יוסי ההומו!

טל קר

New member
בסביבות "אינטלקטואליסטיות"

ההומופוביה לובשת פנים אחרות. אז אין 'לך מפה יא הומו' אבל יש למשל "למה הם צריכים לנופף בזה" (התיחסות לביטוי הומוסקסואליות כ'מנופף' בעוד ההתיחסויות לביטוי הטרוסקסואליות הן כאילו זה ניטרלי), או "שיעשו בבית שלהם מה שהם רוצים" (כל עוד אני לא יודע לא אכפת לי, אם אני כן יודע אז כן אכפת לי). בדיחות על "אגזוזנים" "נושכי כריות" ו"בוחשים בשוקו" (מה קרה לך, למה זה מפריע לך, אין לך חוש הומור את) וכמובן היחס לילדים אם "חלילה" יוצאים מהארון. (כמובן שאנחנו מקבלים אותך אבל: אולי תלך לפסיכולוג? אם היתה תרופה היית לוקח? איך אתה יודע אם לא ניסית עם נשים? מה אכפת לך לנסות? זה עוד יעבור לך. איך אתה עושה את זה לאבא/סבתא? מדיניות DONT ASK DONT TELL וכו')

ixmix

New member
לא מדויק.

נכון שבסביבות של בעלי סטאטוס גבוה והשכלה גבוהה, ההומופוביה לובשת פנים אחרות. מצד שני - על פניו נראה כי ככל שאדם משכיל יותר, ובעל סטאטוס גבוה יותר, הצרכים הפסיכולוגיים של ביטוי תוקפנות, בצדקה עצמית ובעיקר צבירת כוח ע"ח זה שמולך - מקבלים פחות חשיבות. במילים אחרות - הומופוביה אצל אשכנזו-עשירו-צפונים מקבלת צורה אחרת, וגם קיימת פחות.

אצלי באוניברסיטה

לא חסרים הומופובים. ממש בקרב החברים שלי קיימת בדיוק התופעה שטל תיארה, ואולי אפילו באופן קצת יותר בוטה. לגבי השיוך העדתי, הדוגמה הראשונה שעולה לי לראש היא דווקא של דוקטורנט סוּרי-בינוני-ירושלמי, אבל השנייה היא בהחלט של אשכנזי עשיר מאוד, דווקא מהדרום.

לא ברור שהסורי- הבינוני- הירושלמי

הוא משתכנז? הרי הזכרים האשכנזים הסטרייטים הם מקור כל צרה. בלעדיהם לא היתה גזענות, לא היתה הומופוביה, ולא מיזוגיניה.

shellyland

New member
מותר לומר דבר כפירה?

הומופוביה היא לא תמיד דבר רע. מותר לאנשים לפחד ממשהו שהם לא מכירים, לא מבינים ומאויימים ממנו. מה שרע זה הדברים שיכולים להעשות בעקבות ההומופוביה, אם לא מודעים אליה ולסיבותיה ולא יודעים לשלוט בה.

Raffael

New member
../images/Emo45.gif כמה מחברי הטובים הם הומופובים

אני בהחלט יכול להבין את התחושות האלה. יש בהומוסקסואליזם איום מסוים על הגבריות, גם אם הוא לא רציונלי. בשביל גברים, גבריות זה משהו די חשוב ומרכזי ואני מניח שהם לא אוהבים איומים עליה. אולי לזה התכוון השפם כשאמר שבכל אחד יש הומופוב קטן. אם אכן כך, אני מסכים איתו. צריך גם לזכור שאחרי הכל, נטיה מינית הומוסקסואלית אינה בריאה, יעילה ונכונה, לפחות בכל הנוגע לנו כחיות שהאינטרס שלהן המשך הריבוי וקיום המין. כמובן, הומוסקסואליות הוא תופעה קיימת, צריך לקבל אותה ולהלחם בהשלכות השליליות של הפוביות השונות. ובהזדמנות זו, די, די כבר עם קרבות הרדיקליות ועם איזכורה של טל קר כשורש כל רע בעולמנו. זה כבר מתחיל להיות מגוחך, שלא לומר סר טעם ומכוער.

טל קר

New member
נטיה הומוסקסואלית היא בריאה, יעילה

ונכונה כמו נטיה הטרוסקסואלית גם אם מביטים עלינו כ"חיות" (דבר שלדעתי צריך להטיל בו ספק במיוחד כשאנחנו "חיות" שמתכתבות עכשיו מהמשרד הממוזג). בנוגע לריבוי - 1. רובנו משתמשים באמצעי מניעה ולא מתכוונים להתרבות כל פעם שמתקיימים יחסים 2. גם הומוסקסואלים יכולים להקים משפחה אם הם רוצים (ע"ע פורום 386 משפחות הומולסביות) 2. לא כל ההטרוסקסואלים רוצים להתרבות (ע"ע פורום 1105 נשים שלא רוצות ילדים). בנוגע לסוף דבריך מכמובן ואילך - אני בהחלט מסכימה.

