יוסי בראומלי

יוסי בראומלי

אני במקרה מכיר טוב את יוסי בראומלי . יוסי לא חידש את חברותו רק השנה מסיבות אישיות, יוסי בחור נפלא ובזמן שלו אני משוכנע שהוא יחזור אלינו. לילה טוב עמוס

ashuach

New member
חברות באגודה

חבר שלא חידש רישיון לא הופך ללא חידש חברותו באגודה! הוצאת חבר מהאגודה רק באסיפה כללית! וזה בא אוטומטית אחרי שנתיים של אי חידוש רישיון! צריך להבדיל חידוש חברות \חידוש רישיון. אז יוסי עדין חבר וחבר באגודה ! רון

yuki sun

New member
יוסי ברמלי

לכל מליצי היושר. חרף העובדה שיוסי מבקש ליצוק נופך "אישי" לדברים אשר כתבתי עליו (כאילו יש לי משהו נגדו או שבגללי הוא אינו חבר אגודה) - דברים חסרי שחר, הטיעון שלי אינו אישי אלא עקרוני: מי שלא רוצה להיות חבר אגודה שלא יעשה טובות ולא יהיה! הבעיה היא שבינתיים כל "הצדיקים", אינם משלמים דמי חבר אך משתמשים בכל שירותי ומתקני האגודה. ולכל הסניגורים - תקראו טוב את מה שיוסי כתב - הוא לא כתב שאינו חבר אגודה "בגלל העלות הגבוהה" הוא כתב מפורשות שאינו חפץ להיות חבר באגודה בגלל האווירה הרעה (או כדברי הסופרת - "כי השכנים אינם טובים בעיניו"). ברור למה - בדרך הזאת הוא יכול להמשיך ולרחף (חינם אין כסף) באופן חופשי, ללא נהלים - ומבלי שיצטרך למלא אחר נהלי האגודה או הנחיות הטיס הראשי ופקחי הבטיחות (זה כמו לנסוע ברכב על הכבישים של המדינה, בלי לשלם אגרה או טסט ובלי שאף אחד יכול לגעת בך!). ומה שהכי מקומם - ברגע שהכללים אינם נראים לו, יוסי "קורא" להקים אגודה חלופית. תגיד לי יוסי - מי יעשה שם את העבודה היום יומית? מי יתנדב שם לתפקידים? ומה אם גם שם הנהלים לא יראו לך? האם תקים עוד אגודה? יוקי שמש

avihart

New member
קריעה חוזרת (ב-ע)

בקריאה חוזרת קראתי שוב את דיברי יוסי יוסי מעיר על סגנון השתלחותך במר חגי (שאני מעריך שגם אותו אינך מכיר) יוסי מעיר כי סגנון כזה גורם לאנשים מסוימים רתיעה (ובהחלט כ"דירה להשכיר" ) לא ראיתי לאחר שמר חגי תיקן אותך כי חזרתה בך (לפחות בקטע העובדתי) לגבי הקטע כי מר חגי לא עבר דרגה 1 ו 2 קראתי שוב את דבריך ליוסי. האגודה קיימת בזכות חברים, (ולא החברים למען האגודה) כך שמי שמצטרף עושה לאגודה טובה גדולה, מעניק לה גודל וכוח שממינו כולם נהנים. (ואתה אישית) לשלוח אנשים להקים אגודה חלופית (גם אם זו משימה קשה) זה מהלך מעליב שפוגע ישירות האגודה. להגיד "מי שלא רוצה להיות חבר אגודה שלא יעשה טובות ולא יהיה!" זו לא יותר מהתנשאות! אינני יודע מה הסיבה שיוסי אינו חבר, ואני מעריך כי גם אתה אינך יודע. אני מקווה כי יוסי יעשה לנו טובה וכשיוכל ימצא את האגודה מספיק אטרקטיבית ויצטרף אליה למרות...... אבי הרטמן

ובכל זאת למרות ההקצנה,יוקי צודק!

