יוסי

יוסי

שאלה,
אם אני רוצה לשכור דירה בשנה הבאה ונניח שזו דירה של 3 או 4 חדרים האם אני חותם על חוזה אל מול בעל הדירה ומכניס את מי שבא לי (שכירות משנה) או אפשרות שנייה - שאני חותם מולו רק על שליש או חצי מהדירה והוא מכניס עוד שוכרים או אפשרות שלישית שאני חותם אל מול בעל הדירה ומכניס רק באישור שלו ואחר שהם חתמו על חוזה גם אתו, אפשרות רביעית זה שאני חותם מול בעל הדירה על שליש או חצי מהדירה והוא מכניס שוכרים אחרים רק באישור שלי.

באפשרות השנייה והרביעית האינטרס שלי שבעצם שבעצם לא יכניס יותר שוכרים.
באפשרות השלישית - בעצם למה שיהיה לו אינטרס להכניס עוד שוכרים.

מה נהוג בדר"כ?

ori239

New member
בעל הבית לא מחפש שותפים

הוא נוקב במחיר השכירות, אתה יכול לקחת את הדירה לבד ואתה יכול עם שותפים ולהתחלק.
ממה שידוע לי החוזה הוא אחד מול כל הדיירים, ואם דייר מתפנה אז הוא בעצמו מביא מחליף (כדי לא להפיל השכירות על חבריו או לשלם אותה בעצמו).
בעל הנכס מקבל צ'ק כל חודש, זה לא מעניין אותו מי חתום.

מה שכן - אתה לא יכול לשכור הדירה ב-4,000, ואז להשכיר לדיירים אחרים ב-5,000.
אתה כן יכול לבקש מבעל הנכס להכניס שותף ולקבוע ביניכם כמה ישלם כל אחד.

רגע אבל

אם אני עושה חוזה עם בעל דירה שאני שוכר את כל הדירה ואם התנאי הוא שבעל הדירה צריך להסכים לדיירים שאני מכניס אח"כ ולעשות חוזה מולם הוא יכול גם שלא להסכים אח"כ לקבל דיירים נוספים בכל מיני טענות כי הרי אני כבר מחויב לשכור ממנו את כל הדירה לשנה שלמה. אין לו אינטרס להסכים. אלא אם כן מדובר בעניין של אמון.
אני מניח שיהיו דיירים שהוא לא ירצה להכניס (למשל אני אביא אחד שמוגבל בבנק או עבריין - סתם בשביל הדוגמא).

ori239

New member
נכון, לכן

מקובל שכל הדיירים יושבים יחד עם בעל הדירה במעמד חתימת החוזה.
אישית אני גם מחפש שותפים, אני לא אקח על עצמי דירה ב-5,000 ש"ח כי יש סיכוי שאתקע איתה ולא אמצא שותפים.

למעלה