יוסטון VS גולדן סטייט

somone14111

New member
יוסטון VS גולדן סטייט

כריס פול מול סטף קרי - פול עושה משחק הרבה יותר טוב, PG טהור ועל סף המושלם. סטף קלעי יותר טוב, אבל פול מסוגל לקלוע מתי שצריך והוכיח את זה השנה. אז מי יותר טוב? אני הולך עם CP3.

הארדן מול קליי - התקפית לטעמי הבירד משאיר לקליי אבק, גם בניהול משחק, אס', ריב', יכולת קלאץ' וכו'. הגנתית תומפסון טוב יותר, אבל הארדן מוכיח השנה שהוא משתפר בהגנה. גם כאן אני הולך עם הרוקטס, הארדן שחקן שלם יותר.

אריזה מול דוראנט - אריזה אחלה של שחקן משלים, קולע שלשות יפה, הגנה מעולה, אבל ברור שאין מה להשוות. דוראנט מפלצת התקפית וגם בהגנה הוא שומר מצוין. דוראנט לוקח בגדול.

ראיין אנדרסון מול דרמונד גרין - התקפית לטעמי ראיין יותר טוב, הגנתית דרמונד עדיף. אין לי מושג מי שחקן חשוב יותר לקבוצה שלו, כנראה שדרמונד. אני הולך פה על שיוויון.

קאפלה מול זאזא - לא כוחות. הפיק אנד רול של קאפלה עם פול והארדן מייצר כל כך הרבה נק' לרוקטס, וגם הגנתית קאפלה עדיף בהרבה. הולך פה בגדול על הסנטר של יוסטון.

לטעמי ב-3 עמדות לפחות יוסטון עדיפה, ואם מסתכלים על ספסלים אז גם שם לרוקטס יש יתרון, בטח הגנתית. שחקן כמו אריק גורדון בטוח שאין גולדן בספסל בשום מקרה.

אז מה דעתכם?

fatnoam

Active member
לא בטוח שאני רוצה לכתוב את דעתי

אבל אנסה.
&nbsp
בגדול ההשוואה של ראש מול ראש היא לא מעניינת, כי בסופו של דבר על המגרש משחקת קבוצה. החיבור והסינרגיה חשובים הרבה יותר וזה נעדר לחלוטין מההשוואה שלך.
&nbsp
אין שום תיאוריה בעולם ש-CP3 יותר טוב מסטף, זה אפילו לא קרוב. אנדרסון מול דריימונד ״אני הולך על שיוויון״ זה מביך ברמות. ואז בסוף אתה אומר שיוסטון מנצחים בנוקאאוט בעמדת הסנטר, שגם אם זה נכון, הרי שבקבוצות האלה זו העמדה הכי פחות חשובה. הכי פחות חשובה. הכי פחות חשובה.
&nbsp
כרגע יוסטון וגולדן סטייט הן הקבוצות הכי טובות בליגה, זה לא שאחת קונטנדרית ואחת הולכת לטנקינג. יש ליוסטון יתרונות, יש לה הרבה יכולות, ואין ספק שהשנה הם מסתכלים לגולדן בלבן של העיניים.
&nbsp
That said, בצד של גולדן יש יותר סטאר קוואליטי, יותר נסיון, יותר נפיצות, יותר קליעה (למרות מה שאתה חושב), יותר ורסטיליות, יותר כשרון וגם יותר ספסל (למרות אריק גורדון שנותן עונה מצויינת).

rapgamer4ever

New member
ראיין אנדרסון בקושי יהיה על המגרש מול הווריורס

גולדן מחסלת בפיק אנד רול שחקנים איטיים מסוגו.
יוסטון תשחק את רוב הדקות עם אריזה/טאקר/מבאה מוטה בעמדה 4 ולעיתים אפילו בעמדה 5.
&nbsp
מבחינת השוואת עמדות מסורתיות זה די ברור שגולדן יותר טובה בעמדות 1,3,4 ויוסטון עדיפה בעמדות 2,5.
&nbsp
גולדן קבוצה היסטורית עם סגל מטורף ורמת אימון גבוהה כך שאף קבוצה לא תגיע פייבוריטית מולה. אני מסכים שיוסטון כרגע נראית כמו הקבוצה שיכולה הכי לאיים על הווריורס. היא גם משחקת כדורסל נפלא, גם לוקחת המון שלשות כלומר בערב שהולך לה כמעט בלתי אפשרי לעצור את זה, וגם יש לה את שחקן האחד על אחד הכי טוב בסדרה וזה יכול לשחק תפקיד בדקות של הרכבי סמול בול וחילופים אוטומטיים. הארדן יכול לנצל מיס מאץ' ב1 על 1 יותר טוב מכל אחד אחר, לדעתי.
כמובן שלגולדן יש עוד יותר יתרונות מול יוסטון ומול כל קבוצה אחרת.