אבי שלום למרות מאמצי הרבים למען האגודה וחבריה, עדיין, איני מוצא לנכון להתחנן בפני אנשים להצטרף לאגודה . להיפך , אני חושב שלמי שלא טוב להיות חבר באגודה הזו, במה שהיא מייצגת, ולקבל את מה שהיא נותנת מוטב שלא יהיה חבר בה. אולם, באותה המידה שלא ישתמש בשרותים שהיא נותנת: לא בתא הקולי. לא באתר זכרון שבו זה עתה מיסי החבר שלי מושקעים בעמדת ההמראה והנחיתה. לא באתר מבוא חמה שם האגודה דואגת גם לעמדת ההמראה וגם לעמדת הנחיתהץ ובטח שלא בעמדה שבנו עבור האגודה וחבריהה ושימו לב ל ל ח ב ר י ה כי עיריית נתניה לא מכירה מרחפים שאינם חברים באגודה ובעיריה בטוחים שכל המרחפים בעמדה הינם בעלי רשיון בתוקף ובודאי בעלי ביטוח צד שלישי למקרה שאחד התושבים הצופים במקום יפגע. יוקי צודק כמה אפשר להתחשב באותם אנשים שמסכנים אותי, אותך, את כולנו וגם שותים מהבאר אותה אנו ממלאים. לא ייתכן שמישהו מאיתנו יגיע לאתר מסוים ויסתכן בפגיעה ע"י אותם אנשים ומצידנו לאף אחד לא מזיז העניין אפילו את קצה השפה על מנת להעיר לו ולהזהיר אותו לבל יניף כל עוד הוא בעמדה. אבי עם כל הכבוד, לא ייתכן שאנשים יוציאו אלפי שקלים על דלק ועל ציוד ועדיין לא ישלמו על השרותים והביטוח את אותו סכום שכולנו משלמים . גם אם זה קשה הרי לא יעלה על דעתך לא לשלם ביטוח חובה לפחות לאופנוע או למכונית שאתה מחזיק, ולמה, כי אם תפגע במישהו אתה תשלם כל חייך למי שפגעת בו. ר ק אצלנו יש לך ,למרות הכל, את הזכות לסכן אותי ולא לשלם ביטוח "שהוא חובה". אז למה אני עוד צריך לפנות בנועם לאנשים שלא מרגישים חובה שלא לסכן אותי, למה? למה אני צריך להתאמץ ולבזבז את זמני היקר על פרויקטים למען האגודה וחבריה כאשר ישנם אנשים שמשתמשים באותם מתקנים עליהם אני אמון, ומתרצים את אי תשלום מיסי החבר בכך שאינם יכולים לשלם סכום של 75 ש"ח לחודש ( אגב תבדקו כמה עולה לכם להגיע לאתר באמצעות הרכב הפרטיים שלכם - לא רק הדלק) שהיה יכול לרדת למחציתו אם רק היו מצטרפים אלינו. וגם אחרי שאנו מצרפים אותם לקורס מטאורולוגיה שרבים מאיתנו הזיעו בשבילו - ה ם ע ד י י ן ל א מ ב י נ י ם מ ה ה א ג ו ד ה נ ו ת נ ת להם - !!! ושתהיו לי בריאים נשמות טובות שכמותכם אורי שמיר אחד שכמו יוקי, לא אוהב שמנצלים אותו וביחוד מסכנים אותו.

טחינת מיים / פול גז בניוטרל

נכון. הכל נכון. אינני חושב שיש חבר אגודה שלא מזדהה עם הרעיון מאחורי הדברים של יוקי ואורי. גם אני חבר אגודה וגם אני, כמו אורי וכמו שאר החברים, מושקע במשאבי האגודה ובמאמצים להשאיר אותה פועלת ומתפקדת ועל כן גם אני מצר על הדברים. אבל: מה יעזור אם נטחן את העניין שוב ושוב? כבר קיימנו דיון על נושא אי יכולתנו לאכוף את החוקים והכללים אשר נקבעו וכולם יודעים את המסקנות: אנחנו טוחנים מיים ונותנים פול גז בניוטרל. אנחנו לא אוטוריטה כלפי אף אחד וברור לכולנו שכל אחד יכול דה-פקטו להניף כיום מצנח בכל אתר בארץ ואין לנו היכולת למנוע זאת באופן חוקי. רבותי; אם לא שמתם לב, זה המצב ! אז את המצב הזה אנחנו צריכים לשאוף לשנות ! וכאן אנחנו צריכים להשקיע את האנרגיות וכאן אנחנו צריכים לצפות לתוצאות. צר לי לאכזב אתכם, אבל עם ישראל הוא בעל מנטליות אשר בעקרונותיה מופיעים משפטים כגון "מי אתה שתגיד לי" ו"למה לי לשלם אם אפשר בחינם". ככה זה. ורק אם נדאג להכנס תחת כנפי החוק ורק אם נקדם את החלת חוק הטיס עלינו נוכל להשתמש באמצעים כדי לאכוף אותו. כמו כל דבר בחיים; אין טוב בלי רע וכן - זה יביא גם הגבלות. אבל מי שישים לב, יוכל לזהות פעילויות שונות באגודה אשר באות לבסס מצב כזה ולדאוג לכך שביום מן הימים, כאשר יוחל עלינו החוק, יהיה כבר "באוויר" סטטוס-קוו מסויים אשר יהיה מקובל באופן זה או אחר על גורמי התעופה השונים בארץ ויקל עלינו לקבל את עול המצוות. אז שנזכה כולנו למצוות במהרה בימינו.

