יוסי בראומלי

yuki sun

New member
טובת הכלל וענינו של היחיד

למר אבי הרטמן היקר. צר לי על שחרף בקשתי האישית אליך, לא הצלחת לכבוש את היצר ובחרת (שוב) לנצל את ההזדמנות ולנגח אותי אישית. אני ביקשתי להעלות לדיון נושא מהותי, החשוב לאגודה כולה; אתה לעומת זאת בחרת לנצל את ההזדמנות ולסגור עימי חשבונות. לצערך ,לא אתן לך את הסיפוק ואין בכוונתי להתייחס לדברים האישיים אשר כתבת עלי, ואשר למיותר לציין, מרחקם מן האמת הוא "רחוק מזרח ממערב". היה סמוך ובטוח שחרף דרכך (אותה אני מכבד, אך חושש אני שיש בה כדי להרוס במחי יד, את אשר נבנה במשך קרוב לעשור) אמשיך ואתנדב לתפקידים באגודה, ואמשיך לעזור, לכל מי שייזדקק, ובלבד שיהיה חבר אגודה, ישלם את דמי החבר בה ויקיים אחר נוהליה. בברכה, יוקי שמש

אשר חפץ

New member
בהמשך דבריך צריך להיות

יוקי, לפחות תשלים את המשפט שכתבת בתגובה קודמת. (אני אשלים את המשפט שאתה כתבת)אמשיך ואתנדב לתפקידים באגודה, ואמשיך לעזור, לכל מי שייזדקק, ובלבד שיהיה חבר אגודה, ישלם את דמי החבר בה ויקיים אחר נוהליה ,ובלבד שטייס ראשי יפסיק לחלק דרגות, הגדרים ורשיונות ללא הסמכה. ואם לא זאת היתה כוונתך, אנא הבהר את שכתבת בתגובה קודמת. אשר

yuki sun

New member
הבהרה לאשר חפץ

אשר שלום. לא ברור לי מה אני צריך להבהיר, אבל למען הסר ספק: לא טענתי מעולם (ולא רמזתי) כאילו אתה או טיס ראשי (כלשהו) באגודה, מחלק דרגות, הגדרים ורשיונות, ללא הסמכה. ההיפך הוא הנכון - לא שכחתי את אשר אמרת לי טרם קיבלת על עצמך את תפקיד הטיס הראשי - לאמור: שאין בכוונתך להיות חותמת גומי בידי ועד כזה או אחר. החשש שלי הוא מפני המדיניות אותה מבקש להנהיג אבי הרטמן, לפיה - על מזבח "הגדלת" מספר החברים בכל מחיר (במטרה "להוזיל" את המחיר) ייפתחו שערי האגודה לכל דיכפין ויחולקו רשיונות גם לכאלה אשר לא עברו הכשרה מסודרת, או לכאלה אשר מסכנים אותנו ואת עצמם. בברכה, יוקי שמש

אשר חפץ

New member
לך ולאחרים

כל הנפשות הפועלות בנושאים פוליטים הבינו את שכתבת. יש חברים, חלקם חדשים, שלא יודעים במה מדובר ולא מכירים את הטייס הראשי ואת כל חברי הוועד, ומדבריך משתמע שכל חברי הוועד והטייס הראשי הם אבי הרטמן.(אף על פי שאנני מסכים איתך לגבי אבי הרטמן). לא כולם מכירים את "הפוליטיקה".ולכן יש להבהיר סוגיות רגישות מעין אלה. שלך ושלכם אשר חפץ

avihart

New member
על החששות של יוקי

למי שעדיין לא הבין דבריו של יוקי על חפצי לצרף לאגודה כול אשר חשקה נפשו בכך, מבוססים על השערותיו האישיות בלבד!!! מעולם לא שמע זאת ממני. מעולם לא דן איתי על כך! ניסיונו לרמוז כי כולם חותמת גומי שלי הנו ניסיון לסכסך בין ידידים, וניסיון להמעיט בערך האחרים. למען הסר ספק מר אשר חפץ עושה עבודת קודש לילות כימים עם עזרה מועטה של הועד. מעולם אשר לא התייעץ איתי בכול נושא הסמכה כול שהוא !!! ההפך בכול מקרה שיש לי שאלה מקצועית, הראשון שאני פונה אליו וסומך על דעתו הוא אשר. חברי הועד עצמאים כול אחד בדעתו וכולם שותפים למטרה אחת לקדם את עניני האגודה והחברים. החשש של יוקי נובע משמועות ומפוליטיקה שלצערי ניגרר אליה . כאשר יוקי יוכל באופן ברור להגיד "שמעתי ממך אבי כי אתה מתכונן לצרף את האדונים ... ואין לאדונים כול הסמכה אוכל להגיד במדויק" ההפך מזה כותב במפורש טייס ראשי בסוגריים . ברור לי כי יוקי לא קרא את אשר כתבתי כמה שורות למעלה והתרכז רק בפן האישי ואיך להגיב או לא להגיב בפן האישי. עד רצוי וכדאי שיוקי יתייחס ביתר רצינות למה שהוא אומר או כותב!!! אבי הרטמן

