זה לא מספר הנכשלים
זה התהליך שאנחנו עוברים. את המכינה כמו גם שנה א' סיימתי איך שהוא באיחור, "על הברכיים" ולאחר שצלחתי אותם ב"שחיית כלב" ו"עם לשון על הריצפה" כמו שנהוג לומר במקומותינו. השנה החלטתי לקחת מספר מצומצם של קורסים פשוט כי זה גרם לי סבל רב כל הלחץ של סוף הסימסטר. כמובן שבהרשמה עצמה כמעט ולא עמדתי בהחלטה ותחילה נרשמתי לקצת יותר קורסים מהמתוכנן אבל KNIAPER היה חבר טוב והסביר לי שאני ב"ורטיגו" כמו שאומרים הטייסים ושעלי לחשוב טוב לפני שאני מסיים את תהליך ההרשמה. סופו של דבר נירשמתי לשלושה קורסים בלבד וזה עוד יתברר, רק לטובה... במהלך הסימסטר הנוכחי קצת "נירדמתי בשמירה" כך גם בכל מועדי א' ומועדי הגשת העבודות. אבל מיעוט הקורסים הוריד לי הרבה מהלחץ, ואפשר לי לקחת עזרה נוספת וחשוב יותר לעשות קצת "עבודת מטה" או בעיברית צחה, לחשוב על תהליך התקדמות עצמו לדוגמה: איזו עזרה נוספת עלי לקחת ואולי על איזו עזרה עלי לוותר כך שאחסוך את האנרגיה, הכסף והזמן שלי (ואכן עשיתי שינויים ארגוניים). לשיטתך גליה, אפשר לומר שביצועי בלימודים עצמם היו הסימסטר הנמוכים ביותר (מספר הנכשלים). אבל אני חושב שזה היה הסימסטר החשוב ביותר עבורי, ואת הפירות אני קוטף גם בלימודים ובעיקר מחוץ להם בחיי הפרטיים. הערה חשובה: לקחת יותר או פחות קורסים זה דבר חשוב לדעתי. הדבר החשוב באמת לפחות עבורי, זה להישאר סטודנט ולא להפסיק ללמוד. אני מרגיש וגם יודע שבלי חרב הלימודים על צווארי, לא היתה לי המוטיבציה לטפל בעצמי ולשפר את היכולות האקדמיות שלי או כמו שאמר אחד המורים שלי: "בלי נגיעה בעצב החשוף,אין התקדמות". הערה חשובה שניה: את הלימודים לא הפסקתי מסיבות הירואיות, נהפוך הוא, בהתחלה (מכינה) לא הפסקתי כי התביישתי מהסביבה. אחר כך הסביבה היתה פחות חשובה אבל הבנתי שבלי לימודים אין לי מה לעשות "שם בחוץ". היום אני מפנים את זה שאני מתקדם בזכות הלימודים מבחינה אישית ושאין לי באמת דרך אחרת וזה נהיה טוב יותר מיום ליום. כתבתי את ההערה הזו משתי סיבות: הראשונה - אני לא מרגיש, לא חושב ולא מתכוון לתת לאף אחד את ההרגשה שאני יותר קדוש מהאפיפיור או במילים אחרות מנפנף עם סיבות עלק הירואיות - לא עזבתי כי לא היה לי האומץ רק אחר כך הבנתי שזה היה לטובה. השניה - אני חושב שהסיבות שלא לעזוב את הלימודים בכל אחת מהתקופות מראות על הדרך אותה אני עובר. סוף-שבוע-של-לימודים-בילויים-שיהיה-לכולנו - גידי