הקצנה? ומה עם בתי-הספר?

אורי בוקר טוב !!!. שמחתי לקרוא ולהבין שהתעוררת ! וודאי שיוקי צודק וגם שאול שפי וכל אלה שראו את המציאות בעיניים פקוחות. אך הדברים חמורים עוד הרבה מעבר לכך ועתיד האגודה מוטל בספק גדול. קח לדוגמא את עניין הבוחנים, שהמנהל כל כך לחץ שהאגודה תמנה, ושהאגודה אכן מינתה. מבלי להיכנס לפילפולי אחריות וביטוח (שמעניין מי ואיך אישר זאת וכמה זה עולה לנו), אני חרד דווקא לעתיד קיומם של בתי-הספר המלמדים את הרחיפה שפרנסתם תיפגע מנוהל חדש ומסוכן זה, דבר שיביא לאיום קיומי על עתיד האגודה. ואוליי, בהזדמנות, גם יפרסמו קברניטי האגודה מעל דפי האתר המפואר שלנו נתונים על מספר החברים שנרשמו עד היום, כולל השוואה לשנתיים אחורה, כדי שנדע כולנו מהו מספרם של החברים באגודתנו ונוכל ללמוד על קצב הגידול המזהיר. ליל מנוחה, אמנון

אשר חפץ

New member
אמנון ידידי

לעיניין הבוחנים, האגודה לא משלמת תוספת לפרמיה, גם לא שקל אחד. על כל בחינה ניכנס כסף לקופת האגודה. כל המעורבים מבוטחים בביטוח מלא. לעיניין בתי הספר, אם מהלך זה היה פוגע בפרנסתם, הם לא היו תומכים בו. ולעיניין הוועד, מספר החברים שלא רוצים לחדש חברות, נובע מסיבות שונות כגון......(דופקים בדלת אני רץ). אשר חפץ טייס ראשי

א מ נ ו ן !!!

אמנון לא זכור לי שכתבתי שאני מסכים על משהו אחר מלבד הדברים שיוקי דיבר עליהם. על איזו מציאות אתה מדבר כאן בדיוק? אבקש הבהרה לעניין. למה הנוהל למינוי בוחני תאונות כל כך מחריד את מנוחתך???? ואיך זה מסכן את פרנסת בתי הספר פתאום, שהרי עד עתה נבחנו התאונות על ידנו ולא ע"י המנהל. הרווח ולא הסיכון הוא בכך שבכלל מתייחסים אלינו הרי לכך חתרתם גם אתם בוועד הקודם (שאול הרי היה בדי הרבה פגישות על עניינים אלו). ובכלל, למה ללכת נגד? למה ליצור מהומה על מאומה? הרי זו אינה תחרות בין וועדים, אלה נסיון של כל וועד לשנות וליצור דברים טובים יותר לכלל החברים. שימוש במשפטים כמו: "איום קיומי" "חרדה לעתיד בתי הספר" והנסיון לצייר מצב כאילו מסתירים ממי מאיתנו מידה משיג מטרה אחת והיא שאותם אנשים שמתנגדים להיות חברים באגודה יתבצרו עוד יותר בתוך עמדתם, ולמרות שיהיה שינוי מהותי ביעילות האגודה ובמתן השירותים הם יזכרו רק את האוירה אותה אתה מנסה להשרות כאן. עצתי לך היא : שב על הכורסא, קח אויר, תירגע קצת מעמלך ב 4 שנים האחרונות , תנסה קצת לפרגן לאלה שלקחו את המושכות, ואם בכל זאת תרצה לתרום, אז יוקי אמר את זה קודם לפני - יש עוד הרבה מה לעשות באגודה - ת ת נ ד ב. אורי שמיר אחד שמעריך מאד אנשים שכמותך שמתנדבים ומשקיעים - אז בלי קיטורים!

עורה עורה, עורה אורי שמיר !