somone14111

New member
תגובה עניינית וטובה

בניגוד לאחרות פה.
&nbsp
לגבי אנדרסון, היכולת שלו לקלוע שלשות חשובה לא פחות מההגנה של טאקר ומבאה מוטה. אם אתה רואה משחקים של הרוקטס, הם משחקים לא מעט עם הפיק אנד רול עליו.
&nbsp
חייב גם להזכיר את אריק גורדון, הוא לגמרי שובר שיוויון מהספסל.

פול לא באמת משתווה לקרי

אפילו בשיאו לא. אין מה לעשות - אני גם אוהב את ניהול המשחק האדיר והאסיסטים (ונכון - הוא יודע לשים נקודות על הלוח כשצריך), אבל קרי זה שובר שוויון שלא מהעולם הזה (לכן אצלי הוא שני ללברון כרגע, לפני דוראנט).
&nbsp
קליי תומפסון לא בליגה של הארדן בהתקפה. אבל הוא משחקת במערכת מעולה שנותנת לו להפיק את המירב, ובלי להתאמץ יותר מדי בהתקפה, הוא ישב על הארדן בהגנה.
&nbsp
לגבי דוראנט אין מה להגיד. הוא שובר שוויון מוחלט במאצ' אפ הזה, אפילו ביום רע של סטף צריך להתגבר עליו - גם בהתקפה וגם בהגנה.
&nbsp
דריימונד מול אנדרסון זה גם לא באמת מאצ' אפ. דריימונד חזק בהגנה, מוסר אסיסטים וכשצריך גם שם את הכדור בסל. הוא הרבה יותר מהיר מאנדרסון ואני מסכים עם יובל שאנדרסון לא יוכל לשחק הרבה מול גולדן.
&nbsp
זאזא מול קפלה זה אמנם יתרון ליוסטון. אבל זה לא מאד משמעותי - צריך לזכור שבסוף צריך להשוות את הרכבי הסמול בול - מה קורה כדריימונד משחק בעמדה 5 - ואז ליוסטון כבר יש בעיה אמיתית.

Cade Foster

New member
צודק, אני הולך עם הרוקטס ב4 משחקים

הפרש ממוצע 25. הארדן עם ממוצע קוואדרופל דאבל עם 100% מהשדה ובלי איבודים.

FrecCo

Active member
זה מזכיר את השוואות קובי-לברון שלך

+1 לכל מה שנועם אמר
&nbsp
ומילה ליובל ולכל מי שמחזיק מהארדן השחקן הטוב בליגה כרגע, רוצים לראות שחקן שהוא באמת בGOD MODE?
הסטט' הממוצע של KD ב-4 משחקים האחרונים ללא סטף:
&nbsp
33.7 נק', 10 ריב', 7 אס', 3 בלוקים.
54% מהשדה, 45% מחוץ לקשת, 97.5% מהקו (21 מ-22).
&nbsp
4 משחקים זה דגימה קצרה ואלה לא בדיוק היו קבוצות צמרת, אבל בזמן שכולם מדברים על לברון שבגיל 33 תופר קצת טריפל דאבלים א-לה ווסטברוק, דוראנט עושה סטט' הרבה יותר מטורפים מבחינת אחוזים ובעיקר מעצם העובדה שהוא הפך להיות מפלצת הגנתית. בשבילי זה השחקן הטוב בעולם כרגע, אני גם מאמין שהוא יגמד את הארדן במפגש הקרוב.

billc

New member
אני רק אציין שהארדן כרגע קצת פצוע, הוא קצת צלע

במשחק האחרון שראיתי
לדעתי הוא עושה טעות שהוא ממשיך לשחק. בכלל שתי הקבוצות יחסית פצועות

חיפשתי מה המפגש הקרוב שאתה מדבר עליו,
זה ינואר 3, אני מניח שאם החגים המתקרבים יהיה זמן להחלים

בקשר למה שאמרת אני מסכים ב100 אחוז, המשחק האחרון שראיתי
הוא שיחק הרבה בפוינט ושהוא שם הוא עושה בדיוק אותו נזק(במובן החיובי של המילה) כמו לברון. אם לא יותר.