shaison

New member
תפוחים ותמרים מחת ו...

אבי אתה מטעה ובגדול אתה מדבר על החברה בא אתה עובד החוזה או המדינה אליה נכנסתם היא ניו-זילנד פרט קטן אותו שכחת רכב שעולה בארץ 120000 שקל עולה בניו-זילנד 35000 (הדבר לא נכון לגבי רכבים חדשים מהשקית) ביטוח שעולה בארץ 10000 שקל בשנה או יותר עולה לי בניו-זילנד 1300 שקל. נשאר לי די הרבה כסף לקנות את הפטנט הנפלא שלך ביחס לישראלי המצוי. אין ספק שטובות שתי שיטות ביחד ולא חייבים לנקוט רק באחת. יש לאגודה חוקים וספר עזר שנכתבו עם ניסיון של שנים רבות ובעזרת אנשים שזהו מקצועם בחיים. אין שום בעיה להסמיך חברים שלא למדו בארץ יש לזה נוהל וכללים ואין צורך להקל בהם כי הם לא קשים בכלל, במידה ובאמת מגיע לך דרגה זאת או אחרת. להזכירך לא לי או לאיתי אלמוג (יש לנו את ההסמכות הכי גבוהות הקיימות באגודה) ויתרו או קיצרו את הנוהל הרגיל של המרת רישיון בניו זילנד למרות שהדרישות הם רבע משל ישראל (טנדם בשכר ומדריך). קיצורי הדרך והצטרפות המונית תוך כדי עיגול פינות תעלה בטווח הרחוק מחיר יקר מאוד !!! צרוף של חברים רבים יביא להורדת דמי החבר אבל לא על חשבון בטיחות כי אז זה יעזור לכם רק ב-5 דקות הראשונות. יום טוב ושבת שלום שי לנואל

ספר פרטים ??

איזה רכב שעולה כאן 120000 עולה בניוזילנד 35000 ש"ח. תן בבקשה דוגמה הכוללת יצרן, מודל ושנת דגם ? זה כבר מתחיל להיות מעניין. - באמת מתוך סקרנות אמיתית. אהרון.

avihart

New member
שיי אתה טועה

שיי שלום 1.אנני מדבר על החברה שלי!!!! 2. חוזר שוב מעולם לא טענתי לפתוח את האגודה לכול דכפין!!! אבי הרטמן

shaison

New member
לכל דיכפין אבי

ע"י ביטול הנוהל הקיים ומינוי בוחנים אתה תעקוף את בתי הספר תיתן יד חופשית לכל דיכפין ללמד את חברו בבית ולגשת לבוחן (במידה ושרד את הלימוד) אין ספק שאז גם תצטרך את היטוח אחריות מקצועית אותו אתה רוצה לבטל אחרת תביעה אחת קטנה תסגור לך את האגודה. במידה ואתה חושב אחרת הייתי מייעץ לכל חבריך בועד לקבל ממך ערבות ומכתב האומר שבמקרה וייתבעו אתה תגן עליהם מכיסך ותשלם את סכום הפיצויים משם גם. אין לי ספק שזאת תיהייה בכיה לדורות במידה וצעד זה ימומש. תסביר לי גם איזו סיבה תיהייה לבתי הספר לעודד את חבריה להיות חברי אגודה עם האגודה מזלזלת בידע המקצועי שלהם ממנו הם מתפרנסים ולמעשה אומרת כל אחד יכול ללמוד לבד בבית בלבד שיעבור את המבחן או ימצא חן בעייני הבוחן כדי לעבור את המבחן. שי לנואל