אורי, הדברים הרבה יותר מורכבים ממה שככפי שנראה, נראה לך. לפי מה שהצלחתי להבין למקרא דבריך נראה לי שאתה לא במיוחד מבין מה אתה קורא בפורומים השונים, ולכן מה שכתבת הוא בבחינת בוקה ומבולקה. חבל, ממש חבל שבחור כמוך עם ראש על הכתפיים לא מתעמק בנושאים השונים לפני שאתה כותב וקובע עמדה. המציאות שאליה אני מתייחס היא כל מה שקורה בהתנהלות האגודה תחת שרביט הועד החדש. ברוב שנות "עמלי" ההתנדבותי לאגודה ריכזתי בעיקר את תחום הביטוחים. את תפקיד הטייס הראשי התחלתי לאחר מות ידידי יוסי קופר ז"ל ועסקתי בו עד לכניסת הועד החדש. יצא לי לקרוא את כל התביעות השונות, והמשונות, שהוגשו כנגד האגודה וגם את פסקי הדין שנתקבלו, אשר בדרך כלל הכריעו לרעתנו. לצערי, הייתי עד לעלייה התלולה בתעריפי ביטוחי התאונות האישיות (שכולם יודעים שהתרחשו) ולנסיקה התלולה בתעריפי האחריות המקצועית שלגביה רק מעטים יודעים. עיקר השינויים שבוצעו בספרי העזר המבצעיים לאורך השנים, היו תוצאה של לקחי אירועים שגרמו נזקים לאגודה ולעוסקים בתחום ובאו להגביר את הבטיחות ובכך להגן על עתיד האגודה ולהראות לחברות הביטוח שאנו אכן מפנימים לקחים, מתעדכנים ופועלים נמרצות לאכיפת נהלי הבטיחות. המדיניות ה"קשה" שלי לא התאימה לועד החדש שרצה ב"עיגול פינות" לשם הפיכת האגודה ל"האגודה הפתוחה" במטרה להגדיל את מספר החברים בכל מחיר. אחת הדרכים הייתה ה"הקלות" המפורסמות, סיבת פרישתי. דרך נוספת הנשקלת בועד היא הורדת דמי החבר על ידי חסכון שונים בהוצאות, דבר בריא כשלעצמו, אך כשאני שומע על כוונה לבטל ביטוחים שונים כביטוח אחריות המקצועית, למרות שאני בכורסא, יוצא לי כל האוויר שלקחתי. אינני מנסה לצייר מצב "כאילו" מסתירים ממך מידע, אני אומר זאת במפורש. די אם תקרא את תשובותיו המלגלגות של אבי הרטמן לעניין האכיפה ומנגד קרא את ה"תוכניות לעתיד" שפירט הטייס הראשי הנוכחי, לעניין "פיקוח" ו"ענישה" שהתפרסמו בדו"ח שלו, ותבין מה באמת הולך לקרות עם עתידנו ומדוע אני חושב שההתרפסות הבלתי מובנת כלפי הנצלנים ושאר מתחמקים אחרים מתשלום דמי חבר, מדירה את מנוחתי. באמת ובתמים שהתכוונתי לפרגן במהלך קורס המטאורולוגיה, אבל כששמעתי שכמה מתנדבים, שעזרו לועד, "זכו לפטור" מתשלום עלות הקורס, נפלתי מכורסתי. ייצגתי את האגודה בהנהלת קלוב התעופה מספר שנים והשתתפתי בפגישות רבות. אחריי נשא בתפקיד זה שאול שפי, שגם הוא הבין מייד את כובד משקלה של האחריות המוטלת בניהול תקין, מסודר ואחראי. שנינו היינו נציגי האגודה בכינוס של כל ענפי התעופה הספורטיבית שיזם מר עמוס עמיר, ראש המנהל עם כניסתו לתפקיד. שמענו את דבריו והבנו בבירור אנה מועדות פניו ולאן הוא חותר להוביל את המנהל. עוד טעות נוספת בידיך היא שלא הועד הקודם הוא שהחל את המהלך, אלא עוד הרבה לפני כן ולפני כ- 3 שנים כבר התקיימה פגישה רשמית במנהל לשם כך. אותנו ייצגו הטייס הראשי דאז ונשיא האגודה. בעבר ביקשתי מהועד החדש לפרסם את מסמכיו של עמוס עמיר בכדי שכלל חברי האגודה יוכלו ללמוד את העתיד לבוא ואף טענתי שיש לשקול כינוס אסיפה כללית טרם שינתנו למנהל תשובות רשמיות לשאלותיו, אך הפנייה מעולם לא פורסמה, וזאת למרות שעמוס עמיר ביקש לקבל תגובות גם מבודדים ומפרטים. אנסה לעשות לך קצת סדר בדברים : אין כל קשר בין "בוחני תאונות" ו"בחינת תאונות". אתה עושה בלאגן אחד גדול מהעניין ומערבב נושאים שונים לחלוטין משני פורומים. "בוחן" - לפי הנוהל החדש, זהו חבר אגודה שמונה והוסמך על ידי הטייס הראשי לבחון טייסים ולקבוע את דרגתם לשם קבלתם כחברים מן המניין עם רשיון ודרגה. "חוקר תאונות" - זהו חבר אגודה שעבר קורס חוקרי תאונות במנהל. עכשיו אני מקווה שאתה מבין שאין קשר בין השניים וכי מינוי בוחן מהאגודה לקביעת רמת טייס והפקעת הנושא מבתי-הספר לא רק שפוגע בפרנסת בתי-הספר, אלא גם חושף את האגודה במישרין ומעלה את עול האחריות המקצועית שלה (ועוד יש כוונה לבטל את הפוליסה הזו). אני בהחלט מסכים אתך שכל ועד חייב לנסות לשנות וליצור דברים טובים יותר, אבל לא זה הדרך. ביצוע שינוי כלשהו מבלי ללמוד ולהבין על בוריין את הסיבות והגורמים שהביאו למצב הקיים ולהתעלם מעצות בעלי התפקיד הקודמים, אינה אחראית ואינה תקינה בגוף ציבורי כשלנו. שבת שלום, אמנון