הארדן הוא מיוחד, אבל לא תמיד מהנה לצפיה, הוא שחקן ISO שסוחט הרבה עבירות

לדעתי לברון ודוראנט הם מעל כולם, והרחק מאחור אפשר להוסיף את סטף קוואי והארדן

rapgamer4ever

New member
הארדן לא השחקן הטוב בליגה

לא כתבתי את זה ואני לא חושב ככה.
לדוראנט יש הרבה יתרונות על פני הארדן- הוא יותר טוב בפוסט, במגרש הפתוח, פינישר בצבע, הוא הרבה יותר טוב בהגנה.
אבל יש דברים שהארדן יותר טוב בהם מדוראנט, ובפרט ביכולת ליצור באחד על אחד מצב קליעה לעצמו או לאחרים. הארדן מכדרר ומוסר הרבה יותר טוב מדוראנט. כשהארדן יקבל את קרי בחילוף זה המיס מאץ' הכי גדול במצ'אפ הזה, יותר מאשר דוראנט מול כל אחד משחקני הפרימטר של יוסטון.
&nbsp
זה מבחינתי נקודה לטובת הרוקטס. נקודה (או אפילו שתיים) לטובת גולדן סטייט היא העובדה שיש שני help defenders ברמה גבוהה במצ'אפ הזה ושניהם בצד של הווריורס. אני מדבר כמובן על גרין ודוראנט, שהם מי שאמורים למנוע מהארדן לסיים בצבע של הווריורס מתי שבא לו.
&nbsp
אין לי מה להתייחס למדגם של 4 המשחקים האלה. אנחנו מכירים את דוראנט מצוין לא מהיום, הסטט' שלו העונה לא יותר מטורף מלברון והארדן וגם לא אחוזי הקליעה שלו.
אני לא בטוח מה הטיעון של הסטט' אמור לשרת, כי אין שם ל-KD יתרון, בכל מקרה אני לא חולק על רוב הדברים שאמרת. ובכל זאת אני מחזיק בהשקפה שהארדן יותר טוב ממנו כיוצר באחד על אחד. זה לא אומר שהוא בהכרח יהיה יותר טוב ממנו בסדרה, זה תלוי בעוד הרבה דברים כמובן.

FrecCo

Active member
הטוב בליגה בעונה הסדירה הזו

כלומר מתורגם לMVP. מה שניסיתי להראות זה שדוראנט נותן לנו מדגם של הסטט' שהוא היה יכול לייצר העונה לולא היה לידו עוד שחקן טופ 4 בליגה שחולק איתו את ההובלה ההתקפית.
השוואת הסקילסט בין גארד לפורוורד שעשית בפיסקה הראשונה קצת פחות רלוונטית לדיון שניסיתי לייצר על מי טוב יותר כרגע אבסולוטית.
&nbsp
הסטט' של דוראנט שהצגתי טוב יותר משל כולם אם מתייחסים לאחוזים. לא תמצא סטרץ' אצל הארדן של משחקי 50/40/90, אם בכלל. וזה הרבה יותר מרשים בהתחשב בנטל ההגנתי שלו בסטרץ' 4 משחקים הזה.
&nbsp
&nbsp

rapgamer4ever

New member
הוא לא יכול לייצר סטט' כזאת לאורך עונה שלמה

הוא מסתובב בליגה כבר 10 שנים והוכיח בכל סיטואציה אפשרית שהוא קולע מצוין מכל טווח אבל בודאי שלא 54-45-97. זו סטטיסטיקה של 4 משחקים ובזה זה מסתכם.
&nbsp
אני חושב שההפרדה בין גארד לפורוורד לא כזאת רלוונטית. בסופו של דבר יש שחקן שצריך לקחת כדור מול השומר שלו ולייצר מצב קליעה, הארדן עושה את זה יותר טוב מדוראנט.
אגב אני בכלל לא עוסק בשאלה מי יותר טוב אבסולוטית, כרגע הייתי בוחר בדוראנט, אני מדבר על המצ'אפ של יוסטון מול גולדן ואילו פרמטרים משחקים לטובתם ומאפשרים להם איזשהו סיכוי לנצח בסדרה. היכולת של הארדן ב1 על 1 היא אחד הפרמטרים האלה.
&nbsp
כפי שכבר ציינתי אני לא יכול לקחת ברצינות אחוזי קליעה של 4 משחקים ולהחיל אותם על עונה שלמה. אין אף טיעון ממשי לכך שהאחוזים של דוראנט לפתע יעלו בהיעדרו של קרי, זה נתון לאקראיות ולזהות היריבות ב-4 המשחקים האלה.
דוראנט קולע העונה ב-TS% (אחוז משוקלל) 63%. לברון עם 65% והארדן עם 62% כך שכפי שאמרתי אין כאן ל-KD יתרון על פניהם אם אתה מסתכל על העונה בשלמותה, ולא רק על 4 משחקים.