מספר הצעות מ"ירוק" באגודה

שלום, להלן מספר הצעות ממישהו שלא מזמן סיים את חוק לימודיו, ו"זכה" לשוחח עם מספר חברים לשעבר/מרחפים לא רשומים.אבר בכל זאת נרשם לאגודה: 1. הנתון (שכמדומני הזכיר יוקי) של 75 ש"ח "נשמע" הרבה יותר "נוח" מ-900 ש"ח לשנה - על אף שהיינו הך, לכן למכור מנוי כמנוי שנתי וחצי שנתי עם דמי מנוי חודשיים של 75 ש"ח. המנוי החצי השנתי יאפשר לאנשים שנמצאים לפני נסיעה או לא בטוחים לעשות את הבחירה (הנכונה) קלה יותר 2. לאפשר לתקופה של שלושה חודשים למרחפים שלא היו חברים בשנה האחרונה לחזור לאגודה ללא קנסות והשלמות - אפילו אם זה לא "צודק" 3. לבנות תוכנית פעילויות שנתית ולפרסם אותה לחברים הקיימים ולשעבר - כך יידעו אנשים על מה הם הולכים לשלם. 4. להמשיך לייצר פעילויות בעלות ערך רב כגון קורס מטארולוגיה שבה ההרשמה פתוח ל כ ו ל ם אבל יש הנחה משמעותית לחברים 5. לבחון נושא הכרה בהכשרות שנעשו בחו"ל - שוחחתי בעבר עם מספר מרחפים שלמדו בחו"ל והיו בפיהם טענות קשות על כך שלא הכירו בלימודיהם. 6. לבחון שיתוף פעולה עם בתי הספר/היצרנים המקומים על הנחה על שירותים ומוצרים לחברי האגודה - לדוגמא, אני בטוח שאחד מהיבואנים יהיה שמח לארגן לחברי האגודה רכישה קבוצתית של ואריו, מכשיר קשר או קסדה עם הנחה משמעותית. 7. לפרסם עלון רבעוני שיחולק לחברי האגודה שיכלול: 60% חומר עיוני (כתבות, מאמרים), 20% "פרופוגנדת" אגודה: פעילויות, הטבות, וכו, והשאר פרסומות (יכול לשמש מקור מימון) - לשלוח את העלון גם לכאלה שהפסיקו להיות חברים. 8. להיות נחמדים בפורומים האינטרנטים לכאלה שאינם חברים - זה לא עולה כסף לאגודה ואף שווה זהב יש עוד רעיונות, אבל אני חייב לחזור לעבודה... משה נ.ב.: אין אגודה / עמותה שלא מתמודדת עם שאלת יצירת ערך מוסף לחברים!

shaison

New member
בקור טוב גם לך

האם אתה יודע למה כל בתי הספר (למעט שמיים טפו טפו מלח מים) עד היום פשטו את הרגל? אולי כי רמת הרווחים ממכירת ציוד וקורסים בארץ היא לא כזאת גבוהה? גם עם תייבא וואריו בכמות של פחות מ-50 בקנייה אחת תקבל מהייצרנים את אותו המחיר!!! (לא מאמין תנסה) ייצרני הקסדות נותנים מחיר מועדף ברכישה של 100 קסדות ומעלה בקנייה אחת! שי לנואל

וגם לך

מה שאתה אומר הוא לא נכון והטעייה מהותית !! אני אומר את זה כשיש לי את כל הדוקומנטים והנסיון להגן על דברי. זו זכותך להגן על האינטרסים הכלכליים של שמיים ( גם אני מצטרף לטפו טפו) אבל לא להטעות את האנשים וברור שמחשבותיו של מר בוחבוט שלדעתי כבר מבצע רכישות של ציוד רחיפה במחירים אטרקטיביים בחו"ל היא איום מהותי על פרנסת מוכרי הציוד בארץ. לו רצתה האגודה להכנס לעניין רכישה קבוצתית של ציוד רחיפה הייתה יכולה לעשות זאת בקלות והייתה חוסכת לחבריה קרוב לוודאי את דמי החבר במלואם אם לא למעלה מזה. הרי מתנדב אחד שישקיע זמן לטובת עניין רכישות ציוד קבוצתיות יביא את הורדת העלויות ובגדול. הבעייה היא (כנראה) שהאגודה אינה מעוניינת\חוששת לכרות את פרנסתם ועל ידי כך להכחיד את קיומם של בתי הספר המועטים שמיצרים את החניכים שאח"כ הופכים לחברי אגודה וזו סימביוזה שלמרות עלותה לחבר הממוצע כנראה עובדת אבל הורדת עלויות היא רק עניין של החלטה של חברי האגודה עצמם ולדעתי צריכה לעלות באסיפה הכללית להצבעה. אהרון.