avihart

New member
והאר עינינו

והאר עינינו מה המכנה המשותף בין אמנון שאול ויוקי 1. כולם ערים ועיניהם פקוחות בניגוד ליתר . 2. כולם היו בועד הקודם. 3. כולם תוקפים ומבקרים ללא הרף את פעולות הועד הנוכחי. 4. כולם חשו לא בנוח כאשר עשו להם את זה (זכרו את נאומו של שאול באספת חברים האחרונה). יש עוד מכנה אחד משותף להם וגם לי לכולנו חשובה האגודה , וכולנו התנדבנו לקדמה. אבי הרטמן

רד ממני!

למר אבי הארטמן שלום האר נא את עיני החברים: כתבת: "אמנון שאול ויוקי "תוקפים ומבקרים ללא הרף את פעולות הועד הנוכחי"" נסה למצוא מתי כתבתי לאחרונה בפורום משהו נגד הועד (להבדיל מנושאי בטיחות ואויראות בפורום שנועד לכך). אני חוזר בפומבי על בקשתי שהופנתה אליך מזמן בדוא"ל אישי: רד ממני!

yuki sun

New member
מה משותף

לאבי הרטמן היקר. יש עוד כמה "תכונות" משותפות לאמנון האן, שאול שפי וליוקי שמש: 1. שלושתם חברי אגודה ותיקים. 2. שלושתם בקיאים בנושאים שונים הקשורים בפעילות האגודה. 3. שלושתם מאמינים שנהלים וכללים באים (גם) להגן עלינו. 4. שלושתם אינם מאמינים בקיצורי דרך או בשיטת "הוקוס פוקוס". 5. שלושתם פועלים על סמך נתונים בדוקים וחוות דעת מקצועיות, בכתב. 6. שלושתם נמצאים רוב ימות השנה בארץ ולא מאמינים בשיטה של "ניהול" האגודה בשלט רחוק באמצעות אי-מייל. 7. ולשלושתם נמאס שבמקום להתעסק במהות ולהתמודד עם הסוגיות החשובות לעתיד האגודה, אתה בוחר לעסוק בסגירת חשבונות וניגוח אישי. ויסלחו לי שאול ואמנון, על שכתבתי הדברים גם בשמם. יוקי שמש.

avihart

New member
ומהיא המהות הנישגבת שלך?

המהות? שלושתם עוסקים במהות? שלושתם לא פעילים בועד מזה כשנה את זה שכחתם . הועד ואני בהם מנסה למרות כול ההפרעות שלכם לעסוק במהות. באיזו מהות אתה עוסק. הכפשות , הקנטות, רכילות זולה, איומים , והשתלחות בחברים פוטנציאלים. מתי ישבת איתי לבדוק מה היא המהות שלי? מתי הבהרתה לי מה היא המהות שלך? מתי שאלתה חברה מה יש לעשות? איך אני יכול עזור ? (לפני שאתה מנדב אחרים) יחד עם זאת אני מוקיר את תרומתך ותרומת שאול שפי ואמנון האן בעבר. מוקיר את בקיאותכם. סולד מהביקורת חסרת רסן והגינות שלכם!!! אבי הרטמן

../images/Emo46.gif אתה טועה ומטעה ! רק אני צודק.