FrecCo

Active member
אבל ברור שאני מסתכל על 4 משחקים, רק עכשיו זה מעניין

לברון נותן עונה מהחלומות כי אין לו סופרסטאר לצידו, הארדן נותן שתי עונות MVP כי אין סופרסטאר לצידו (אוקיי, כריס פול נכנס לעניינים לאחרונה ואפשר להתווכח לגביו), ווסטברוק נתן עונה שעברה עונה היסטורית כי הוא שיחק לבד והעונה כשהצמדנו לו שני שחקני אלפא התפוקה שלו בכל הפרמטרים ירדה, ואתה בכל זאת רוצה להתעלם מהדפוס הזה לגמרי?
גם לאור העובדה שהסטט' של דוראנט עלה פלאים ב-4 משחקים שקרי לא על המגרש?
&nbsp
הלילה משחק מס' 5, ואשמח לדבר גם אחריו, אבל אני בכלל לא צריך להגן על הטענה שלי- דוראנט כבר עשה עונת 50/40/90, אז אני מרגיש בטוח לומר שהסטט' שלו ב-4 משחקים האחרונים מבטאים סטיית תקן אמנם, אבל סטייה קטנה בלבד. הם מבטאים בעיקר את היכולת האמיתית שלו שצריכה להיות יותר מדוברת משל הארדן ולברון בשלב הזה בעיניי.

billc

New member
יש כאלה אומרים שהוא השחקן ההתקפי הכי טוב בהיסטוריה, אפילו

יותר טוב ממייקל,
יכול להיות שמייקל חודר יותר טוב ממנו ואפילו בהרבה
אבל האופציות ההתקפיות שעומדות בפני דוראנט גדולות משל מייקל
בגלל הטווח ובגלל הגובה שלו והתנועה שלו ביחס לגובהו

ואני הייתי מוסיף יכולות טובה לשחק עם אחרים, הן כפליימקר (כפי שאנחנו רואים בימים האחרונים) והן כעוד יעד התקפי

fatnoam

Active member
אני

אני חושב שבכדורסל המודרני (שנות ה-90 צפונה) לא היה שחקן שהיית נותן לו כדור והסיכוי שזה ייגמר ב-2-3 נקודות יותר גבוה. דוראנט הוא המניה הבטוחה ביותר לסל אני אומר את זה כבר שנים.
&nbsp
יכול להיות שבשנים קודמות כל מיני ווילט או אלג׳ין ביילור או ג׳ורג׳ מיקאן היו עושים סלים כמניה יותר בטוחה, but these days are long gone

דוראנט סקורר מדהים, אבל דווקא היכולת לזרוק לו את הכדור ולקבל

נקודות היא לא הכח הכי חזק שלו אלא היכולת שלו לשחק אוף דה בול ובשטף ההתקפה.

גיים און דה ליין ראינו המון מקרים דוראנט מתפשר על שלשה קשה במקום להיכנס פנימה כי הדריבל שלו פשוט לא ברמה של הסקוררי אחד על אחד הטובים בהיסטוריה כמו ג'ורדן, קובי. הוא גם קלעי טהור מספר רמות מעל שני החבר'ה האלה והוא מקבל מבטים פנויים יותר בזכות אורך משוגע ולא עבודת רגליים מטורפת.

אני לגמריי בסדר עם הטענה שדוראנט הסקורר הטוב בהיסטוריה. מן הסתם קשה להוכיח את זה אבל בהחלט יש לו קייס.

billc

New member
הלילה זה יהיה המבחן הכי קשה של דוראנט, אפילו שון בחוץ

rapgamer4ever

New member
על הכיפאק, להשוות 4 משחקים ל-82 זה לא רציני

לדוראנט היו מספיק משחקים לאורך הקריירה עם סופרסטאר או בלעדיו, בעונה הרגילה או בפלייאוף. לא יודע מה איתך אבל אני מרגיש שאני מכיר את דוראנט ברמה ש-4 או 5 משחקים בעונה הרגילה לא יכולים לשנות את דעתי בשום דבר... אם יקלע ב-70% מהשדה או ב-30%.
&nbsp
כמובן שיש קשר בין הנוכחות של קרי וגרין לבין מספרי האסיסטים של דוראנט, למשל. אבל אתה עדיין לא יכול להסביר את ה"עלייה באחוזים" כביכול, אפילו לא ברמה התיאורטית.
מה אתה בא לספר- שדוראנט סקורר מאוד יעיל? זה מובן מאליו. גם לברון והארדן כאלה, במיוחד העונה.
גם זה שדוראנט מסוגל לקלוע 30+ למשחק אנחנו כבר יודעים, אין פה תגלית מרעישה.
&nbsp
אני לא לגמרי בטוח מה הטענה שלך, אם אתה חושב שדוראנט מוביל על פני הארדן או לברון במירוץ ל-MVP אני חולק עליך בגדול, עם כל הכבוד ל-4 המשחקים הטובים שלו ואולי אחרי הלילה 5. זה רק יראה שהוא עושה במשך 5 משחקים את מה שהארדן ולברון עושים כל העונה, והרי MVP הוא תואר שמוענק על יכולת לאורך כל והעונה.