"ירוק" ושאר מיני ירקות

אהרון, קודם כל, אני לא חום כהה, פשוט פגשת אותי בחושך
שי ואהרון, אם תקראו טוב טוב את ההודעה שלי תגלו שהצעתי שבית ספר יארגן רכישה קבוצתית (ראו NETACTION) כי לאחר הקנייה תמיד צריך "אבא" שייטפל בנושאים פעוטים כגון שרות ואחריות. שי, כאחד שמבצע רכישות בחול אני יכול להבטיח לך שמחירים טובים (20-30% הנחה) מקבלים גם על רכישת 5 פריטים - ואם אתה מעוניין אני אשמח לשלוח לך הצעות מחיר שקיבלתי ל-GPS לרכב מטיוואן. כל מה שהצעתי היה בכדי לעזור: א. לאגודה (יצירת ערך) ב. לחברים (להשאיר יותר שקלים בכיס - לקורסים לדוגמא) ג. לבתי הספר - לקבל מחירים טובים יותר (אותו ספק "ישדרג" את התמחור לבית הספר) כך, שלעניות דעתי (המקצועית, אגב) יצרנו פה מצב ברור של WIN, WIN SITUATION. משה

shaison

New member
טחינת מים

לך ברר מחירים כולל משלוח מע"מ מכס ושאר ירקות!!! ואז תשווה את המחירים ותראה שהרווח של בתי הספר לצערי הוא די מצחיק . בשביל לייבא כמות גדולה עם הנחה של ציוד לרחיפה (לא לנהיגה או צלילה) אתה צריך גם מספר קונים גדול או חשבון בנק שיכול לסחוב עליו את המלאי . שי לנואל

יפה צניעות עם דרך ארץ

פשיטת רגל היא מונח משפטי מדויק שבית המשפט פוסק אותו על הפסקת פעילותו של עסק. איזה בתי ספר בדיוק פשטו את הרגל? איני בקי - אולי זום או לט לפני יותר מ 10 שנים. עגור הוקם כעשר שנים לפני משמים, ואני מקווה שיתקיים גם עשר שנים אחריו. כנפיים מתפקד עד היום, אחרי שפרץ לשווקים חדשים. איני יודע מה קרה לאריבה, אך אין לי ספק שהוא לא הגיע לפשיטת רגל. מיקי ויסלוביץ, ארנון הר לב, ד"ר דני עמיר, חזי דביר הם אנשים מקצוענים, אך חשוב יותר, צנועים וענווים. שמשון

shaison

New member
ושוב אתה קופץ ללא ידע

גש תבדוק את המידע שלך שוב. והכוונה בלפשוט רגל מבחינתי זה הפסיקו לפעול כי לא שרדו כלכלית!!! הכרותי עם כל רשימת האנשים הנ"ל ובתי הספר שהין להם ,אולי למעט ארנון, היא הרבה יותר ארוכה ומעמיקה משלך. שמשון האם אתה רומז שבי"ס שמיים הם לא צנועים וענווים? אין לי ספק שרמת המקצועיות היא מהגבוהה שקיימת בעולם ושנאתך האישית למי שלא מסכים איתך ועם חוסר מקצועיותך מביאה לשיפוט לא אובייקטיבי. הייתי שמח לשמוע מחניכים של בי"ס כיום על מה הם חושבים על הגישה ולא ממך שרק מנסה להכפיש את הגורם היחידי שמספק דם חדש לאגודה. (אחלה דרך להוסיף חברים חדשים !!!). להזכירך גם טענת שלא למדת נחיתת פרפר בבי"ס שמיים במסגרת הקורס וצילומי הווידאו של הבי"ס ועוד 12 משתתפים ריעננו את זכרונך הסלקטיבי. וכמו שכתב כבר ילדך איך הנ"ל תורם לדיון??? שי לנואל

לא ביצעתי "פרפר" במסגרת קורס בשמיים

ייתכן וזכרוני בוגד בי. וגם זכרונם של אבנר קובלינר, אמנון חביב, ארי איילון, דורון דנן ואריה לשובר. נכון, עלי ברקאי, חותנו של אחיך, אמר שביצע "פרפר" בקורס (למיטב זכרונו). אבל אם אתה טוען שכל 12 בוגרי הקורס ריעננו את זכרוני, וכי האירוע גם תועד בוידאו אז מי אני ומה אני שאתווכח אתך. קטונתי שמשון נ.ב שמחתי לשמוע שלא כל בתי הספר פשטו את הרגל.

למעלה