יצאתי לחפש משהו בארכיב של הפורום (איזה ארכיב נוח ומסודר יש פה!) ונתקלתי בהודעה מלפני חצי שנה שהיא מה-זה מתאימה לעכשיו ?! רק למי שגמר לקרוא את עתוני סוף השבוע. להכין כוס קפה, להתרווח בכורסה, ולקרוא בשקט. הכנס כאן.

למה בפורום ?

הויכוח התחיל כדיון רציני על - למה לא מצטרפים/מחדשים חברות, מרחפים לאגודה. ולמרות שדובר רבות בנושא, הוא עדיין מעניין ויש על מה לדבר, אבל ברגע שהדיון גולש לפינג פונג של הערות אישיות, פוגעות , ציניות וכו', צריך להפסיק. לדעתי אנחנו יורים לעצמנו ברגל כי - לא רק אנחנו קוראים בפורום אלא גם הרבה אנשים שלא מרחפים או מתלבטים מבקרים בפורום זה כדי לראות בעצם מה זה מצנחי רחיפה ומה זה האגודה. אני לא חושב שויכוח כזה מעודד אותם להכנס לתחום או לאגודה, בדיוק להפך. אחרי שהדיון מתחמם אפשר להמשיך אותו במייל הפרטי, למרות שזה פורום כללי. סליחה על החוצפה, זה רק מאכפתיות. עידן

yuki sun

New member
דמי חבר ומדיניות "השמים הפתוחים"

ראוי לנצל את המקרה "הפרטי" של יובי ברמלי ולפתוח לדיון פומבי את כל נושא דמי החבר ומדיניות "השמים הפתוחים" אותה מבקש להוביל אבי הרטמן. להלן דעתי (הפרטית): כיום כבר ברור לכולם כי שיעור דמי החבר מושפע (בעיקר) משלשה מרכיבים אלה (לפי סדר החשיבות): עלות הביטוחים לאגודה, גובה ההוצאות השוטפות, מספר החברים. 1. גובה ההוצאות השוטפות: בחינת סעיפי ההוצאות של האגודה (עפ"י הדוחות הכספיים שלה) מביאה למסקנה לפיה כמעט ולא ניתן לצמצם עוד בהוצאות האגודה; כל "הפחתה" נוספת בפעילות האגודה, תוביל לשאלה הבאה - "מה עשתה עבורינו האגודה?" או "בשביל מה אנחנו צריכים אותה?" (ותעשו לי טובה אל תזכירו לי שוב את "הביזבוז" על הוצאת נבחרת לחו"ל - הוצאה לא גדולה יחסית אשר גם בזכותה זוכה האגודה להכרה בינלאומית ואשר בעטיה זוכה האגודה לקבלת תמיכה (צנועה); או לסעיף - הוצאות הועד, אשר צומצם לסכום של כ- 5,000 ש"ח לשנה, ואשא אין בו כדי לכסות את ההוצאות האמיתיות אשר מוציאים חברי הועד מכיסם הפרטי!). 2.מספר החברים: בעמל רב הצליח ועד האגודה (בשנתיים האחרונות) להביא לגידול במספר החברים (השנה יש למעלה מ- 420 חברים, כולל ממ"גים).תוצאה מבורכת זו הושגה בזכות עבודה קשה של כל נושאי התפקידים באגודה, והיא מעודדת שבעתיים נוכח המצב הכלכלי הקשה ולמרות שיעור דמי החבר (הגבוה יחסית); יודגש - הגידול במספר החברים הושג בזכות האוירה החיובית אשר נשבה באגודה ולאור הפעילות המבורכת של האגודה, כל זאת תוך הקפדה על כללי האגודה והוראות ספר העזר המבצעי. מה שאומר שמדיניות "היד הקשה" כביכול לא גרמה לקיטון במספר החברים אלא להיפך! (לדעתי - הקפדה על נהלים, אי עיגול פינות וחינוך לשמירה על כללי האגודה מביאה באופן ישיר - לקיטון במספר התאונות, מצמצמת את הוצאות האגודה בקשר עם תביעות שונות ומאפשרת שמירה על דמי הביטוח ברמתם הנוכחית (ללא העלאת הפרמיה)! בסופו של דבר מביאה מדיניות מבורכת זו לשמירה על דמי החבר ברמתם הנוכחית (ואולי אפילו להפחתתם). לשיטתי, דווקא מדיניות "השמים הפתוחים" (אותה מבקש להנהיג אבי הרטמן) לפיה - על האגודה לפתוח שעריה ולהנפיק רשיונות (כולל כיסוי ביטוחי) לכל מי שיחפוץ בכך (גם אם לא עבר הכשרה מסודרת בבית ספר, וגם אם אין לו את ההגדרים הנדרשים, או כאלה שבוחרים להיות חברי אגודה מתי שנוח להם ובתנאי שלא יקפידו עימם על הנהלים, תביא, חלילה, לעליה במספר התאונות, לגידול בהוצאות האגודה (עקב השתתפותה במימון התביעות) ולעליה בעלות ביטוחי האגודה. אומנם יתכן ובטווח המידי תביא מדיניות "ליבראלית" זו להצטרפות מספר חברים חדשים לאגודה, אך בטווח הלא כל כך רחוק, יצא שכרינו בהפסדינו. 3. שיעור דמי החבר: למען הסר ספק, גם אני בדעה שיש לעשות מאמצים גדולים להפחתת דמי החבר, ואולם יש לעשות זאת בצורה מושכלת ואחראית; כל קיצורי הדרך ומקסם השווא, יביאו לתוצאה הפוכה (בבחינת מכירת העתיד בנזיד עדשים). רוח האגודה ועתידה: לדעתי הויכוח דנן הינו מהותי וחשוב, והוא עוסק במהות האגודה ועתידה (ולא במרחף כזה או אחר שבוחר לעשות דין לעצמו או שאין הוא משלם דמי חבר כי "העליבו" אותו). לפיכך קורא אני לכל המקטרגים והמטיפים (כולל יוסי וכולל חגי) בואו והתנדבו, והוליכו את האגודה לעתיד טוב יותר, יש עוד הרבה מה לעשות! יוקי שמש. הערה: הח"מ היה חבר בועד האגודה בשנתיים האחרונות (עד לכהונת הועד הנוכחי) לפיכך "חשוד" הוא בהעדר אוביקטיביות בכל הקשור למחמאות אשר הוא מחלק לוועדים בהם הוא היה חבר.