FrecCo

Active member
חזרתי על הטענה כמה פעמים

דוראנט הוא השחקן הטוב בליגה כרגע בעיניי.
או אם תרצה בניסוח אחר- אילולא שיחק עם סופרסטאר אחד לצידו, דוראנט היה בסבירות גבוהה מוביל את המירוץ לMVP או לפחות הרבה יותר צמוד להארדן ולברון. מדגם המשחקים ללא קרי אמור לתת לנו הערכה של המספרים שהיה משיג לו היה מוביל את ההתקפה ״לבד״ כמו לברון והארדן.
&nbsp
הלילה הוא קצת התרגש בגלל קובי אז האחוזי שדה+3 שלו ירדו. אבל ברצינות, מה שכתבת בפיסקה ראשונה לא מחזק או מחליש כלום מהדיון הזה, דוראנט ידוע לאורך כל הקריירה כקלע מהטובים ביותר (בהיסטוריה, אם יורשה לי), אני מנסה להגיד שהשנה (ובפלייאוף האחרון) הוא מגיע לפיק היכולת שלו, ובגלל שהוא משחק גם ככה עם הקבוצה הטובה בליגה ועם עוד שחקן טופ 4, המספרים שלו נראים טיפה פחות מרשימים ממה שהיו אם היה באופן מובהק האופציה הראשונה בהתקפה (ולא חולק אותה עם קרי).
&nbsp

rapgamer4ever

New member
סליחה אבל אני לא מצליח להבין מה זה קשור

האם אנחנו מתווכחים על העובדה שדוראנט שחקן ענק וסקורר מהגדולים אי פעם וכו'? ממש לא, אני חותם על כל מילה.
&nbsp
כל מה שאמרתי זה שהארדן יוצר טוב ממנו באחד על אחד. דוראנט יכול להיות או לא להיות השחקן הטוב בליגה, זה משהו אחר.
&nbsp
אחרי זה העלית את הטענה שהוא צריך להיות mvp כי כמו שעשה 4 משחקים ככה הוא יכול לעשות ב82 משחקים... אבל למה שתהיה לו עדיפות על פני שחקן שעושה את זה בפועל 82 משחקים, ולא רק בתיאוריה?
&nbsp
2 הטענות שלי בדיון הן:
- הארדן יוצר עדיף (לא בהרבה) באחד על אחד
- דוראנט לא צריך לקחת mvp העונה
&nbsp
אם אתה חולק על אחת הטענות אתה מוזמן להגיב ולנמק מדוע. פשוט אני לא מבין איך הטענה שלך שדוראנט השחקן הטוב בליגה מתייחסת או סותרת את 2 הטענות שלי.

FrecCo

Active member
אבל אתה זה שהגיב לטענה שלי והסיט מעט את הדיון

תסתכל שוב על ההודעה הראשונה שלי:
״מילה ליובל ולכל מי שמחזיק מהארדן השחקן הטוב בליגה כרגע״ (כרגע= בעונה הסדירה הנוכחית)
על זה הדיון שלי. זה שאתה פתחת נקודה אחרת והשווית סקילסט- אמרתי כבר שזה לא הדיון שאני פתחתי.
דוראנט לא מוביל כרגע לMVP גם בעיניי, אבל בגלל הנסיבות שלו (משחק באותה קבוצה עם קרי וחולק את הנטל ההתקפי). לא יודע למה אתה לא מבין את הטענה שלי, היא די קלה להבנה: 1. על פי הרושם שלי מתחילת העונה (וכבר בפלייאוף למעשה) דוראנט השחקן הטוב בליגה כרגע. 2. זה לא מתבטא באופן מובהק בסטט׳ העונתי שלו בגלל שהוא משחק עם קרי. 3. מדגם המשחקים שלו ללא קרי מציגים סטט׳ טובה יותר משל הארדן/לברון ובעיניי מחזקים את טענות 1+2 שלי.

למעלה