל השכלה תיכונית מלאה (12 שנות לימוד) או בעל תעודת בגרות מלאה. - תושב ישראל בן 23 שנים לפחות בעת קבלת תעודת יועץ מס מורשה. - לא הורשע ואינו נושא עבירה שיש עימה קלון ב - 10 השנים שקדמו להענקת התעודה.

למעלה