avihart

New member
על אפקטיביות

על אפקטביות נעתר אני לקריאתו של יוקי לנצל את הבמה לדיון. אבל הדיון הוא לא דמי החבר ומדיניות השמיים הפתוחים כפי שיוקי מנסה להציג. את דמי החבר תיאר יוקי כסיכום של שלושה גורמים 1. ביטוח 2. הוצאות 3. כמות חברים מאחר ואנו כיום בועד עסוקים בדיוק בדברים אלו על מנת לקצץ דרמטית את דמי החבר אמנע מלענות על נושא זה באופן ישיר (כעת). הדיון הוא איזו דרך היא יותר אפקטיבית מחד יש את הדרך שמאמין בה מר יוקי (וחלק מהחברים אורי עמית ועוד ) שנקרא לה כפי שיוקי מכנה אותה "מדיניות היד הקשה" שאומרת מי שלא חבר נחרים אותו , להעביר חוק ואז יהיו מוכרחים בכדי לטוס להיות חברים באגודה, מי שלא חידש חברות שנה ישלם על כך ביוקר (דרך קנס "רענון" ) , ועוד . לבן הדרך שנכנה אותה "שיווקית " שאני מנסה להוביל, שאומרת שאם האגודה לא תהיה אטרקטיבית (שרות ביחס למחיר ) לחברים אין כול סיבה לקיומה וסופה שתיכחד!!! אקדים ואומר למרות חילוקי הדעות (הקשים והאישיים) ביני ובין יוקי לשנינו חשובה האגודה ולשנינו חשוב עתיד האגודה. (ולכן כול אחד בזמנו נירתם לעשייה ) ולגופו של הטיעון אני מאמין שמדיניות "היד הקשה" מביאה חברים בהחלט , אני יודע על מספר חברים שנבהלו ורצו לשלם , אני מכיר מספר חברים שפחדו מחרמות ונידויים ורצו להצטרף . אני לעומת זאת בהתבוננות בעבודת חבריי לועד וחברי אשר חפץ ועבודתי יכול להגיד כי היו לנו הצלחות לא מועטות עם הגישה "השיווקית" אם שני הגישות טובות אז היכן הבעיה ? הבעיה בטווח הארוך ובמסה. אני לא מאמין שבגישת "היד הקשה" בטווח הארוך מול הגישה "השיווקית" תניב יותר חברים או יותר שרות. ולהלן דוגמאות בארץ קיימת חברה העוסקת באיתור כלי רכב לצורכי מניעת גנבות, אותה חברה פועלת גם בחו"ל. בארץ הלקוחות חייבים לרכוש את המוצר והשרות, היה ורכשו רכב מעל מחיר מסוים, אם לא הלקוח לא יכול לקנות ביטוח מקיף. לכאורה חלומה של כול חברה עסקית ללקוח אין שיקול דעת הוא חייב לקנות נקודה. בחו"ל לא קיימת חובה זו , וחברה זו נאלצה להשקיע בפרסום ובהפיכת המוצר לאטרקטיבי ללקוח, נכון ההוצאות והרווחיות של החברה בחו"ל בתחילה היו קטנות יותר , אבל מאמץ זה השתלם לחברה ובשוק תחרותי וללא הגנות חובה היא כיום מרוויחה יותר מאשר בארץ, והלקוחות בחו"ל נהנים ממוצר יותר מתקדם