טל קר

New member
לדעתי הומופוביה היא תמיד דבר רע אבל

יש פתגם שאומר משהו כמו 'זו לא בושה להיוולד טיפש זו בושה למות טיפש'. אז זה לא נורא בהתחלה לא להכיר לא להבין וכו' *כל עוד* כשנתקלים מנסים להתענין ולהבין ולהכיר. לצערי לא תמיד זה התהליך שמתרחש והרבה פעמים הומופוביה משפיעה על היחס ומובילה לשנאה, דחיה ולעג (ובמקרי קיצון גם לפשעי שנאה).

ihtiyar

New member
הכאה על חטא, או הכאה על ריק?

האדם - כל אדם - איננו יצור חד מימדי (ד"ש מהרברט מרקוזה ורוברט מוסיל). ככזה הוא בפוטנציה גם הומופוב וגם אמא תרזה, קסנופוב ואלטרואיסט, קוסמופוליט ולאומן, הומניסט או רוצח, וכן הלאה. הפוטנציה הזאת קיימת, ויכולה לבוא לידי ביטוי בהתאם לנסיבות, נתונים אישיים בסיסיים, מוסכמות חברתיות/חוקיות וכיוב'. הומופוביות היא אחד ממרכיבי האדם, כמו גובה או חוש מוזיקלי. בכל אחד מאיתנו מקננת סלידה מסקטור מסוים בגלל צורתו/מינו/אמונתו/מנהגיו/לאומיותו וכד'. טבעי לחלוטין. אסור לפגוע באחר בגלל תכונותיו השונות, אבל מה התועלת בהכאה-עצמית על "חטא"?

מארסו

New member
not that there's anything wrong

with that (למי שלא מכיר, כאשר סיינפלד וג'ורג' מכחישים בתוקף את החשד שהם נאהבים)

תגיד משהו ../images/Emo141.gif

אם כבר צלחנו את הפחד לדבר על זה במקום הזה - יש עליך סטטיסטיקות לגבי הקשר לגבי הומוסקסואליות לבין אבהות? כהורה, מעניין אותי לדעת כמה מן הגברים ההומוסכסואלים בישראל מולידים ילדים, וכמה מהם מגדלים את הילדים הללו בביתם. או, במלים אחרות, אם הבן שלי הומו, מה הסיכוי שלי לחבוק נכד בלי התערבות של עורכי דין?

masorti

New member
בלי התערבות עורך דין אולי כן...

בלי התערבות אשה - קצת קשה להאמין.

נכבדי ../images/Emo141.gif

מהכרותנו הוירטואלית הארוכה למדתי, שבענייני אמונה לא כדאי להתעסק איתך. ברם, דמיין לך, באופן תיאורטי לגמרי, שיש נשים שמוכנות להכניס לחייהן הומו בתור אבי ילדן, בלי שמישהו מהם יתחייב לקיים חיי שיתוף עם האחר. התקשרות כזו, שאינה נופלת תחת הכותרת "ידועים בציבור", מחייבת התקשרות משפטית, ולכן הוזכר עורך דין.

masorti

New member
באופן תיאורטי לגמרי...

אם זוג הומואים מכירים אישה שמוכנה לכך, אחד מהם יכול להתנדב לשכב איתה ולהוליד ילד. (אפשר גם לפנות לרופא ולבצע הזרעה בלי מגע מיני ישיר) אף אחד לא יפריע אח"כ לאם לאפשר לאב הביולוגי לשמור על קשר עם בנו/בתו. עו"ד יכול למסד את הכול בצורה מסודרת, אבל עקרונית אפשר להסתדר בלעדיו. נ.ב. זה לא קשור לעניני אמונה. זה סתם לא כוס התה שלי.

אתה כתבת "קשה להאמין" ../images/Emo141.gif

אמנם אף אחד לא יפריע לאם לאפשר לאב הביולוגי לתפקד כאב, אבל אם היא תחליט, מסיבותיה שלה, למנוע מהאב קשר עם בנו\בתו, יידרש האב לצאת למאבק משפטי. הנבונים והשקולים יקדימו תרופה למכה, וידרשו מן האם להיכנס עימם להתחייבות משפטית לפני ההפריה, כדי לא לנהל מאבק משפטי מעל ראשו של ילד שכבר נולד. תמיד אפשר בלי עורך דין, אם אדם מוותר על זכויותיו. אבל זה לא המקרה השכיח, ואני מתעניין בסטטיסטיקה.

זה לא תיאורטי

יש לפחות שני ארגונים בארץ העוסקים בשידוכים מהסוג הזה, ולעיתים בהצלחה מרובה.

טל קר

New member
אם הומוסקסואל רוצה ילדים, הוא יכול

לעשות מה שהטרוסקסואל יכול לעשות (ושניהם יכולים גם לא לרצות ילדים) - להיות אב ביולוגי לילד/ים או אב מאמץ לילד/ים.

למעלה