יועץ גנטי

יועץ גנטי

שלום,
קיבלתי הפניה ליועץ גנטי בגלל גיל (שלי לא של התורמת, היא בת 29), אני בשבוע 15, אחרי שקיפות תקינה. האם כדאי לתאם תור לאחרי הסקירה? האם אחרי חלבון עוברי? מתי כדאי?

כמו כן, האם יש יועץ גנטי מומלץ?

תודה רבה

איזה פרטים נתת בשקיפות? הגיל שלנו לא רלוונטי....לא ברור לי למה שלחו אותך ליועץ גנטי
איילת

נתתי את הגיל של התורמת

יצא לנו 1:10000 תוצאה משוכללת גיל+בדיקת דם ואולטרסאונד
&nbsp
אני יודעת שהתוצאה טובה אבל אני כל כך לא שקטה כי תכלס אני לא באמת יודעת מי התורמת, עד כמה מהימנות הבדיקות הגנטיות שאמרו לנו שעשו לה וכה...
כל כך מתסכל. לפני ההריון בכלל לא חשבתי על זה. הטריד אותי יותר דברים כמו גובה ומשקל..נראה כל כך שולי עכשיו.
&nbsp
ומצד שני כל כך מפחדת מהמי שפיר...
&nbsp
בגלל זה הרופא נתן הפניה ליועץ גנטי כדי שיעזור בקבלת החלטה...
&nbsp
בדיוק קראתי כתבה על זוג שרק כשהילד היה בן שנתיים גילה על מחלה תורשתית שקיבל..(תרומת ביצית)..כל כך הרבה אי וודאות...

מאוד מבינה אותך אבל היעוץ הגנטי הוא לא לגבייך אלא לנתוני התורמת ובן הזוג, לא?
באיזו קופה את ובאיזה איזור?
איילת

כן, הייעוץ יהיה לנתוני התורמת

ובעלי, האם יש אפשרות לקבל בכתב את התשובות של הבדיקות הגנטיות שעשתה התורמת? האם בשלב הזה אפשרי לבקש דגימה מהדם שלה ולעשות בדיקות גנטיות בישראל...?
אני בכללית וכל רופא באזור המרכז יהיה בסדר
תודה רבה איילת.
בנוסף, האם בדיעבד היית עושה מי שפיר? האם את חושבת שהבדיקה באמת מסוכנת יותר מטיפולי פוריות לדוגמא? הרי גם בשאיבה יש סכנות ואני לפחות עשיתי את זה כל כך הרבה פעמים בלי לחשוב בכלל..

לדעתי עלייך לפנות אל המסלול בו עשית
אם זכור לי נכון זה היה הדסה? בררי לגבי דגימת הדם שלה...
לגבי מי שפיר אני מניחה שהייתי עושה בדיעבד, קשה להשוות לטיפולי פוריות כי במי שפיר יש עובר חי...

luminea mea

New member
אותנו גם שלחו לייעוץ גנטי.אני שבוע 16.בעלי תימני והוא עשה בד

בדיקת דם השבוע.
בהפנייה כתוב תרומת ביצית ומוצא יהודי תימני ומה שיצא לפי תוכנת המחשב לזה הפנו אותנו.
בהצלחה.

בעבר שמעתי הרבה המלצות
על פרופ' מוטי שוחט שהוא יועץ במושלם של הכללית
בהצלחה
איילת

כן גם אני קראתי המלצות אבל

במקביל קראתי שהוא נתבע על ידי זוג ושניסה לזייף עובדות וגם שעזב את תפקידו בכללית כי נתפס על דיווחי שעות שקריים....ז קבעתי למישהו אחר...

למעלה