עורה עורה, עורה אורי שמיר !
אורי, הדברים הרבה יותר מורכבים ממה שככפי שנראה, נראה לך. לפי מה שהצלחתי להבין למקרא דבריך נראה לי שאתה לא במיוחד מבין מה אתה קורא בפורומים השונים, ולכן מה שכתבת הוא בבחינת בוקה ומבולקה. חבל, ממש חבל שבחור כמוך עם ראש על הכתפיים לא מתעמק בנושאים השונים לפני שאתה כותב וקובע עמדה. המציאות שאליה אני מתייחס היא כל מה שקורה בהתנהלות האגודה תחת שרביט הועד החדש. ברוב שנות "עמלי" ההתנדבותי לאגודה ריכזתי בעיקר את תחום הביטוחים. את תפקיד הטייס הראשי התחלתי לאחר מות ידידי יוסי קופר ז"ל ועסקתי בו עד לכניסת הועד החדש. יצא לי לקרוא את כל התביעות השונות, והמשונות, שהוגשו כנגד האגודה וגם את פסקי הדין שנתקבלו, אשר בדרך כלל הכריעו לרעתנו. לצערי, הייתי עד לעלייה התלולה בתעריפי ביטוחי התאונות האישיות (שכולם יודעים שהתרחשו) ולנסיקה התלולה בתעריפי האחריות המקצועית שלגביה רק מעטים יודעים. עיקר השינויים שבוצעו בספרי העזר המבצעיים לאורך השנים, היו תוצאה של לקחי אירועים שגרמו נזקים לאגודה ולעוסקים בתחום ובאו להגביר את הבטיחות ובכך להגן על עתיד האגודה ולהראות לחברות הביטוח שאנו אכן מפנימים לקחים, מתעדכנים ופועלים נמרצות לאכיפת נהלי הבטיחות. המדיניות ה"קשה" שלי לא התאימה לועד החדש שרצה ב"עיגול פינות" לשם הפיכת האגודה ל"האגודה הפתוחה" במטרה להגדיל את מספר החברים בכל מחיר. אחת הדרכים הייתה ה"הקלות" המפורסמות, סיבת פרישתי. דרך נוספת הנשקלת בועד היא הורדת דמי החבר על ידי חסכון שונים בהוצאות, דבר בריא כשלעצמו, אך כשאני שומע על כוונה לבטל ביטוחים שונים כביטוח אחריות המקצועית, למרות שאני בכורסא, יוצא לי כל האוויר שלקחתי. אינני מנסה לצייר מצב "כאילו" מסתירים ממך מידע, אני אומר זאת במפורש. די אם תקרא את תשובותיו המלגלגות של אבי הרטמן לעניין האכיפה ומנגד קרא את ה"תוכניות לעתיד" שפירט הטייס הראשי הנוכחי, לעניין "פיקוח" ו"ענישה" שהתפרסמו בדו"ח שלו, ותבין מה באמת הולך לקרות עם עתידנו ומדוע אני חושב שההתרפסות הבלתי מובנת כלפי הנצלנים ושאר מתחמקים אחרים מתשלום דמי חבר, מדירה את מנוחתי. באמת ובתמים שהתכוונתי לפרגן במהלך קורס המטאורולוגיה, אבל כששמעתי שכמה מתנדבים, שעזרו לועד, "זכו לפטור" מתשלום עלות הקורס, נפלתי מכורסתי. ייצגתי את האגודה בהנהלת קלוב התעופה מספר שנים והשתתפתי בפגישות רבות. אחריי נשא בתפקיד זה שאול שפי, שגם הוא הבין מייד את כובד משקלה של האחריות המוטלת בניהול תקין, מסודר ואחראי. שנינו היינו נציגי האגודה בכינוס של כל ענפי התעופה הספורטיבית שיזם מר עמוס עמיר, ראש המנהל עם כניסתו לתפקיד. שמענו את דבריו והבנו בבירור אנה מועדות פניו ולאן הוא חותר להוביל את המנהל. עוד טעות נוספת בידיך היא שלא הועד הקודם הוא שהחל את המהלך, אלא עוד הרבה לפני כן ולפני כ- 3 שנים כבר התקיימה פגישה רשמית במנהל לשם כך. אותנו ייצגו הטייס הראשי דאז ונשיא האגודה. בעבר ביקשתי מהועד החדש לפרסם את מסמכיו של עמוס עמיר בכדי שכלל חברי האגודה יוכלו ללמוד את העתיד לבוא ואף טענתי שיש לשקול כינוס אסיפה כללית טרם שינתנו למנהל תשובות רשמיות לשאלותיו, אך הפנייה מעולם לא פורסמה, וזאת למרות שעמוס עמיר ביקש לקבל תגובות גם מבודדים ומפרטים. אנסה לעשות לך קצת סדר בדברים : אין כל קשר בין "בוחני תאונות" ו"בחינת תאונות". אתה עושה בלאגן אחד גדול מהעניין ומערבב נושאים שונים לחלוטין משני פורומים. "בוחן" - לפי הנוהל החדש, זהו חבר אגודה שמונה והוסמך על ידי הטייס הראשי לבחון טייסים ולקבוע את דרגתם לשם קבלתם כחברים מן המניין עם רשיון ודרגה. "חוקר תאונות" - זהו חבר אגודה שעבר קורס חוקרי תאונות במנהל. עכשיו אני מקווה שאתה מבין שאין קשר בין השניים וכי מינוי בוחן מהאגודה לקביעת רמת טייס והפקעת הנושא מבתי-הספר לא רק שפוגע בפרנסת בתי-הספר, אלא גם חושף את האגודה במישרין ומעלה את עול האחריות המקצועית שלה (ועוד יש כוונה לבטל את הפוליסה הזו). אני בהחלט מסכים אתך שכל ועד חייב לנסות לשנות וליצור דברים טובים יותר, אבל לא זה הדרך. ביצוע שינוי כלשהו מבלי ללמוד ולהבין על בוריין את הסיבות והגורמים שהביאו למצב הקיים ולהתעלם מעצות בעלי התפקיד הקודמים, אינה אחראית ואינה תקינה בגוף ציבורי כשלנו. שבת שלום, אמנון