יוסי ההומו!

ixmix

New member
יוסי ההומו!

השבוע פגשתי את יוסי ההומו. יוסי ההומו הוא אדם מרשים, עשה המון בחיים, ובא לספר לנו את הסיפור שלו כהומוסקסואל שהיה בארון הרבה שנים, את החוויות הקשות שבדרך לגיבוש הזהות ולהשלמה עם עצמו ועם סביבתו ואת חשיבות השיח הפתוח בנושא עבור נערים הנמצאים בארון מתוך פחד. הערב ראיתי דיון בהשתתפות איציק זוהר, נדב יעקובי ושותפיהם באולפן הכדורגל של ליגת האלופות. עיתון אנגלי נאלח פירסם ששחקן אנגלי בילה עם זמר מפורסם ועוד שחקן. איציק זוהר אמר - "אז מה הם רוצים לאמר בזה? שיחשבו שזה לא בסדר? זה ענינו של האדם"; נדב יעקובי אמר - "אף אחד לא מטפל בנושא ההומופוביה במגרשי הכדורגל. נגד גזענות יש וועדות, נגד אלימות ישיבות, וכולם טומנים ראש בחול בנושא ההומופוביה האיומה". ואני? אני חושב שהדיון במערכת החינוך מייצג את הפוריטניות והצביעות בחברה שלנו, ואינו מנותק מהפחד לדבר על זה במקומות אחרים.

נכון 3 ../images/Emo20.gif

ורק אעיר, שאני לא רואה איך הוועדות והישיבות מועילות במשהו נגד הגזענות והאלימות.

גרי רשף

New member
../images/Emo45.gifלצערי אתה צודק

זה מזכיר לי את הפעילות למניעת אלימות שעושים בכיתה: כל הלפלפים שאינם מסוגלים לגעת בזבוב נוטלים חלק בהפעלה, והפרחח שמרביץ לכולם- או שהוא כרגיל לא מגיע לשיעור, או שכרגיל הרחיקו אותו מבית הספר בשל התנהגותו.

שאלת תם וווידוי בצידה

איזה הומופוביה יש במגרשי הכדורגל? והנה הווידוי: כשהייתי ילד הייתי אוהד כדורגל "שרוף" - כל שבת נסעתי עם אבי (או בלעדיו) למשחקי מכבי תל אביב ברחבי הארץ, הכרתי כל שחקן, אספתי תמונות וחתימות וידעתי המון עובדות חסרות ערך. בגיל ארבע אפילו נפצעתי בראש כי שיחקתי בלהיות חודורוב וזינקתי ישר אל פינת השולחן. זה נגמר בשלושה תפרים בבית החולים. לימים נולד לי בן, חיכיתי שנים לכך שאוכל לקחת אותו למגרשי הכדורגל. ( ללכת לבד זה נראה לי מזמן כפעילות דבילית להפליא) . מה רוצה הגורל? הילד נהיה הרבה יותר לפלף מאבא שלו, וסירב בכל תוקף ללכת איתי. הוא אפילו לא יושב מול המסך וצועק בזמן הגולים של נבחרת ישראל וכשאני עושה את המעשה המטומטם הזה הוא מסתכל עלי בזלזול ושואל :"אבא, אתה בסדר"?

ixmix

New member
כאשר "הומו" היא הקללה הנפוצה

לצד "בן זונה", וכאשר (כפי שנאמר באותו הדיון בערוןץ הספורט) למעט כדורגלן אחד אנגלי, אין אפילו כדורגלן אחד נוסף בעולם כולו אשר העז לצאת מהארון - וברור מה יקרה למי שיעשה זאת - יש הומופוביה.

האם ההומופוביה מוגבלת למגרשי

הכדורגל? בהחלט לא. אני חושד שכולנו, מלבד ההומואים, הומופובים במידה זו או אחרת. אני יודע היטב שפויה להיות הומופוב, ולא ענייני מה אדם עושה עם איברי גופו שלו ועם מי, כל עוד זה לא בכפיה, ואני מכיר את כל המנטרות הידועות ומסכים איתן- אבל כמו שכהנא טען שבכל אחד מאיתנו מתחבא כהנא קטן, כך אני מודע היטב להומופוב הקטן שמתחבא בתוכי. הן לפתח חטאת רובץ- ואתה תמשול בו. ורק דוגמית קטנה- לפני מספר ימים התחילו בפורום חתולים בהתקפה של קללות ועלבונות על כל משתתפי פורום שמירת טבע, ואחת מחובבות החתולים שיבחה את חברתה ש"הראתה למתרוממים האלה".

לא מהם.

אבל כאשר "יא הומו" זה עלבון נפוץ, די ברור שהמעליב מצפה שהנעלב יקבל את המילה "הומו" כמשהו שלילי- כל שגם המעליב הומופוב, וגם החברה בה הוא חי הומופוביץ, לפחות במידה מסויימת. מה היית אומרת אם היו משתמשים ב"יא נקבה" בתור עלבון? הרי זה היה מצביע על חברה בה רואים את הנשים כנחותות, לא? (הרמה להנחתה, כמובן).

ניסיתי להעמיד דברים על דיוקם

רק שכחתי איזה דברים
(אילו, אילו!)

גרי רשף

New member
../images/Emo45.gif

כל מי ששופטת את הזולת בהתאם למינו או מוצאו העדתי היא שוביניסטית.

ixmix

New member
לצערנו התשובה שלילית.

טענתי כי "הדיון במערכת החינוך מייצג את הפוריטניות והצביעות בחברה שלנו, ואינו מנותק מהפחד לדבר על זה במקומות אחרים". ההומופוביה אינה מנת חלקם של מגרשי הכדורגל, אולם אין ספק ששם היא מתעצמת (לעיתים יחד עם תופעות לא רצויות אחרות). כאוהד כדורגל אני מתבייש לעיתים במה שאני רואה, ובעיקר בגלגול העיניים של האחראים לספורט, לחינוך ולשמירת החוק בישראל. העובדה שחלק גדול מהאנשים הם הומופובים אינה הופכת את התופעה לפחות בזויה. ואני אישית לא מאמין שבכל אחד יש כהנא קטן. או הומופוב קטן.

קודם כל ח"ח על גילוי הלב

הייתי מסכים לאמירה שבאנשים רבים יש נטיות הומופוביות אבל לא הייתי לוקח את זה רחוק עד כדי לומר שבכל אחד יש הומופוב קטן. וההומופוביה לא מצטמצמת למגרשי הכדורגל אבל ככל שהסביבה היא אינטלקטואליסטית יותר יש לה פחות לגיטימציה, ומגרש כדורגל הוא כל דבר מלבד סביבה אינטלקטואליסטית.

למעלה