ומשרות יותר טוב !!! (שימו לב כול קנאי הפריריות. אתם בארץ כתוצאה מהחובה פריירים!!!). ובאגודה שינוי הכיוון עובד היטיב ולא הרחיק אף חבר (ובעתיד אף נפרט אלו חברים וגופים שילמו והצטרפו) . אני לא מאמין כי אם יהיה חוק מי שהוא יכפה אותו על המרחפים (זה לא ראלי כול אחד יודע זאת, שוטר עוצר מרחף על ריחוף ללא רשיון או בודק אקראית רשיונות בתבור ). אני בטוח שאם יהיה חוק חלק יצטרפו. אבל בגדול זה לא יהיה יותר אפקטיבי. אך אם נמשיך לעבוד על המשוואה תמורה ביחס למחיר ונגיע למשוואה טובה שמחד המחיר ירד (וניתן להוריד אותו האחוזים גדולים מבלי לפגוע בשרות לחברים ואף להגדיל את השרות!) ומאידך להגדיל את השרות לחברים .זה ישתלם לכולם להצטרף והם יצטרפו. להסיר ספק מדיניות שיווקית אינה מתאימה לנושא הבטיחות !! שם בהחלט צריך בתקיפות להוריד כול אחד שמסכן את החברים (למרות כפי שכולם מנסים להפחיד אחוז התאונות אינו משפיע על עלות הביטוח !!! ). לחקור כול תאונה שניתן ללמוד ממנה מבלי קשר אם הוא חבר או לא (ולמי קרתה התאונה). המנסים לנגח אותי (בחוצפה ובחוסר תום לב) קושרים את המדיניות השיווקית , לאחוז התאונות . לעולם לא ניסו ליחס את העלייה בפשיעה למשטרה. מעולם לא חשבתי לקשור את כמות הנפגעים או ההרוגים (לצערי הרב) לפעילות טייס ראשי כזה או אחר או למדיניות כול שהיא .(קישור כזה עשוי היה לשחק לידי ) תאונות מטבעם הם תאונות , אם לא היו כאלה היו נקראות ניסיון להתנגשות או ניסיון לנזק. אינני יודע מהכן שאב יוקי את המידע כי אני שואף לצרף חברים לכול מי שיחפוץ גם אם אין לו הגדר תואם. (מעולם יוקי לא קיים איתי דיון בנושא או בכול נושא רציני אחר) ועוד לבקר אותי על כך דומה הדבר לכך שאטען כי יוקי בעד נסיעה בצד הנגדי ואתקוף אותו על כך כי זה מסוכן. (גם כאן אין חידוש הדבר נעשה על ידו בעבר איתי ועם אחרים אך זה כבר לא הדיון הנוכחי). לסיכום דרך השיווק הנה לדעתי הדרך שבטווח הארוך תוביל להטיב עם החברים הן השרות והן במחיר התשלום להגיע לדרך זו היא בזמן שהיא לוקחת ובכמות העבודה שיש להשקיע בכדי לראות את הפרות וכאן גם אני מצטרף לקראתו של יוקי לכל המקטרגים והמטיפים (כולל יוסי וכולל חגי וכולל המבקרים אותי) בואו והתנדבו, והוליכו את האגודה לעתיד טוב יותר, יש עוד הרבה מה לעשות! אבי הרטמן.

למעלה